- 20 Ağustos 2015
- 6.543
- 15.766
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Ultrasonda görene kadar bende sizin gibiydim, bir yengem var canım yengem ilk doktor kontrolümüze eşim, yengem ve ben gittik, yengem doktora gidene kadar Mune inanamıyorum senin hamile olduğuna deyip durdu, ultrasonda bebeği görünce eşimle ikisi ağlaştılar:)) bende ki böyle bir anı işte, yani hayal dünyasında gibi oluyorsunuz gerçek gibi gelmiyor gebelik, garip bir his, o hissi anlıyorum, tarifi olmuyor yaşayan bilir:))
Gerçekten bedenen ruhen hazır olanların bir kısmı hemen kabulleniyordur ama hazır olmayanlar veya hazır olupta ummadığı anda hamile kalanların duyguları çok karışık oluyor, tarif etmek zor, gözle göremediğiniz elle tutamadığınız birşey var rahminizde, gerçek mi değil mi bilemiyorsunuz, gördüğünüz bir çift çizgi, işte o yüzden diyorum ultrasonda kalp atışını bedenini görene kadar bu his devam eder, birde rahat hamilelik geçirenlerden olursanız benim gibi, öyle aşırı mide bulantısı, fenalık hissi, yemek yapmaktan bile tiksinme olmamıştı, bir tek en sevdiğim içecek çaydan soğumuştum o kadar, hoplayıp zıplıyordum, arkadaşımın kınasında en çok oynayan bendim vs :)) işte böyle olunca hepten hayal gibi geliyor :))ayyy ne kadar güzel :) evet işte tam olarak böyle bi his çok güzel tarif ettiniz, ne güzel demek yalnız değilmişim
bayıldım :) rabbim uzun ömürler versin bebeğine de sana daNasıl da gittim geçen seneye, öğrendiğim ilk anlara.
İlk gün içim dışıma çıkana kadar ağladım, hatta en net hatırladığım eşim rahatlıcaksan vur hadi demişti de yapıştırmıştım bir tane :)
4 gün ağladım.
Sonra normale döndüm yavaş yavaş, bulantılar başladı.
Bi gün baktım bulantım yok.
Ben yine içim dışıma çıkana kadar ağladım "Allahım midem bulanmazsa ben onun orda olduğunu nasıl anlarım." diye.
O yüzden bulantılarımı çok sevdim ben :)
Konu kaydı anlatırken.
Böyle anlattıkça da ağlarım hâla işte şapşallığıma.
Tebrik ederim, harika bi hamilelik geçirir ve sağlıklı bir bebek alırsınız inşallah kucağınıza.
özür dilemek şu halde yanlış ve kırıcı bi cümleyi telaf etmiyor ki. birine hakaret edip özür dilemenin ne anlamı var.
şöyle düşünün.
engelli çocuk doğurmak bence delilik. tüm engelli çocuk annelerinden özür dileyerek...
sizin yaptığınız buna benziyor.
bayıldım :) rabbim uzun ömürler versin bebeğine de sana da
Kizlarr hepinizi tebrik ederim bu ne boyle heryer hamile doldu :)
Bende kocami bosamaktan vazgectim bi bebekte ben yapiyim bari :))
Ahhhaaahhaa sesli güldüm
2 yıl beklemiş ve çok istemiş biri olarak sonuca inanamamış ve eşimle ağlamıştık.Dünyanın en güzel şeyi çocuğundan anne kelimesini duymak.... Kucağına almak nasip olsun inşallah,hamileliğimde hep mutluydum ,ne güzeldir hamile olmak ,kıpırdanmaları hissetmek ve birine can vermek.Doya doya tadını çıkartmerhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Ben size katılıyorum. Hem de buraya yazamayacak kadar uzun uzun. 2 yaşında oğlum ve yeni yeni dinginleştim sakinleştim. Am her evrede delilik başka bir boyuta geçecek. Bazen oğlan 2 yaş krizi sırasında istediğini yaptıramayınca kendini yerlere atmalar ağlamalar bağırmalar. İzliyoruz eşimle ve dediğimiz cümle aynen biz deli miydik oluyorOooovvvv....
Yapmayalım, abartmayalım, büyütmeyelim.
Alakası yok.
Benim tespitim çok yerinde, yanlış diyen gelsin beni bulsun, aramızda hallederiz :)
Ahhhaaahhaa sesli güldüm
kardeşim spiralle korunurken ikizlere hamile kalmıştılutfen su kazayla hamile kalanlar hangi korunma yontemlerini kullaniyordu aciklayabilirmi? valla meraktan geberiyom
Tebrik ederim ! Sağlıkla doğar insallah ...bende küçük kizima hamile kaldığım vakit kendimi hiç hazır hissetmiyordum. Büyük kızım (daha bebek) 2.5 yaşındaydımerhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
spiral zaten kesin cozum degil diye biliyorum. hap iyi bir yontem mi sizce? en guvenilir care nedir sizce? mesela diyelimki supheli durumda hap kullandigin halde ertesi gun hapi kullanmak olur mu? kafamda deli sorularkardeşim spiralle korunurken ikizlere hamile kalmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?