Hangi gelin ağır basar?

benzer şeyleri bende yaşadım ben 17 yıllık evliyim eltim 18 akraba değiller. ama kaynım ailesine düşkün değil.kayınvalide bu yüzden eltim ne kadar kötülük yapsada onu pohpohlar bir kez itiraf etti senin ki bana düşkün kaaybetmem ama diğerini karısını idare etmezsem oğlumdan olurum.:31:
ben mi ne yaptım onları artık başbaşa bıraktım.gerektikce gidiyorum hepsine gerekirse konuşuyorum.aile sorunlarına bulaşmıyorum mümkünse evime açğırmıyorum.17 yıl sonra huzura kavuştum.yokmuş sayıyorum onları eşimden 17 yıl sonra destek alarak tabi:6:

evet çok doğru söylüyon.benim eşimde ailesine karşı saygılıdır. bende saygılıyımdır ama artık bunaldım bazen onlara saygısızlık yapmamak için daha fazla yüzgöz olmamak için sürekli kendimi geri çekiyorum ama çok haksızlık yapıyorlar kenimi onlara ifade edemiyorum çünkühep kendi çıkarlarını düşünüyorlar.

ailen bile gitme dyosa o kadın ne oglunu ne seni nede torunlarını görmeyi haketmyo canım esinle konus hic bi şekilde seni gitmeye zorlamasın cocuk degilsin özel zamanlar olur amenna..

kaynatam daha evimizi sattırmaya çalışyor. oda bizde evimizi satıp ortak arsa alıp hepimiz içine ev yapacakmışız.kendileri ,kaynım .görümcemler .benim istemediğimi bildikleri için daha gıcık oluyorlar .ben evimi satacam aldığım arsaya kaynım görümcem ev yapacak. hep diğer çocukların düşünüyorlar

neden seni sevmesini bekliyosun ki, bırak sevmesin
birbirinize saygınız olsun yeterli
zaten hiç bi kaynana gelinini kızı gibi sevemez, böyle bişey yok
diğer kızı bilemicem yiğeni falansa ondan onu çok seviyor olabilir
ama kimseye kendini sevdirmeye çalışma, kimseye yaranmaya çalışma derim ben, sen eşine muhabbetinize bak...

o beni sevmediği üzdüğü halde hep saygılı oldum ama benim yer3imde başkası olsa kimbilir neler derdi ona

kaynatam daha evimizi sattırmaya çalışyor. oda bizde evimizi satıp ortak arsa alıp hepimiz içine ev yapacakmışız.kendileri ,kaynım .görümcemler .benim istemediğimi bildikleri için daha gıcık oluyorlar .ben evimi satacam aldığım arsaya kaynım görümcem ev yapacak. hep diğer çocukların düşünüyorlar

vlla hepsi aynı nasıl insanlık iyi davranınca tepene cıkıyolar saygısızlık yap demiyorum ama herzaman geri adım atma susma kavgamı cıkcak cıksın byle kendni yicegine kendilerine gelsinler esinlede knus arkanda olsun braz hayat sizin hayatınız herkes yerinde sagolsun..kadınlar nasıl ailelerinden tamamen kopup kendi yuvalarının derdine düşüyosa erkeklerde böyle olmak zorunda

vlla hepsi aynı nasıl insanlık iyi davranınca tepene cıkıyolar saygısızlık yap demiyorum ama herzaman geri adım atma susma kavgamı cıkcak cıksın byle kendni yicegine kendilerine gelsinler esinlede knus arkanda olsun braz hayat sizin hayatınız herkes yerinde sagolsun..kadınlar nasıl ailelerinden tamamen kopup kendi yuvalarının derdine düşüyosa erkeklerde böyle olmak zorunda

bende şaşırdım ne yapacağımı susduğum zaman daha çok ezmeye çalışıyorlar laf işittiriyorlar.haksız yönlerini söyleyince kavga ediyorlar.annembabamda çok üzülüyor bu duruma

ilk çocuğuma hamileyken eşim annesinin ağzına bakarak hep döverdi beni(oğlum çok konuşursa döv) bunu eşimin akrabasından duymuştum. eşim annesini öle dediğini kabul etti.çok pişman olduğunu söledi.birdahada dayak atmadı ama birkere kalbim kırıldı ömür boyu unutamıcağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk çocuğuma hamileyken eşim annesinin ağzına bakarak hep döverdi beni(oğlum çok konuşursa döv) bunu eşimin akrabasından duymuştum. eşim annesini öle dediğini kabul etti.çok pişman olduğunu söledi.birdahada dayak atmadı ama birkere kalbim kırıldı ömür boyu unutamıcağım.

kıyamam canm sana iş eşinde bitiyo hcmi bseylerin farkına varamadı sus desin artık anasına..sen düşünme hcbsey zorda olsa takma kmseyi Allah a havale et O herseyi biliyo ya bu dünyada yada ahirette herkes yaptıgının bedelini ödyecek..Allah herseyi affedermiş kul hakkı dısında....

