- 2 Ocak 2015
- 6.454
- 15.490
- 448
- Konu Sahibi kittenlove
Hanımlar lütfen rica ediyorum tartışmaya girmeyiniz.
Hazır mama vermek, verilen mamanın markası kişisel tercihtir.
Onlarca kedi baktım diyebilirim, bir o kadar da köpek baktım, kedi köpekler doğada ne yiyorlarsa onu yediriyorum, 1,5 yaşında bir pekinezim var, bizde nasıl damak zevki varsa onda da damak zevki var, doğası gereği ne yemesi gerekiyorsa sadece onu yiyor, diğer tüm gıdaları görmezden geliyor, yiyeceği biraz bayatlasın yemez, demem o ki bakımını üstlendiğiniz evcillerin yemek tercihini onlara bırakın, siz X mamayı yedirmek istediğiniz için onu yemek zorunda kalmasınlar, dilleri olsa belki ben bunu yemek istemiyorum diyecekler, ki benim minik açlıktan kırılsa istemediği birşeyi asla yemez![]()
Ama bu çok yanlış Mune abla. Mesela benimkinin ağzının suyu akıyor künefeye ya da kısıra. E ne yapayım damak tadı diye veremem ki. Bizi düşün, çocukları düşün. Kaç çocuk sebzeyi ya da faydalı yiyecekleri yer?
Damak tadı budur demek olmaz. Ben tutsam Whiskas alsam ayıla bayıla yer, köpek olduğu halde.
Göz göre göre tavuk yemi veremem ya da bütçemden para ayırıp da kendi ellerimle dandik mama yediremem.
Bu "gömülen" mamaları alacağına insanlar evde kendileri hazırlasın daha sağlıklı. Alsın et çeşidi, sebzeyle blenderdan geçirsin versin. İçine yoğurt ya da haftada 1-2 yumurta da eklendi mi oh mis.
Mesela Genesis diye bir mama var, pahalı. İçeriği ama o para etmez. Neden diye sordum, organik malzemelerimiz dediler

Bu arada yeni bir mama girdi piyasaya, bakalım onu araştıracağım bugünlerde.