- Konu Sahibi gulbridetobe
-
aşk dediğiniz nedir ki? üst düzeyde bir hoşlanma, tensel çekim, beğenilme ve takdir edilme isteğinden kaynaklı uçuşan kelebekler yani sadece GİZEM, baktınız ki o da sizi beğeniyor ve takdir ediyor ve size karşı dürüst işte orada gizem de bitiyor aşk da, geriye düzgün bir karakter, sevgi ve saygı kalmıyorsa atın o ilişkiyi çöpe derim, madem konu evlenmek, taze bir anne olarak size saygı duyacak, koruyup kollayacak, ihanet etmeyecek ve çocuklarınıza iyi bir baba olacak bir adayla evlenmenizi öneririm, sırf aşıksınız diye olgunlaşamamış, arkanızda duramayan, sorumluluk ve sadakat duygusunu bilmeyen biriyle evlenirseniz o evlilik değil sadece 'evcilik' olur, kesinlikle aklınıza - mantıgınıza yatan, hoşlandıgınız- çekim hissettiğiniz, huzur bulduğunuz biriyle evlenmenizi öneririm
Canım elbette bu günlerini heyecanla geçirmen lazım.
Ne desem bilemedim ki.
Sen şimdi sor kendine, sevgiyse nasıl bir sevgi yüreğinde ki? Ayrıca demişsin ki eğer ondan ayrılır aşık olamazsam pişman olurum. Bu düşüncen çok yanlış. Elbette aşık olursun ama aşık olmak mı önemli mutlu olmak mı? Seni mutlu edemeyen, her gün üzen ve ağlatan biriyle mutsuz olduktan sonra aşık olmanın ne anlamı var ki? İkisi bir arada olunca güzel..
Sevmeden evlenmek değil,aşık olmadan evlenmek...
Yorumlara tekrar baktım,kimse maddi durumu iyiyse kaçırma dememiş.
Konu sahibi de maddi durum haricinde,birçok olumlu özellik yazmış.
Eğer iki insan iyi anlaşıyor,birlikte olmaktan memnun oluyorsa ve sosyal,kültürel açıdan uyumluysa,mantık evliliği pekala olabilir.
Eş demek,hayat arkadaşı demek.Hayat boyu aşık kalınamıyor maalesef.Yerini zaten sevgi ve paylaşım alıyor.
Bir de söylemeden edemeyeceğim.Nedense fakirin sevgisi saftır,zenginler duygusuzdur gibi genel bir kanı var.
Siz tavuk ekmek yerken mutlu olursunuz,onlar iyi bir restoranda bilmem ne soslu tavuk yerken aynı duyguları yaşayabilirler.
Konu sahibi yaşamıyor o ayrı...Ne yerse yesin yaşamayacak zaten.
Ama mesela siz,daha çok paranız olsaydı,daha az mı aşık olacaktınız ?
Bence durumun maddiyatla hiç alakası yok.
Çok yanlış anlamışsınız yazdıklarımı, dönüp tekrar okudum kendi yazdıklarımı acaba yanlışmı anlattımmı die ama hayır.Ben demişimki "o kadar iyi bir adam ki, bu kadar iyi bir adamı bulabilirmiyim" yine yazmışımki "çok iyi biriydi merhametliydi, bana karşı düşünceli, iyi kalpliydi sözlendim vs." evet maddi olanakları olduğunu yazdım ama bunu varlıklı olmasının altını çizdiğim için deil paradan çok benim mutluluğumu düşünüyor hem ailesi hem kendi anlamında söyledim.ordada dediğim gibi yeterki sen mutlu ol dedi sözlüm demişim. Kaldıki sözlüm bunlara sahip olmasada ben kendim bile bunları yapabilecek güçteyim. Kamuda çok iyi bir kurumda çok iyi bi konumdayım.o dediğiniz gelinliğide 1,5 aylık maaşımla alırım.Burayada çok kolay şartlarda gelmedim,ailemin durumu iyi değildi öğrenciyken haftasonları çalıştım burslarla okudum vs.İnsanlardan haftasonu işlerinde azar işittim sınavlara çalıştım bir yandan da.hiç kolay olmadı ama hiç inanın. ama artık cidden iyi bir konumdayım ve öğrencilere ben yardım ediyorum. Bana olanak sağlaması önemli olsaydı kendi çalışma çevremden de çok rahat olanak sağlayan insanlar bulurdum.
