Hamileyim😩

Soyleyin bilelim kalmasin icinizde bölünerek
Canim sıkıldı konu acayim dedim baska derdim kalmadi zaten emzirdigim icin birçok korunma yönetimini deneyemedim isteyerek ve bilerek hamile kalmadim 9 yasinda evladım var 8 yil korunmasini bildim çok şükür ama bazi durumlar el vermedi ve bu duruma düştüm bana nutuk cekmeyin bildiğim seyleri
Spiral taktırdınız mı?
Bence taktırmadınız.
Demek ki tüm yöntemleri bilmiyormuşsunuz.
Amacım 4.gebelik olmasın diyeydi.
Burada yazanları yapıcı elestri olarak alın.
Ben olsam öyle alırdım.

Yoksa bu gidişle 4. Gebelik de olacak..

:olamaz: Peki bu cesaretinizin cahillik dışında bir açıklaması var mı? Aman ne olacak kürtaj olurum, tek başıma bebek büyütebilirim ya da hamile kalırsam evlenirdik zaten gibi... Komik bulmanızı anlamaya çalışıyorum.

Ozellikle birden fazla partner sahibi olundugu zaman prezervatif sadece hamilelikten korunma yontemi degil, bulasici hastaliklardan korunmayi saglayan en onemli arac. Ben olsam en cok bundan korkardim.

Ben hicbir sekilde cocuk istemiyorum ve hem esim hem de ben korunuyorum. Isi sansa birakip sonra da korunurken hamile kaldim demek mantikli degil benim gozumde.

Aynı durumdayız canım 3. Çocuğa hamileyim oğlum 5 kızım 3 yaşında ve karnimda 4 haftalık bir bebek 😖 kalp atışı yoktu geçen hafta dua ettim allahım olmasin aldırayım diye ama bugün gittim var hayırlısı olsun dedim hep napalim kısmeti varsa gelir 😕
Ah o evlat hasretini bir cekseniz böyle dusunurmusunuz acaba bir evladım olsun diye yapmadigim şey kalmadı ve burda aynı durumda olan çok arkadaş var tüp bebek yaptırdik sonuç bekliyorum şuan ezan okunuyor Rabbim ezanların hurmetine kucagimizidoldursun bizimde.

Ya bu prezervatifi gerdirip kafasina geçiriyor millet. İnsan kafasına girebilen lastiği penis nasıl yirtacak? Bariz bir üretim hatası olması lazım. Hadi diyelim yırtıldı. Ertesi gün hapı alırsın. Yani istemeden hamile kalmak için bayağı uğraşma lazim.
Yırtılan okudum da heralde kuruluktan dolayı da yırtılıyormuş. Belki bariz bir yırtık değil de delik filan oluyordur bilemedim ben bu konuda hiiiiç büyük konuşmuyorum çünkü burada korunurken nasıl hamile kalınır deyip de kendisi korunurken hamile kalanları da okudum . Allah isteyip de bakabilecek olanlara nasip etsin

Çoğu insan korunuyoruz diyor ama korunmayı bilmiyor. Cidden üzülüyorum, burada korunuyoruz diyenlerin en az yarısı tam anlamıyla korunmuyor.

* Geri çekilme korunma yöntemi DEĞİL! Hamile kalmamış olmanız bunun doğru bir yöntem olduğu anlamına gelmiyor, o günlük şanslı olduğunuz anlamına geliyor. İlişki esnasında erkekten kayganlaştırıcı özellikte, şeffaf bir sıvı gelir ve bu sıvının içerisinde yaklaşık 100 bin sperm bulunur.
* Süt verirken gebe kalmak mümkün. Regl kanaması başlamadan önce gebe kalanlar çok mesela, buna çok güvenmeyin.
* Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız regl döneminin ilk günü alınmaya başlanıp, 21 gün boyunca aksatmadan almak, bitirdikten sonra 7 gün ara verip tekrar kullanmaya başlamak gerekir.
* Prezervatif kullanımında erkek erekte olduktan sonra prezervatifin takılması ve ilişkiye GİRMEDEN ÖNCE takılması gerekiyor. İlişki esnasında prezervatif takılırsa hamile kalma olasılığı yüksek. Genelde bu duruma "Korunduk ama oldu" deniyor, kimse kusura bakmasın.
* Ertesi gün hapı tecavüze uğrayanların hamile kalmasını engellemek için üretilmiş bir hap olup yine bir korunma yöntemi değildir. Yılda maksimum 2 kez, 6 ay aralıkla alınmalıdır. Çok mecbur kalmadıkça kullanmamalısınız çünkü sık kullanılması adet düzensizliği yapar ve metabolizmayı bozar. İlişkiden 12 saat sonra alınması maksimum korumayı sağlar ama 72 saate kadar alınabilir.

