Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

Sizede masallah canim.. bizim 4. supris geldi bize:) digelerinde bulantim olmadi. ama bu sefer bende o bulantilari çekiyorm çok kotu bir sey anliyorm çekenleri simdi..
Internete bulandi için zencefil okumustum sabahlari çayima az (tozu degil tazesi) zencefil koydugumdan bu yana azalti çok sukurr... Allah hayirlisi ile bebeginize kavustursun ins...

Benim ablam ters doğmuş önce ayaklar çıkmış ama annem normal doğum istemiş,zaten babamın rahmetli amcası da doktordu o hastanede anneme"sana asla sezaryen yaptırmayacağım,herşeyin normali en iyisi"diyerek annemi ters doğum olmasına rağmen normal doğurtmuş,bende normal doğmuşum,ablam sezaryen doğum yaptı,bende ilerde hamile kalırda doğurursam inşallah normal yaparım...

Bende en saglıklısı normal dogum oldugu için onu istiyorum ama ilk hamilelik olunca tecrübede yok korkuyorumda.Bilemedim valla .

Arkadaşlar yarın doğuma gidiyorum 41. haftam bitmesine rağmen halen sancım falan yok ara ara oluyo tabi ama kısa sürüyo.. doktorrum 41. hafatadan sonrası için beklemenin riskini alamam dedi o yüzden yarın suni sancı vercekler eğer rahmim açılırsa normal olacak ama o kadar sancıyı çekip de açılmazsa sezaryene alıcaklar.. Hem korkuyorum hem seviniyorum çok karışığım lütfen bana dua edin Allahım her hamileye kolaylık versin

32 haftalık gebeyim ve spinal sezaryen düşünüyorum..normal doğum bebekler için büyük travma, hele de günümüzde hekimler doğumu spontane bırakmayıp hızlandırmak için suni sancı denilen oksitosin veriolar gebeye.. haliyle bebek bunu tolere edemiyor ve çks de, rahmin ritmik kasılmalarında sorun yaşanıyor ya da doğum eylemi çığrından çıkabiliyor, normal doğumu doğal haliyle yapamıyorsun zaten hastanede..o yüzdenn sezaryen diyorum ben

kizlar bende 32 haftalik hamileyim normal dogum dusunuyorum annem sezeryanla dogum yapmis ve hic tavsiye etmiyor bende normal dogumun daha iyi olacagini dusunuyorum Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin insallah

ben isteyerek sezeryan oldum çokta mutluyum bu kararımdan çünkü normal doğuracak cesaretim malesef olmadı

bu konuda seçim yapmak bilemiyorum ne derecede doğru
benim tek diyeceğim şey şudur;
ister normal ister sezeryan olsun her ikisindede
avantaj ve dezavantajlar sayabilirim
o yüzden kişinin sağlığına hangi doğum şekli uygunsa o tercih edilmeli..
benim için normal doğum sakıncalıydı çok riskliydi sezeryan oldum hiçbir sıkıntıda yaşamadım

herkese sağlıklı sorunsuz doğumlar dilerim

sezeryanı asla tavsiye etmiyorum
doktorunuzu iyi seçin normal doğum yaptıran doktorlara gidin

bence bu cümleniz çok yanlış
size tek bir soru sormak istiyorum lütfen samimi olun;

siz normal doğumda öleceğinizi bilseniz size deselerki eğer normal doğum yaparsan doğumda ölürsün kanaman durmayacak
bu cümle karşısında hala yukarıdaki gibi inatla normal yaparım diyebilir misiniz

sezeryanı asla tavsiye etmiyorum
doktorunuzu iyi seçin normal doğum yaptıran doktorlara gidin

10 gün sonra ikinci sezeryanım ile ikinci oğlumu dünyaya getiricem kısmetse.İlk oğlum 35 haftalıkken acil olarak alınmıştı.10 yıl önceki teknoloji ile 2 saat sonra ayağa kalktım,kendi işimi kendim gördüm.Sezeryanda içim temizlendiği için kanamam 6 gün sürdü.Dr. um 15 gün sonraki muaynemde cinsel ilişkiyi serbest bıraktı.Şunu unutmayın anne oluncada eşinize ve aynada kendinize karşı sorumluluklarınız bitmeyecek.
Gelelim sevgili kardeşime normal doğuracam diye bir tarafını yırttı ve doğurdu.Bebek ince bağırsaklarınıda aşağı çekti,rahim sarkması yırtılmaı gibi sorunlar düzelmeyince bebeği iki yaşına gelince yani tammmmmm 2 yıl sonraaaa idrar kesesi de aşağı düştü.Rahimdeki dikişler attı,bir daha diktiler.Gene attı zımba attılar(Sakın şaşırmayın artık çok revaçta çatır çatır zımbalıyorlar).Baktı olacak gibi değil rahim estetiği için dr a gitti.Ameliyat öyle 15 dk falan değil bildiğiniz 3-3,5 saat sürüyor sevgili arkadaşlar.O içinize soktukları tamponu çıkartmakta doğurmak kadar zor.O ufacık olması gereken rahimden 5 mt tampon çıkarıyorlar.Tam 9 ay ilişki yasağı var.Bu ilk örnek.....

