Hangi taraf haklı? Tutumum ne olmalı?

Eşiniz haklı.
Tamam babanız,canınız ,kanınız ama ilk olaydan itibaren değişmeyen bir gerçek var ki,babanız sizi hiç düşünmüyor.
Evin tadilatını ödeyeceğim diye ısrar kıyamet yaptırmanızı sağlamış,ödemeye gelince çekilmiş aradan,peki ya ödeme imkanınız olmasaydı ne olacaktı hiç düşünmüşmü?yada kızımla eşinin arası bozulur,kızıma laf eder benim yüzümden demiş mi? Hayır.
Tamam tabi ki yardım istesin ama sizi bu kadar arada bırakması doğru değil. Eşinizle konuşun,babanızın yaptıkları için üzgün olduğunuzu ve artık arada kalmak istemediğinizi,bu sebeple reddetmek istiyorsa babanızı,kırmamak şartıyla reddedebileceğini söyleyin, kendi aralarında halletsinler. Eşiniz yapmak istemediği şeyi sizin hatrınıza zorla yapmamış olur,arada kalmazsınız bu sayede.

esınız haklı ama arkadasların aynen dedıgı gıbı arayıp tartısmaya falan gerek yok
babanız aradıgında musaıt degılız deyın mesafe koyun dırek

Babam başka şehirde iş aldı ortakla birlikte inşaat işiyle uğraşıyor. Kendi çalışamadığı için arabasını ortağı ile o şehre yollamış lazım olur diye başka kimsede araba yok.
Taksinim tutacağı gittiği yerlere maksimum 20 tl anlayamıyorum insanları ne babamı ne eşimi. Herkesin gücü, suratı bana kimse kimseyi kırmayalım diyor arada herkes bana darlanıyor.

Tadilatın fiyatını konuştuk. 10 bin tutuyordu toplam bizde ev alırken bi kısmını kredi çektik doğumda yapacaktım eşimde o dönem işten çıkarıldı evi aldıktan sonra yani son paramızdı köşeye ne olur ne olmaz diye attığımız paramızdı. Şuan eşimi bi arabasi var havalandı diye adlandırıyorlar. Orda burda ev aldı araba aldı herşeyleri var diyorlar. Oysa hala 2 senelik ödememiz var. Kimse kimsenkn durumunu bilmiyor ama herkes dedikodu yapıyor. Üvey annem herkese beni kötülemiş. Bi araba aldılar babasını hastaneye götürmüyor diye. Bebeģim çok huysuz sürekli kucagımda durmak istiyor. Herkese bakamiyo pis alıştırmış huyunu falan diyo. Daha 6 aylık bebeği sokağamı salayım ne bekliyorlar anlamıyorum. Doldum artık. Zamanında beni evden kovuyorlardı ben evlendim durumumuz gene çok şükür iyi bi anda biricik kızlari oldum.

Geçmişi unutamiyorum yine de herşeylerine eyvallah dedim. Eşimde beni anlamıyor kimse kizsa kusse benden çıkarıyor. Yoruldum.
Kaçıp gidesim var oğlumu alıp o kadar boğuluyorum burda....
Yani o sizin babanız bence siz kötü olmayın nihayetinde sizi büyütüp bu günlere getirmiş ama eşinize de ısrar etmeyin o nasıl kendi babasıyla görüşmek için sizi zorlamıyorsa sizde onu zorlamayın eşiniz tepkisini koysun babanıza karşı ve gerekirse görüşmesin bir daha siz arada arayıp halini hatrını sorun görmeye yalnız gidin bence çünkü eşin ne kadar yüz verirse baban o kadar isteyecek gibi duruyor

Eşim hatrıma tepki koymuyor onalara ama olan bize oluyor sürekli bana yakıniyor ve sonuc kavgayla bitiyor.
Eşiniz genelde kadınların düştüğü hataya düşmüş. Bende ailesine söyleyemediğim her şeyi eşime yansıtıp ilişkimizi zedeledim hep. Toparlamak zor oldu. Sizi arada bırakmasın. Kendisi söylesin sıkıntısını. Emin olun söz konusu onun annesi olsaydı beni karıştırma derdi eşiniz.

Bunu eş ailesi yapsa eminim kayınvalideye ağzına gelen söylenir,çirkefe bağlanırdı. Ama işte..
Ben olsam açık açık söylerim eşimin kızdığını ki sizde kullanıldığınızın farkındasınız.

Herkese hayırlı günler dilerim.
Başta belirteyim her mesaja cevap yazamayabilirim minik bir bebeğim var onla ilgileniyorum ama hepsini okuyacağım.

