hamileyken eşimin bana davranışları :(

``Kadin kiymeti bilmeyen ``kismina deginmek isterim tamamen yetistirilme tarzi toplumda zaten kadina gore yanlis bir algi var, ev islerini yapar, cocuk dogurur ve kocasinin tum isteklerini yerine getirir kocasinin zevki sefasiyla mesgul olur haa birde gunumuzde maddi kismida eklendi simdi kadina yapilan bu somurude. Yukarida saydiklarima ilaveten mumkunse gunduz iste aksam da evde calisir ve hatta maasinida kocasina verir , kadin ne anlar para idaresinde tabiki kocasina verecek dimi ve birde butun bunlara ragmen kadin konusmaz fikir belirtmez kocasinin zittina bir dusunce ve harekete sahip olmasi imkansizdir dusunulemez bile bu.. Toplumdaki makul kadin algisi budur siz o gun hasta bile olsaniz kahvaltisini hazirlamadiginiz icin makul kadin algisinin disina ciktiniz, bakin bizim toplumda kadin onemli degildir kadinin cani sagligi psikiolojisi kimin umrunda...

Boyle adamlarla evlenip degil cocuk dogurmak omur boyu yanlizliga ve sefalete mahkum etmek lazim yuzlerine bile bakmamak lazim bunlarin...

Ama anladigim kadariyla ikinizde gencsiniz ve henuz istediginiz kadrolara atanamadan evlilik yaptiniz ustune birde istenmeyen bir gebelik olustu ve kocaniz sanki sizin sucunuzmus gibi bu istenmeyen gebelikten sanki sizi suclamis. Olgunlasmamis bir karakterin tipik hareketleri esinizin yaptigi, salonda spor yapmasi gibi, gozumde canlandi nasil bir tip oldugu yani simdi.
Birincisi bu evliligi surdurecekseniz oncelikle esiniz bir bebek sahibi oldugunuz gercegiyle yuzlesecek belliki simdi sirasimiydi seklinde dusunuyor kafasindan ama yapan ikinizsiniz sorumluluk ikinizin ama ne yazikki esiniz bunu anlayacak olgunlukta degil sanirim. Bana kalirsa yapabileceginiz en mantikli sey siki bir sekilde sinava calisi atanmak hem kendinizi hem bebeginizin kurtarmis olursunuz. Esinizin bu dengesizliklerinide ben cahilligine olgun olmayisina yetistirilme tarzina vede karakterine veriyorum. Birazda ortada is yok guc yok ne cocugu seklinde panik yapmis da olabilir ama bu sekilde saygisi ve nezaketsiz olmasini gerektirmez bu durum ama erkekler iste akli basinda saygili ve olgun olanlari cok nadir hele hele birde genc yastaysa...

Kisaca o sinava hayatinizin son sansiymis gibi ucunda olum varmis gibi hazirlanin, birguzel atanin sonrada durum neyi gosterirse ona gore davranin, madem kocaniz ne sizi ne gebeliginizi umursuyor sizde onu umursamayin olsun bitsin. Evlilik tek tarafli cabayla yurumez azicik aklini basina alsin kocaniz..

Ya her gün yapmayacaksın kahvaltı .Kendi de haxırlayanilir.hergün yapma az az yap kıymetin bilinir.Alıştırıyoruz erkekleri herseye rahatlığa..Beyimiz toplasın herseyi hamile bu kadın başı da ağrır k.çıda senden mi izin alcak ağrıması için!!
Ya böyle seyler beni evlilikten cok soğutuyor inan,ben cok rahata düşkünüm kendi düzenim evim ne bileyim .Hele bi yerim ağrıyor diyecem de adam diyecek ki inanmıyorum o dakka boşarım.fevriyim kapıyı acar yollarım.Hadi canım yallah yallah senin miadın gecmiş derim..şaka değil.
Bi kuzenimde aynı senin gibi hamile ve eşi kvyi eve getiriyor ve bakıcaksın diyor anneme.Kvde hiçbirseye elini sürmez ayağa kalkmaz.Hamile kuzen zavallı o haliyle kvye bakıyor,akşamına hastanelik kanama oluyor .Adam aynı öküz kv evde yan gelip yatıyor ..
Bekarlık sultanlık galiba ya .

