Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
epıdural sezeryan dusunuyorum..19 nısan persembe gunu doguma alınacagım..herkse hayırlı dogumlar arkadaslar..

canım benim... sana dİĞer forumdan da yazdIm ama Özel mesaj yazamadIĞIm İÇİn özelİne haber veremedİm... önce iyi haberi bir de burda yazayım... sigara artık hayatımda hiç yok... süper değil mi... kendi irademle bebeğimi zehirlemiyorum artık...

senin buraya yazdığını görünce hemen yazmak istedim...İnşallaah okursun bu mesajımı...

sana rabbim'den en sağlıklı ve kolayından doğumlar diliyorum... allah yardımcın olsun... bebişini sağlıkla kucağına alıp burdan bize güzel haberler vermeni heyecanla bekliyorum...

kocaman sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum....

selam kızlar ben kesinlike normal doğum istiyorum.sezaryen istemiyorum çünkü yapan arkadaşlarım oldu doğumdan sonra sanki hiç doğum yapmamış gibilerdi kilolar kalıyor yani.tabi son anda bi aksilik olur da sezaryen derse dr.ki inş olmaz yapcak bişey de yok nasip :)

Slm kizlar. Benim ilki sezeryandi 11 sene once simdi yine hamileyim ama simdi epiduralle normal dogumu denicem tabi eger son anda bir problem cikmazsa insallah normal dogum olucak :))))))

normal doğumu çok isterdim ama sanırım genetik bir sorunum var.anneannem ile annem de doğumlarında ölümden dönmüşler.çatıları darmış ve kzlk zarları da esnekmiş.
vajinismusum,hala bakirim ve nasl olur normal doğum olsa diye düşünüyorum :/

bende vajinusmusum canım. doktoruma söylediğimde o zaman duruma bakarız. ama muhtemelen normal doğum yapamazsın demişti. bakalım hayırlısı artık. ALLAH o güne erdirsinde.

bende herhangi ters bi durum olmadığı sürece normal doğum düşünüyorum kızlar.

yahu ben bu epidural denen şeyi yeni öğrendim ve anladığım kadarıyla normal doğumda mükemmel birşey
ama epidural sezeryan iğrenç
inş. bnde epidural normal doğum yaparım :18:

yahu ben bu epidural denen şeyi yeni öğrendim ve anladığım kadarıyla normal doğumda mükemmel birşey
ama epidural sezeryan iğrenç
inş. bnde epidural normal doğum yaparım :18:

buketcim bende ya normal, yada epiduralle normal dogum düşünüyorum, inşallah istediğimiz gibi olur

sayın anne adayları bir fakülte mezunu ebe olarak yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum hele konunun başlığı çok tuhaf sezaryen bir doğum şekli değildir sezaryen ameliyattır bir insanın vücudunda eğer akciğerlerinizden yada kalbinizden ameliyat olmıycaksınız hiç bir bölgeniz o kadar kesilmez ve sezaryende 5 dakika içinde sizin kesilip bebek çıkartılmazsa bebeğiniz ex olur yada bebek mosmor doğar pozitif basınç ventilasyon dediğimiz hava pompası tarzı şeylerle bebeğinize işkence yapılır...Eğer sezaryen olmak için kronik bir hastalığınız varsa yada gerçekten sezaryen olmak için geçerli bir endikasyonunuz varsa tabikide olabilirsiniz.Fakat bebeğiniz sarılık olmasın diye emzirmek ona ağrınız sancınız olmadan ve anne ile bebek arasında o enerji bağının en yüksek olduğu ilk saat (bebekler doğumdan sonraki ilk bir saat içinde uyumazlar aktifdirler ve ayrıca bebeği emzirmek sarılıkdan bebeğinizi korur) içinde bebeğinizi emzirmek istiyorsanız ve en önemlisi bence bu anneliği hissetmek istiyorsanız nasıl güçlü bir kadın olduğunuzu hissetmek istiyorsanız NORMAL DOĞUM!Korkularınız varsa bunların üzerine gidin..Ve kendinize sorun korkunuzun sezaryen istemenizin sebebi ne?En basitinden toplum sağlığı merkezlerine yada sağlık kuruluşlarına gidin ebe hanımlarımızdan bilgi alın..Sezaryen düşündüğünüz kadar ağrısız sancısız değildir!Yedi kat deriniz kesilcek bebek çıkartılcak sonra o yedi kat deri dikilcek (diken kişide çok önemli.deriyi tomurcuklamadan dikmesi lazım ki iz daha az kalsın.ayrıca kesiler hiçbiryer eskisi gibi olmaz hangi dikiş olursa olsun ister lazer isterse başka birşey)sonra birde sondanız olacak tabi ağrılarla uyancaksınız bebeğinizi kucağınıza çok zor alcaksınız yada alamayacaksınız çünkü kesi yerinize ağrı olcak zaten kesi yerine kum torbaları konur ve en önemlisi sütünüz hemen gelmiycek bebeğiniz hipoglisemiye gircek belkide bu yüzden mama vs.. başlancak daha sonra sizi emmek istemiycek sonra diyceksiniz beni emmiyo ve daha sonra sütüm gelmiyo yetemiyorum diye bebek emmese süt olmazki!DOĞUM YAPMAMIŞ BİR KADIN BİLE BİR BEBEĞİ EMZİRDİĞİ ZAMAN SÜT GELİR!Eğer sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım...

