- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.651
- 158
Merhaba canım aynı biz de böyleyiz ben sakaryadan istanbula geldik . Ve şuan gitmek istiyoruz . 2 ,3 yıla nasip olursa inşallah . Ailesi memlekete gitcek karabük . Onlarda oraya gelin diyor . Mecburen òyle olacak gibi ama ailemede yakın olmak istiyorum . Olması gereken ne tam bilmiyorum. Eşimin ailesiyle mi olmakDoğma büyüme istanbulluyum eşim sakaryalı evlenince oda buraya taşındı. Biz artık bu şehirde durmak istemiyoruz. Kalabalığı stresi uzun yolları vs vs bir sürü sebep. 1 yıldır aklımızda bu fikir var son yaşanan deprem olaylarıda kararımızı kesinleştirdi. Yani gitme sebebimiz deprem değil nerede ne gelir başımıza bilemeyiz.
Bize bu kararı aldıran sebepler çok aslında. Burada ev sahibi bile olamıyoruz kiralar çok fazla. Elimizde birikim adına birşey kalmıyor. 2 senelik evliyiz bir oğlumuz var 6 aylık. Bu arada ben sağlıkçıyım eşim elektrik mühendisi. Aklımızda şu şehir olsun diye bir seçenek yok işin ilginç yanı. Hem bebeğimiz hem bizim için neresi daha yaşanılır olabilir sizce? Çok sevinirim yardımcı olabilirseniz.
Zor memleket zorGüzel şehir aklıma orası geldi
Evet çok zordur. Bende soğuk seviyorsanız diye belirtmiştim zaten. Erzurum da mı yaşıyorsunuz?Zor memleket zor
Eskişehir'i kesinlikle düşünmelisiniz. Hem aktivite olarak canınız sıkılmaz hem de huzurlu bir şehir. :)Çok teşekkür ederim inşallah. Ankara bir yıl yaşadım çok güzel ama yine kalabalık bir şehir gibi geliyor bana. İş açısından çok rahattı ama gerçekten. Eskişehiri araştırayım
Keşke tek soğuğu olsaEvet çok zordur. Bende soğuk seviyorsanız diye belirtmiştim zaten. Erzurum da mı yaşıyorsunuz?
Çünkü artık güvenli değil istanbula çok yakın yerlerde güvenli değilYalova, bursa tekirdağ,
İstanbula da çok yakınlar.
Ayrıca istanbulun ilçelerini neden düşünmüyorsunuz?
Esinizin is durumu sizde belirleyici olacak bence. Hic ilanlara bakindi mi mesela nerelerde calismak istiyor? Cocuga bir sure siz mi bakacaksiniz bu da cok onemli.Çünkü artık güvenli değil istanbula çok yakın yerlerde güvenli değil
Bence herkese uzak olmak. Bazen kimsenin kimseye faydası olmadığını düşünüyorum annemle aramda ili üç mahalle var deprem anında evdeydim evde babamı kardesimi bırakıp yanıma gelemedi sonrasında yalnız kalmaya korktum yine gelemedi belki saçma bulacaksınız yazımı ama insan kimseye göre seçmemeliymş yaşayacağı yeri. Çünkü ben ailem için gitmeden istanbuldan ama herşey bebekten sonra zorlaştı yetişemiyoruzMerhaba canım aynı biz de böyleyiz ben sakaryadan istanbula geldik . Ve şuan gitmek istiyoruz . 2 ,3 yıla nasip olursa inşallah . Ailesi memlekete gitcek karabük . Onlarda oraya gelin diyor . Mecburen òyle olacak gibi ama ailemede yakın olmak istiyorum . Olması gereken ne tam bilmiyorum. Eşimin ailesiyle mi olmak
Sanırım karadenizden araştırmalar yapacağım batı anladığım kadarıyla İstanbul’dan farksızBiz de aynı istek içindeyiz. Çocuk insanın bakış açısını değiştiriyor. Çanakkale yi öneren çok oldu bize. Bir değerlendirin isterseniz.
Manisa olabilir(Arkadaşım orda yaşıyor çok mutlu) Diyarbakır merkez olabilir,Van merkez olabilir ,Ankara (her sene mutlaka ziyaret ederim sakindir. Havası güzel)Karadeniz mantıklı olur mu peki değerlendirebiliriz oraları da. Bursaya gittik eşim kalabalık buluyor
Bizim ilk aklımıza sinop ve Eskişehir gelmişti Sinop ve Samsun’u biraz bakındık ev ve yaşam alanı olarak hoşumuza gitti. İş alanıda çok kötü değil eşimin referansı ve deneyimi çok. Ama ben iş hemen bulamasada sıkıntı etmem bebeğe bakıcı yerine bir süre eşim bakabilir o sürede birşeyler bulur diye düşünüyorumEsinizin is durumu sizde belirleyici olacak bence. Hic ilanlara bakindi mi mesela nerelerde calismak istiyor? Cocuga bir sure siz mi bakacaksiniz bu da cok onemli.
Yok zaten hemen bulmasa da olur ancak kucuk sehirlerde bir muhendisi tatmin edebilecek is de bulmak cok zordur. Uzun vadede issiz kalirsa morali bozulur insanin. Eskisehir guzel bir alternatif olabilir elektrik muhendisi icin ama Sinop icin ayni sey gecerli olmayabilir.Bizim ilk aklımıza sinop ve Eskişehir gelmişti Sinop ve Samsun’u biraz bakındık ev ve yaşam alanı olarak hoşumuza gitti. İş alanıda çok kötü değil eşimin referansı ve deneyimi çok. Ama ben iş hemen bulamasada sıkıntı etmem bebeğe bakıcı yerine bir süre eşim bakabilir o sürede birşeyler bulur diye düşünüyorum
Denizli de yaşanmaz gardaşDenizli, Eskişehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?