Hamişler yiyor, bebişler büyüyor :)

kötü örnek ben geleyim aranıza.

bugün işe gitedim. aç olarak sağlık ocağına gittim. gelince hemen yemek yemedim. 12 gibi büyük bir kase sütle kahvaltılık çerez yedim.

sonra 3-4 gibi patates kızartması yedim yanında hazır meyvesuyu ile.

aradan bir iki saat sonrada cips :(

şimdi açım. eşim balık yapıo şu an. onu bekliorum. balık da süpriz oldu. yoksa bugün faydalı hiçbişi yememiş olcaktım nerdeyse

:1: aynı ben..sabah bazlama içinde tereyağı ve peynir yanında yumurta..4-5 gibi yarım döner dürüm, 1 dilim pasta, 1 dilim peynirli börek,1-2 kestane..1 saat önce 2 dilim portakal, 1 çeyrek muz..şimdi bir bardak kakaolu süt..vitamin hapı, kalsiyum ve demir hapları unutulmuş... gün içindetoplam içilen su miktari 2 bardak..en azından suyun kalanını tamamlayım desem karnım öyle şişkin öyle gerginki hapları bile suyla içmeye cesaretim yok..günlerim genelde böyle geçiyor....22 haftalık hamileyim demir hapını sadece 1 gün içtim, eleviti haftada 4 gün içersem öpüp başıma koyuyorum..kalsiyumu da haftada 4 gün düzenli içmeye çalışıyorum..:19:

biz bugun gezmedeydik oglusla kacamak oldu ister istemez, komsu gezmelerinde olan yiycekler vardi yazmiyim simdi

ama onun haricinde yesil elma, muz, kivi, 1 koca bardak sut, zeytin, peynir, yumurta, bal yedik.

yalniz bugun cay cok tatli geldi misafirlikte en kotusu cay baya ictim :((

every napcazz senin bu çay içmelerini:1::ssz:

:1: aynı ben..sabah bazlama içinde tereyağı ve peynir yanında yumurta..4-5 gibi yarım döner dürüm, 1 dilim pasta, 1 dilim peynirli börek,1-2 kestane..1 saat önce 2 dilim portakal, 1 çeyrek muz..şimdi bir bardak kakaolu süt..vitamin hapı, kalsiyum ve demir hapları unutulmuş... gün içindetoplam içilen su miktari 2 bardak..en azından suyun kalanını tamamlayım desem karnım öyle şişkin öyle gerginki hapları bile suyla içmeye cesaretim yok..günlerim genelde böyle geçiyor....22 haftalık hamileyim demir hapını sadece 1 gün içtim, eleviti haftada 4 gün içersem öpüp başıma koyuyorum..kalsiyumu da haftada 4 gün düzenli içmeye çalışıyorum..:19:

:53:
hamilelikte mi böyle oldu yoksa ggenelde böyle miydi
kahvaltıya diyecek yok sonra biraz hamur işine kaçmış
bi de su az

rezene ne bileyim canim ya
4 bucuk ay boyunca bir yudum cay icmedim geldigimden beri burnumda kokusu
dayanamiyorum
aseriyorum resmen
isin ilginci normalde sevmem cayi simdi istiyorum :)

neyse kucuk cay bardagiyla iciyorum ben en azindan birkac bardak, kupayla degil neyseki

sabah 10 da güzel bir kahvaltı
sonra büyük bardak ayran
bir saat sonra iki elma
öğleden sonra yoğurtlu çorba (aslında öğle yemeği yemem gerekirdi ama arada yediklerim acıkmamı engelledi)
elma,portakal,mandalina
akşam salata olan normal bir akşam yemeği(sebze yemeği, pilav, çorba, salata, yoğurt)
(yemekleri saymak istemiyorum ne olur ne olmaz)
yatmadan önce yine süt içeceğim tabi
gün içinde bol su

