Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Aslında düşünmekten çok istediğim doğum şekli normal ama umarım istediğimiz gibi olur çunku çok kişi normal isteyip sezeryan olmak zorunda kalıyor Allah korusun. Allah hepimizi kurtarsın

biz daha yeniyiz ama normol istiyorum kesinlikle allahtan bişey çıkmassa normal allahım o günleri gösteriri inşallah

kızlar kesinlikle noramal doğum ama ilk doğumda epiduralı pek tercih etmiyor doktorlar ıkınmak zor oluyormuş diye birde benim albümlerime bakarsanız işinize yarayacak şeyle var doğum sonrası ilgilenen varsa mesaj atsın olumu

canım allah birşekilde sabrını veriyo inan bana.ben bebeğim doğduğunda hemen gördüm,inanamazsın balık gibib çıkıverdi.göğsüme koydular ilk bakışmamız muhteşemdi.zemuszemus
birde şunu söyleyeyim sancı çekerken ne söylersen allah kabul edermiş.
ben allahım bana yardım et dedim saatlerce.:Saruboceq:
bir kadın vardı allahım canımı al artık,bitsin artık canımım al da diyordu.lmaz:
ikimizde aynı oda da kaldık.o benden önce doğurmuştu.
hiç doğum yapan bizler değildik sanki.(dikişlerimiz haricinde)
acılar biz zaman olup bitip gidiyor.böyle durumlarda dua etmeni tavsiye ederim.zemuszemus
allah hepinize sağlıklı ve hayırlı doğumlar nasip etsin arkadaşlarrrr:Saruboceq:

Aslında bunlar geriyor hep beni.Hani acı o kadar şiddetliki canımı al yada kurtar beni diye bağıran ağlayan kadınlar var.Haliyle ürküyorum.Doğumhanenin önünde hemşireyi beklerken içerde doğum yapan bağıran bir kadının sesi geliyordu resmen şeyim acıdı korkudan.Sinirlerimde bozuluyor ister istemez.Tamam kimse acısız doğum yapmıyor ama bir insan canımı al kurtar beni diyecek düzeye gelmişse sancı acı had safhada demektir....

ya kızlar kime destek verbilrim bilmiyorum çünkü ben çok korkuyorum doğumdan daha 13 haftalık hamileyim anneme kalırsa başımda nöbet tutucak normal için sezeryan için ondan gizli yapmam lazım ama epidurel normalde sancı çekmiyormuşsun tek teseelim o allah hepimizin yardımıcısı olsun

Normal doğum yapman için baskımı yapıyor annen?

burada hep kotu orneklerımı var yokda bızım canımızmı tatlı anlamadım
yurt dısındakı suda dogum vıdeolarını ızlıyorum ah vah dıyolar az bıse sonra bebek cıkıyor balık gıbı hemen kucaklarına alıyorlar
gayet normal gozukuyor onlarınkı
bazısı ah vah bıle demeden doguruyor ne guzel darısı basımıza
bence bızım hanımlar ya bıraz abartıyor yada canları fazla tatlı

valla bende normal normal dedim hep sonra açılmama olmadı .. hep bebeğimin ilk ğlamasını ilk halini görmek istedim.. sancı çektim satlerce açılma olmayuınca sezeryana alın beni dedim bir an önce sancıdan kurtulmak istediğim için epiduralde istemedim genel anestezi ile dünyaya getirdim oğlumu ama hastanemiz iyi olduğu için bebeğimde anestezinin hiç bi etkisi olmadı uyuşukluk esaire bende 15 dk sonra uyandım zaten çabuk ayıldım..
A

bende normal dogum yaptım 2 ay kadar önce. dogumun çok zor oldu ama şuan çok iyiyim. dogum yapmış gıbı hıssetmıyorum kendımı. toplam 23 kg almıstım, 13kgsu gıttı bile. fazla kılo almama ragmen karnımda sarkma falan olmadı. kaydirigubbakcemile5

normal doğum istiyordum ama 2 gündür fikrim değişmeye başladı ne yapıcağımı şaşırdım eşim uğraşma sezeryan ol diyor doğum anında bebeğe bişey olur diyede korkuyor 2 haftam kaldı napıcam ben yaaa

Canım doktorunla birlikte karar vermelisin. Herhangi bir sağlık sorunun yoksa normal doğumu seçmelisin.Ben ölü doğum yaptım sezeryan ile geçtiğimiz perşembe.(Şeker hastasıyım)Dikiş yerleri acıyor,sızlıyor kızarıklık var.Gayet normal bunlar çünkü daha çok yeni ama...

