Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

hamişler soruma cvpları bekliyorm

bilimde birşeyleri görmek için o ülkelere gitmeniz gerekmez çok şükürki ülkemizde uluslar arası kongreler seminerler oluyor..ve bu kongre ve seminerleri çok önemi bilim adamları katılıyor..
merhaba hatun91.ben hamileliğin artık son haftalarındayım.ben de panik atak rahatsızlığı war we doğumdan çok korkuyrm.gittiğin özel doktor doğumu ne şekilde istediğimi sordu.ben daha kesin buna karar wermemiştim oluruna bırakmıştım yani.beni alttan muayene etti.canım yandığı için kendimi kastım ve bağırdım.yanındaki ebesi bana sen normal doğum yapamazsın bebeği boğarsın kocaman bebek nasıl çıkacak ordan bunda bağırıyorsun dedi.ve ben normal doğumdan daha çok korkar oldum.doktor da sezeryanı 2,5 milyara yapıyrmuş.yaptığı hastanede tam özel olduğu için 5 milyara çıkarız sanırım.ondan vazgeçtim ama normal doğum konusunda ebesi beni çok korkuttu.böyl bişi mümkün mü bebeği boğar mıyım kasarsam kendimi ?

sizin çalıştığınız yerde ya da siz sezeryan sonrası normal doğuma nasıl bakıyorsunuz.
bulunduğunuz yerde ya da sizin yaptırdığınız oldu mu hiç?olduysa nasıl olduğunu anlatır mısınız.
teşekkürler.(bu arada keşke türkiye' deki bir çok doğum doktoru gebeyi sizin kadar cesaretlendirse,cesaretini kırıp korkutmak yerine çok teşekürler.
inşallah,sizin gibi çalışanların sayısı fazladır türkiyede.)

herkes normalden korkuyor, ben de sezeryandan korkuyorum
inşallah bi aksilik olmaz da kesmezler beni. kesilmeye karşı inanılmaz bir fobim var, hiç ameliyat olmadım daha önce onun da etkisi olabilir. ameliyatın her türlüsünden korkuyorum.

normal doğum epiduralli mi yoksa tamamen normal mi yapmalıyım ona karar veremedim.

doktor bana da normal doğum dedi ama ben şu anda pıhtılaşmaya karşı innohep diye bir iğne kullanıyorum. bu iğnenin doğumdan bir hafta önce bırakılması gerekiyormuş ve ben bu kadar uzun bir süre bebeğimi riske atamam ne yapıcam bilemiyorum

epidral normal doğum.. 2 yengem ve birkaç arkadaşım bu şekilde doğum yapmışlardı.. verdiğim en doğru karar diyor hepsi.. e normal doğum korkusu da var elbette bence en mantıklısı epidural..

Şöyle bakınnca hepsinin artı eksileri var. Allah bebeklerimiz ve bizim hakkımızda en iyi doğum şekli nasıl olacaksa onu nasip etsin.Yani hayırlısı neyse o olsun her şey olacağına varırmış. Normal doğum tabiki de en iyisi ama olmadı mı da zorlamanın bi alemi yok. Bünye meselesi bence normal doğum herkes kaldıramaz. Önemli olan bebeğinizle beraber sağ salim bu işin üstesinden gelmek bence sağ salim onu kucağınıza almak...

doğum şekli olarak sezeryan bir seçim değil bence sadece zorunlu hallerdeki bir kurtarma operasyonu yani ameliyat..
anneler neden normal bir durumu ameliyatla geçirmek istiyorlar.
ben oğlumu tamamen normal doğum ile dünyaya getirdim..ve çok güzeldi..evet sancı çekiyorsunuz ama doğum bittiğinde tüm acı da ortadan kalkıyor hemen bebeğinizi emizrebilir yemeğinizi yiyip tuvalete bile gidebilirsiniz..
epiduralli bilmiyorum ama hemşirelerin ve doktorun söylediği sonrasında başağrısı yapabiliyomuş ve doğum süresini uzatıyomuş..istersen yaparız ama gerek yok dediler..iyiki onları dinledim..

Bende 27.haftadayım bir kızım var 9 yaşında normal doğumla dünyaya geldi sunni sancı ile ama normal oldu.Şimdi oğlumuda Allahım izin verirse normal doğurmak istiyorum inşallah bir aksilik olmaz.Bende normal doğumu destekliyorum sağlık açısından ve çok istiyorum bu sefer sancı ile hastaneye gidebilmeyi inşallah.

