- Konu Sahibi yaseminsen
-
Doğumun hangi şekilde olacağını önceden doktorlara sormak çok yanlış.Siz bedeninize ve bebeğinize güvenin..İnanın farkında bile olmazsınız..İnşallah sağlıklı bir doğumunla bebeğin kucağına gelir :)Merhaba,
Aslında benim en büyük isteğim normal doğumu yapmak... Bu sürecim tüm tadını çıkarmak istiyorum. Umarım son ana kadar da fikrim değişmez :) "http://hamilelikteben.blogspot.com/"
arkadaşım bende çok istiyorum normal doğum yapmayı. bir an önce ayaklanıp bebeğimle ilgilenmeyi. ama korkmuyoda değilim. yaklaşık 3 senelik evliyim. bunun 2 senesi vajinusmusla geçti. yapmadığımız şey kalmadı atlatabilmek için. çok şükür tamamen olmasada kısmen yendik ve hamile kaldım. İnş. normal doğumuda yapabilirim.
arkadaşım bende çok istiyorum normal doğum yapmayı. bir an önce ayaklanıp bebeğimle ilgilenmeyi. ama korkmuyoda değilim. yaklaşık 3 senelik evliyim. bunun 2 senesi vajinusmusla geçti. yapmadığımız şey kalmadı atlatabilmek için. çok şükür tamamen olmasada kısmen yendik ve hamile kaldım. İnş. normal doğumuda yapabilirim.
Tabikide anne ve bebek sağlığı açısından bir risk taşıyorsa o zaman sezaryen..Ama kliniklere nolur beni sezaryen yapın diye gelip yalvaran gebelerimiz var..Sezaryan yapıp yapmamanın kararının büyük ölçüsünü siz veriyorsunuz!Bilinçli gebeler olun...Ve neden niçin sorularını mutlaka sorun!her anne olmasada cogu anne bence normal dogum yapmak ister, ama bebek ve anne sagligi el vermiyorsa ne yapilabilir? heleki turkiyede cogu doktor sirf sezeryanin ucreti daha fazla diye her kadina sezeryani oneriyorlar nerdeyse, -ki avrupa' da bunun tam tersi.
hakkimizda hayirlisi olsun. bebegimiz ve bizim icin en saglikli ne sekildeyse o sekilde olsun.
cnm kesi olayında inan korkulacak hiçbirşey yok
sancı çekmek daha meşakkatli emin ol
zaten kesiyi de yırtılma olmasın diye kesiyolar
malum yırtılma olursa estetik olarak daha çirkin kaynar
hem kesiden önce uyuşturucu spray ve iğne yapıyolar hissetmiyorsun
bence bunun içinse eğer hiç epidural alma derim
durumu kendi akışına bırak
hayırlı doğum diliyorum tatlım
sayın anne adayları bir fakülte mezunu ebe olarak yazdıklarınızı şaşkınlıkla okudum hele konunun başlığı çok tuhaf sezaryen bir doğum şekli değildir sezaryen ameliyattır bir insanın vücudunda eğer akciğerlerinizden yada kalbinizden ameliyat olmıycaksınız hiç bir bölgeniz o kadar kesilmez ve sezaryende 5 dakika içinde sizin kesilip bebek çıkartılmazsa bebeğiniz ex olur yada bebek mosmor doğar pozitif basınç ventilasyon dediğimiz hava pompası tarzı şeylerle bebeğinize işkence yapılır...Eğer sezaryen olmak için kronik bir hastalığınız varsa yada gerçekten sezaryen olmak için geçerli bir endikasyonunuz varsa tabikide olabilirsiniz.Fakat bebeğiniz sarılık olmasın diye emzirmek ona ağrınız sancınız olmadan ve anne ile bebek arasında o enerji bağının en yüksek olduğu ilk saat (bebekler doğumdan sonraki ilk bir saat içinde uyumazlar aktifdirler ve ayrıca bebeği emzirmek sarılıkdan bebeğinizi korur) içinde bebeğinizi emzirmek istiyorsanız ve en önemlisi bence bu anneliği hissetmek istiyorsanız nasıl güçlü bir kadın olduğunuzu hissetmek istiyorsanız NORMAL DOĞUM!Korkularınız varsa bunların üzerine gidin..Ve kendinize sorun korkunuzun sezaryen istemenizin sebebi ne?En basitinden toplum sağlığı merkezlerine yada sağlık kuruluşlarına gidin ebe hanımlarımızdan bilgi alın..Sezaryen düşündüğünüz kadar ağrısız sancısız değildir!Yedi kat deriniz kesilcek bebek çıkartılcak sonra o yedi kat deri dikilcek (diken kişide çok önemli.deriyi tomurcuklamadan dikmesi lazım ki iz daha az kalsın.ayrıca kesiler hiçbiryer eskisi gibi olmaz hangi dikiş olursa olsun ister lazer isterse başka birşey)sonra birde sondanız olacak tabi ağrılarla uyancaksınız bebeğinizi kucağınıza çok zor alcaksınız yada alamayacaksınız çünkü kesi yerinize ağrı olcak zaten kesi yerine kum torbaları konur ve en önemlisi sütünüz hemen gelmiycek bebeğiniz hipoglisemiye gircek belkide bu yüzden mama vs.. başlancak daha sonra sizi emmek istemiycek sonra diyceksiniz beni emmiyo ve daha sonra sütüm gelmiyo yetemiyorum diye bebek emmese süt olmazki!DOĞUM YAPMAMIŞ BİR KADIN BİLE BİR BEBEĞİ EMZİRDİĞİ ZAMAN SÜT GELİR!Eğer sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım...