Gelelim ikinciye;
Çok sevgili arkadaşım da normal doğurdu 11 dikişi vardı.Ben bilmiyorum 11 dikiş azmı çokmu.Kızı 8 aylık ama hala cinsel ilişki sıkıntısı yaşıyor.Çünki o dikişin atıldığı yerdeki kabarıklık hissediliyor.Sonuç karı koca psikoloğa gidiyorlar.Bin pişman.En sonunda o da rahim estetiği olucak ama ne kadar zor olduğunu kardeşimde gördüğü için korkuyor.

Gelelim bana ;
Evet sezeryan olucam
1.si zaten rahim darlığım var
2.si hiç kimse beni o rahmin tekrar toparlanacağına inandıramaz.
3.sü aslında tüm dr. lar sezeryanı önerir ama bunu açık açık söylemeyemez.
4.sü ben ertesi gün dimdik ayakta istediğim herşeyi yaparken normal doğum yapmış biri emzirirken bile oturmakta zorluk çekicek.Biraz mantıklı olun.Bin yılda tıp herşeyde ilerledi bir bunda mı ilkel kaldı.Evet dr ların bir kısmı itiraf edemiyor ama gerçek bu kızlar.Hımmm şunu da söyliyim 10 yıl önceden silik bile olsa dikiş izim yok.Göbeğim yok.
5.Benden söylemesi.Herkezin kendi hayatı ,kendi seçimi .Kolay doğumlar.:):)

10 gün sonra ikinci sezeryanım ile ikinci oğlumu dünyaya getiricem kısmetse.İlk oğlum 35 haftalıkken acil olarak alınmıştı.10 yıl önceki teknoloji ile 2 saat sonra ayağa kalktım,kendi işimi kendim gördüm.Sezeryanda içim temizlendiği için kanamam 6 gün sürdü.Dr. um 15 gün sonraki muaynemde cinsel ilişkiyi serbest bıraktı.Şunu unutmayın anne oluncada eşinize ve aynada kendinize karşı sorumluluklarınız bitmeyecek.
Gelelim sevgili kardeşime normal doğuracam diye bir tarafını yırttı ve doğurdu.Bebek ince bağırsaklarınıda aşağı çekti,rahim sarkması yırtılmaı gibi sorunlar düzelmeyince bebeği iki yaşına gelince yani tammmmmm 2 yıl sonraaaa idrar kesesi de aşağı düştü.Rahimdeki dikişler attı,bir daha diktiler.Gene attı zımba attılar(Sakın şaşırmayın artık çok revaçta çatır çatır zımbalıyorlar).Baktı olacak gibi değil rahim estetiği için dr a gitti.Ameliyat öyle 15 dk falan değil bildiğiniz 3-3,5 saat sürüyor sevgili arkadaşlar.O içinize soktukları tamponu çıkartmakta doğurmak kadar zor.O ufacık olması gereken rahimden 5 mt tampon çıkarıyorlar.Tam 9 ay ilişki yasağı var.Bu ilk örnek.....

Gelelim ikinciye;
Çok sevgili arkadaşım da normal doğurdu 11 dikişi vardı.Ben bilmiyorum 11 dikiş azmı çokmu.Kızı 8 aylık ama hala cinsel ilişki sıkıntısı yaşıyor.Çünki o dikişin atıldığı yerdeki kabarıklık hissediliyor.Sonuç karı koca psikoloğa gidiyorlar.Bin pişman.En sonunda o da rahim estetiği olucak ama ne kadar zor olduğunu kardeşimde gördüğü için korkuyor.

