- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Ben de ikinci çocuğuma plansız hamile kaldım ve gerçekten şartlarımız çok iyi duruma geldi hamileliğimle birlikte fakat herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok.Hah tam bu işte,
Birine esek gibi calisirsin, gerekirse 2 is yapar çocuğunu buyutursun, aldirma demek baska, sen dogur Allah rizkini verir demek baska.
Banlansam da yaziyorum dayanamiyorum cunku, dunya adil bir yer degil, bu dunyada minicik bebekler tecavuze ugruyor, acliktan sefaletten ölüyor, kimin, neyin imtihani bu? Neyin adaleti?
Is ornek vermeye gelirse evet ben de bebegimi rahatlik icinde buyuttum, ama dunyada aclik ceken milyonlarca bebek varken, ben dogurdum allah yardim etti sen de dogur sana da yardim eder demeye dilim varmaz. O 3. Dunya ulkelerindeki zavallilarin suçu ne ki...
Aynen canim benim tam olarak duygularima tercuman oldun. Ama insanlar biraz daha duyarli olmali bence. Neticede bir cogumuz bebek hasretiyle yanip tutusuyoruz. Zaten etrafta yeterince patavatsiz insanlar mevcut. Gerek yok kalp kirmaya.Çocuğu olmayanlar için yapılan kötü yorumlara da aynı ölçüde üzülüyorum. Siz de o yorumları takmayın. Bir yeri tedavi etmek için diğer yerde yara açan yorumlar olabiliyor bazen. Geç olsun ama hayırlı evlat olsun. Hayırsız olup lanet okutacaksa ya da sonradan elimizden gidecekse varsın olmasın ne yapalım. Başımıza neler gelir hiçbirimiz bilmiyoruz. .
Pelin cevabını verecektir ama söylemeden edemedim. Dünyada gerçekten de açlıktan ölen bebekler olduğunu biliyor musunuz?Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.
5 haftalık ve 5 yaşa gelince de arasındaki tek fark anılar. İkiside bebek, ikiside benimle yaşamak için bu dünyaya geliyor. İkisininde koruyucusu benim. Birini koklayıp sarıp sarmışımdır birini sadece hissedip hayal etmişimdir. İkisinden de vazgeçemem. İkisininde yasını tutarım. Birinde yaşadıklarım için birinde yaşayamadıklarım için. İnsan hayatı bu kadar basite indirgenemez.
Durumu çok kötüyken dünyaya gelen bebeklerden biride abim. Annem bezlerini elinde yıkamış. 2 şort, 2 pijamayla büyütmüş. Şortları yama yapa yapa giydirmiş. İşe götürmüş. Alttan almış, grurunu kırmış, kendini unutmuş. Şimdi 30 yaşında abim. Annemde hala yaşıyor, zora girdi diye ölmedi yani. Anneliğinin hakkını fazlasıyla verdi.
Ben hangi cümlemle çıkmaza sokmuşum tav herkes istediğini der siz buna bu kadar takıldınız yasak yasak bir çocuğun hayatını yok edecem sonra aman öyle deme ben her türlü desteğimi yaparım korkma herkesin kendi aklı varNormallestirmek gibi bir derdim yok. Ama ben insanlara kucak acar,dertlerini dinler ve yardimci olmaya calisirim. Cünkü cikmazda olani daha sa cikmaya sokmak bana ters hanimefendi. Dini konular burda ayrica yasak yoksa güzel de cevabimi da yazardim.
Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.
5 haftalık ve 5 yaşa gelince de arasındaki tek fark anılar. İkiside bebek, ikiside benimle yaşamak için bu dünyaya geliyor. İkisininde koruyucusu benim. Birini koklayıp sarıp sarmışımdır birini sadece hissedip hayal etmişimdir. İkisinden de vazgeçemem. İkisininde yasını tutarım. Birinde yaşadıklarım için birinde yaşayamadıklarım için. İnsan hayatı bu kadar basite indirgenemez.