Vajinusmus malesef bizim gibi cinselliğe ayıp yasak günah olarak bakan ülkelerin sorunu..Avrupalılar bize gülüyorlar öyle hastalıkmı olurmuş diye..Lütfen sizde çevrenizdeki kız çoçuklarına gelin adaylarına cinselliği can acıtan, dayanılmayacak ağrısı sancısı olan birşey gibi anlatmayın..Sonra malesef evlilik hayatında bu takım sorunlar karşımıza çıkıyor..Ama önemli olan senin bunu beyninde yenmen..Sen istesen bunu yapabilirsin..İnş.. güzel rahat bir doğumla bebeğini kucağına alırsın :)
Tabikide anne ve bebek sağlığı açısından bir risk taşıyorsa o zaman sezaryen..Ama kliniklere nolur beni sezaryen yapın diye gelip yalvaran gebelerimiz var..Sezaryan yapıp yapmamanın kararının büyük ölçüsünü siz veriyorsunuz!Bilinçli gebeler olun...Ve neden niçin sorularını mutlaka sorun!
sen bu sekilde yasamis olabilirsin, ama yeterince ilk cinsel tecrubesini kolay gecirmeyenler var. ee tabii birde insanin esiyle ilgisi vardir.
ayrica vajinismusa gulen hangi avrupaliymis? mesela marilyn monroe' da bu hastalik oldugunu biliyormuydun? sadece bizim toplumumuza has degil bu hastalik. hem Rabbim herkese ayri bir dert sIkinti veriyor, bu da onlardan bir tanesi. hem ilk defa yaptigin yapacagin birseyden korkabilirsin, bunda garipsenecek birsey yok.
herkesin kendi tercihi. insanlar korkuyorlar ve daha kolayi varken zoru istemiyorlar. herkesin kendi vucudu kendi parasi.
söylediklerinizde tamamen haklı olduğunuzu düşünüyorum ve gerçekten normal doğum istiyorum ancak bir kaç ay önce izlediğim bi haber beni çok etkiledi. bayan normal doğum yaparken çocuğunun omzu takılmış ve kolunun biri zarar görmüş. sonra o kol gelişmemiş birçok hastane doktor yurtdışı derken bir dizi ameliyat!!! ben bunun olma olasılığını merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim
ben sana burdan kendi canımın istediği şeyleri yazmıyorum yaşanmışlıkları klinikde gördüklerimizi ve bilimsel verileri paylaşıyorum..Ayrıca
avrupa dediğimiz kocaman kara parçası Marilyn Monroe'dan ibaret değil..eğer vajinusmusun ülkelerdeki insidansına bakarsan karşına çarpıcı bir tablo çıkacaktır.birde sen bu şekide yaşamış olabilirsin derken tam anlamadım ama anladığım kadarıyla benim cinsel hayatımdan bahsetmek demek istedin (umarım yanlış anlamışımdır anladıysam özür dilerim)ilk olarak benim özel hayatım hakkında konuşamazsın öyle yaşadım yada yaşamadım bu sene hiç enterese etmez !
nasıl kendi vücudu kendi parası!hiçbirşey bulmadan konuşma!senin yada bebeğin yattığı yoğun bakımlar buralarda kullanılan ilaçlar aletler ne kadar pahalı biliyormusun sen!o aletlerdebu toplumda yaşayan herkesin hakkı var nasıl böyle bencilce konuşabilirsin!hemde bilimden gerçeklikten uzak sadece keyfiyetle!tabikide insanlar korkabilirler haklı olarak ama buna çözüm aramak varken neden s/c!ayrıca s/c çok kolay bir ameliyatmı sanıyorsun sen!çokmu rahat sezeryan!keyfiyetle s/c olan anneler çıkarlar ameliyattan kanamaları durmaz yada solunum depresi olurlar yada septil şok gelişir oh yoğun bakıma!bebekleriniz fazla anestezi alır kendilerine gelemezler ilk nefeslerini alamazlar hiçbir refleks vermezler mosmor olurlar hop yoğun bakıma!hiç kusura bakma tatlım öyle hastalarımız varki istanbulun en özel en namlı hastanelerinde sezaryen ameliyatları olmuş kadıncağızın kanamasını durduramayıp biz size bakamayız sizi başka büyük devlet hastanesine gönderiyoruz diyolar ve o kadın bizden taburcu olduğunda postop 60. günündeydi..neyse madem anne ve fetüs sağlığı açısından hangisi faydalı yararlı diye düşünmek yerine keyfiyetinize öncelik veriyorsanız gidin kestirin kendinizi benimde işime gelir daha fazla döner olur banada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?