arkadaşım bende çok istiyorum normal doğum yapmayı. bir an önce ayaklanıp bebeğimle ilgilenmeyi. ama korkmuyoda değilim. yaklaşık 3 senelik evliyim. bunun 2 senesi vajinusmusla geçti. yapmadığımız şey kalmadı atlatabilmek için. çok şükür tamamen olmasada kısmen yendik ve hamile kaldım. İnş. normal doğumuda yapabilirim.

her anne olmasada cogu anne bence normal dogum yapmak ister, ama bebek ve anne sagligi el vermiyorsa ne yapilabilir? heleki turkiyede cogu doktor sirf sezeryanin ucreti daha fazla diye her kadina sezeryani oneriyorlar nerdeyse, -ki avrupa' da bunun tam tersi.

hakkimizda hayirlisi olsun. bebegimiz ve bizim icin en saglikli ne sekildeyse o sekilde olsun.

normal dogum taraftariyim ben kizimda dogmuyo diye sanci serumu verdiler ve epirural uygulandi ve dediklerinin hic birini yapamadim aci hissedemedigim icin ikinmalar olmadi dogru duzgun sabah 7de hastaneye girdim aksam 7 47de kizim dunyaya geldi en ust dereceden sanci serumu verildi ama yinede dogumu gerceklestiricek kadar sancim olmadi ve artik hayati tehlike basliyo diye doktor vakum uyguladi eger epidural yapilmasaydi belki ben sancilari hissedicektim ve kizim daha kolay dogucakti simdi tekrar hamileyim eger rabbim nasip ederse normal dogum istiyorum epiduralsiz ve herkesede tavsiye ederim ayaklariniz uyusuyo epiruralde kalcadan itibaren hareket edemiyosunki doguma yardimci olasin rabbim simdiki kuzumda normal nasip etsin amin

merhaba, benim birkac sorum var mumkunse yanitlayabilir misiniz?

kesinlikle ( herhangi bir olumsuz durum olmadigi saglik sIkIntIsI olmadigi takdirde) normal dogum istiyorum.

bir tek korkum var kesi yani epizyotomi... bunu herkese uyguluyorlar mi?

sadece bu yuzden epidural anestezi altinda dogurmak istiyorum bebegimi. kesi beni korkutuyor heleki yerinden dolayi hic hissetmek istemiyorum.

agri esigim yuksektir ve dayanikliyimdir dogum sancilarini severek ve isteyerek cekebilecegimi dusunuyorum bu yuzden...ama iste konu kesi olunca....

kesi yapilmaz ve yirtilma olursa daha kotu bir durummus.. gerci bunlar tabiki cati muayenesi sonrasi dusunulecek seyler ama bilginizi paylasabilirseniz minnettar olurum.