eksiklerime gelince
1. brokoli, pırasa, karnabahar hamileliğimden beri bir kere karnabahar bir kere de brokoli yedim.
normalde istediğim bunlardan her birini dönüşümlü olarak haftada bir gün yemek. aslında sebze yemeği namına ne yediğimi düşündüm de galiba pek bişey yemiyorum
genelde bakliyat yemekleri yiyorum
2. eskisi kadar salata yapıp yiyemiyorum
3. eskisi kadar ıspanak yiyemiyorum (1 kere yedim) sebebine gelince bir kere çamurunu ayıktırıncaya kadarr canım çıkıyor. doktor yeşillikleri iyi yıkayacaksın deyince ben de yıkamaya çok takıldığımdan mıdır nedir almak istemiyorum.
4. ceviz elime alsam ağzıma götürene kadar saatler geçiyor o kadar düşünüyorum yani
5. son zamanlarda tesadüfen tuzlu yemekler ve yiyeceklerr yedim
6. karalahana demir açısından zenginmiş ama bizim yöre mutfağında olmadığı için alışkanlığımız yok ve ben de yapmıyorum. kereviz de aynı sebepten yiyemiyorum.
7. pekmez içmiyorum

dayanamiyorum
aseriyorum resmen

neyse kucuk cay bardagiyla iciyorum ben en azindan birkac bardak, kupayla degil neyseki

benim de tam tersi hamilelik öncesi tiryakiydim şimdi bir yerde önüme gelirse içiyorum
anlatmıştım 2 gün önce 5 bardak çay içmek zorunda kaldım 3 farklı yere gidince ikram edilince içiyorum ben
doktor zehir değil içebilirsin ama az demişti

sonra büyük bardak ayran
bir saat sonra iki elma
öğleden sonra yoğurtlu çorba (aslında öğle yemeği yemem gerekirdi ama arada yediklerim acıkmamı engelledi)
elma,portakal,mandalina
akşam salata olan normal bir akşam yemeği(sebze yemeği, pilav, çorba, salata, yoğurt)
gün içinde bol su

eksiklerime gelince
1. brokoli, pırasa, karnabahar hamileliğimden beri bir kere karnabahar bir kere de brokoli yedim.
normalde istediğim bunlardan her birini dönüşümlü olarak haftada bir gün yemek. aslında sebze yemeği namına ne yediğimi düşündüm de galiba pek bişey yemiyorum
3. eskisi kadar ıspanak yiyemiyorum (1 kere yedim) sebebine gelince bir kere çamurunu ayıktırıncaya kadarr canım çıkıyor. doktor yeşillikleri iyi yıkayacaksın deyince ben de yıkamaya çok takıldığımdan mıdır nedir almak istemiyorum.
4. ceviz elime alsam ağzıma götürene kadar saatler geçiyor o kadar düşünüyorum yani
6. karalahana demir açısından zenginmiş ama bizim yöre mutfağında olmadığı için alışkanlığımız yok ve ben de yapmıyorum. kereviz de aynı sebepten yiyemiyorum.
7. pekmez içmiyorum

senin o eksileri cok tuketiyorum. ben sebzeye bayilirim tam sebzeciyim a kan grubuna sahip biri olarak. karnibakar lahana pirasa deli gibi tuketirim :))) ama et sevmiyorum :((
senin bugunku menun super:34: yarisin oglusuna

benim de tam tersi hamilelik öncesi tiryakiydim şimdi bir yerde önüme gelirse içiyorum
anlatmıştım 2 gün önce 5 bardak çay içmek zorunda kaldım 3 farklı yere gidince ikram edilince içiyorum ben

ben bugun 7 bardak ictim sanirim:17::17::17: gezmede de cok tatli oluyor yaaa
kadinin cayi bitti yoksa daha icerdim:1: annem de gezmede olunca uyaramadi :1:

senin o eksileri cok tuketiyorum. ben sebzeye bayilirim tam sebzeciyim a kan grubuna sahip biri olarak. karnibakar lahana pirasa deli gibi tuketirim :))) ama et sevmiyorum :((
senin bugunku menun super:34: yarisin oglusuna

ben de B grubuyum o yüzden mi acaba
aslında ben de severim de hamilelikten kaynaklanıyor
biraz da kış sebzelerini öyle aman aman sevmiyorum galba

