Hamileyim:(

Eşimle evlenmeye karar verdiğimizde kv evini bize vereceğini kendisine de şehirden uzakta uygun bir ev alıp orada kocasıyla birlikte yaşıycağını söyledi ve bunu sürekli sizin için yapıyorum diye dile getirdi sonra ne oldu evlendik evi yeniledik her yerini sıfırdan yaptık musluklarına kadar tabi kv yeni bir ev aldığı için hiç birşeye elini sürmedi bilezik bile takmadı düğün salonunu bile düğün takısıyla ödedik hemen hemen bütün takılar gitti öylelikle

Balayından döndük herşey kabus oldu kv biz balayındayken eşiyle gelmiş bir hafta kalmışlar pisletip gitmişler üstüne herşeye karışır oldular gezmeye çıkıyoruz arayıp nasıl gezmeye gidersiniz diye eşimi azarlıyordu neymiş onun evinde yaşıyorsak onun istedikleri olacakmış 2 ay zor dayandık

2 ayın sonunda kiraya çıkmaya karar verdik kv çıkamayız sandı ama umduğunu bulamadı asla minnet etmedik çıktık kiraya huzur bulduk resmen bu seferde ev çalıştığım yere uzak olduğu için işten ayrılmak zorunda kaldım . İşten ayrıldığım ay eşimde iş yerinde problemler yaşadı ve oda işten ayrıldı . Maddi anlamla çok dibe çöktük çok şükür eşim hızla toparlandı yeni bir işe girdi . Biz bir türlü borçları toparlayamadık

Bir şekilde zaman akıp gitti bir buçuk yıllık evli bir çift olduk çok mutluyduk ama paradan yüzümüz bir türlü gülmüyordu kirada olunca daha kötü olmuştu .

Ağustosun son haftasında anneannemin yazlığına bir hafta tatile gitmeye karar verdik ama adetime denk geliyordu bende geciktirici ilaç kullandım tatil bitti ilacı bıraktım ama 5 gün geçti hala adet olmuyorum . Hamilelik aklımın ucundan bile geçmiyor ihtimal bile vermiyorum aslında yine de test yaptım evde çift çizgi çıktı hala inanmıyordum hemen en yakın tıp merkezine gidip kan tahlili yaptırdık . Tam 5 haftalık hamileydim .

Hemen iyi bir doktor bulup gittik ve ilaç kullandığımı anlattık bebeğimizin kalbi atıyordu herşey yolundaydı kırmızı reçeteli bir ilaç kullanmama rağmen bebeğim tutunmuştu hayata çoktan hem ani olmuştu hem de çok zor durumdaydık .

Sonuç olarak 4 aylık hamileydim bir anda evimiz oldu kiradan kurtulduk bir anda eşim ciddi bir zam aldı bütün borçlar bitti herşey bir mucize eseri oldu resmen şimdi 30 haftalık hamileyim ve iyi ki ondan vazgeçmemişim diyorum .

İnanın ki bizim bebeğimiz bize uğurlu geldi . Her Bebek uğuruyla gelir . Karar sizin tabi hakkınız da hayırlısı olsun . Belki biraz faydam dokunur diye detaylı yazdım kusuru bakmayın lütfen

Boyle deme ama sonra bizi anlamak zorunda kalabilirsin gercekten onu aramak cok zor

Nasıl bir duygu olduğunu biliyorum. Evet çok uzun bir süre beklemedim belki ama çocuk sahibi olman çok zor sözünü duydum doktordan.

Yanlış teşhis de değildi. Pko vardı, senede 2-3 kez adet görüyordum, hala daha öyle.

Ama eğer yıllardır çocuk sahibi olmak için uğraşıyor olsaydım da, gelip konu sahibine “ bak ben bulamıyorum, çocuk sahibi olamıyorum, sakın aldırma” demezdim.

Çünkü konu sahibi bu çocuğu doğurur da zor durumda kalırsa ben yanında olamayacağım, ona destek olamayacağım. O nedenle doğur ya da doğurma diyerek kimsenin vebaline girmem. Bak çocuk sahibi olamayanlar var diyerek vicdan yaptırmam...

Bu söylediklerim en hafifleri emin ol. Bu zamana kadarki konularda katil diyeni de gördük, cani diyeni de gördük. Çocuk sahibi olamayanlar anlayış bekliyorsa, konu sahibi gibi olup kürtaj yaptırmak zorunda kalanlar da anlayış bekliyor.

