Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

aynen katiliyorum vereliniortak

yorumun için çok teşekkür ederim, bakalım son ayda tekrar muayene yapacak ona göre karar vereceğiz.

aynen katiliyorum vereliniortak

akannehir walla insan ne yapacağını şaşırıyor, kardeşimin doğumunda annem çok zor yapmış dikişler o biçim ve vakum kullanılmış vakumdan dolayı da kardeşim kolunu tam olarak kullanamıyor. Bunlarda eklenince iyi düşünüp doğru karar vermek gerekiyor . Kafayı yicemmm kafamçokkarıştı

ileride göbüşümde bebişim olursa(inş)normal doğum düşünüyorum.. bana göre en sağlıklısı bu. ama tabi bebeğin durumuna da bağlı,sezeryan zorunluluğu olursa mecbur öyle yapıcaz

dalyan bence bunu dusunup kendini strese sokma. belki gercekten de dogumun zor olacaktir. genellikle anneler nasil dogurursa kizlar da benzer dogurur diye bir kaide var. yerinde olsaydim bir kadin dogumcuya daha gorunup fikir alirdim bu konuda. o da aynisini soylerse hic dusunmeden sezaryan ol. onemli olan bebegin sagligi. vakum da problem yaratabiliyor bazen kardesinde oldugu gibi.

fakat turkiye'dekli doktorlarin sirf hastalarini sezaryana yonlendirmek icin bu tip bahaneler yarattiklari bir gercek. cok sik duyuyorum ben bu cati darligi olayini. bir tek turkiye'de ki kadinlarda mi var bu yani koca dunya'da?

deidgim gibi bence bir doktora daha gorun, o da snein doktorunla hemfikirse dusunme, sezaryan ol. bence.

a.s.

Canim zaten simdilerde zor dogumlarda illa dogurtcaz bir sey yapamazlar yok eger yaparlarsa iste dedigin gibi uzuntu vverici seyler olur.
benim soyledigim se her sey yolunda giderse.
eger aksi olursa hemen szeryana almalari gayet normadir. birazda dr tecrubesizligi bu zor durumlarda vahim sonuclar sonlanan dogumlar.. ama hiç korkmana gerek yok kendini normele hazirla vucud zaten sen hazir olunca kendiliginde gerekeni yapacaktir.

Son düzenleme:
hıc bırı suda dogum suda dogum suda dogummm hatunlar 5 dk doguruyor cok kolay bıcımde epısyon atıldıgınıda gormedım
amam az yerde var malesef

Ben Viyanada yasiyorum Hastanede Sezeryan istermisin diye sormadilar acil bir durum olmadigi sürece dogum öncesi yalvarsanda sezeryan yapmiyorlar o yüzden icim rahat.

Suda dogumu ben de düsündüm ama ilk dogumum olacagi icin acikcasi cesaret edemedim hele bir deneyim sahibi oliyim belki 2. bebege düsünürüm.

ben epidural normal dogum istiyorum ama
uyusturmadan once acılma varmı diye bakıolarmı onu merak ediyorum
canım epudurelı zaten 4 5 santım acılmada vuruyolar gercı benımkını 6 santımde vurdular ama her doktora gore degışıyo zaten 4 5 sanrım acılmaya kadar kendı sancılarınla cekıyosun ve bu zaman surecınde acılmanın kaç santım olduguna bırkaç kez gelıp bakıyolar...

cok saol canım ya ..
iyi oldu ogrendigim merak ettigim bişeydi hep
epidural istiorum diorum ama hayırlısı artık

bence dr unun seni sezeryana ikna etmek için böyle bir şey söylediğini düşünme belkide gerçekten böyle bir şey varki dr un sorularına evet diyecevap vermişsin çok şüphen var 2 dr a daha git eğer onlar ne derlerse çoğunluğun kararına uy illaki normali düşünüyorsan

normal dogumu neden dusundugumu acıklayayım
1---zaten dogumda vajına 2 kat buyuyo
2--- bebeklerde ddogarken kucucuk oluyor zaten
3--- allah ntarafaından kayganlastırıcı su falanda gelıyo o arada
ama dogumun ne olacagı son anda bellı olur der dr lar hem soylemesı ayıptır kedıler kopekler bıle 3-er 5 er doguruyor zor olmasa gerek ama basıma gelmedıgı ıcın bılmıyorum bunlar benım tahmınlerım