Ben zaten o olanakların hepsine kimse sunmasada sahibim.Orda anlatmak istediğim insanlar bunun sorunlarında ama ne ailesinin ne de sözlümün böyle dertleri yok demekti.
Benim aşıktım dediğim insan hiçbir olanağa sahip deildi yinede iyi biri olsaydı güven verseydi koşa koşa evlenirdim.
Sizin yaptığınız o şeyler çok aşıkken olmuş ya, ben ilk sevgilim sevmesem sıkıcı bulmasamda ailesinden birini kaybetti işinde sorunlar oldu diye kendimden verip yanında oldum.Hatta bunu atlatması 2 yıl sürdü hiç sevmesemde bu olayları atlatsın die yanında oldum.Sizin sevmediğiniz kişi için yaptıklarınızı ben sevmediğim ama iyi biri oldupunu düşündüğüm birine yaptım yani 2 yıl bütün söylediklerini acısından dolayı tüm kaprsilerini sorunlarını maddi porblemlerini hepsini çektim, yardım ettim, sonunda ayrılacağımı bile bile.Şuan sözlüme aşık deilim evet ama bugün ayrılsam yarın bişeye ihtiyacı olsa yinede sizin tüm bu dediklerinizi yaparım, dostumada, hak ettiğini düşündüğüm arkadaşıma da yaparım.İyi olan herkes için sizin bahsettiğiniz çabaları gösteriririm.Sizin bu dediklerinizi insan sadece aşk için yapmazki insan olduğu için vicdan sahibi olduğu için merhametli olduğu için yapar.
Gerekirse tüm zorlukları yaşarım bunda bir sıkıntım yokki, hayat zaten her zaman kolay olmadı benim için.Size ne mutluki tüm bunları yaptığınız adam sizinde aşkla bağlandığınız biri olmuş.Şunu da sölim ben sözlümünde bu durumda sizin sevgiliniz gibi davranacağına eminim.Ben ona aşık deilim ama bu gerçeği göremiyorda deilim.O da iş yerimde sorun oldu die iş yerime geldi sizin yaşadığınıza benzer bişey yaşadık vs.
Ben samimiyetimle içinde bulunduğum sıkıntıyı paylaştım.Önümde iki yol derkende bu adamın olanakları çok iyi bu olanaklarda başkasını bulabilirmiyimki demedim üstelik.Çok içten bir şekilde heyacan duyabileceğim aşık hissettiğim biri olurmu, olmazsa böyle iyi bir adamı kaybdermiyim çelişkimi paylaştım.Beni tanımadığınızda yanlış ve insafsız bir yargı yapmışsınızçAma yinede mutlu olmanıza çok çok sevindim dilerim hiç kaybetmezsiniz.Ama şunuda unutmayın bu bahsettiklerinizi gözünüzde çok büyütmeyin derim, merhametli vicdan sahibi insanlar bence zaten tüm bu dediklerinizi yapar..
Sevmeden evlenmek değil,aşık olmadan evlenmek...
Yorumlara tekrar baktım,kimse maddi durumu iyiyse kaçırma dememiş.
Konu sahibi de maddi durum haricinde,birçok olumlu özellik yazmış.
Eğer iki insan iyi anlaşıyor,birlikte olmaktan memnun oluyorsa ve sosyal,kültürel açıdan uyumluysa,mantık evliliği pekala olabilir.
Eş demek,hayat arkadaşı demek.Hayat boyu aşık kalınamıyor maalesef.Yerini zaten sevgi ve paylaşım alıyor.
Bir de söylemeden edemeyeceğim.Nedense fakirin sevgisi saftır,zenginler duygusuzdur gibi genel bir kanı var.