Bebek sahibi olamıyorcular lafıma alınanlar, karşı tarafı katillikle, canilikle, vicdansızlıkla, dinsizlikle suçlamamayı öğrensinler önce.

Bazıları o bebekler hiç büyümeyecek çocuk olmayacak,maddi imkansızlıklardan hayata yenik başlamayacak sanıyor.

Bazıları da hayatı dümdüz sanıyor oysa ki hayat iniş çıkışlarla dolu bebek çocuk olana kadar maddi durumlar tekrar planlanır yeni iş imkanları doğabilir,durumu çok iyi olanlar da dara düşebilir, hayat bu herşeyi kontrol edemeyiz bu mantıkla kimsenin çocuk yapmaması lazım

Öyle değil işte. Bebeğin bir paket bezi kaç oara biliyor musunuz? Bu en basiti. Aldırsın demiyorum ama öyle sadece sevgiyle büyümez çocuk.

Ilerde bidaha çocuğunuzun olacağının garantisi yok. Tüp bebek tedavisi olan milyonlarca çift var ve emin ol o şuanki durumunuzdan çok daha masraflı bi süreç. Bunları göz önünde bulundurarak karar ver derim.
Yeni işe girdim demişsin eğer işin çok ağır bir iş değilse işyerindekilere hemen söyleme 1-2 ay sonra söylersin aradan zaman geçince senden de memnunlarsa hemen işten çıkartacaklarını zannetmiyorum. Bu süreçte de harcamalarınızı biraz kısıp maddi durumunuzu düzeltmeye çalışın ayrıca bebek rızkıyla gelir Allah bi kapı açar.

O zaman doğurup köşeye bıraksınlar beşer onar
Evet kimse başına ne geleceğini kestiremez ama bez almaya parası yokken
Aman ne olacak benim çocuğumda bezsiz büyüsün gdolu pirinc mamalari yesin ne olacak demek bencillikten başka bir sey değil

Eğer konu sahibi durumumuz kötü ama bebek yapsak mı ? Diye sorsaydı bu soruyu bebek rızkıyla gelmez kendinizi kandırmayın o çocuğu da yapmayın denilebilirdi fakat bu çocuk korunsalarda korunmasalarda bir şekilde olmuş. Kürtaj bir korunma şekli değildir. Daha dikkatli olmalıydınız. Ultra ultra korunmalıydınız belki. Olan olmuş artık hamilesiniz bence imkanlarınızı düzenleyip bebeğinizi dünyaya getirmelisiniz. İlerde neden doğurdum diye pişman olacağınızı düşünmüyorum ama neden doğurmadım diye başınıza çok vurursunuz vicdanınız sizi hiç rahat bırakmaz gibi geliyor. İkinci üçüncü çocuğunuz olsa o durumuda anlayabilirim. Bebeğinizi doğursanız biraz sıkıntı çekseniz başka çocuk yapmayıp ileride tüm imkanınızı bu bebeğinize harcasanız güzel olmaz mı ? Evliliğiniz süresince hiç bebek sahibi olmak istemiyorsanız onuda anlayabilirim kürtajınızı destekleyebilirim ama bir gün anne olmayı düşünüyorsanız neden şuan olana kıyasınız ki. Bir anda bir yerden büyük bir miras kalmayacaksa yaşamınızın ilerleyen zamanlarını milyoner olarak geçirmeyecekseniz zaten hep bu durumda ya da bir tık ilerisinde olacaksınız. Eşinizle aranız nasıl ? Boşanma gibi bir durumunuz var mı ? Öyle bir durumda da aldırın ama bu çocuk er geç olacaksa şimdi olana sahip çıkın.

Çocuğunuza doğru dürüst şartlar sunamayacaksanız, sağlıklı,mutlu bi hayat sürmesini sağlayamayacaksanız doğurmayın.Çok samimi söylüyorum, çocuk demek para demek.

Bu nolursa olsun doğsun mantığında göz göre göre hasta çocuk dünyaya getirenleri de asla anlayamıyorum.Allahım o nası bi çiledir.Arada instagramda denk geliyorum, devamlı hastane köşelerinde geçen hayatlar sürüm sürüm sürünen yavrular.Diyorum ki bu hayatı bi çocuk neden hak eder?Bu yaşamak mı?