bana biraz sebze yemeği söylesene aklımda olsun
inan hafızam durdu sebze yemekleri namına

ben de B grubuyum o yüzden mi acaba
aslında ben de severim de hamilelikten kaynaklanıyor
biraz da kış sebzelerini öyle aman aman sevmiyorum galba

annemin yaptikalrindan sayayim ben hic yemek yapmiyorum artik:17:

ispanak kavurma, portakalli kereviz, karalahana yemegi, yogurtlu sarimsakli brokoli salatasi, kereviz sapi pirasa kavurmasi, buzluktan bezelye, taze fasulye yemegi, kapuska, sulu karnibahar yemegi, kiymali patates yemegi.... :44: hatirlayamadim baska simdi. ama ben turp, havuc ve mor lahananin salatasini cok fazla tuketiyorum. bu ucunu aseriyorum resmen. roka marul salatasi yapiyoruz.

ispanak kavurma, portakalli kereviz, karalahana yemegi, yogurtlu sarimsakli brokoli salatasi, kereviz sapi pirasa kavurmasi, buzluktan bezelye, taze fasulye yemegi, kapuska, sulu karnibahar yemegi, kiymali patates yemegi.... :44: hatirlayamadim baska simdi. ama ben turp, havuc ve mor lahananin salatasini cok fazla tuketiyorum. bu ucunu aseriyorum resmen. roka marul salatasi yapiyoruz.

1. ıspanak çok mu pişiyor hafif mi
2. karalahana yemği nasıl bişey
3. kereviz sapı pırasa kavurması o neki( pırasa kavurmasını biliyorum da)
4. kapuska yemedim ama arkadaşlarım tarifini verdi yapacağım
5. patates yemeğini hatırlattığın iyi oldu yapmam gerek onu
6. turp havuç ve mor lahanayı rendeleyip mi salata yapıyorsun
7. roka marula bayılırım zaten

bu arada sen karadenizde bir yerde olmalısın:23:

bu arada sen karadenizde bir yerde olmalısın:23:

1. yok cok kavurmuyoruz vitaminler gitmesin, sogani kavurup ustune ispanak hafif olene kadar kavuruyoruz, baharat, istersen yumurta da kir. misss:56:
2. onu ben yapmayi bilmiyorum annem yapiyor ama sulu yemegi oluyor sogani kavur salcayi koy ve sonra ince dogranmis karalahanalar ve su. boyle olmasi lazim, mantik ispanak yemegi yapar gibi.
3. kereviz sapi da ayni pirasa gibi birsye uzun uzun. ince ince dogruyorsun onu da pirasayla birlikte. keskin tadi oldugundan pirasayla karistirip havuc da ekleyip az suda kavurunca guzel oluyor.
4. kapuskayi da az suyla yapinca guzel oluyor. istersen kiymali yap, istersen ince kiyilmis havuc ve patatesle birlikte pisir.
5. ben de arada patates yemek istiyorum kan sekerini dengeliyormus. patatesi de haslayip kavurmayi seviyorum, soganla biberle:34:
6. evet rendeleyip zeytinyagi ve limonlu:56: marul da koyabilirsin
7. roka marulu da ince dogarip icine sarimsak rendelenmis zeytinyagiyla limonla sos yapinca guzel oluyor.

1. yok cok kavurmuyoruz vitaminler gitmesin, sogani kavurup ustune ispanak hafif olene kadar kavuruyoruz, baharat, istersen yumurta da kir. misss:56:
2. onu ben yapmayi bilmiyorum annem yapiyor ama sulu yemegi oluyor sogani kavur salcayi koy ve sonra ince dogranmis karalahanalar ve su. boyle olmasi lazim, mantik ispanak yemegi yapar gibi.
3. kereviz sapi da ayni pirasa gibi birsye uzun uzun. ince ince dogruyorsun onu da pirasayla birlikte. keskin tadi oldugundan pirasayla karistirip havuc da ekleyip az suda kavurunca guzel oluyor.
4. kapuskayi da az suyla yapinca guzel oluyor. istersen kiymali yap, istersen ince kiyilmis havuc ve patatesle birlikte pisir.
5. ben de arada patates yemek istiyorum kan sekerini dengeliyormus. patatesi de haslayip kavurmayi seviyorum, soganla biberle:34:
6. evet rendeleyip zeytinyagi ve limonlu:56: marul da koyabilirsin
7. roka marulu da ince dogarip icine sarimsak rendelenmis zeytinyagiyla limonla sos yapinca guzel oluyor.

