Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
bende 34+4 deyim doktorum bana sunu dedi sen kendini hangisine daha yakın hissediyosan onu yapıcam asada kitlenmede olabiliyor dedi ben zaten ilk günen beri sezeryan istiyorum korkuyorum ayrıca bu korku dogum anına sıçrara ıkınamazsam bebek içinde risk teşkil ediyo

kızlar herşey nasip kısmet.. ben normal doğum istiyordum ama maalesef kızım normal gelmek istemedi.
herşey normal derken 38.haftada ters döndü. dr bundan sonra aşağı dönmez sezeryan olucak dedi. sezeryan günü için
kontrole gittiğimizde tekrar aşağı döndüğünü gördük. çok sevinmiştim kızım annesini kestirmeyecekti. son ana kadar normal bekledik. hatta günümüz geçti tam 5 gün benim kızımın hala gelmeye niyeti yoktu. doğum kanalına girmemişti bile benim kızım. ve epidural sezeryan oldum. epidural den memnun kaldım çünkü doğduğu ilk anları görmek ağlayışını duymak müthiş birşey. ama sezeryan sonrası acılı ve depresif bir durum. 1 hafta boyunca hiçbirşeyi tek başınıza yapamıyorsunuz. 3 -4 gün çocuğumu emzirme dışında kucağıma alamadım. ki zaten belli bir süre yatarak emziriyorsunuz. şuan 3 ay geçti hala hissizlik mevcut. ve bazende ameliyat yerinde yanma acıma oluyor. bence zorunlu kalmadıkça keyfen sezeryan olmayın derim.
herkese hayırlı doğumlar.

Herkese Selamlar,
bende 20.haftamdayım. Şimdilik yolun yarısına geldik sayılır oğluşumla..
Normal Doğum istiyorum ,benim doktorum yapmıyor .bir taraftan çok korkuyorum diğer taraftan sezeryan mı olsam diye de düşünüyorum .Yaşım 31 bakalım hangisi kısmet olucak :82:

merhaba, ben epidurel anestezi ile sezeryan dogum yaptim.cok rahat oldu ve hicbir sikinti yasamadim. yine dogum yapacak olsam ayni sekilde dogum yapmak isterim. dogum sekli siizn icinize yatmasi ve kendinizi psikiolojik olarak hazirlamaniz icin cok onemli. doktorun da etkisi ve yaklasimi onemli. allah hayirlisiyla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin

epidural ile normal doğum yapanlar varsa onlarda tecrübelerini paylaşabilir mi?Ankette yüksek alır diye düşünmüştüm ama yanıldım çok tercih edilmeyen bir yöntem mi?

epidural ile normal doğum yapanlar varsa onlarda tecrübelerini paylaşabilir mi?Ankette yüksek alır diye düşünmüştüm ama yanıldım çok tercih edilmeyen bir yöntem mi?

gamziya benden cvp bekle demiştin ama 2 gün oldu gelmedi. özelden msj atamıyorum. seni bekliyorum eğer numarayı bulabilirsen ulaşırsan sevinirim

peki epiduralle ilgili bi sorun yaşadınız mı? ve nerede doğum yaptınız bende normal doğum epidural istiyorum .. bi sorun çıkar sezeryanda olsa epidural düşünüyorum

Merhaba,
Allah izin verirse ben de epidural sezaryen düşünüyorum. Topiclerde arayacağım deneyimleri :) En acısızı gibi görülüyor...

kızlar doktor bir arkadaşım, epiduralle normal doğumun tehlikeleri olduğunu söyledi. anne ne zaman ıkınması gerektiğini anlayamıyormuş. ebenin yönlendirmesiyle ıkınıyormuş. arkadaşım "bebekler havasız kalabiliyor. çoğu mosmor çıkıyor" dedi...epidurali kesikler ve dikiş için istiyorsanız da tecrübeliler o anki ıkınma ağrısından kesildiğini pek hissetmiyorsun" diyorlar...

evet aynı kanıdayım bende bunu çok duydum en iyisi inş normal çok zorda kalmayınca sezeryan ikinci planda kalmalı ... epiduralinde allah korusun iğnesi yanlış yapıldımı felç bile yapabiliyo çünkü bel kemiğine omura yapılan bi iğne..:18:.. allah kurtarsın hepimizi inş...

epidural anesteziyi ne zamandır araştırıyorum ama olumsuz bir bilgiye rastlamadım.. konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi acaba?:81:

3 tane normal dogum yaptim Allah'in izni ile 4. bebegimi bekliyorum ins; Bir risk olmassa bunuda normal dogum yapacam inss...

Ben NORMAL DOGUMUNU hiç bir seye degismem...

3 tane normal dogum yaptim Allah'in izni ile 4. bebegimi bekliyorum ins; Bir risk olmassa bunuda normal dogum yapacam inss...

Canım benım inşallah normal doğum yaparsın benım daha çocuğum yok normal doğum zor diyolar ama bebeğim olursa bende normal seçerim çok acı çekilmiyo dhmı :):18:

Canım benım inşallah normal doğum yaparsın benım daha çocuğum yok normal doğum zor diyolar ama bebeğim olursa bende normal seçerim çok acı çekilmiyo dhmı :):18:

Ins; canim inssss.. her dogumumdaki zorluk biraz daha azaldi.. aciyor tabi canin ama bir anlik sonrasi çok guzel deger deger onlar için..:)

Rabbim sanada tattirsin canim annelik duygusu inss..

toplamda 8 saate yayilan bir normal dogum süreci yasadim.sartlar uygun oldugu sürece herkes normal dogum yapsin NORMAL DOGUM GIBISI YOK

hey maşşallahhhhhhhhhhhhh... maşallah valla. benimde ikinci bebeğim olacak inşallah. ilkini normal doğurdum, çok zordu...
yalnız mide bulantıalrım berbat. sizin böyle sıkıntılarınız olmadımı? 4.... heee maşallah maşallahhhhhhh :)

Ablamın sezaryeninden sonra normal doğum yaptığıma tekrar tekrar şükrettim günlerce desteksiz oturup kalkamamıştı. Seçme şansınız olursa kesinlikle normal doğumu seçin derim iki kere normal doğum yaptım sancıyı çekerken hiç bitmeyecek gibi geliyor insana 8, 10, 15 saat ne kadar süreceği belli değil ama doğumdan sonra herşey unutuluyor sanki o kadar sancıyı acıyı hiç çekmemişsiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…