Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
merhaba kızlar,
aranızda daha önce sezeryan doğum yapmış olan varmı? yani sormak istediğim sezeryan kesi yeri bir dikişle ve birde yapıştırma yöntemiyle kapatılıyor. ben ilk doğumumu sezaryanla oldum ve sezaryan yeri yapıştırma yöntemiyle (estetikle) kapatılmış olduğu için neredeyse hiç iz kalmamıştı.şimdi ikinci doğumumuda mecburen sezaryan olmam gerekiyor. fakat bu sefer dr.umun çalıştığı hastanede olacağım için sezaryan yeri nasıl kapatılacak merak ediyorum. 18 haftalık olduğum için dr.uma henüz sormadım. deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. hepinize ve bebişlerinize sağlıklı günler...

Arkadaslar ben bisey eklemek istiyorum.Burada ilk dogumu sezeryanla yapmis bir insanin ikinci dogumu normal olabiliyor.Acaba Turkiye de neden farkli merak ettim.Konuyla alakasiz belki ama :hulya:

Arkadaslar ben bisey eklemek istiyorum.Burada ilk dogumu sezeryanla yapmis bir insanin ikinci dogumu normal olabiliyor.Acaba Turkiye de neden farkli merak ettim.Konuyla alakasiz belki ama :hulya:

Türkiyede doktorlar nedense daha tırsık... Bu nedenle sezeryan yaptıkları birine hep sezeryan yapıyorlar.

ben de normal istiyorum ama korkuyorum ya benim korkum can acimasindan degil.. ya bebek skisirsa catida ( cok korkuyorum ya ama normal de cok saglikli diyorlar napicam bilmiyorum. kafamçokkarıştı

henüz çok erken ama ben epidural dogum istiyorum...maalesef çok korkuyorum bu dogum olayından Allah yardımcımz olur inş... (

herhangi bir problem olmazsa inşallah bende normal doğum yapmak ve o an bebeğimi kucağıma alıp o anı yaşamak istiyorum,sezaryen bir doğum yöntemi değil müdahale şeklidir deniliyor zaten..

ben de normal istiyorum ama korkuyorum ya benim korkum can acimasindan degil.. ya bebek skisirsa catida ( cok korkuyorum ya ama normal de cok saglikli diyorlar napicam bilmiyorum. kafamçokkarıştı

Canım seninle aramızda bir kaç gün var sadece.Benim bildiğim kadarıyla 37-38.haftada doktor çatı muayenesi yapıp normal doğum yapıp yapamayacağımıza karar veriyor.Rabbim hayırla sağlıkla bir ıkınmada kurtarır inş. hepimizi.

bende sağlık açısından normal istiyorum ama çok korkuyorum.epidural normal doğum yapan varmı aranızda

benimde 2 ayım kaldı allahın izniyle.çok korkuyorum ama normal doğum yapıcam inşallah.en yakınımda ablam sezeryan oldu mecburen 7 kat kestiler.on anda hissetmedi ama bebeğinin çıkışını görmeyi çok istiyordu mesela.ama olmadı 5 aylım oldu kızı hala sancı çekiyor rahat hareket edemiyor.ilk etapta sütüde gelemdi.işte bunları gördükçe bide çevremde eşim annem sürekli normal diyor.okuyorum normal doğum çok iyi.bebek içinde anne içinde.hemen ayağa kalkıyorsun tamam birkaç saat sancı çekiyorsun ama sonra hiçbirşeyin kalmıyormuş.normal doğum yapan herkezde bunu duyyorum acı vermesine rağmen ikincidede normali tercih ediyorlar.korkuyorum ama allah yolunu verir biliyorum.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.bir avazda kurtarsın cümlemizi.

sezaryen de normal de kişiden kişiye değişiyor, çok çabuk
toparlanan da duydum.
Hakkınızda hangisi hayırlısıysa o olsun, gönlümden şu doğum geçiyor diyemiyorum, ama normal doğum daha mantıklı geliyor.
bebeğin çıkışını görmek için artık epidural sezaryen yapıyorlar.

kızlar hepinize hayırlı doğumlar dilerim. sağlıkla kucağınıza alın bebişlerinizi...
ben spinal anesteziyle sezaryan oldum. hepinize tavsiye ederim.bebeğimin ilk ağlamasına şahit oldum hemen kucağıma verdiler. eşimde yanımdaydı.
anestezi ameliyat dikiş hepsi yarım saat bile sürmedi.
4 saat sonra yürümeye başlattılar. doktorum ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin dedi.
ben hep dolaştım hastanede. eve geldikten sonra da hiç yatmadım zaten. yazık annemler o kadar lohusa yatağı hazırlamışlardı ama ben gece uyumak dışında hiç yatmadım. çünkü hiç ağrım,şikayetim yoktu. benim için sıradan günlerden hiçbir farkı yoktu lohusalığın.
belki her bünyede aynı olmayabilir ama ben çok memnun kaldım. tavsiye ederim.

benimde bir buçuk ayım kaldı.ilk bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim.zordu evet ama sonrasında çok rahat ettim hemen ayağa kalktım.2.yi de normal istiyorum.doktoruma epidural normal doğum yapabilirmiyim diye sorduğunda ikinci normal doğumlarda buna hiç gerek olmadığını söyledi,biz epidurali uygulayana kadar doğum yaparsın 2. olduğu için dedi.biraz rahatladım ben de.

bence bı problem yoksa normal yanlısıyım ama daha erken 14 haftalık oldum.
ınsallah normal ve kolay olur oyle olacagına dusunuyorum
ben sezeryandan korluyorum

Doğum yapmış arkadaşlara sorum var: hani şu açılma olayı var ya, yani şu kadar cm açılmış diye..bu açılma olayına nasıl bakıp ölçüyolar..yani ultrasonda veya ne bileyim bi alet yardımı ile mi bakılıp öğreniliyo? biraz cahilce gelebilir bu sorum ama napayım bilgisizim..şimdiden tşk ler..

herkes epidural ile normal doğum diyor ama bitane bile yaptıran yok mu burda. yaptıran varsa söylesin de bizde ii birşey mi olduğunu bilelim yaw:) ben epidural normalde ıkınma sorunu olabiliyomuş vakum kullanılıyomuş diye duydum. o daha kötü değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…