every sen bunları yerken kiloyu ne ara aldın anlamadım
yanında çok mu hamur işi ve tatlı yedin yoksa iştahını mı açtı bu sarımsaklı zeytinyağlı limonlu salatalar:56:

mrb.arkadaşlar güzel bir konu olmuş birbirimizden kopya çekeriz birazda :) bizde bugün geç kalktık ( oğlumla) 12 gibi kahvaltı yaptık 4 dilim kızarmış ekmek 1 yumurta beyaz peynir organik köyümüzün peyniri zeytin ve pekmez yedik... 1 saat öncede 1 muz yedik.. henüz aç değilim ama akşama inş. bir büyük kase havuç kıvırcık salata hayal ediyorum yanınada et haşlama çorba yiyeceğiz birde erişte makarna... artık geceye kadar gelsin meyveler gitsin yemişler....

Rabbim olmayan herkese versin bol bol bu nimetleri... Amin

Amin ne güzel sen bu yediklerinle çok kiloda almazsın ben aralarda bi sürü abur cubur yiyorum kilo alıcam yakında

ben de yiyemiyorum
ama hamsi yiyebiliyorum ilginç ama öyle

Hamsiyi kızartıpta yeme ama fırına at bi yararı olsun
kesinlikle soyle doktoruna
omega hapi veriyor
ben cevizden tiksindigimde balik yiyemedigimde verdi ama ben cok kullanmadim cunku bulantim gecince simdi rahatlikla tuketiyorum

Bende haftada 1 balık yiyorum o gün omega 3 içmiyorum ama normalde hergün kullanıyorum sen neden bıraktın canım devam etseydin ya

biz bugun gezmedeydik oglusla kacamak oldu ister istemez, komsu gezmelerinde olan yiycekler vardi yazmiyim simdi

ama onun haricinde yesil elma, muz, kivi, 1 koca bardak sut, zeytin, peynir, yumurta, bal yedik.

yalniz bugun cay cok tatli geldi misafirlikte en kotusu cay baya ictim :((

ohh yarasın oğluşuna bende hiç dayanamam pasta böreğe inşallah şekerim falan çıkmaz
bütün besin guruplarından almışsın bende yarın sabah yumurta yiyim bari :56:

every sen bunları yerken kiloyu ne ara aldın anlamadım
yanında çok mu hamur işi ve tatlı yedin yoksa iştahını mı açtı bu sarımsaklı zeytinyağlı limonlu salatalar:56:

yok ben fazla kilo almadim hatta gayet iyi gidiyorum
ben hamile kaldigimda kiloluydum :17:
simdi karnim buyuyor o da normal artik:34:

ben kiloyu tatli delisi oldugum hamile kalmadigim donemlerde aldim

Amin ne güzel sen bu yediklerinle çok kiloda almazsın ben aralarda bi sürü abur cubur yiyorum kilo alıcam yakında

Hamsiyi kızartıpta yeme ama fırına at bi yararı olsun

Bende haftada 1 balık yiyorum o gün omega 3 içmiyorum ama normalde hergün kullanıyorum sen neden bıraktın canım devam etseydin ya

ohh yarasın oğluşuna bende hiç dayanamam pasta böreğe inşallah şekerim falan çıkmaz
bütün besin guruplarından almışsın bende yarın sabah yumurta yiyim bari :56:

omega icin zaten balik ve ceviz tuketiyorum diye biraktim
ama balik yedigimiz gunler alamyip arada almak mi lazim acaba
cok dusundum sonra gerek yok dedim biraktim