öncelikle merhabalar,
mesajında ilk dikkatimi çeken sezaryen sonrası normal doğum sorunuz.bu elbetteki mümkün .Türkiyede her geçen gün sezaryen sonrası normal doğum yapan anne sayısı artıyor.Sosyal paylaşım sitelerinde sezaryen sonrası vajinal doğum tarzında gruplar var oralarada üye olup sizin gibi merak edenler hatta sezaryen sonrası vajinal doğumu gerçekleştirenlerle merakınızı paylaşabilir ne yaşadıklarını nasıl biryol izlediklerini birebir kendi ağızlarından öğrenebilirsiniz..(http://www.************************...0151096571461871/?notif_t=group_comment_reply)
Benim gibi düşünen sağlık personelinin sayısı artması için gebeler bilinçlendirilmeli.Her kadın daha çocukluktan bazı eğitimleri almalı.Doğum şekli ne olursa olsun bir kadın doğum nedir nasıl olur nefes nasıl almalıyım doğum dalgalarında ne yapmalıyım?gibi birçok sorunun cevabını ezberlemeli.Doğumlarda sıkca gördüğümüz durum doğum dalgası geldiğinde gebelerimiz bağırıyorlar.Tüm enerjilerini bağırmaya harcıyorlar..Halbuki o enerjisini bebeğine harcasa daha kolay olcak..Sözün kısası doğal doğum kadınlarımızın ebelerimizin doktorlarımızın bilinçlenmesinden desteklenmesinden geçiyor...

normal doğum gerekli eğitimleri aldıktan sonra korkulacak bir olay değildir ama bilinmemezlik elbette korku verir insana..kadınlar gebe kalmaya karar verdiği an eğitimlere alınmalı.her ne kadar kendim pek kullanılmasını sevmesemde(çünkü düzenli olarak meyvenizi yerseniz balığınızı fındığınızı cevizini yerseniz gerek kalmaz) vitamin folik asit omega 3 gibi tabletle kullanılmaya başlanmalı en az gebelik gerçekleşmeden 3 ay önce...doğum şekli ne olursa olsun gebeler doğum öncesi eğitim almalı ve bence bu eğitim zorunlu olmalı.doğum kolay bir durum değil kadın nelerle karşılaşabileceğini gebelerimiz sancı fakat bizim doğum dalgası dediğimiz olay olduğu zaman bağırmak yerine ne yapması gerektiğini öğrenmeli.biz ebeler sancı yerine doğum dalgası diyoruz çünkü gerçekden bir dalga gibi 15 sn. çıkış 30 saniye dalgalanma 15 sn. iniş süresi var bu dalgaların..

o neydi öyle ya??
kadınlar birer birer bırtlattılar bebeleri

allahım kanım dondu ne güzelde doğurup durdular
inşallah bende böyle doğurup kalkarım çünkü normal doğum yapmayı çok istiyorum, sezaryenden korkuyorum ve hiç istemiyorum

tatlım sana katılıyorum çok doğru söylemişsin kesinlikle 'sezeryan doğumu gebeler değil doktorlar istiyor!!!!' bende kara kara bunu düşünüyorum benim için daha erken ama doktorum ne diyecek merak ediyorum sonuçta bütün herşeyiyle doktorumuza güeniyoruz inanıyoruz ama doktorlar sezeryanı destekler normal doğumdan korkutur ise birde hamile psikolojisiyle hangi dala tutunacağız. bugün hangi doktor 10 saat sancı çeken hastasının başında bekliyor şu saatte gel alalım bebeği diyor, yok kanal tıkalı yk bebe ters felan ben daha etrafımda normal doğuran görmedim. ben çok istiyorum adı üstünde normal! doğum! ama doktorum ne der bilmiyorum son dakikadada doktor değiştiremem

Canim simdiden doktorunun nasil biri oldugunu biliyorsundur herhalde. Bebek normal sekilde geldiyse ve engelin yoksa normal dogurmak en mantiklisi zaten..ama iste o kadar cok korkutuyorlarki insani…doktorlarda sezeryan yapalim deyince bir cok kisi korkusundan evet diyor sezeryana…ama dedigin gibi adi uzerinde normal dogum.

Bende cok tirsiyorum dogumun her seklinden, normal ya da sezeryan…ikisininden iyi kotu yanlari vardir tabii… eger kolay gecirirsem dogumu burda gelip anlatirim mutlaka…

Allahim saglicakla sihhatle kuzucuklara kolayca kavustursun bizleri, saglikla buyutelim insaAllah.

Selamlar ;

bende 1 eylülde dr muaynemde dr uma sormuştum nasıl dogum yaparım diye normal dogurursun addcim demişti bende hiç tepki vermedim çünkü bende normal dogum yapmak istiyorum allahım nasip kısmet ederse inş.bir aksilik olmazsa tamamen normal dogum istiyorum epidural normal flan degil direk normal istiyorum epidural teklif edilirse kabul etmemeyi düşünüyorum şimdi hamile yogası ve nefes egzersizleri araştırıyorum inş.uygun bir yer bulabilirim hepimize saglıklı huzurlu mutlu dogumlar olsun inş.amin...

epidural normal olunca nasıl oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…