- 5 Aralık 2015
- 5.789
- 11.603
- 248
- 37
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Neden bu ismi seçmişler acabaGeçende bebek ismi topiğine de yazdım şimdi yazarken de sesli gülüyorum
Uzak akrabamızdan 6 yaşındaki bir kızın adı Hacıkadın
Duyunca şoka girmiştim
Akşıma geldikçe gülüyorum çocuk için hoş bir şey değil tabi ama ne yapayım (affet beni ufaklık)
Cok güzel istekorunmuyoduk evet ama doktor bana senin normal yollarla hamile kalman imkansız demişti.istediğiniz zaman karar verin gelin aşılamayla denicez demişti.hayret ettim valla hala inanamıyorum.
abartmayın. anne değilim. bekarım. çocuklara mesafeliyim. ama yine de tutup böyle bi cümle kurmak yanlış. özür de dileseniz yanlış.
merhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Hayırlı olsun öncelikle.
Seni anlıyorum. Ben de ocakta korunmayı bıraktım ama hemen olmaz nasılsa kafasındaydım. Regl olayım kadınlar gününde rakı içelim diyordum hamile kalmışım, iki gün öğrence öğrendim.
Ki ben olabilir artık hazırım demiştim güya. Buna rağmen özeklikle gece uykuya dalmadan önce çok korkuyorum düşünüp duruyorum.
Hayatım eskisi gibi olmayacak ya eski hayatımı özlersem ne yaparım, hayatımı çocuk odaklı yaşamaktan korkuyorum ne zaman yine arkadaşlarla yada eşimle akşam dışarı çıkabilecek kadar normalleştirebilirim diye düşünüp yine korkuyorum.
Becerememekten de korkuyorum anneliği. Kendimi pek anne olacakmış gibi hissedemiyorum sonra gebelik topiğindeli kadınlara bakıyorum o heyecan bende yok anne gibi de hissetmiyorum ben kesin kötü anne olacağım diye daha da korkarken buluyorum.
İstemesine istiyorum ama korkum da var. Normal ama bence. Çok sorumluluğu olan kolay da olmayan bitmeyen bir iş. Zamanla alışırız sanırım. Yeni Doğum yapan kuzenle konuştuk ilk hareketi hissedince geçecek korkuların merak etme derdi. Ona güveniyorum ben de
Anne baba olmayı hakeden kişilerin yaptığı en akıllıca iş benceAnnelik delilik işi, neresi yanlış.
Ben özür dilediğim annelerce yanlış anlaşılmadığımı umuyorum :)
Bana deli dedi, seni kib liyorum
hayırlı olsun arkdaşlar ikiniz de çok iyi birer anne olacaksınız eminim
5 yıl önceydi, benim yaş 30 eşimin 33, 6 yıllık evliyiz ve 6 yıldır ben hapla korunuyorum o zaman, bazı sağlık sorunlarım oldu dr hapı bıraktırdı, hapın koruyuculuğu 1-2 ay daha devam eder, yaşın da gelmiş bir tane doğur sonra spiral takalım dedi
neyse biz eşimle olsa mı olmasa mı modunda o ayı geçirdik. derken regl dönemim geldi ama olmuyorum, o ay da tatildi doğum günüydü derken alkolün sigaranın dibine vurmuşum, ağır da kardiyo çalışıyorum, neyse sabah bir elimde sigara bir elimde çift çizgili test çubuğuyla donakaldım...
1 günde sigarayı, alkolü, günde 1 litreyi bulan kahve tüketimini bırakmak da kolay olmadı, hayatımıza birinin daha gireceğini kabullenmek de.
hayatım bitecek, yaşlanacağım, için geçecek, eve kapanacağım, bidaha hiç özgürce sevişip içip dağıtamayacağım sanmıştım ama hiçbiri olmadı. hayatımdaki en büyük "iyi ki"m kızım.
5 sene sonra siz de sadece iyi ki diyeceksiniz.
çok uzattımtekrar hayırlı olsun, tebrikler.
Anne baba olmayı hakeden kişilerin yaptığı en akıllıca iş bence
Mesela benim annemle babam
Ahahah katılıyorum annelik gönüllü delilik hali.Bence gebeliğin planlı olması için insanın deli olması lazım (annelerden özür dileyerek...).
sen o dokt. hemen değiştir.merhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Öncelikle hayirli olsun sag salim dogsun bebegin.Allah sana azili bir pkoluyken bir evlat bagislamis yat kalk sukret haline.hastane koselerinde ordan oraya kosturan igne olmaktan heryeri ayri morarmis gece gunduz Allaha yalvaran cek medigi cile kalmayan her ay kendini hamile sanip hayaller kuran sonra adet olunca karanliga gomulen gecelerde aglayarak sabahlayan kadinlari dusun ama gercekten dusun.elindeki avucundakini tup bebege yatirip yinede husrana ugrayan ama vazgecmeyen anne olabilmek icin her zorluga tek basina gogus geren kadinlari dusun ve biraz olsun mutlu ol.merhaba kızlar...
Doktor resmen tuzak kurmuş gibi.korunmuyoduk evet ama doktor bana senin normal yollarla hamile kalman imkansız demişti.istediğiniz zaman karar verin gelin aşılamayla denicez demişti.hayret ettim valla hala inanamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?