Siz tavuk ekmek yerken mutlu olursunuz,onlar iyi bir restoranda bilmem ne soslu tavuk yerken aynı duyguları yaşayabilirler.
Konu sahibi yaşamıyor o ayrı...Ne yerse yesin yaşamayacak zaten.
Ama mesela siz,daha çok paranız olsaydı,daha az mı aşık olacaktınız ?
Bence durumun maddiyatla hiç alakası yok.
yani maddiyatla ilgili cümleler çok fazla... bu cevabı yazan ile konuyu yazan kişi aynı değil gibi..
sevdiğim kişinin yaptıklarını gözümde çok buyutmemem gerektiğini söylemişsiniz..
inanın mehameti,vicdanı,aşkı,sevgiyi birbirinden ayırt edecek olgunluktayım.bu kavramları bi arada tutumanız akıl almaz.
yani misal,doktor beni hırpaladıgında orda vicdanı olan sadece açık oldugum kişimi vardı,hayır.merhameti vicdanı olan biçok arkadaşım vardı.ama bi sn bile düşünmeden buna boyun eğmeyen o vardı sadece..
hiç kokusuzca..bunun vicdanla alakası yok...insan acıdıgklarına vicdanı sızlar,merhamet duygusu ortaya çıkar..
ama bi insan bi insanı çıkarsız seviyorsa yapmayacağı şey yoktur.yaşadıgımı ben bilirim.elbet kıyaslamak değil amacım.
benim tek kızıdıgım,burda biçok konu gördüm bu şekilde,"birini tanıdım,tipim değil ama maddi durumu iyi..vs"
ben karışmak istemiyorum sizin hayatınız....yakın arkadaşım olsaydınız bişeyler hissetmediğiniz bi adamla evlenmenize asla izin vermezdim...başta bişey hissetmiyosan sonrası asla gelmiyor...
hep sevdiğiniz,hep sevildiğiniz ve sizi hakeden biri elbet olcaktır.ama şuanki durumunuz o kişiye büyük hakszılık.sözlünüze karşı hissettiğiniz sadece merhamet duygusu.....
merhamet ve vicdan....onun yaptıklarına karşı merhamet duygularınız bırakmanıza engel oluyor...
bizi bi arada tutan bunlar değil,gerçek sevgi..işte aramızdaki fark bu...
dilerim sizde mutlu olursunuz ama bu konuyu açtıysanız eğer içinde savaşmakta oldugunuz bi ikilem içindesiniz..dilerim hayırlı olan yol sizinle olur...
çOK takılmışsınız,içinizi rahatlatacaksa söyleyeymim çoğu hayatımda yokDoktor sizi azarladığında kaşı çıkan bişr sevgiliniz olduysa arkadaşlıklaınızı gözden geçirin derim çok samimi bir tavsiye olarak.Ben iş yerinde sorun yaşadığımda nerdeyse tüm oda arkadaşlarım yanımda oldular benden çok beni savundular, cidden samimi gördüğüm kimse ne o an sustu ne de sonrasında sustu.Bence onlar vicdanlarıyla korkuları arasına sıkışmışlar..
İnsan sadece acıdığı kişiye merhamet duymaz bence benim tüm sevdiklerime karşı merhametim var vicdan sahibiyim acımakla ne ilgisi var bunun anlamadım.Sizin teoreminizle siz acıdığınız kişiler dışındaki kimseye merhamet beslemiyorsunuz.O halde, sevgilinize acımadığınızdan ona merhametinizde yok.
Burda pekçok konu görmüş olabilirsiniz ve hakikaten tipim değil ama maddiyatı iyi diyende olabilir.ama ben bunu demedim kaldıki bunu böyle algılayanda forumda yalnız siz oldunuz.
Ben birşey hissetmiyorumda demedim üstelikki bunu forumda başka arkadaşlarda fark etmiş.ben seviyorum tabiki yanındada mutluyum heyecan kalp çarpıntısı olarak nşitelendirdiğim aşk yok dedim.Bir önceki arkadaşın dediği gibi ben sevmeyerek evleneyimmi demedim, aşk olmadan dedim hep.Herkesin kavramlara yükledikleri anlamlar farklıdır benimkide bu.
