- Konu Sahibi yaseminsen
-
bende hep normali tavsiye ettim bu 2. doğumum olacak bundada hep normal istedim ama nasip olmaycak anlaşılan dönmüyor çünkü..artık hakkımda hayırlsı diyorum...2 doğum şeklinide karşılaştırma şansına sahip olacağım galiba..
mrb arkadaslar 18ay once epidurelli normal dogum yaptım ve gercekten epidurelli olmasının konfronu yasadım,ınanın korkulcak hıc bır sey yok....benım sabah 8 gıbıı suyum gelmstı dogum tarıhınede 1hafta vardı..doktorumu aradım hastaneye gel dedi ama oysa o gun eşimle kuzu cevırme yemege gıdıcektık aılemızlee:)eşim hayal kırıklıgına ugradı lutfen bıraz daha sık dışini dedi:) aslında agrı sızı sasncı yoktu ama doktorum gıtmemı soyledi.2cm acıklık varms gttıgımde yatırdı hastaneye oglen 2 gıbıydı aksam 11e kdr sancım adet sancısı gıbıydı,sonrasında şiddetlendı ama bahsettıklerı kdr şiddetlı olmadı hç.doktorum epidureli dayanmadıgın vakt yapalım yoksa dogum gecıkır dedı bende dınledım 7cm acıklık oldugunda artık sıddetlenmıstı o anda vurdular..ve dogum anı super konforlu gectı cunku hııc sancı ve acı duymadım,sureklı doktoruma cıktı mı dıye soruyodum cunku 0 acıydı:)eşimde o anları sanıye sanıye cekti,izleyen tum arkadaslarım ,çok sasırıyodu tv ızleye ızleye dogurdum resmen...darısı herkesın basına ,ki ben normal dogumdan cocuklugumdan berı korkan bı tıpım,ayşe öner dogum korkusunu atmamda cok yardımcı olmustur ,hamılelık egititimlerine gıtmıstık eşimle...korkulcak bısey yok kızlar cok dogal bı durum ,asırlardır kadınlar kendı kendılerıne dogurmuslar bızlere ıse bınlerce nımet ve konfor sunulyor,epidureli kesınlıkle tavsıye ederım,ayrıca anestezı uzmanım felc rıskınn 0 oldugunu felc yapıcak omırlık aralıgının el kaymasıyla degıl kör olan ınsanın anca oraya denk getırecegnı soyledı.,bele katateri takmakta acısız bıseydi..korkmayın o yuzden...
buraya defalarca normal doğum yazıp durdum,olmadı
41+2de mecburen sezeryan oldum
berbat bir şey
imkanınız varsa normal doğumdan başkasını düşümyin bile
en fazla 3-5 saat sancı çekersiniz bebek doğunca ayaktasınız
sezeryanda doğum anını hissetmeseniz bile sonra günlerce, aylarca o sancıyı çekiyorsunuz
oturup kalkmak işkence,bebeğinizle de ilgilenemiyorsunuz
daha 4 haftalık hamileyim ama aklımda hep sezeryan olmak var bilmiyorum aslında ikisindende korkuyorumsağlıklısı normal doğum ama korkudan sezaryan diyorum..bide normal doğum yapan bi arkadaşım ilk doğumu mesanesi sarkmış ve estetik sorunlar bunlarıda duyunca hepten tırstım..napcamı bilmiyorum yardımmm edinnnn......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?