Durumu çok kötüyken dünyaya gelen bebeklerden biride abim. Annem bezlerini elinde yıkamış. 2 şort, 2 pijamayla büyütmüş. Şortları yama yapa yapa giydirmiş. İşe götürmüş. Alttan almış, grurunu kırmış, kendini unutmuş. Şimdi 30 yaşında abim. Annemde hala yaşıyor, zora girdi diye ölmedi yani. Anneliğinin hakkını fazlasıyla verdi.
Bende tam bunu yazacaktım, ben hamile kaldığımda kendi iş yerimiz ve çok iyi gelirimiz vardı, işler birden bozuldu, işyerini kapatmak zorunda kaldık.Ben anlamıyorum kim maddi olarak hazır oluyor ki bebek için
Başka yerde bebekler ölüyor diye geleceğe dair bilgimiz olmayan bir bebeği mi öldürelim?Hah tam bu işte,
Birine esek gibi calisirsin, gerekirse 2 is yapar çocuğunu buyutursun, aldirma demek baska, sen dogur Allah rizkini verir demek baska.
Banlansam da yaziyorum dayanamiyorum cunku, dunya adil bir yer degil, bu dunyada minicik bebekler tecavuze ugruyor, acliktan sefaletten ölüyor, kimin, neyin imtihani bu? Neyin adaleti?
Is ornek vermeye gelirse evet ben de bebegimi rahatlik icinde buyuttum, ama dunyada aclik ceken milyonlarca bebek varken, ben dogurdum allah yardim etti sen de dogur sana da yardim eder demeye dilim varmaz. O 3. Dunya ulkelerindeki zavallilarin suçu ne ki...
Hanımefendi açlıktan, tokluktan, veremden, gripten, aşıdan, çividen, sudan, dereden, böcekten, sinekten, çiçekten, sütten ölen insanlar var. Ne olacak peki? Bu insanlar günlük besin ihtiyacının altına düşen, sokaklarda yaşayan insanlar değil ki. Eşi çalışıyor, kendisi çalışıyor. İnternete girebilecek kadar akıllı telefona ve ulaşıma sahip. Yapmayın, şu durumdaki insana açlıktan ölenleri hatırlatmak, o ölülere hakaret.Pelin cevabını verecektir ama söylemeden edemedim. Dünyada gerçekten de açlıktan ölen bebekler olduğunu biliyor musunuz?
Ben hangi cümlemle çıkmaza sokmuşum tav herkes istediğini der siz buna bu kadar takıldınız yasak yasak bir çocuğun hayatını yok edecem sonra aman öyle deme ben her türlü desteğimi yaparım korkma herkesin kendi aklı var
Belki açlıktan ölecek duruma geliriz diye de çocuk yapmayalım o zaman. Afrika’da hele insanlar hiç üremesin ve soyları tükensin. Rızkıyla gelir cümlesi “Allah yollarken yanına 2 ekmek, 1 peynir koyup yolluyor” demek değil zaten. Ama bereketleniyor. Yetiyor mutlaka bir şekilde. Yılda 10 kere kıyafet alıyorsan bir süre hiç almazsın. Geziyorsan, gezmezsin. Sıfır ürün almazsın, ikinci el alırsın. Mutlaka hayatında kısabileceğin şeyler vardır. Sokaklarda dilenen insanlar bile iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şekilde ilerletiyor.
Bebek naziğiyle gelir. Evinizi bereketlwndirir. Rabbim şimdi nasip ettiyse vardır bir bildiği de içind e büyüt yavrunu ikindi seçeneği sil. Ben hamile olduğunu öğrendiğimde açığa alınmıştım. Nice zorluklar atlattık ama bebişim şans getirdi. Görevime döndüm. Bebekle masraf artacak derken eşim antrenörlüğe başladı ek gelirimiz oldu. Rabbim kapılar açar hayırlısıyla.Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Cevabımı verdim de.E siz atladınız ama yorumuma?
İlk 10 a giren zengini atlasaydı ona söylerdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?