Birşey hissetmediklerimde oldu zaten onlarla hiç düşünmedim dedim.
Son olarak, sizin hayatınıza da ben karışmak istemiyorum ama dediğim gibi vicdanlı arkadaşlarınızı bi daha gözden geçirin derim..Belkide hayatınızda olanları bu kadar büyütmenizin nedeni bunları sizin için yapan tek kişinin sevgilinizin olması ve kimsede size karşı bu tür iyilikler görmemiş olmanızdandır.
Ayrıca zaten ikilem içinde olduğumu ifade ettim, yinede iyi dilekleriniz için saolun SON KEZ...
çOK takılmışsınız,içinizi rahatlatacaksa söyleyeymim çoğu hayatımda yok
bizim sevgimizi,onun bana olan sevgisini yalanlamak için elinden geleni yapsanda (başkasından iyilik görmediğinden büyütüyosun ..vs demişsiniz)
biz birbirimizi gerçekten seviyoruz ve sonkez sevginin ne demek oldugunu emin ol senden çok daha iyi biliyorum..
çokşey yaşadım,çok sey yasadım gördüm...çok insandan iyilik gördüm..
size tavsiyem sevginin,merhametin,vicdanın ne demek oldugunu iyice kavramanız...
Ya bu konuyu inanın sizinle konuşmak için açmadım tamam siz haklısınız oldumu? ben gerçekten biribirinizi sevmiyormusunuz mu dedim? tamam en büyük sevgi aşk sizin ki tamammı? daha çok sevin banane..ama madem benim hayatıma karışmak istemiyorsunuz benim açtığım konudan çıksanız çok daha memnun olurum..
çOK takılmışsınız,içinizi rahatlatacaksa söyleyeymim çoğu hayatımda yok
bizim sevgimizi,onun bana olan sevgisini yalanlamak için elinden geleni yapsanda (başkasından iyilik görmediğinden büyütüyosun ..vs demişsiniz)
biz birbirimizi gerçekten seviyoruz ve sonkez sevginin ne demek oldugunu emin ol senden çok daha iyi biliyorum..
çokşey yaşadım,çok sey yasadım gördüm...çok insandan iyilik gördüm..
size tavsiyem sevginin,merhametin,vicdanın ne demek oldugunu iyice kavramanız...
Durumaya, o öve öve , anlata anlata bitiremediğin aşkı yaşayıp; o bahsettiğin sevgi emek isterdeki emeği fazla fazla verip sonunda koskoca bir hüsranla karşılaştığında insanların aşka ve insanlara olan güveni yıkılıyor. İnsan sevmeye aşık olmaya korkuyor. Arkadaşın orda 8000 tl diye örnek verdiği şey aslında sevgilisinin genel olarak insanların yapmayacağı şeyleri yapıyor olmasının altını çizmesiydi. Gözleri pırlantayla kamaşmış durumda yazmamış o postu. İnsanların korkuları olabilir. Bu çıkarcılık da olabilir. Sevme ve sevilme ihtiyacı da çıkardır bu anlamda bakarsan. Hepimizin ana amacı mutlu olmak. sen erkek arkadaşının doktora olan tavrıyla mutlu olursun konuyu açan arkadaş çok pahalı bir şeyi reddetmemesiyle olabilir. Burda ikinizin de algısı aynıdır belki. Bana değer veriyo. dersiniz ikiniz de. Konu sahibinin derdi para pul olsaydı sanırım 80 bin liralık gelinlik aldırıcak birini de bulabilirdi. Sorun daha çok erkeklere olan güvensizliğinden kaynaklanıyor. bunun arkasında ne yattığını da anlatmış. Bu kadar canhıraş bişeyleri savunmak gereksiz. empati biraz lütfen
