Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Merhaba,

Aslında benim en büyük isteğim normal doğumu yapmak... Bu sürecim tüm tadını çıkarmak istiyorum. Umarım son ana kadar da fikrim değişmez :) "http://hamilelikteben.blogspot.com/"
Doğumun hangi şekilde olacağını önceden doktorlara sormak çok yanlış.Siz bedeninize ve bebeğinize güvenin..İnanın farkında bile olmazsınız..İnşallah sağlıklı bir doğumunla bebeğin kucağına gelir :)

İnan korkmakda çok haklısın..Kaç tane doğum gördüm ve ilk doğumu hala unutamam..Ama kendi bedenine güven..Bebeğine güven..Ve elinin altında çok güzel imkanlar var bak internet mesela..Normal doğumu kolaylaştırcak egzersizler yapın..Plates olur kegel egzersizleri olur ve lütfen bol hareket edin...Malesef gebelerimiz hamileliği bir hastalık olarak algılıyor ve oturdukları yerden kalkmıyorlar çoğu zaman..Sağlıcakla kalın :)

Vajinusmus malesef bizim gibi cinselliğe ayıp yasak günah olarak bakan ülkelerin sorunu..Avrupalılar bize gülüyorlar öyle hastalıkmı olurmuş diye..Lütfen sizde çevrenizdeki kız çoçuklarına gelin adaylarına cinselliği can acıtan, dayanılmayacak ağrısı sancısı olan birşey gibi anlatmayın..Sonra malesef evlilik hayatında bu takım sorunlar karşımıza çıkıyor..Ama önemli olan senin bunu beyninde yenmen..Sen istesen bunu yapabilirsin..İnş.. güzel rahat bir doğumla bebeğini kucağına alırsın :)

Tabikide anne ve bebek sağlığı açısından bir risk taşıyorsa o zaman sezaryen..Ama kliniklere nolur beni sezaryen yapın diye gelip yalvaran gebelerimiz var..Sezaryan yapıp yapmamanın kararının büyük ölçüsünü siz veriyorsunuz!Bilinçli gebeler olun...Ve neden niçin sorularını mutlaka sorun!

Anne olmak bu kadar kolay meşaketsiz olsaydı cennet annelerin ayaklarına serilmezdi!Sancı çeken annelerede sormak lazım bunu!Doğum sonunda çektiğin sancının bedeli olarak bebeğini kucağına alıyorsun değmezmi buna!Ayrıca o sancılar olmazsa ne hemen sütün gelir nede hemen kanaman daha kısa sürede durur!

söylediklerinizde tamamen haklı olduğunuzu düşünüyorum ve gerçekten normal doğum istiyorum ancak bir kaç ay önce izlediğim bi haber beni çok etkiledi. bayan normal doğum yaparken çocuğunun omzu takılmış ve kolunun biri zarar görmüş. sonra o kol gelişmemiş birçok hastane doktor yurtdışı derken bir dizi ameliyat!!! ben bunun olma olasılığını merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim

sen bu sekilde yasamis olabilirsin, ama yeterince ilk cinsel tecrubesini kolay gecirmeyenler var. ee tabii birde insanin esiyle ilgisi vardir.

ayrica vajinismusa gulen hangi avrupaliymis? mesela marilyn monroe' da bu hastalik oldugunu biliyormuydun? sadece bizim toplumumuza has degil bu hastalik. hem Rabbim herkese ayri bir dert sIkinti veriyor, bu da onlardan bir tanesi. hem ilk defa yaptigin yapacagin birseyden korkabilirsin, bunda garipsenecek birsey yok.

herkesin kendi tercihi. insanlar korkuyorlar ve daha kolayi varken zoru istemiyorlar. herkesin kendi vucudu kendi parasi.

ben sana burdan kendi canımın istediği şeyleri yazmıyorum yaşanmışlıkları klinikde gördüklerimizi ve bilimsel verileri paylaşıyorum..Ayrıca

avrupa dediğimiz kocaman kara parçası Marilyn Monroe'dan ibaret değil..eğer vajinusmusun ülkelerdeki insidansına bakarsan karşına çarpıcı bir tablo çıkacaktır.birde sen bu şekide yaşamış olabilirsin derken tam anlamadım ama anladığım kadarıyla benim cinsel hayatımdan bahsetmek demek istedin (umarım yanlış anlamışımdır anladıysam özür dilerim)ilk olarak benim özel hayatım hakkında konuşamazsın öyle yaşadım yada yaşamadım bu sene hiç enterese etmez !