Şu maddeleri çerçeveletip asalım bu tarz konulara karşı.
Bu forumda korunduğum halde oldu diyenlerin %99 u tam koruma yapmıyor.

Yırtılan okudum da heralde kuruluktan dolayı da yırtılıyormuş. Belki bariz bir yırtık değil de delik filan oluyordur bilemedim ben bu konuda hiiiiç büyük konuşmuyorum çünkü burada korunurken nasıl hamile kalınır deyip de kendisi korunurken hamile kalanları da okudum . Allah isteyip de bakabilecek olanlara nasip etsin

Yırtıktan delikten değil o prezervatifle hamile kalanlar. Son 1.5 dakikada boşalmadan hemen önce takıyorlar sonra suçlu prezervatif oluyor.

:olamaz: Peki bu cesaretinizin cahillik dışında bir açıklaması var mı? Aman ne olacak kürtaj olurum, tek başıma bebek büyütebilirim ya da hamile kalırsam evlenirdik zaten gibi... Komik bulmanızı anlamaya çalışıyorum.
Cahillik mi? Ben bu konuda eğitim almış insanım merak etme cahil olan sensin. Dikkat etmeyen adamlarla yatanlar varsa banane :) terbiyesiz seni

Yok ciddiyim evli değilim ama ilişkilerimde hep geri çekilme ile korundum herhalde uzmanlara denk geldim adetin gecikince bile korkmazdım 😀😀😀😀😀
Hele bekar bir kadın kesinlikle korunmalı. Adama bırakmamalı kaderini.
Tabi niyetiniz evlilik için hamile kalmak fln gibi saçma bir şeyse bilemem.
Ama bir insan bu kadar da gamsız olmamakı ya. Adamlar tabii korunmak istemez, kürtajı yaşayacak kadın. Siz korunmaya önem vereceksiniz

Eeee sizene milletin kürtajından
Eeee bizim yorumlarimizdan sizene... Cevap vermeyeceğim diyorum ama yok olmuyor..

Farkindaysan yazdiklarimizda doğru bulmadigimizi belirtiyoruz. Siz ısrarla kürtaj olmasına karşı çıkmışiz gibi davranıyorsunuz..
Önce dine bağladınız baktınız olmuyor sizi ilgilendirmez sularına girdiniz.. Bizi ilgilendirip ilgilendirmedigine konu sahibi karar versin siz kenara çekilin lütfen..

Ben bir Müslüman olarak inandığımı ve düşündüğümü yazdım doğurup dogurmamak konu sahibine kalmış...
Bakin dini karıştırmadan da tekrar yazıyorum

kürtaj olmak can almaktir!! düşüncesindeyim bişey değişmiyor benim için...
Ben çok şaşırıyorum.aynı dinden bahsediyorsunuz ama Herkes farklı dine inanıyor sanki.
ben bu konuyu merak ettiğim için zamanında araştırmıştım. Hangi kaynağa baksam kürtajın islamda serbest olduğunu okumuştum. Modernist kaynaklar değil okuduklarım. Baya eski bilinen hocaların yazıları. Daha doğrusu serbest olduğu günler , durumlar var. Mesela ilk 40 gün kuralı.
yani bilemiyorum ben doğruyum demiyorum ama şaşırıyorum. Nasıl bu kadar farklı bilgi olabiliyor.

cinayet kısmına gelince. Çoğu kişi tam bir insan yapısı olmadığı için ilk haftalarda cinayet olarak görmüyor. Yani bir olaya tek başımıza bu kadar ağır bir itham yüklemek doğru değil.

kendi görüşüme gelince ben biraz fazla üzülüyorum sanırım. Hem anneye hem birgün insana dönüşecek olan O yapıya . Bu konularda kafam karışık. Kesin olan asla kürtaj yasaklanmamalı. Çok büyük bir insan hakları ihlali olur. Kadın sağlığı için mecburi. Sadece bedensel değil Akıl sağlığını da unutmayın.
Bu dünya çok kötü biryer eğer çocuğa iyi bir hayat veremeyecekseniz ne diyebilirim ki. O çocuğu dünyaya getirin bir ömür sıkıntı çeksin mi. O yüzden anne karar versin .