Çünkü işi iyi, ailesi iyi, olanakları mükemmel,arkadaşları herşey mükemmel.Yakışıklı sayılmasada asla çirkin deil. Tüm bunların yanında cidden mükemmel bi sevgili. Herşeyimle ilgilenen bi dediğimi gerçekten iki etmeyen, mutlu olayım diye uğraşan, rahat konuşabilen, eğlenmeyi seven, ince düşünen bi adam.Mesela aniden telefonu kapatması gerekirse mutlaka geri döner canım işim vardı özür dilerim die.Yada benim canım sıkkınsa gelir alır beni gezdirir. Hastaysam iş yerime gelir eve götürür 10 kere ateşime bakar. Şuana kadar bi kere bile beni incitmedi, bir kere bile.hep çok hassastı hep düşüncelidir. Ve bişeyi bir kez dediysem ikinci dememe gerek bile kalmaz anında ciddiye alır bakar araştırır önüme koyar. Ve evlenme teklif ettikten sonrada bu durumu değişmedi hatta dahada düşünceli bir adam oldu.Yurt dışına görevli gitti her haftasonu türkiyeye geldi sırf beni görebilmek için. Sonunda ben kararsızdım çünkü aşık deildim.ama o kadar iyi bi sevgiliydiki sözlenirsem tüm bunlar geçer die düşünerek sözlendim.tabi, hemen değil.teklif aldıktan 2 ay sonra toplam tanışmamızda 7 ay zaten.Şuan 1,5 aylık sözlüyüm ama hiçbirşey geçmedi hatta dahada kapana kısıldım sanki.
Mükemmel bir adam mükemmel bir sevgili ama ben bu adamaa aşık değilim.Tabiki hiç etkilenmiyor değilim kim etkilenmezki.Adam o kadar ilgili ki.Ben birşeye üzüleyim o da o kadar dert ediniyorki bunu.Bu kararsızlığımı en başından beri onunla paylaştım, gayet ciddiye aldı psikoloğa git dedi, araştırdı kendisi bulduk birini gittim.bu konuda bile yanımda oldu.Düğünle ilgili bu forumlarda yazılanları okuyorumda şaşırıyorum hem ailesi hem kendi bir dedğimi iki etmeyecek insanlar.Mesela ben pronovias gelinlik istiyorum dedim ne kadarki dedi ben böle mahçup bir şekilde 8.000 tl dir heralde dedim bunumu dert ediyorsun yeterki sen mutlu ol dedi.Aileside öyle ne istiyorsanız o olsun diyen insanlar zaten sıfır ev almışlar. Sözlümde öyle iyi ki istemezsen başka yerden ev tutarız bile diyor.Maddiyatı geçtim bi kere ruhu iyi, herkese karşı iyi merhametli düşünceli bir insan. Ki ben kötü nedir biliyorum kızlar cidden kötünün nerdeyse dibini gördüm aşık olduğum bir öncekis evgilim çok canımı yaktı şimdi ise gözümden düşecek bi damlaya kıyamayan bir adamla beraberim ama ne yaz<ıkki aşık deilim.Söz gecesi bitince çok mutsuz hissettim kendimi.Ama onun yanındaykende mutluyum aslında çünkü huzurlu bi tip.Ama erkek koca olarak aşık değilim.
Sizin yazdığınızı okuyuncada,yorumları okuyuncada iyikide erkek olmamışım diyorum..
erkekler sponsor değil,sizinle herdaim ilgilenmek zorunda olan varlıklar değil..bunlar tamamsa mantıklı oluyor...
sevgi emekti diye basit bir söz var artık herkes tarafından bilinen..birlikte bişeyler başarabilmek...herdaim koşulsuz yanında olabilmek...
3)yorumlardan kastım kimsenin artık sevgiye önem vermediği,aradaki bağa..vs önem vermeksizin desteklemesi.madiiyatla alakalı yorum yazmışlar diye bişeyden bahsetmedim.
sadece üzülüyorum...
sevmeyerek evlenmenin hiç bir mantıgı yokken hala mantık evliliği hoşgörülüyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?