herkesin kendi tercihi. insanlar korkuyorlar ve daha kolayi varken zoru istemiyorlar. herkesin kendi vucudu kendi parasi.

nasıl kendi vücudu kendi parası!hiçbirşey bulmadan konuşma!senin yada bebeğin yattığı yoğun bakımlar buralarda kullanılan ilaçlar aletler ne kadar pahalı biliyormusun sen!o aletlerdebu toplumda yaşayan herkesin hakkı var nasıl böyle bencilce konuşabilirsin!hemde bilimden gerçeklikten uzak sadece keyfiyetle!tabikide insanlar korkabilirler haklı olarak ama buna çözüm aramak varken neden s/c!ayrıca s/c çok kolay bir ameliyatmı sanıyorsun sen!çokmu rahat sezeryan!keyfiyetle s/c olan anneler çıkarlar ameliyattan kanamaları durmaz yada solunum depresi olurlar yada septil şok gelişir oh yoğun bakıma!bebekleriniz fazla anestezi alır kendilerine gelemezler ilk nefeslerini alamazlar hiçbir refleks vermezler mosmor olurlar hop yoğun bakıma!hiç kusura bakma tatlım öyle hastalarımız varki istanbulun en özel en namlı hastanelerinde sezaryen ameliyatları olmuş kadıncağızın kanamasını durduramayıp biz size bakamayız sizi başka büyük devlet hastanesine gönderiyoruz diyolar ve o kadın bizden taburcu olduğunda postop 60. günündeydi..neyse madem anne ve fetüs sağlığı açısından hangisi faydalı yararlı diye düşünmek yerine keyfiyetinize öncelik veriyorsanız gidin kestirin kendinizi benimde işime gelir daha fazla döner olur banada..

bunun olasılığını kimse size çıkartamaz...bu doğum anında gerçekleşen komplikasyondur.fakat önceden bunu tespit etmekde mümkün olabilmekdedir mesela iri bir bebeğiniz varsa yada pelvis yani leğen kemikleriniz bebeğinizi geçemeyecek kadar darsa bu gibi durumlarda zaten gebeler s/c ile doğum gerçekleştirilir..

Arkadasim biraz sakin ol, Monroe avrupa' da yasamadi zaten. vajinusmus sadece bizim insanimiza has degil demek istemistim orda…ayrica Turkiye sizin klinikten ibarette degil.

Sezeryan yandasi biri degilim Allah kismet edersede normal dogum isterim bebegimin ve benim hayatimi riske atmayacagim taktirde.

Buarada sezeryani isteyen genelde hastalardan daha cok doktorlar oluyor. Cunku sezeryan normal doguma gore cok daha pahali, sonuc itibariyla getirisi daha cok.

Buarada merak ettim kac tane avrupa ulkesi gordun gezdin

bilimde birşeyleri görmek için o ülkelere gitmeniz gerekmez çok şükürki ülkemizde uluslar arası kongreler seminerler oluyor..ve bu kongre ve seminerleri çok önemi bilim adamları katılıyor..

sunu belirtmeden gecemiycem, teori ve pratik arasinda fark vardir. bir cok avrupa ulkesi hakkinda yanlis bilinenler var. orda normal dogum secilir her zaman, tabiiki saglik tehlikeye girmedigi muddetce...herneyse isteyen istedigi dogum seklini secsin. hem ulkemizde bu konuda hastalardan daha cok doktorlarin bilinclenmeye ihtiyaci var. adam 15 dakikada kesip bicip kurtulmak varken bilmem kac saat ugrasmak istemiyor...neyseki basbakan bunada bir cozum bulacak insaAllah.

kızımı normal doğum yapmıştım şimdi yine hamileyim ve bildiğim birşey olduğu için daha çok korkuyorum (doğum değil sancısı çok zor) ama yine de sezeryanı düşünmüyorum

doğuma fzyolojik ve psikolojik iyi hazırlanırsanız tabiki normal doğum, bu şartlar olursa inanın bana ağrınız da az oluyor.

kzlar ben daha dr.umla doğum şeklimi konuşmadım.
fakat bir arkadaşım bundan 3-5 yıl önce sezeyan olmuş.bebeği tersmiş.
yalnız dr.un verdiği tarihte gitmemiş ve sancıları başlayınca gitmiş.
sezeryanın acısını ve verdiği rahatsızlıkları çok kısa bir sürede atlatmış.
acaba bunu yapmak doğrumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…