Gelelim bana ;
Evet sezeryan olucam
1.si zaten rahim darlığım var
2.si hiç kimse beni o rahmin tekrar toparlanacağına inandıramaz.
3.sü aslında tüm dr. lar sezeryanı önerir ama bunu açık açık söylemeyemez.
4.sü ben ertesi gün dimdik ayakta istediğim herşeyi yaparken normal doğum yapmış biri emzirirken bile oturmakta zorluk çekicek.Biraz mantıklı olun.Bin yılda tıp herşeyde ilerledi bir bunda mı ilkel kaldı.Evet dr ların bir kısmı itiraf edemiyor ama gerçek bu kızlar.Hımmm şunu da söyliyim 10 yıl önceden silik bile olsa dikiş izim yok.Göbeğim yok.
5.Benden söylemesi.Herkezin kendi hayatı ,kendi seçimi .Kolay doğumlar.:):)

yazdıklarına katılıyorum canım
ama neden bu sezeryan düşmanlığı anlam veremiyorum birde normal doğum yapmış kadınlar şiddette sezeryanı kötülüyorlar ya ona şaşırıyorum
siz normal doğum yaptınız sezeryanın ne derece zor yada kolay olduğunu nerden biliyorsunuzda önermiyorsunuz vallahi hayret ediyorum

ben gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım,bebeğimde iriydi normal doğum kesinlikle benim için zararlı olacaktı
hayati tehlikem vardı sonuç sezeryan oldum
sabah girdim ameliyat güle oynaya doktorumla şakalaştık vs..
bir süre sonra uyandım bebeğim kollarımda odamıza geçtik
1 gece hastanede kaldık ama zorla kaldım sıkıldım bir ağrım sızım yoktu hiçbi şikayetim yoktu
eve geldik bebeğimle kendimle hatta misafirlerimle hep ben ilgilendim
duşumu aldım rahat rahat oturup kalktım ne dikiş ağrısı ne bişey hiçbişeyim yoktu vallahi
eve gelenler hatta takılıyorlardı sen doğummu yaptın diye

hani herkes diyor ya sezeryanda şu kötülükler var

1 göbek kalır ; vallahi doğumdan 2,5 ay sonra görenler hayret etti ne göbek ne kilo hiçbişey yoktu
2 sezeryan ameliyattır ayyy yarım insan olursunuz ; başınız ağrıdığında ilaç almıyormusunuz buda anestezidir aslında düşünün bir
3 sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor oturup kalkamıyormuşsun : yemin ediyorum serumum bitti ben bebeğimi aldım emzirdim hastanede gezdim dolaştım
4 sezeryanda dikiş izi kalıyor : yooo özel kremler var kullanınca bişey kalmıyor
5 sezeryandan sonra hiç iş yapamıyorsun ; yooo ben eve geldim misafirlerime hizmet ettim bebeğimin altını değiştirdim emzirdim
6 sezeryandan sonra çok acı çekiyorsun ; ne acısıdır bu hala anlamadım bizi masaya yatırıp kesip doğruyorlarmı siz böyle mi sanıyorsunuz sezeryanı allah aşkına
asıl bu normal doğumda oluyor bapıra çağıra yırtılıyor bir yerlerimiz açılmazsa pıt diye kesi atıyorlar dikiş atıyorlar
7 sezeryan doğum çok riskliymiş sağlıksızmış :asıl bu durum normal doğumda var,doğuramayabilirsiniz,çatınız dar olabilir,bebek ters gelebilir,bebek boğulabilir,kanamanız durmayabilir vs vs

normal doğum yapanlar yukarıda saydıklarımı siz yapabildinizmi ? samimi soruyorum amacım tartışmak değil
normal doğumda dikişleriniz yokmu vaarrrr hemde bizimkinden daha kötü bir yerdee ,
asıl normal doğum yapan kadın doğumdan sonra yatar dinlenir,rahat rahat oturabilirmi soruyorum size
normal doğum diye diye bapıran arkadaşlar ; doğuma girip bebek çıkıyor hoopp kalkıp hayatınıza devammı ediyorsunuz yokmu hiç yaşadığınız sıkıntılar ?
denizata arkadaşımın söylediği gib normal doğum yapıpta eşiyle ilişkisi zedelenen bir sürü arkadalarım var benim

son sözüm şudur :
lütfen tecrübelerinizi ve fikirlerinizi sunarken inat ederek sunmayın,
ve özellikle normal doğum yapan arkadaşlara sesleniyorum ; lütfen siz tecrübelerinizi paylaşın biz sezeryanla doğum yapmış kadınlar olarak sezeryan tecrübelerimizi paylaşalım
sezeryan doğumu bir ölüm kalım meselesine dönüştürmeyelim
normal doğumun riskleri yokmu acıları yokmu sonrasında çektikleriniz yokmu allah aşkına burda kimse cahil değil