Benim de öyle karnımı çok şiş hissediyorum sanki patlayacak gibi haplarını ihmal etme canım bende unutuyorum arada eşim çok kızıyor ama o kadar çok ki ister istemez unutuyoruz

dayanamiyorum
aseriyorum resmen

Ben içiyorum çay ya ilk zamanlar midem bulanmıştı ama bu ara gezmelerde çok içiyorum kansızlıktan başka bi zararı var mı kan hapı içiyorum ondan 2 saat sonra içiyorum çayımı hele kalabalıkta çok güzel gidiyor

sonra büyük bardak ayran
bir saat sonra iki elma
elma,portakal,mandalina
gün içinde bol su

Süpersin imrendim valla benim pis boğazım durmuyo ki :1:

eksiklerime gelince
7. pekmez içmiyorum

Karalahanaya bende alışık değilim sevmiyorum eşimde yemez onun yerine ıspanak yiyorum arkadaşım ıspanakları sirkeli suda beklet 4 5 kez suyunu değiştir bişey olmaz

Ben oğlumda kahve çay kola içmiştim açık içiyorum zaten doğru söylemiş doktorun zehir değil ya herşeyin çoğu zarar ama dikkat edicem artık

ben bugun 7 bardak ictim sanirim:17::17::17: gezmede de cok tatli oluyor yaaa
kadinin cayi bitti yoksa daha icerdim:1: annem de gezmede olunca uyaramadi :1:

:1: Benim arkadaşımın bebeği hiç uyumuyormuş doktora sormuş doktoruda kızım sen hiç mi çay kahve kola içmedin demiş
yani onunla bağlantısı olabilir mi bilmiyorum ama ben hepsinden içtim tabi her zaman değil oğlum sabaha kadar uyurdu bebekken alıştı galiba

Kereviz portakal suyuyla pişirebilirsin
Pırasa havuçlu limonlu şimdi bile canım çekti
Karnabahar kıyma koyabilirsin
Brokoli haşlayıp salata olarak tüketebilirsin
Ispanak kavurması üstüne sarımsaklı yoğurt
lahanadan dolma yada kıymalı kapuska :34:

sen o eksiği pekmez ve diğer kan yapan sebzelerle kapatırsın

Pekmezi iyi ki söyledin onuda yiyim evde hepsi var ama aklıma gelmiyor ne kadar faydalı aslında

kan hapi da kullaniyorum
doguma kadar kullanican dedi doktorum

Günde kaç tane içiyosun benim düşük çıktığı için günde 2 kez kullan dedi

Arkadaşa sormuşsunuz ama ben de yazıyım fikir olur :34:
Ispanağı ben önce çok az haşlıyorum yoksa çiğ gibi geliyor bana sonra soğanı salçayla kavurup üstüne ıspanağı atıyorum arada yumurtada kırıyorum
kapuska çok güzel olur et seviyosan kıyma koy bide acılı acılı en güzel kış yemeği
benim sıkışınca yaptığım yemek patatestir içine havuç bezelye kıyma koy
turpları doğruyorum halka halka salatada sevmiyorum havucu iri rendeliyorum mor lahanayı alır almaz yıkıyorum sirke limon suyuna doğrayıp atıyorum salata yapacağım zaman hazır oluyor

yok ben fazla kilo almadim hatta gayet iyi gidiyorum
ben hamile kaldigimda kiloluydum :17:
simdi karnim buyuyor o da normal artik:34:

Kaç kiloyla hamile kaldın şimdi kaç kilosun?Ben 68 le kaldım ilk üç ay verdim şimdi 68.500 oldum

omega icin zaten balik ve ceviz tuketiyorum diye biraktim
ama balik yedigimiz gunler alamyip arada almak mi lazim acaba
cok dusundum sonra gerek yok dedim biraktim

Anladım ben bitene kadar kullanıcam sizi görünce yeterli beslenemediğimi anladım zaten

benım kan degerım ıkı kere yapılan testte de normal cıktı
ama kan hapına yıne de 18ç haftada basladık
ve doguma kadar kullanıcan dedı doktorum
gunde 1 tane ıcıyorum ben
ferro sanol kullanıyorum

Back
X