Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
bende hep normali tavsiye ettim bu 2. doğumum olacak bundada hep normal istedim ama nasip olmaycak anlaşılan dönmüyor çünkü..artık hakkımda hayırlsı diyorum...2 doğum şeklinide karşılaştırma şansına sahip olacağım galiba..

inşallh döner yavru hayırlısııı

mrb arkadaslar 18ay once epidurelli normal dogum yaptım ve gercekten epidurelli olmasının konfronu yasadım,ınanın korkulcak hıc bır sey yok....benım sabah 8 gıbıı suyum gelmstı dogum tarıhınede 1hafta vardı..doktorumu aradım hastaneye gel dedi ama oysa o gun eşimle kuzu cevırme yemege gıdıcektık aılemızlee:)eşim hayal kırıklıgına ugradı lutfen bıraz daha sık dışini dedi:) aslında agrı sızı sasncı yoktu ama doktorum gıtmemı soyledi.2cm acıklık varms gttıgımde yatırdı hastaneye oglen 2 gıbıydı aksam 11e kdr sancım adet sancısı gıbıydı,sonrasında şiddetlendı ama bahsettıklerı kdr şiddetlı olmadı hç.doktorum epidureli dayanmadıgın vakt yapalım yoksa dogum gecıkır dedı bende dınledım 7cm acıklık oldugunda artık sıddetlenmıstı o anda vurdular..ve dogum anı super konforlu gectı cunku hııc sancı ve acı duymadım,sureklı doktoruma cıktı mı dıye soruyodum cunku 0 acıydı:)eşimde o anları sanıye sanıye cekti,izleyen tum arkadaslarım ,çok sasırıyodu tv ızleye ızleye dogurdum resmen...darısı herkesın basına ,ki ben normal dogumdan cocuklugumdan berı korkan bı tıpım,ayşe öner dogum korkusunu atmamda cok yardımcı olmustur ,hamılelık egititimlerine gıtmıstık eşimle...korkulcak bısey yok kızlar cok dogal bı durum ,asırlardır kadınlar kendı kendılerıne dogurmuslar bızlere ıse bınlerce nımet ve konfor sunulyor,epidureli kesınlıkle tavsıye ederım,ayrıca anestezı uzmanım felc rıskınn 0 oldugunu felc yapıcak omırlık aralıgının el kaymasıyla degıl kör olan ınsanın anca oraya denk getırecegnı soyledı.,bele katateri takmakta acısız bıseydi..korkmayın o yuzden...

ne güzel anlatmışsın:) doğumunu nerde kim yaptı öğrenebilirmiyim

istanbul anadolu yakasında john hopkins anadolu saglık merkezi var,herkesın cok övmesı sonucu doc dr fatih gücere gittim,tamam iyi doktordu fakat sureklı benı sezeryana yoneltti ben ise normalde kararlıydım ,hatta hamılelıkte bel fıtıgıda cıktı ,normal dogum kesınlıkle yapamazsın dogumdan sonra belınden amelıyat bıle gerekbılır dedı,bendede delı cesaretı hyr normal yapıcam dedım ,normal dogumu secmemde ayşe önerin cok faydası oldu tabı ki....nitekim normal yapmak ıstedıgımı soyledim ve dr nuri ceydeli yaptı,gayette sempatik insanı rahatlatan bi tipti,sohbet ede ede dikişlerimi yapmıstı:)

bende oğlumu epidural normal doğumla doğurdum...ama inşallah kardeşini epiduralsiz doğurmak istiyorum..tamamen normal yani...

oğlumu epidural anestezi ile normal doğum ile doğurdum ikinci bebeğimdede inşallah aynı şekilde düşünüyoruz doktorumla.

ben de 7 haftalık hamileyim daha şimdiden doğumu düşünüyorum.
sezeryandan ve normal doğumdan acayip korkuyorum.
annem beni yaklaşık 12 saatte doğurmuş, bi de vakumla.
beni ne kadar zor doğurduğunu hep söyler. bütün aile anlatır hem annem de hem ben de hayati tehlike olmuş.
en son kuzenim normal doğum yaptı bana yapılacak şey değil dedi ve doğumdan sonra çok zorlandı dikişleri ve kuyruk sokumundaki ağrı yüzünden bebeği emzirmek için bile oturamıyordu. öyle 3 gün sonra temizlik v.s yapamadı yani. 1 ayda toparladı kendini.
kişiden kişye değişiyor tabii bunlar teyzem de 5 dakika da doğurmuş 2 kuzenimi de.

en akla yatanı epidural normal gibi geliyor, hayırlısı bakalım.