allah herkese sağlıklı doğumlar versin

yazdiklarinizi hayretle okudum bende sezeryanla dogum yaptim ama ben dogal dogumdan yanayim.sezeryanla dogurdugunuz bebekler yasadigi icin oyle dusunuyorsunuz ben birisiyle tanistim 3 tane sezeyanla dogum yapmis bayan bir trafik kazasi geciriyorlar cocuklari 3 de vefat etmis bir daha cocuk istiyor evlatlarinin acisini dindirmek icin ama kordonlari bagli bu cok aci bir durum bence.bende ilk bebegimi kaybettim evlat acisi cok zor ben suan 5.gebeligim insallah aradigim doktorumu bulabilirsem normal doguracagim sizce 5. kez sezeryanmi riskli yoksa normal dogummu....

benim yazdıklarıma en başından beri dikkat ettiyseniz
ben asla sezeryan olsun demiyorum normal olsun da demiyorum
tek dediğim şey kişinin sağlığı neye elveriyorsa o olsun diyorum
öyle değilmi senin için normal doğum dah sağlıklıysa normalden şaşma derim canım benim
ama bak benim içnde normal doğum sakıncalıydı ben noral doğum yapsaydım ölecektim kanamam durmayacaktı
bende bir bebeğimi kaybettim canım evlat acısını beklemeyi çok iyi biliyorum
rabbim en kısa zamanda sana da sağlıklı gebelik ve bebek nasip etsin.

benim kızdığım nokta şu ; hani inatla sezeryan olmayın diyenlere kızıyorum önemli olan sağlıktır doğum şekli değildir bana göre
kimine göre normal kimin egöre sezeryan sakıncalı bu kiiye göre sağlığına göre değişen bir durumdur değilmi?

her iki doğum şeklininde eksileri ve artıları var buları listeleyebiliriz.

kızlar slm bu sayfaya ilk defa yazıyorum ne sezeryana nede normal doğuma karşıyım kişie göre deişen bi durum bu bende 3 ay önce doğum yaptım normal doğum yaptım hemde cok zor i doum gecirdim ama dediğiniz gibi ne oturamama ne sıkıntı hiç yaşamadım o an gercekten zor ve dikişim okadar coktuki doktorum kac dikiş olduğunu söylemedi hem iç hem dış ama eve geldiğim 4 üncü günü dısarı gezmeye cıktık hiç yatmadım hep rahatla oturdum cocğumla hep ilgilendim yanımda hiç kimsede kalmadı ayrıca 1 haftalıktım temizlik yaptım ayrıca cocuğumda gazlı bi bebek ve kolik hiç durmuyo yani he dediğiniz gibi sezeryanı bilmiyorum yaşamadığımiçin ama 1 hafta önce arkadasım sezeryanla doğum yaptı gittiğimde dikişlerinden dolayı ne oturabildiğini ne kalkabildiğini söyledi ben doğumdan cıktığımda bile hiç yatmadım o bir hafta olmasına rağmen hala yatıyodu.ama yineliyorum vücut yapınıza ve ruh halinize hangisi uygunsa o doğum şeklini secin ayrıca cinsel ilşkidede bis orun olmuyo tabiki ilk zamanlar biraz ağrılı oluyo ama zamanla oda geciyo ayrıca doğal olan bişeyin kötü olduğunu savunmaka yanlış bence annelerimiz ninelerimiz nasıl yapmış hepsinin karı koca ilşkismi bitmiş deilmi ama.ikisde bi doğum cesidi ama gerekçeli bi sağlık sorunu ve psikoljik engel olmadıktan sonra normal yol tabikide daha güzel.he unutmadan normal doğum gercekten cok zor ama sadece o anı zor sonrası cok kolay belkide kişiye göre deişebilir.neyse yeni doğum yapmış ve ilk doğumu olan biri olrak paylaşmak istedim.herkese hayırlı doğumlar

canım bir bayan tanıdım tarfik kazasında bebeklerini kaybetmiş dedin ya ben anlayamadım bunun sezeryanla ne ilgisi var ?

Allah yardımcısı olsun ama bu tamamen kötü bir talih.Benim arkadaşım 3 doğum yaptı sezeryanla.Kordonları bağlatmak farklı birşey Allah sağlık versin ben iki taneden yanayım.O yüzden bağlatırım bundan sonra başıma gelecek herşey kısmet.Depremde de ölebiliriz......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…