bu huyunuda çok benzettim kendi eşime, o da konuşmaz katır inadı vardır

Allah eşine anlayış versin inşaallah düzelir bir nebze
Doktorunuzla konuşun önceden bence eşinizin yanında sizin durumunuzu anlatsın kendisi inanmıyorsa beyfendi doktorun ağzından duysun belki bir nebze bakış açısı düzelir

sürekli hamilelik yüzünden iş yapamadığını ya da kahvaltı hazırlayamadğını dile getirirsen adamı istemeden hamilelikten nefret ettirebilirsin haberin olsun

oow Allah yardimcin olsun ona sert bir sekilde bu cocugu tek basina ben yapmadim de bikerede sen hazirla bahaneyse bahane elin kocalari neler yapiyor neler de aglaya bilirsen agla ve arkana bakmadan odana gir kapiyi acma gelirse defol de gelmezse aksam geldiginde yemege ne yapacaksin diye sor

erkekler anlayışsız olabiliyorlar ne yazık ki çok şükür eşimle ciddi problemimiz yok ama ben de geçen ay yaşadım dediğini benimde ağrılı geçiyor baştan beri öyleydi biraz hareket ettim mi ağrım oluyor yatıyorum bende evde temizlikte yapamadım yüz kere dedim ama ağrım var keyfimden yatmıyorum diye sonra bir hafta sonu ev dağınık diye laf etti bende kalktım ağlaya ağlaya yaptım temizledim her yeri gecesi baya sancım oldu ertesi günde doktora gittik rahim aşağıya inmiş dedi baya da kızdı doktor neden ağır iş yapıyorsun yatman lazım diye eve dönünce geldi sarıldı özür diledi beraber ağladık çok şükür bebeğime birşey olmadı ama ille kötü bir badire atlatmamız gerekiyormuş şuan hiç bir iş yapmıyorum yaptırmıyor eşim sağ olsun evede kadın geliyor temizliğe
eşin bebeği istemiyormu allah korusun ama belki sizede doktor kısa böyle eşinizin aklı başına gelir üzüldüm durumunuza inşallah en kısa zamanda düzelirsiniz ve anlayışlı olur eşiniz

Gebeliğin ilk aylarında bende çok ağrı çektim..Bilirim çok farklı bir şey o. Yatıp dinlenmen gerekiyor. Benim %80 düşük tehlikem olmuştu dinlenmedigim için...
Benim esim gebe olmama sevinmedi bile çok korktu. Geçim derdi, yeni bir insanın sorumluluğu falan.. Bence stres yapmış esin o yüzden sana sarıyor. Ama ilerde emin ol anlar.
Bizimkisi benim gözüme bakıyor şimdi su iç,fındık ye ,badem ye diye dolanıyor.. Erkekler ilk basta hemen duygusal bakamıyor bu bebek isine birde suprizse zaman alıyor.

adam çocuk istemiyor gibi davranıyor
siz de hazır değilsiniz
evliliğiniz de hazır değil
bence doğurmayın

Cnm cok sevinse hamile olduguna elini sicak sudsn soguk suya sokmazdi uzgunum ama esinin daha onemli isleri var sinav gibi spor gibi yaslar kac bilmiyorum ama bana hazir degil gibi geldi. Oysaki tup bebek merkezlerindeki erkekleri gorse haline sukrederdi. Allah yardimcin olsun hamileligin ilk uc ayi zor geciyor malesef.

