- Konu Sahibi yaseminsen
-
Allah yardımcısı olsun ama bu tamamen kötü bir talih.Benim arkadaşım 3 doğum yaptı sezeryanla.Kordonları bağlatmak farklı birşey Allah sağlık versin ben iki taneden yanayım.O yüzden bağlatırım bundan sonra başıma gelecek herşey kısmet.Depremde de ölebiliriz......
tabiki olum bizim icin ama normal dogumun avantajini anlatmak istedim turkiyede 3 taneden sonra bagliyorlar bir daha cocuk istesende doguramazsin o benim icin bir dezavantaj sagligim yerindeyse maddi gucumde yetiyorsa ben cok cocuktan yanayim sahsi fikrim boyle
canım tüpleri bağlatma isteğe bağlı sen nerde yaşıyorsun bilemiyorum ama
türkiyede böyle bir zorunluluk yokki
isteyen istediği kadar doğuruyo zaten
ben yurtdisinda yasiyorum suanki gebeligimi ogrendigimde izmirdeydim ve bir jinekolaga gittim kadin bana soylemedigini birakmadi sen ne yaptiginin farkindamisin falan filan neyse tabiki zorla baglamiyorlar ama geneli baglatman lazim diyor.riskli degilmi peki tabikide riskli her sezeryan bir risk bagirsak yapisikliklari idrar torbasinin kesilmesi daha birsuru riskleri var tekrarlayan sezeryanlarin.allah yardimcimiz olsun yanlis anlasilmasin ben sezeryana karsi degilim ama sadece gereksiz sezeryana karsiyim
BENim ablamın idarr kesesi normal doğumda yırtıldı dikiş zımba tutmadı düştü aşağı.Sonında estetik oldu.Yapışıklıklara gelince 3-5-7-10 diye bakmaz iyi dr a iyi para verirseniz ne israr torbasını yırtar ne bağırsak yapışıklığı sorunu yaşarsınız....
ay canım ben bunu kimseye anlatamıyorum işte
işin ehli kişilerin elinde olmazsanız her durumda zarar görürsünüz.
arkadaşım normal doğum yapmış bebeğin kolunu kırmış ebeler çıkarırken e buna ne demeli şimdi
%50 sının neredeyse kalçası çıkıyor,tekrar kaynıyor.Vakumla çekiyolar beyin hücrelerinde ölme oluyor.Sezeryanla doğan çocuklar o dar kanala girmedikleri için daha zekidir zaten.Sonra o yırtıklar,o dikişler yok ya benlik değil.Tam eziyet.Benimki zorunlu sezeryan ama ben tercih etsem yinede sezeryan derim...
ya ben 24 haftalık hamileyim ve egepol hastanesi nezehat hanıma gidiyorum hangi doğum şeklini seçmeliyim sizce? birde nezehat hanıma giden varmı????
%50 sının neredeyse kalçası çıkıyor,tekrar kaynıyor.Vakumla çekiyolar beyin hücrelerinde ölme oluyor.Sezeryanla doğan çocuklar o dar kanala girmedikleri için daha zekidir zaten.Sonra o yırtıklar,o dikişler yok ya benlik değil.Tam eziyet.Benimki zorunlu sezeryan ama ben tercih etsem yinede sezeryan derim...
benım canım cok tatlıdır normalde.düşünün ağda yaptırmak ıcın bıle kendımı 1 hafta önceden yatıstırmaya calısırım.ama kesınlıkle normal dogum yapıcam.epiduralin konforundan tabıkı yararlanıcam.böyle bır ımkan varken acı cekmek ıstemem.ve bebegımı ılk ben görmek ısterım.ama o bıle olmasa normal dogum yapıcam bagırsamda cagırsamda.sezaryan müdahale gerekmedıkce en son tercıhım olur.nede olsa amelıyat.kısıden kısıye degısıklık göstersede netıcede kesıktır dikiştir...o ve ya bu allah herkeze bebegını sag saglıklı kucagına almayı nasip etsin..aramızda epidural normal dogum veya normal dogum yapan arkadaslar varsa biraz anlatmalarını ıstıyorum ki cesaret olsun..:)
Canım sana tam da cesaret olacak bir olay olarak kendi dokgumumu anlatayım. Ben epidural normal dogum yaptım. birgün kanamam oldu benim. o gun aksamustu gibi hastaneye gittim ki aynı gun zaten kontrol icin hastanedeydim ama daha bebegin gelecegi yok deyip göndermişti doktorum evime. Neyse hastaneye gidince doktor hala dogumla ilgili bisi yok ama nolur nolmaz hastanede kal bu aksam ki bebegin kalp atislarini takip edelim arada da anst'den sancilara bakarız dedi. E dedi olur kalalım. eşyaları aldık hastanede kaldık biz o aksam. Tabi ki benim sancılarım sıklaşmaya başladı kanamanın sebebi ise hafif sancılarda kılcal damarların çatlamasıyöış. sancılarım arttıkça gece 1 gibi epiduralimi aldım. ama henüz agri kesici verilmiyordu. epidurali sancılar artmadan takıyolar cunku artınca takmaları zor oluyor kasılmalardan dolayı. uygulaması da cok basit sinek ısırıgı gibi bir acıda igneyi takıyolar hemen beline. valla epiduarli vermeye ne zaman başladılar hatırlamıyorum bile ama sabaha kadar benim açılmam epey artmıştı. 13:30 da dogumhaneye gittim giderken hiçbişi hissetmiyodum. Mutluluk haricinde tabi. 13:55'de dogdu oglumcum. 4 ıkınmada cıkıverdi. Ikınmanın sırrı da cogu yerde yazıyo zaten kaka yapar gibi ıkınmak. Bu şekilde gerçekleştirince hemen geliyor cocuk.
Allah hepinize hayırlı dogumlar versin.
Ne munasebet ya o kanala girmedigi icin sezeryanle dogan bebekler daha zeki imiş. İnnannnılmaz saçma bir söylem olmuş. O kanala girmek, bebek için ne kadar faydalı, sizin dünyadan haberiniz yok. O kanala girince bebek cigerlerindeki suyu aıyor. Yoksa sezaryenle dogan bebekler iste o kanala girmedigi icin surekli bronsit problemiyle karsılasıyor.
Vakumu kotulemissiniz ama vakum cogu zaman dogum sırasında sezaryenden once hayat kurtaracak bir uygulamadır. Isının ehli doktorlar yaparsa beyin hucresi falan olmez. Lutfen kulaktan dolma bilgilerle normal dogum yapacak ınsanların aklında sıru isareti olusturup da hic yokken sezaryene suruklemeyin. Tıbbi bir mudahale olarak sezaryen makul tamam ama sizin gibi insanlar yuzunden, cogu gebe kadın dogumdan korkar hale geliyor. Sezaryenle dogrunca sanki yırtık ve dikis olmuyor. Sezaryeni son care olarak dusunsuz herkes, hayat kurtarıcı birsey ama ilk secenek degil bence.
şakamısın sen? seni de annen muhtemelen bizlerin annesi gibi normal doğumla dünyaya getirmiştir. Bir zeka problemi ya da kalça çıkığı yaşıyormusun? herkesin görüşlerine saygımız var ama sağduyusuz ve cehaletle atılmış mesajlar bu kapsama girmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?