Diyeceğim o ki her CANLI(sırf insan bile değil) güzel bi hayatı hak eder.Kimse aza kanaat ederek zorluklar içinde bi hayat geçirmek istemez.

Kimse öyle birşeyle suçlamadı çarptırmayın

Ben size mi yazmışım o yorumu? Siz yazdınız ben cevap vermedim anlamayacağınızı bildiğim için...

Başkasına yazdığım yorum üzerinden hala benimle polemiğe girmeye çalışmayın...

Çok güzel özetlemissin

Öyle değil işte. Bebeğin bir paket bezi kaç oara biliyor musunuz? Bu en basiti. Aldırsın demiyorum ama öyle sadece sevgiyle büyümez çocuk.
Bezi almayip bebegin poposunu kendi de yikiya bilir dimi?ama yok bu zamanda olacak sey degil,bebegi aldirmak daha mantıklı geliyor insanlara...yanlis anlaşılmasın eger bu kadın deseydiki,maddi zorluklarimiz var acaba bebek yapsak mi yada ertelesek mi diye sorsaydi,tabikide bende derdim bekle,yazik degil mi bebege,niye hayata "yenik baslasin"
Ama burda durum farkli,kadin bikere hamile,azcik dişini sikicak,biraz idare edicekler,borclar bitiyor bir sekilde,isler yoluna giriyor..yoksa bu mantikla kimse evlenmesin zaten,zorluk cekmemek için

Kim diyor bunu?
Ben demiyorum çünkü, burda 5.bebekten ya da 10.bebekten bahsetmiyoruz yeni evli bir çiftin ilk bebeği konuştuğumuz, uç örnekler konuyu bu noktaya getirdi

E hadi madem daha da uca gidelim ben diyeyim ya yeni bir mozart doğacaksa sende de ki ya yeni bir hitler doğacaksa? Uçları konuşalım

Ben size mi yazmışım o yorumu? Siz yazdınız ben cevap vermedim anlamayacağınızı bildiğim için...

Başkasına yazdığım yorum üzerinden hala benimle polemiğe girmeye çalışmayın...
Anlamayacagımı bildiğiniz için mi şaka gibisiniz.

Bende siz anlamıyorsunuz diye anlatmaya çalışıyorum ama boşuna uğraşıyormuşum

Ama o yeni evli çiftte bebeği istemiyor hem konu sahibi hem koca bebeği istememisler
Ayrıca bu uc bir ornek değil
O kadar çok ki böyle çocuk yapanlar az maaşı geçtim aylık 10 lira bulamayanlarin dilencilige çıkanlarin çocukları boy boy
Her sene bir bebek şeklinde gidiyorlar

Arkadaşlar hiç biryere gitmedim. Görüşlerinize tek tek önem verdiğim için okuyorum.Düşünüyorum bir yandan eşimle konuşuyorum eşim hala olayın maddi boyut7nda ben daha bir duygusalım . Zaten işin ilginç yani rüyamda da görmüştüm. Bazıları aldırma demiş bazıları aldır zorda kalacaksan demiş bazıları devletten yardım alırsın demiş . Ben devletten yardım alacaksam o çocuğu doğurmak istemem çünkü bu çocuğa iyi imkanlar sunmak isterim. Eşim çalışıyor.3200 maaş alıyor ve kiradayız. Arabamız var ama eşimin satacağını hiç sanmıyorum kayınvalidem almış çünkü sattirmaz.her ay ödememiz gereken borçta vae bu durumda nasıl bir mucize olur ku ay sonunu bile getiremiyoruz.Korunma yöntemimi de ısrarla söylemek istemiyorum ki daha fazla kaos yaşanmaması adına

Asıl o bebegi imkansızlıklar içine doğurmak bencilliktir hanımefendi

Ben bu konu özelinde yazıyorum konu sahibi kararsızım eşim aldırmaktan yana demiş kaldı ki bence bu kadar özel bir konu kamuoyu yoklamasına zaten dönüşmemeli, kendileri konuşup karar vermeliydi

Çünkü kimine göre yılda 2 kere tatile gidememek maddi yetersizliktir kimine göre ise asgari ücretli olmak o yüzden ben durumu anlamaya çalıştım ama cevap gelmedi feragat edilebilecek lüksler varsa bu bebek doğabilir ama harbiden meteliğe kurşun atılıyorsa keşke evlenilmeseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…