Aay Allah yardımcın olsun kuzum hamileyken çok hassas olur insan erkeğin de her şeye dikkat etmesi gerekir ama biz bunu bayan olarak söylüyoruz erkeklerin %80'i maalesef bu kadar ince düşünceli olmuyor.Hem birde şöyle düşün daha yeni evlisiniz ikiniz de farklı insanlarsınız aynı evde yaşamaya adapte olmaya çalışırken eşin bebek olayını kaldıramamış olabilir demiyorum ki bebeği istemiyordur sen bile diyorsun ya erkendi alışmaya çalışıyorum falan onunda böyle bir durum yaşaması normal olabilir Allah gerçekten yardımcın olsun eşin de seni üzdüğünün farkına varır inşallah tüm güzellikler sizinle olsun canım bebişinde sağlıcakla doğar inşallah

En baştan yapmışsın hatayı. Ev işi senin görevin değil eşine jestin lütfundur. Bunu görev edinirsen işte böyle bi gün yapmadın diye tüm yaptıkların çöp olur. Ben hamileyken mide bulantı döneminde hiç bir şey yapmadım. Bizimde sürprizdi. Sonra bulantılarım bitince arada mutfağa girmeye başladım eşim nasıl mutlu oldu bu halde yemek yapmışsın diye. Çünkü beklenti yoktu. Laf ettiyse bi daha hiç hazırlamayın bence

Kızlar öğlen eve geldi eşim ben hiç konuşmadım o da beni soğuk görünce biraz bana gelip sarıldi karnıma elini koyup aklı sıra gönlümü yapmaya çalıştı. Yani kendisi de neye kırıklığımı bildiği için o tarz davranışlar yaparak gönül almaya çalıştı ve davranışları öyle yapmacık geldi ki ben daha da soğuk durdum ittirdim. bana yalancısin Karnın ağrıyor olsa telefon elinde telefon neden oynadın dedi resmen çocuk gibi.. öyle midem bulandı ki..sonra gitti çıkarken ben seni de bebeği de istemiyorum dedim. Ben istiyorum ikinizi de dedi bende hazır değiliz bi hata evlilik ve bebek bitsin dedim. Hiddet ile çıktı gitti işe ben sinirden uyumuş kalmışım sonra 2 saat sonra kapı çaldı eşim gelmiş bana sarılıyor derste öğrencileri bırakıp geldim dedi. Seni de bebeği de çok istiyorum sınav var bi de ben tembel biriyim falan düşüncesiz lik var biraz dedi. Sonra okula gitti tekrar geldi evde bana yardım etti canın ne istiyor söyle yiyelim alalım demeler.. şimdilik hala iyi.. yarın hastaneye gideceğiz diyo bebek için falan. Inşallah değişiklik kalıcı olur

Benim durumumdaki biri için size katılmamak mümkün değil. 10 yıllık evlilikte herşeye koştum koştum. Çünkü tezcanlıyımdır. Birşeyler hemen olsun bitsin isterim. Karşımdaki yapmazsa hemen kalkar ben yapar bitiririm. Ama artık eskisi gibi yapamıyorum. Yaş ilerledikçe sorumluluk arttıkça yetişemiyorsun. Yetişemedikçede sen kötü oluyorsun, zaten alıştırmışsın, sen hasta olsanda ölsende yetişemesende senden bekleniyor ne hikmetse. Allah vicdanlı merhametli eş nasip etsin.

Sana değer vermeyen sen hiç verme. Eve gelmeden önce resmini çek odanın sonra da o evi dağıtınca resmini çek. Sinirini bozunca Watsapp dan yolla. Sen gelmeden böyleydi bak şimdi nasıl diye. Bik bik ederse bana belgeyle gel de. Çok da sallama ev dağınıksa eline yapısmaz şu halıyi duzelt de. Sabah kahvaltıya illaki mide bulantisindan ağrısından ötürü sende kalkiyorsundur. Canın isterse ağrın sızın yoksa kahvalti hazirla varsa at ağzına 2 dilim ekmek bir dilim peynir devir kıçını geri yat. Akşam miden bulanirsa yemek yapma bekle gelince ben pisiremedim cok kutu kokuyo de hazırladım şunu pişir ben yürüyüşe çıkıyorum gelince yerim de :) haha. Kocani sen egiteceksin

Aç kalma bu arada miden daha kötü olur.

ben de öyle tez canlıyım cnm biraz yüzden oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…