Babam bu aralar rahatsız pek yürüyemiyor bel fitığından ayağım ağrıyor diyor sürekli eşimi arayıp hastaneye gidelim beni götür getir falan diyor. Buraya kadar sorun yok tabi ki görevimiz ama eşim artık yaşananlardan dolayı faturayı bana kesiyor.Sürekli kavga eder olduk.

Sebepler de şunlar;
1-Biz ev alırken tadilat gerekliydi kimseden yardım istemedik düşüncemiz evi alalım birikim yaptıkça yenileriz gerekli yerleriydi. Babamlat evi görmeye geldiler. Taşındıktan sonra zor olur ben herşeyi karşılayacağım siz uataları çağırın dedi biz yok falan desekte ısrar etti ev hediyem olsun dedi. Eşimde babama güvenerek uataları ayarladı. Ustalar geldi işler bitti babam bende bu kadar para yok sen ödesene ben sana sonra vereyim dedi. Eşim cebimizde ne olur ne olmaz diye ayırdığımız ve doğum yapacaktım o parayı denkleştirdik ödedik bir şekilde. Eşim burdan babama öfkeli yine de benim hatrıma birşey demedi.

2-Biz bir kere gezmeye gittik sahile hep birlikte yazındı ısrar kıyamet bizi de aradılar gelin değişikli olur diye bende 8 aylık hamileydim o zaman. Eşim baya mesafe koydu ilk olaydan sonra hatrıma arada gidip geldi. Neyse gittik hep birlikte babamın arabayla babam orda bizi bıraktı hanımı ve baldızıyla arkadaşının yanına gitti. 5 dakika gelcem dedi ama yarım saat oldu yok eşimde kızdı kalk gidelim dedi. Neyse biz otobüsle eve döndük eşim acayip sinirlendi madem durmicak benimle ne diye ısrar etti ben napıcam orda baban için geldim falan dedi.
Bu olaydan sonra 2 ay kadar eşm konuşmadı telefonlarıni açmadı neyse babam kusura bakma gelicektim falan dedi benimde üzüldüğümü görünce yumuşadı.

Buna benzer maddi manevi bir kac olay oldu.

Son olayda babama ameliyat ol dedi doktorlar babam çalışıyorum diye inat etti. Şimdi ağrıdan kıvranıyor sözde 2 haftadır bizi arayıp sürekli hastaneye götürün diye dert yanıyor. Öğrendik ki cumartesi pikniğe gitmişler gezmişler falan. Dünde bizi arayıp evine 5 dakikalık uzaklıktaki okula oy kullanmaya götürsene dedi.

Artık eşim dayanamıyor babamın yaptıklarına. Anlatamadığım olaular oldu tabi şimdi aramız çok kötü ben ne zaman olsun götür babami senin aileninde birgün ihtiyacı olur desem lafı ağzıma tıkıyor onun ailesi bizim için herşeyi yaptı. A dan z ye evimizi dizdiler ev aldık hediyeler aldılar pahalı şeyler oğlumuz doğdu altın taktılar ama benim ailem hiçbirşey yapmadı...

Sizce babami arayıp tüm bunlari anlatıp içimi döküp bizi kullanmayın desem ayıp olur mu?Yoksa eşim mi haksız?Lütfen akıl verin bana artık uyuyamaz oldum kaç gündür. Babam ne zaman arasa içimi korku kaplıyor mideme kramplar giriyor.

Bana akıl verin lütfen. Cok uzun oldu hakkınızı helal edin..

bana garip geldi sorunuz. adam gezmeye gidelim demiyor 2 haftadır hastaneye götürün diyormuş size...cok ayıp değil mi hala evlat olarak beklemeniz. yasananlarda esin haklı olabilir ama cok-da büyütülecek şeyler değil. o sizin babanız el degilki bukadar mesafe konulur mu...yarin birgün daha yaşlanacak o zaman napicaksiniz..dogru bulmadım bu tutumunuzu...babanizi ezdirmeyin esinize

Öncelikle eşiniz babanızın öz oğlu değil damadı. Ondan sanki öz oğluymuş gibi fedakarlık yapmasını beklemeyin. ayrıca görünen o ki babanız birçok hata yapmış ve eşiniz gayet çoğu sefer alttan almış. Sizin bu durumda eşinizin yanında durmanız gerekli. Tabi babanızı da kırmadan eşinizin yoğun olduğunu onu fazla arayıp isteklerde bulunmamasını belirtin bence. Siz resmen babanız yüzünden kendi huzurunuzu kaçırıyorsunuz. Bence eşinize yaptıklarından dolayı teşekkür etmeli ve bundan sonra onu daha fazla zor durumda bırakmalarına izin vermeyeceğinizi hissettirmelisiniz. Son olarak, siz çekirdek ailenizle mutlu olamanın yollarını arayın. Kendi ailenizle ilişkilerinizi tabiki iyi tutun ama eşiniz babnızla çok sıkı ilişki içerisinde olacak diye bir durum yok.