benim doğumum yaklaştı ama hala karar verebilmiş değilim mantık olarak düşününcee benim annem 3 tane doğum yapmış çok zor olsa 3 tane yapmazdı herhalde diyorum... ama çok korkuyorum epidurelle 4-5 cm açılınca belden iğne yapılıp bi daha sancı hissedilmediğini biliyorum eğer bi sakıncası yoksa epidurelle doğum yapabilirim diye düşünüyorum... bazendee onu bile yapamazmışım gibi geliyoo en iyisi sezeryan yaptırayım sonradan nsl olsa çekmek zorunda kalıcam diye düşünüyorum oofff hayırlısı olsun ama canım çok kıymetlii nsl olcak hiçç bilmiyorum... umarım hepimizin doğumu kolay olur sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alabiliriz opuyorumnanaktan

bencede normal doğum çok korkulacak çok kötü bir şey olsaydı annelerimiz 3 tane 5 tane yapamazlardı sezeryan kolay değil canım ya sonrasını çekmekdense 3 5 saat sancı çekmek daha matıklı değilmi yinede senn kararın tabiki ama sezeryan başlı başına bir operasyon karnın 7 kat kesilcek onuda düşün çok korkuyorsan epiduralle normal doğum yapmak çok daha mantıklı şuan kafan çok karışık oldugu için korkutmakda istemiyorum ama sezeryan çok zor durumlarda kalınmadıkca tercih edilmemesi gerektigini düşünüyorum ikinci doğumun ve martda inşallah bebegim gelicek şimdiden başladı stresi lavman sonda ameliyat masası ve hayatın bounca onunla yaşayacagın karnındaki kesik.bence iyi düşün iyi araştır eger benim ilk doğumumda epidural ve spinal anesteziyle normal doğum olsaydı kesinlikle onu isterdim..

canım daha muayenede olmadım doktorum herşey normal demedi sanırım bu hafta sonu bi başlangıç konusması olacak doğum hakkında bebeğin kilosu ve benim çatı yapıma göre ne olacağı belli olacakmış doktoruma henüz bişey söylemedim sezeryan istiyorum falan diye önce ne diyeceğini merak ediyorum. söylediklerine katılıyorum çok haklısın... umarım kolay olur seninde bebeğin hayırlı sağlıkla gelir inş. Allah hepimizin yardımcısı olsun tşk. opuyorumnanaktan

Ben bu sitede hep NOrmal dogumu savundum durdum nitekim nasil karar verdiysem oylede oldu Allah'a sukur. 3 tane dogum yaptim ve hepsi de normal oldu ne epdurel ne baska bir sey yaptirdim. her seyin dogali gibisi yok hanimlar. en fazla 3 gun halsizlik yorgunlu karninda bebek emdikce bir sanci ( bu sanci 2. 3. bebek de oluyormus) 10 gun sonra tamamen geciyor her sey hele ki sutun bol sa bebegin emiyorsa, dedigim gibi 10 gun de eski duzenine geliyorsun.
birde hepiniz az cok normal dogumun bebek için daha saglikli oldugunu bilirsiniz. dogumdan sonra bebegin en ufak bir saglik probleminde Annenin yureninin nasil uzuldugunu dusunmek bile istemiyorum. nasil ki kendi canimin acisini dusunuyorsak yavrumuzun sagligini dusunmek zorundayiz.Allah hepimizin yardimciniz olsun.

umarım hiç bir sorunun olmaz canım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun umarım herşeyin normal gider sancısız acısız normal doğum yaparsın allah yardımcımız olsun.
benim kızım çok geç doğdu açıkcası doğmak istemedimi ne:)8 ay 14 gün olmuşdu 42 hafta falan bende ne sancı var ne bi hareketlenme hiç bişi yokdu dokturu artık mecbur alıcaz içerde fazla kaldıgı için su yutmuşdur ve kakası yapar dedi açılma falanda yokdu bende dediği gibide oldu kızım doğdugunda çok su yutmuşdu bir gün boyunca su çıkardı ve doar doğmaz kakasını yapdı.bu tarz mecburi drumlarda kesinlikle sezeyan şart anne içinde bebek içinde sağlıklısı o ama hiç bir sorun olmayıp normal doğumu başlamış insanlarda oluyor sırf korkudan sezeryana yatıyor işde onlara çok kızıyorum.allahım yrdım etsn hepimize....

Doğum sancılarından korkan anneler için en ideali epidural-normal doğum gibi geliyor. Zira ben de istiyorum epiduralla normal doğum yapmayı. Hem normal doğum oluyor, sonrasında vücut hızla toparlanıyor hem de doğuma ağrısız katılabiliyorsun.

ayy çok korkuyorum ama benim doktorum kesinlikle epidural normal doğum olucaksın dedi.çünkü kızlık zarı duruyor çok korkuyorum..mafoldumben

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…