Son düzenleme:

cnm kesi olayında inan korkulacak hiçbirşey yok
sancı çekmek daha meşakkatli emin ol
zaten kesiyi de yırtılma olmasın diye kesiyolar
malum yırtılma olursa estetik olarak daha çirkin kaynar
hem kesiden önce uyuşturucu spray ve iğne yapıyolar hissetmiyorsun
bence bunun içinse eğer hiç epidural alma derim
durumu kendi akışına bırak
hayırlı doğum diliyorum tatlım

tesekkur ederim canim cevabin icin. ben kendimi biliyorum ani agri esigim baya baya bi yuksek.

(simdiye kadar gecirdigim kazalar ameliyatlar vs.. 7 yasinda trafik kazasi: 2 ameliyat oldum platin takildi cikarildi, prof. top oynarken tendon kopmasi oldu mikrocerrahi ameliyat, apandistim alindiameliyat, gogus buyutme ameliyat.. toplamda 5 ameliyat oldum ve katir gibi ayaklandim hepsinde de:)

agri sizi konusunda biraz inatciyim yeterki azim edeyim ki bebegimi dunyaya getirmek benim icin dunyamdaki en onemli olay. yani normal dogumun sancisina katlanabilecegimi dusunuyorum. iste tek korkum var o da kesi... acisini agrisini tahmin edemiyorum orada yapilacak kesinin ve ne bileyim ozel ve hassas bir yer oldugu icin biraz endise duyuyorum.. kahretsinki bir kac video izledim epizyotomiyle ilgili izlememis olsam eminim epiduralin 'e'sini aklima sokmazdim.. direk makasla kagit keser gibi kesivermeleri falan beni cok etkiledi.. doktorumla henuz dogum seklini konusmadik haftamizerken oldugu icin ama ben kendimi normal doguma psikolojik olarak cok hazir hissediyorum.

bakalim artik hayirlisi ne ise onu versin Allah.. insallah saglik acisindan zaruri bir durum yasamayiz da normal dogum yapariz

maşallah sana
o zaman hiçbişeycik olmaz merak etme
onların yanında bu kesi sana vız gelir tırs gider ben sana diyim
ama gerçekten kesildiğini anlamıyosun bile
sen ıkınıverirken zaten kesilmiş oluyo
sonra gelsin bebiş

Merhaba,

Aslında benim en büyük isteğim normal doğumu yapmak... Bu sürecim tüm tadını çıkarmak istiyorum. Umarım son ana kadar da fikrim değişmez :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Epizyotomi (Kesi) rutin uygulanan bir uygulama değildir.Uygulanıp uygulanmaması tamamen siz gebelere göre değişir..Lütfen doğum öncesi pelvis kaslarını çalıştırın...Kegel egzersizleri yapabilirsiniz..Hatta İsmek'in gebe platesleri oluyor ..İnanın çok faydalı daha geçen hafta Marmara Üni.Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir olay yaşadık..Annemiz 2. doğumu yapmış..İlk doğumuda bu doğumuda normal doğum sadece ilk doğumda suni sancı vermişler epizyo yok..2. doğumda ise ne epizyo ne suni sancı nede çatlak fazla kilolar var..Malesef bu günümüzde hayret edilcek şekle geldi.Ve buna çok şaşıran hocamız annemize sorduğunda kendisinin İsmekde temizlik personeli olduğunu ve sadece gebe platesine katılarak böyle rahat doğum yaptığını ve çok memnun olduğunu söyledi.

Tatlım ve sana bir lafım daha kesi yaptıgınızda 3. derece bir kesik atarsınız fakat normal kendiliğinden oluşan yırtıklar 1. dereceyi geçmez ve doğal yırtıklar daha çabuk iyileşir..Fakat gördüğümüz doğumlarda Doktorların bazıları beklemiyor sabredmiyor ve hemen kesi atıyorlar kendileri hiçbir risk almıyor (haklı yanlarıda var..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…