- 24 Ocak 2018
- 227
- 377
- 23
- 29
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Boyle deme ama sonra bizi anlamak zorunda kalabilirsin gercekten onu aramak cok zor
Bazıları o bebekler hiç büyümeyecek çocuk olmayacak,maddi imkansızlıklardan hayata yenik başlamayacak sanıyor.
Öyle değil işte. Bebeğin bir paket bezi kaç oara biliyor musunuz? Bu en basiti. Aldırsın demiyorum ama öyle sadece sevgiyle büyümez çocuk.Insan bebegi dogurmak istemedikten sonra,bin bir türlü bahane bulunur zaten...kendilerini unutacaklar miş,ee unutsunlar bir zahmet anne baba oluyorlar...ne bu bencilik anlamiyorum gercekten,o suslu kiyafetler de odalar da hep anne baba icin zaten,bebekler anlamiyorlar ki hic birsey küçükken,onlarin asil ihtiyaci anne baba sevgisi,o da bedava degil mi....bu devirde karnını her türlu doyurur anne baba,dilencilik yapar,kagit toplar gene ac birakmaz çocuğunu,ama tabi bencil insanin yapacagi iş degil butun bunlar
Kimse öyle birşeyle suçlamadı çarptırmayınBebek sahibi olamıyorcular lafıma alınanlar, karşı tarafı katillikle, canilikle, vicdansızlıkla, dinsizlikle suçlamamayı öğrensinler önce.
O zaman doğurup köşeye bıraksınlar beşer onarBazıları da hayatı dümdüz sanıyor oysa ki hayat iniş çıkışlarla dolu bebek çocuk olana kadar maddi durumlar tekrar planlanır yeni iş imkanları doğabilir,durumu çok iyi olanlar da dara düşebilir, hayat bu herşeyi kontrol edemeyiz bu mantıkla kimsenin çocuk yapmaması lazım
Kimse öyle birşeyle suçlamadı çarptırmayın
Çok güzel özetlemissinÇocuğunuza doğru dürüst şartlar sunamayacaksanız, sağlıklı,mutlu bi hayat sürmesini sağlayamayacaksanız doğurmayın.Çok samimi söylüyorum, çocuk demek para demek.
Bu nolursa olsun doğsun mantığında göz göre göre hasta çocuk dünyaya getirenleri de asla anlayamıyorum.Allahım o nası bi çiledir.Arada instagramda denk geliyorum, devamlı hastane köşelerinde geçen hayatlar sürüm sürüm sürünen yavrular.Diyorum ki bu hayatı bi çocuk neden hak eder?Bu yaşamak mı?
Diyeceğim o ki her CANLI(sırf insan bile değil) güzel bi hayatı hak eder.Kimse aza kanaat ederek zorluklar içinde bi hayat geçirmek istemez.
Bezi almayip bebegin poposunu kendi de yikiya bilir dimi?ama yok bu zamanda olacak sey degil,bebegi aldirmak daha mantıklı geliyor insanlara...yanlis anlaşılmasın eger bu kadın deseydiki,maddi zorluklarimiz var acaba bebek yapsak mi yada ertelesek mi diye sorsaydi,tabikide bende derdim bekle,yazik degil mi bebege,niye hayata "yenik baslasin"Öyle değil işte. Bebeğin bir paket bezi kaç oara biliyor musunuz? Bu en basiti. Aldırsın demiyorum ama öyle sadece sevgiyle büyümez çocuk.
O zaman doğurup köşeye bıraksınlar beşer onar
Evet kimse başına ne geleceğini kestiremez ama bez almaya parası yokken
Aman ne olacak benim çocuğumda bezsiz büyüsün gdolu pirinc mamalari yesin ne olacak demek bencillikten başka bir sey değil
Anlamayacagımı bildiğiniz için mi şaka gibisiniz.Ben size mi yazmışım o yorumu? Siz yazdınız ben cevap vermedim anlamayacağınızı bildiğim için...
Başkasına yazdığım yorum üzerinden hala benimle polemiğe girmeye çalışmayın...
Klasik korunurken oldu cularin favori yontemidir de ondan dedim :)
Ama o yeni evli çiftte bebeği istemiyor hem konu sahibi hem koca bebeği istememislerKim diyor bunu?
Ben demiyorum çünkü, burda 5.bebekten ya da 10.bebekten bahsetmiyoruz yeni evli bir çiftin ilk bebeği konuştuğumuz, uç örnekler konuyu bu noktaya getirdi
E hadi madem daha da uca gidelim ben diyeyim ya yeni bir mozart doğacaksa sende de ki ya yeni bir hitler doğacaksa? Uçları konuşalım
Asıl o bebegi imkansızlıklar içine doğurmak bencilliktir hanımefendiInsan bebegi dogurmak istemedikten sonra,bin bir türlü bahane bulunur zaten...kendilerini unutacaklar miş,ee unutsunlar bir zahmet anne baba oluyorlar...ne bu bencilik anlamiyorum gercekten,o suslu kiyafetler de odalar da hep anne baba icin zaten,bebekler anlamiyorlar ki hic birsey küçükken,onlarin asil ihtiyaci anne baba sevgisi,o da bedava degil mi....bu devirde karnını her türlu doyurur anne baba,dilencilik yapar,kagit toplar gene ac birakmaz çocuğunu,ama tabi bencil insanin yapacagi iş degil butun bunlar
Ama o yeni evli çiftte bebeği istemiyor hem konu sahibi hem koca bebeği istememisler
Ayrıca bu uc bir ornek değil
O kadar çok ki böyle çocuk yapanlar az maaşı geçtim aylık 10 lira bulamayanlarin dilencilige çıkanlarin çocukları boy boy
Her sene bir bebek şeklinde gidiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?