- Konu Sahibi yaseminsen
-
kzlar ben daha dr.umla doğum şeklimi konuşmadım.
fakat bir arkadaşım bundan 3-5 yıl önce sezeyan olmuş.bebeği tersmiş.
yalnız dr.un verdiği tarihte gitmemiş ve sancıları başlayınca gitmiş.
sezeryanın acısını ve verdiği rahatsızlıkları çok kısa bir sürede atlatmış.
acaba bunu yapmak doğrumu?
o neydi öyle ya??
kadınlar birer birer bırtlattılar bebeleri
merhaba hatun91.ben hamileliğin artık son haftalarındayım.ben de panik atak rahatsızlığı war we doğumdan çok korkuyrm.gittiğin özel doktor doğumu ne şekilde istediğimi sordu.ben daha kesin buna karar wermemiştim oluruna bırakmıştım yani.beni alttan muayene etti.canım yandığı için kendimi kastım ve bağırdım.yanındaki ebesi bana sen normal doğum yapamazsın bebeği boğarsın kocaman bebek nasıl çıkacak ordan bunda bağırıyorsun dedi.ve ben normal doğumdan daha çok korkar oldum.doktor da sezeryanı 2,5 milyara yapıyrmuş.yaptığı hastanede tam özel olduğu için 5 milyara çıkarız sanırım.ondan vazgeçtim ama normal doğum konusunda ebesi beni çok korkuttu.böyl bişi mümkün mü bebeği boğar mıyım kasarsam kendimi ?bilimde birşeyleri görmek için o ülkelere gitmeniz gerekmez çok şükürki ülkemizde uluslar arası kongreler seminerler oluyor..ve bu kongre ve seminerleri çok önemi bilim adamları katılıyor..
sizin çalıştığınız yerde ya da siz sezeryan sonrası normal doğuma nasıl bakıyorsunuz.
bulunduğunuz yerde ya da sizin yaptırdığınız oldu mu hiç?olduysa nasıl olduğunu anlatır mısınız.
teşekkürler.(bu arada keşke türkiye' deki bir çok doğum doktoru gebeyi sizin kadar cesaretlendirse,cesaretini kırıp korkutmak yerine çok teşekürler.
inşallah,sizin gibi çalışanların sayısı fazladır türkiyede.)
o neydi öyle ya??
kadınlar birer birer bırtlattılar bebeleri
Sezeryan yandasi biri degilim Allah kismet edersede normal dogum isterim bebegimin ve benim hayatimi riske atmayacagim taktirde.
Buarada sezeryani isteyen genelde hastalardan daha cok doktorlar oluyor. Cunku sezeryan normal doguma gore cok daha pahali, sonuc itibariyla getirisi daha cok.
Buarada merak ettim kac tane avrupa ulkesi gordun gezdin
tatlım sana katılıyorum çok doğru söylemişsin kesinlikle 'sezeryan doğumu gebeler değil doktorlar istiyor!!!!' bende kara kara bunu düşünüyorum benim için daha erken ama doktorum ne diyecek merak ediyorum sonuçta bütün herşeyiyle doktorumuza güeniyoruz inanıyoruz ama doktorlar sezeryanı destekler normal doğumdan korkutur ise birde hamile psikolojisiyle hangi dala tutunacağız. bugün hangi doktor 10 saat sancı çeken hastasının başında bekliyor şu saatte gel alalım bebeği diyor, yok kanal tıkalı yk bebe ters felan ben daha etrafımda normal doğuran görmedim. ben çok istiyorum adı üstünde normal! doğum! ama doktorum ne der bilmiyorum son dakikadada doktor değiştiremem
Selamlar ;
bende 1 eylülde dr muaynemde dr uma sormuştum nasıl dogum yaparım diye normal dogurursun addcim demişti bende hiç tepki vermedim çünkü bende normal dogum yapmak istiyorum allahım nasip kısmet ederse inş.bir aksilik olmazsa tamamen normal dogum istiyorum epidural normal flan degil direk normal istiyorum epidural teklif edilirse kabul etmemeyi düşünüyorum şimdi hamile yogası ve nefes egzersizleri araştırıyorum inş.uygun bir yer bulabilirim hepimize saglıklı huzurlu mutlu dogumlar olsun inş.amin...
kızlar doğumumuza çok kısa bi zaman kaldı sizler ne şekilde düşünüyorsnuz :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?