Doktorum normal doğum yap diyor ama ben de hem sezeryandan hem de normalden korkuyorum,
3. bir şık yok mu:)
5 gün sonra çatı kontrolümüz var, bakalım onda da bir sıkıntı çıkmazsa normal doğum olarak bekleyeceğiz inş.

lütfen normal doğum yapın arkadaşlar , korkmayın , herşeyi oluruna ve Rabbim in iznine bırakın :)

çok doğru , sonuna kadar katılıyorum.

Yaa bişiy sorcam,bende 29 haftalık hamileyim,peki normal doğumda alt taraftaki dikişler (yırtılma olmasın diye orayıda kesiyolarmış ya,adınada epizyotami mi ne deniyo ) ağrı sızı acı vermiyormu,hemen iyileşiyormu,herhangi bi genişleme oluyormu ???
sezeryan doğumu you tube de izledim (
bende normal istiyorum,umarım herkesin doğumu çok kolay ve normal bi şekilde olur...

valla ben kızımda iç 14 dış 4 olmak üzere tam 18 dikişim vardı norml doğumda ona rağmen sadece ilk gün az oturup kalkerken ağrım oldu ee oda olsun demi.kızlar ben suni sancı ile doğum yapmış biri olarak evet 3 saat sancı çekersiniz sonra kimseye bağlı kalmadan tüm işinizi halledersiniz.hiç merak etmeyin rabbim gücünü veriyor.

daha 4 haftalık hamileyim ama aklımda hep sezeryan olmak var bilmiyorum aslında ikisindende korkuyorum sağlıklısı normal doğum ama korkudan sezaryan diyorum..bide normal doğum yapan bi arkadaşım ilk doğumu mesanesi sarkmış ve estetik sorunlar bunlarıda duyunca hepten tırstım..napcamı bilmiyorum yardımmm edinnnn......

herkesin başına aynı şey gelecek değil canım, annene sor doğumu nasıl geçmiş muhtemelen senin de öyle olur. hem biz daha şanslıyız onların zamanında her şey zordu.. ben 75 gün önce normal doğum yaptım doğumhaneden gülerek çıktım ne ağrı ne sızı bişeyim yoktu çok şükür kilolarımı da verdim.. korkacak bişey yok herkes yapıyo sen neden yapamayasın ki..

daha çok var başındayım ama düşünmicem artık etrafımdakilerede sorsam herkes normal diyo zaten..anneme sormadım onada bi sorayım hayırlısı artık.korkasam normal olurum yatak döşek yatcama ayağa kalkmak en iyisi sanırım

eğer bebek ve anne açısından risk teşkil edecek bir durum yoksa normal doğum (adı üstünde normal olan:) Elbette onda da kesi vs biraz ağrı olabiliyor ama sezaryan kadar kalıcı bir hatıra bırakacağına inanmıyorum. Benim kız kardeşim doğum yapmadığı halde kist ameliyatı oldu yaklaşık 1 sene önce kesi yeri doğuma göre daha küçük olması ve güvenilir bir doktorda olmasına rağmen hala daha karnı ıslak plajda gezemiyor azıcık rüzgar alınca sızlıyor ve taşa çıplak ayakla basması halinde sürekli karın ağrısı ve gaz yaptığını söylüyor oldukça zor bir durum ama sizcede normal değilmi dile kolay göbek 7 kat kesiliyor ve her kat tek tek dikiliyor. Normal doğuma göre oldukça zor görünüyor sonraki hayat açısından sürekli bunlarla yaşamaya alışırım diyenler için sorun yok. Ama bence o bebeği karnımıza koyan Allah çıkması açısından tabiki yardım edecektir. Önemli olan biraz dişimizi sıkmak ve teslim olmak. Üstelik artık herşeyin kolayı olduğu gibi normal doğumdada çok büyük avantaj sağlayan epidural doğum gibi bir olanak var. Şunu unutmamak gerekirki, tek doğum yapan biz değiliz binlerce insan var ve eğer bukadar kötü birşey olsaydı annelerimiz ananelerimiz okadar imkansızlıkta günümüzdekine göre okadar çok çocuğu nasıl doğurdu? Onların bizden farkı neydi ? Sadece dahamı netametlilerdi? Eskiye gitmeyede gerek yok. Yurtdışında yaşayan binlerce kadın normal doğum yapıyor onlar aptal da biz Türk milleti çok mu akıllıyızda kolay olanı seçioruz onlar bunu düşünemiyor mu? Tabiki düşünüyor. O halde yüzlerce kadın neden normal doğumu seçiyor? Aslında herşey açıkça ortada...

son zamanlara kadar kesin birşey söylemek doru olmaz bebiş döner dönmez...normal doğum yapınca ilk doğumda bi genişleme falan oluyomu biyerden duymuştum biraz kesiyolar ya normalde kesilen yeri dikiyolar ama bazılarıda fazladan 1-2 dikiş daha attırıyomuş eskisi gibi olsun die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…