2 yıllık evliyim 2 yılda evlenmeden önce sözdü nişandı muhabbetimizi sayarsak 4 yıldır hiiçç mi hiç umursamadım.İlla hoşuma gitmeyen sözler de davranışlar da oldu ama amann beni niye sevmediler niye horladılar diye de düşünmedim salladım geçtim,Eşim önemli benim için onun bir bakışı,bir kelimesi kafidir üzülmeme sevinmeme gerisi cıkss.
En iyisi uzak olmak beraberkende fazla içli dışlı olmamak sevgi olmasa da SAYGI tek başına yetiyo insana.

canım onları kafanda büyütüp hiç canını sıkma yeteri kadar değer vermişsin zaten haketmiyorlar boşver. evlat ayırımı yapan ailelere sinir oluyorum bizde aynısını yaşıyoruz maalesef. ben tek gelinim ama kaynanam çok kavgacı sürekli kavga ediyor bizimle 6-7 ay görüşmüyoruz sonra bişey oluyor görüşmeye başlıyoruz 4-5 ay sonra yine kavga. sürekli laf sokar ağız burun büker felan. cahil insanlar işte ne yapacağız sabırlı olmak lazım boşver benimle konuşmayanla ben hiç konuşmam mesela oturur tvye bakarım laf gelirse konuşurum. ev konusunda da asla yanaşma varsa ev yapma istekleri alsınlar yapsınalr sizemi güvenmişler. benim abbamda ev yaptı dare senind edi durdu evlenince gelmezseniz kirasını veririz dediler de kaç sene oldu hiç vermediler. ama ev yapılırken tüm maaşımı veriyordum harcamalarım çok düşüktü bir simit alıpda yemiyordum düşün artık. hiç kimse için uğraşma eşin ve çocukların yeter boşver

canım onları kafanda büyütüp hiç canını sıkma yeteri kadar değer vermişsin zaten haketmiyorlar boşver. evlat ayırımı yapan ailelere sinir oluyorum bizde aynısını yaşıyoruz maalesef. ben tek gelinim ama kaynanam çok kavgacı sürekli kavga ediyor bizimle 6-7 ay görüşmüyoruz sonra bişey oluyor görüşmeye başlıyoruz 4-5 ay sonra yine kavga. sürekli laf sokar ağız burun büker felan. cahil insanlar işte ne yapacağız sabırlı olmak lazım boşver benimle konuşmayanla ben hiç konuşmam mesela oturur tvye bakarım laf gelirse konuşurum. ev konusunda da asla yanaşma varsa ev yapma istekleri alsınlar yapsınalr sizemi güvenmişler. benim abbamda ev yaptı dare senind edi durdu evlenince gelmezseniz kirasını veririz dediler de kaç sene oldu hiç vermediler. ama ev yapılırken tüm maaşımı veriyordum harcamalarım çok düşüktü bir simit alıpda yemiyordum düşün artık. hiç kimse için uğraşma eşin ve çocukların yeter boşver

ay inanmıyorum benim kaynanamda benim bir konuşuğumu beğenmesin ağzını büker birgün ağzı öle kalacak diye korkuyorum :1:

ay inanmıyorum benim kaynanamda benim bir konuşuğumu beğenmesin ağzını büker birgün ağzı öle kalacak diye korkuyorum :1:

alay kaynanamın yapısında var ama herkeze yapmaz sevmediklerine,ezmek istediklerine .dişini geçiremediine ciddidir

slm ben eşimle görücü usülü evlendim.eşime zamanla birbirimizi sevdik ama kaynanam hiç sevmedi.kaynanam bana hiçbirzaman kızı gibi davranmadı kaynımı akrabasını kızınla evlendirdi ona kızı gibi davranıyor.sizce akraba olması büyük bir etken mi?

Olabilir ama oğlunu seviyorsa sana da öyle davranmalı bence.Benim annem dayımla bir akrabamızın arasını yapmaya çalıştı meğer dayımın da sevgilisi varmış kız da anneme kinlenmiş haklı olarak annem sonra öğrenince dayım da o kızla evlenme kararı alınca kızı arayıp özür diledi sevgili olduğunuzdan haberim yoktu diye olsa zaten sevinirdi kendi bulmuş diye.Annemin bir lafı vardır.Oğlunu kardeşini abisini seven gelini de sevmek zorundadır. der.Çok doğru.

Benim bi yakın akrabam oğlunu yeğeniyle evlendirdi,zavallı kızcağıza yapmadığı terbiyesizlik eziyet kalmadı.Yabancı bi gelin alsaydı eminim bunları yapamazdı onun hakkından belki de başka biri gelirdi.
Ama zavallı kız sineye çekiyor,çünkü başka çaresi yok ne ailesine dönebiliyo,ne de çalışacak işi gücü var.Üstüne 2 de çocuk var.Kayınvalide kendi kardeşini(gelinin babasını) bile hiçe sayıp gelinini tokatlayabildi.

Yani bence bu duruma göre değişiyor.Gelinlerin de tutumu farklı olunca kayınvalide değişebiliyor.
Ama bazıları akrabasını can ciğer diyip bağrına basabiliyo tabi.Bazısı da anlattığım gibi iyi bi sopayı hakediyor :19:

Back
X