İçinizi dökün ama kırıcı bir şekilde değil. Bazı tutarsızlıkarı var evet.
Başta belirteyim her mesaja cevap yazamayabilirim minik bir bebeğim var onla ilgileniyorum ama hepsini okuyacağım.

Babam bu aralar rahatsız pek yürüyemiyor bel fitığından ayağım ağrıyor diyor sürekli eşimi arayıp hastaneye gidelim beni götür getir falan diyor. Buraya kadar sorun yok tabi ki görevimiz ama eşim artık yaşananlardan dolayı faturayı bana kesiyor.Sürekli kavga eder olduk.

Sebepler de şunlar;
1-Biz ev alırken tadilat gerekliydi kimseden yardım istemedik düşüncemiz evi alalım birikim yaptıkça yenileriz gerekli yerleriydi. Babamlat evi görmeye geldiler. Taşındıktan sonra zor olur ben herşeyi karşılayacağım siz uataları çağırın dedi biz yok falan desekte ısrar etti ev hediyem olsun dedi. Eşimde babama güvenerek uataları ayarladı. Ustalar geldi işler bitti babam bende bu kadar para yok sen ödesene ben sana sonra vereyim dedi. Eşim cebimizde ne olur ne olmaz diye ayırdığımız ve doğum yapacaktım o parayı denkleştirdik ödedik bir şekilde. Eşim burdan babama öfkeli yine de benim hatrıma birşey demedi.

2-Biz bir kere gezmeye gittik sahile hep birlikte yazındı ısrar kıyamet bizi de aradılar gelin değişikli olur diye bende 8 aylık hamileydim o zaman. Eşim baya mesafe koydu ilk olaydan sonra hatrıma arada gidip geldi. Neyse gittik hep birlikte babamın arabayla babam orda bizi bıraktı hanımı ve baldızıyla arkadaşının yanına gitti. 5 dakika gelcem dedi ama yarım saat oldu yok eşimde kızdı kalk gidelim dedi. Neyse biz otobüsle eve döndük eşim acayip sinirlendi madem durmicak benimle ne diye ısrar etti ben napıcam orda baban için geldim falan dedi.
Bu olaydan sonra 2 ay kadar eşm konuşmadı telefonlarıni açmadı neyse babam kusura bakma gelicektim falan dedi benimde üzüldüğümü görünce yumuşadı.

Son olayda babama ameliyat ol dedi doktorlar babam çalışıyorum diye inat etti. Şimdi ağrıdan kıvranıyor sözde 2 haftadır bizi arayıp sürekli hastaneye götürün diye dert yanıyor. Öğrendik ki cumartesi pikniğe gitmişler gezmişler falan. Dünde bizi arayıp evine 5 dakikalık uzaklıktaki okula oy kullanmaya götürsene dedi.

Artık eşim dayanamıyor babamın yaptıklarına. Anlatamadığım olaular oldu tabi şimdi aramız çok kötü ben ne zaman olsun götür babami senin aileninde birgün ihtiyacı olur desem lafı ağzıma tıkıyor onun ailesi bizim için herşeyi yaptı. A dan z ye evimizi dizdiler ev aldık hediyeler aldılar pahalı şeyler oğlumuz doğdu altın taktılar ama benim ailem hiçbirşey yapmadı...

Sizce babami arayıp tüm bunlari anlatıp içimi döküp bizi kullanmayın desem ayıp olur mu?Yoksa eşim mi haksız?Lütfen akıl verin bana artık uyuyamaz oldum kaç gündür. Babam ne zaman arasa içimi korku kaplıyor mideme kramplar giriyor.

İçinizi dökün ama kırıcı bir şekilde değil.
Pikniğe gitmiş diyorsunuz mesela bunu söyleyin. Maddi şeylere çok takılmayın. Gelip geçici. Eşinize de babanızı kötülemeyin. Kötü de olsa babanız. Yarın bir gün yokluğunda çok ararsınız. Eğer sizin her kötü zamanınızda yanınızda oldu, elinden geldiği kadar size koştuysa kırmayın. Ben babamı kaybettim 1 hafta önce hiç kolay değil. Keşke bazı şeyler için onu kırmasaydım diyorum. Çünkü o benim hep yanımda oldu. Belki maddi desteği pek olmadı ama vurdumduymaz bir baba değildi babam. İçinizi dökün ama kırmadan

Eşim haklı ama malesef babamdan başka kimsem yok tek istediğim huzurlu olmak. Zaten ayda yılda bir görüşürüz
Ayda yılda bir mi görüşüyorsunuz ? Anlatımınızdan babanız işin lackasini çıkarmış gibi gözüküyor
Eşiniz yaptığı hiç bir şeyi yapmak zorunda değil aranız da sorun oluyorsa yapıp yapıp başınıza kakacaksa yapmasın siz zorluyormusunuz yoksa yapması için ısrar mi ediyorsunuz ??