Zannediyorum geri çekilme yöntemi ile korunuyordunuz. Oğlum beş yaşında, beş yıldır sadecee prezervatif ile korunuyorum ve hamile kalmadım. Prezervatifin yırtılması için de hulk ile sevişmek gerekir sanırım. Gerçi organını görmedim hiçbir filmde ama o gövdeye bamya olmaz sanırım. Partneriniz hulk değilse, prezervatifin yırtılma ihtimali pek yok. Ki bununla ilgili çok üzücü olsa da birkaç adamın "çocuk istemiyordu ucunu kestim çaktırmadan" demişliği var. Bizzat yakın çevremden duydum ki bence boşanma sebebi. Yırtılmıyor, karısı çocuk istemeyen adamlar kesiyor.

Konuya dönecek olursam, oğluma hamile kaldığımda plansız bir gebelik olduğundan şoka girmiştim. Ama anneliği hiç bilmiyor olmama rağmen kara haber vs demedim. Kabullendim. Kürtaj seçenekler arasında yoktu benim için. Şimdi bir oğlum var, anneliği biliyorum. İkinci çocuğu istemiyorum ama olur da hamile kalırsam olumsuz bir histen bile kaçınırım hissetmesin diye. Sizin de evlatlarınız varmış. Şok geçirmenizi anlarım, istemiyor olmanızı da anlarım. Ancak anne olmuş, o hissi bilen birinin bu kadar katı ve hissiz olmasını maalesef anlayamıyorum.

Hiç anneliği tatmamış birinin kürtaj düşünmesi ile, anne olmuş birinin düşünmesi benim için aynı değil. En azından kendimi düşündüğümde asla aynı olmadığını iddia edebilirim.

Son olarak bu konuda bir fikir veremem. Kürtajı önermeyeceğime göre, gerisi size kalmış.

Din dersi vermemiş ki arkadaş cinayetten bahsetmiş ki tamamen katılıyorum
Benim gözümde de kürtaj, karısını kesen adamların yaptığından farksız. Bir can acıyor mu acıyor. İster insan, ister hayvan, ister böcek, ister doğmamış bir bebek olsun. Hepsi can taşıyor ve acı çekiyor

Ben çok şaşırıyorum.aynı dinden bahsediyorsunuz ama Herkes farklı dine inanıyor sanki.
ben bu konuyu merak ettiğim için zamanında araştırmıştım. Hangi kaynağa baksam kürtajın islamda serbest olduğunu okumuştum. Modernist kaynaklar değil okuduklarım. Baya eski bilinen hocaların yazıları. Daha doğrusu serbest olduğu günler , durumlar var. Mesela ilk 40 gün kuralı.
yani bilemiyorum ben doğruyum demiyorum ama şaşırıyorum. Nasıl bu kadar farklı bilgi olabiliyor.

cinayet kısmına gelince. Çoğu kişi tam bir insan yapısı olmadığı için ilk haftalarda cinayet olarak görmüyor. Yani bir olaya tek başımıza bu kadar ağır bir itham yüklemek doğru değil.

kendi görüşüme gelince ben biraz fazla üzülüyorum sanırım. Hem anneye hem birgün insana dönüşecek olan O yapıya . Bu konularda kafam karışık. Kesin olan asla kürtaj yasaklanmamalı. Çok büyük bir insan hakları ihlali olur. Kadın sağlığı için mecburi. Sadece bedensel değil Akıl sağlığını da unutmayın.
Bu dünya çok kötü biryer eğer çocuğa iyi bir hayat veremeyecekseniz ne diyebilirim ki. O çocuğu dünyaya getirin bir ömür sıkıntı çeksin mi. O yüzden anne karar versin .
5-7 hafta arasında kalp atışı duyuluyor, daha ne lazım canlı sayılması için? Kırk gün mevzusu çocukken bile saçma gelirdi bana. Can onlar ya... Acı çekiyorlar

Back
X