Normal doğumda ise hemen ayaktasın hem bebek ve senin için gayet sağlıklı olan doğum şekli bu. Ben gerçekten ayağa kalkmakta yürümekte zorluk yaşıyorum.Ama seni korkutuyor gibi olmayayım o kadar da büyütülecek bir durum değil.

Son düzenleme:

zuhalcim çok geçmiş olsun, ölü doğum yaptım diyince epey korktum. bende de şeker hastalığı var sürekli diyet yapıyorum ve sınırda şu an

zuhal 84 geçmiş olsun . bende normal doğum yapıcam ama doktorum doğum anında bayıltıcağını söyledi tüm sancılar doğum rutin olucakmış ama doğum anında bayıltıcakmış böyle bişey duydunuz mu ben hiç duymadım ya da bu şekilde doğum yapan var mı cevap yazarsanız sevinirim

dıkıs atarken narkoz verırı hafıften uyursun okadar
genel sayılmaz uyuma halı bazen dıkıs ataarken falan yapıyorla bıse hıssetme dıye
bundan olabılr
ben duydum ve gecırdım ama benımkı dogum degıldı baska bıseydı
bamardan beyaz bı ılac verıyorlar 1 sn sora kontak kapanıyor
uyandıgındada sarhos gıbı oluyorsun okadar

arkadaşlar hamileyim 19. haftadayım.doğum türünü fazlasıyla araştırdım.ve gördümki normal doğum en iyisi diye bişey kesinlikle yok.normal doğum sırasında sizde ve bebeğinizde olabilecek reaksiyonlar sezeryandan çok daha fazla. doğum anında bebeğin oksijensiz kalıp zeka geriliği olabileceğinden tutunda,vakumla çıkarma işleminde kafatası zedelenmesi,bebek ölümleri çok daha fazla(20 yıl önceyle karşılaştırın!) el kol bacaklarda olabilecek hasarlar yine....annede ise oluşabilecek ani tansiyon yükselmesi sonucu anne ölümleri,vajinada yırtılmalar sonucu idrar kaçırma (her 3 kadından 1'i !) , mesane sarkması(düzeltilmesi için çok sayıda operasyon geçirmeniz gerek) , vajina esteteğinin kesinlikle bozulması ve daha bir çokları........
ilk hamileliğim ve açıkcası bukadar riski göze alıp normal doğum diye tutturmalı mıyım bilmiyorum. evet sezeryan bir operasyon, narkoz aldığınız için ilk bir iki gün çok iyi hissetmeyebilirsiniz...ama yinede en risksiz ve komplikasyon geçirmeden olabileceğiniz doğum tipi....
ayrıca gerek normal gerek sezeryan epidural i kesinlike dşünmeyin derim...yapan anestezi doktorunun bir anlık hatasıyla ömür boyu felç kalabilirsiniz...
evet annelerimizden duyduğumuz hep en iyisi normal olandır ama geçmiş zamanlarda doğum sırasında olan bebek ölümleriyle şimdiki zamanı kıyaslayın lütfen ve gelişen dünyanın getirdiği yeiliklere ayak uydurun....
benim bu dediklerimede hemen inanmayın ve çok ciddi araştırmalar yapın.tek bir kişinin söylediklerine kanmayın ....

selam hanımlar ben yeni üye oldum bu sitede yeniyim
şuan 28 haftalık hamileyim bende henüz karar vermedim normal mi,sezeryanmı diye fakat normal ağır
basıyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…