Ayda yılda bir mi görüşüyorsunuz ? Anlatımınızdan babanız işin lackasini çıkarmış gibi gözüküyor
Eşiniz yaptığı hiç bir şeyi yapmak zorunda değil aranız da sorun oluyorsa yapıp yapıp başınıza kakacaksa yapmasın siz zorluyormusunuz yoksa yapması için ısrar mi ediyorsunuz ??
aramız bozulması boşver ne olacak diyorum. Zorlamiyorum aslında illa yap demiyorum ama kırmayalım bizde yaşlanıcaz hasta olabiliriz herşey olabilir oğlumuz bize böyle yapsa üzülürüz diyorum. Eşim babamın yaptıklarına çok kızıyor açıkcası bu yüzden içinden gelmiyor.

aramız bozulması boşver ne olacak diyorum. Zorlamiyorum aslında illa yap demiyorum ama kırmayalım bizde yaşlanıcaz hasta olabiliriz herşey olabilir oğlumuz bize böyle yapsa üzülürüz diyorum. Eşim babamın yaptıklarına çok kızıyor açıkcası bu yüzden içinden gelmiyor.
Aslında aranizin bozulacağı bir durum yok karşılıklı anlayışla herşey yoluna girer babanızın da anliyisli davranması gerekiyor eşinize karşı iş babanizda bitiyor

Tersi olsa ve gelin ile kayin aile böyle sorunlar yaşasaydi, herkes adamin ailesi ile konuşma taraftari olurdu.

Ben açik iletişimden yanayim. Bahaneye gerek yok. Bu konuda eş çok çok hakli. Baba resmen hamile evladini dolandirdi! Ben çatir çatir cevap verirdim artik 'hafta sonu pikniğe gidebildiğine göre, taksi ile pekala hastaneyede gidebilirsin. Bu konularda artik ne eşimi, ne beni rahatsiz etme" diye konuşurdum.

Sadece eşin yaninda durmak yeterli değil bence. Bunu aileyede göstermek lazim.

Şimdi bence şöyle düşünün bunları yapan sizin babanız değil eşinizin babası olsa siz ne tepki verirdiniz ve eşinizin ne yapmasını isterdiniz? Sizi savunmanızı mı yoksa başka birşey mi yapmasını. Ona göre kararı sağlıklı bir şekilde vereceksiniz bence...

Aslında aranizin bozulacağı bir durum yok karşılıklı anlayışla herşey yoluna girer babanızın da anliyisli davranması gerekiyor eşinize karşı iş babanizda bitiyor
Babamla konuştum kırgınlıklarımı anlattım zamanında beni eşine karşı ezdirdiği için affedemediğimi söyledim. Sanırım pişman ve bu konuşma işe yaradıgı. Inşallah herşey düzelir allah kimseyi zor duruma düşürmesin.

Sebepler de şunlar;

Bizi artık kullanmayın vs demeyin his olmaz ama artık kullandirtmayin eşiniz gerçekten çok sabirliymis. Ailenizle aranıza mesafe koyun ben böyle bir durum yaşasam eşimin kendi ailesiyle dengeyi doğru kurmasını isterdim emin olun aynı şeyi eşinizin ailesi yapsa tolerans göstermekte gerçekten zorlanirdiniz.

Babamla konuştum kırgınlıklarımı anlattım zamanında beni eşine karşı ezdirdiği için affedemediğimi söyledim. Sanırım pişman ve bu konuşma işe yaradıgı. Inşallah herşey düzelir allah kimseyi zor duruma düşürmesin.
Allah'ım kimseyi kimseye muhtaç etmesin herkes yerinde huzurlu olsun(amin) der annem cidden öyle
İnşallah herşey gönlünce olur

Bizi artık kullanmayın vs demeyin his olmaz ama artık kullandirtmayin eşiniz gerçekten çok sabirliymis. Ailenizle aranıza mesafe koyun ben böyle bir durum yaşasam eşimin kendi ailesiyle dengeyi doğru kurmasını isterdim emin olun aynı şeyi eşinizin ailesi yapsa tolerans göstermekte gerçekten zorlanirdiniz.
haklısınız eşim beni ailesi ile ilgili zorlamıyor benim de ona aynı şekil davranmam gerek.

Back
X