Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Oo konu sahibine amma yuklenmissiniz ,hayirdir kayinvalideler ve gorumceler mi toplasti ,
Eger kayinvalide yasli ,emekli maaasi olmayan biriyse gecimine 3 cocuguda destek olur bu normal bir durum ,
Ama kalkip gezme tozma luks vs durumlari karsilamak durumunda degiller ,
Zamaninda annesi bu cocuklara yapmistir ,yapmamistir ,
Cocuk sahibi olmak bir yatirim degil bugun ben 3 verdim yarin 5 versin ,herkes kendi cocugundan sorumlu ,ailelerin bu yigilmaci hali beni tiksindiriyor
Sonucta bu insanlar bir ev kurmaya calisiyor ,cocuk buyutmeye yetistirmeye harcarlar paralarini ,
Konu sahibine evlenirken esi ,annem luks gezecek sen sikinti cekeceksdin dese ona gore karar alirdi ,bosuna yuklenmeyin kadina biraz empati yapin

Evimiz kira 80 milyar borcumuz var :)
Tamam genelde herkesin yaşam standardı bu şekilde.
Biz gelinler bazen çok benciliz. Konu kv olmayiversin.
Aynı durumu siz yaşamış olsaydınız?annenizin çocuklarından başka kimsesi yok, e maddi durumuda yok.siz az da olsa mutlu olsun diye bir şeyler yapmaz mısınız?
Kv. her ay birinizde kalıp huzurunuzu bozsa daha mı iyi gelişir olaylar?
Hem anne bu... atsan(!) atılmaz, satsan(!) Satılmaz...

Eşim babasına her ay 500_600 para gönderir ve yeni araba alıp önceki arabamızı babasına verecek. Geçen gün bu konuda benden çekindiğini söyledi bana. Çok kızdım o senin ailen her zaman gönderebilirsin ve araba işinede sevindim dedim. Neden biliyormusun...bu günlere gelmemize sebeb ailedir çünkü. Adam cebindeki son parasını eşim okusun diye hep göndermiş. Bugün bolluk içinde yaşıyorsak ailesinin sayesinde..lütfen biraz bakış açısını değiştirmek lazım. Anne bu daha ötesi varmı. Bunca yılın emeğini hic bir maddiyat ödeyemez zaten. Bugün anne babasına hayırlı olan evlat kendi evladından aynı muameleyi görecek...

Insanlarin ihtiyaclari farklidir. sadece evinde oturup karni doymus kisi tatmin olmak zorunda diye birsey yoktur. ayrica yasinin fazla olmasi sosyal olmamasi icin bir gerekçe degil. size bos gelen harcamalar ona mutluluk veriyordur. ha bu ne zaman ciddi bir mesele olur; sizin hayatta mutlu ve tatmin olmanizi sağlayan harcamalardan onun mutlulugu icin vazgecmek zorunda kaldiginiz zaman. durum bu hale gelirse orta yol bulmak icin konusulabilir.

Esinizin maddi durumu iyi anladigin kadariyla.. sizi sarsmayacak sekilde belli bir sinirlama koyun. mesela 700 lira mi 1000 lira mi? diger kardesleri de durumunca versinler annesine.. dul maasi alabilir ayriyeten..
Böylelikle sizden zamansiz bir şekilde istemez.
Ki ben söyle düşünüyorum. o evlatlari büyütmüş elbette ki para için büyütmedi ama esinizin icinden geliyor ve size ayri bir yük olmuyorsa bence sıkıntı yok.

Düşünsenize annesi de elin kızına yedirecegine ben yiyeyim oğlunun parasini dermis

Konu sahibinin eşi küçüklükten beri evin reisi konumundaymış ama.Konu sahibi bunu tahmin edebilirmiş yani evlenmeden evvel.
Empatiyi neden gelin için kullanıyoruz kayınvalide için kullanalım?Kadın sonbaharında iki gezmesin mi yani çok mu?
Ayrıca konu sahibi de çalışmıyor bence eşinin tasarrufuna karışacak pozisyonda değil.
Bu arada 23 yaşındayım ne kayınvalideyim ne görümce

Ayrıca eşiniz araba alıp satıyor biliyorum iyi kazanıyorlar. Hangi patronun borcu yok ki ? Hani 80 bine istinaden.

Baskasinin parasiyla gununu gun etmeyi ,gezip tozmayi anlayamiyorum ,
Hovardaligi herkes kendi parasiyla yapsin,
Evli ,borcu olan bir evladin parasini boyle harcamaya kalkmak bence vicdansizlik ,
O sebeble kayinvalide ile empati kuramiyorum ,

Hic kimse cocugu ilerde bana baksin diye dogurmuyor. Hic bir kv kp de ayni degil. Kimisi sirf geline giciklik olsun tartissinlar diye oglundan para istiyo yada durmadan beki suraya gotur buraya gotur diye cagirip duruyo.

Cok sahit oldum boyle durumlara.hatta tek oglu evli de digerleri henuz evli degilse geline giciklik olsun diye bekar oglanlara degilde evliye yukleniyolar bazi kv ler

Kac lira ediyor 130 lira mi?

Kocan parayi vermek istiyorsa ,senin karisacak bir konumun yok.

Konularinda ayri bir dunya. Normalde baska konular beni ilgilendirmez ama bu evlilikte mutlu oldugunu sanmiyorum. Zira kocanin sana ettigi onca hakaret varken mutlu olman imkansiz.

Evli ,borcu olan bir evladin parasini boyle harcamaya kalkmak bence. vicdansizlik ,
Başkası değil ki evladı.Anne eşten daha önce gelir benim gözümde.Bi gün bende anne olacağım bunu düşündüğümden sanırım.
Kahvaltıya gitmeyi arkadaşlarla arada eglenmesini hovardalık olarak değerlendirmek bence vicdansızlık .Kaç yaşında kadın ya hayatın tadını şimdi çıkartabiliyor belli ki.
Ayrıca konu sahibi de başkasının parasıyla yaşıyor onunla nasıl empati kurabildiniz?

ben de aynı şekilde çalışmadığı halde, kocasının parasını çetelesini tutup dertlenen kadınları anlamıyorum.
O yüzden empati kuramıyorum.

Evli ,borcu olan bir evladin parasini boyle harcamaya kalkmak bence vicdansizlik ,

Valla alan razi veren raziysa size laf dusmez bence. Sonucta siz calisip kazanmiyorsunuz. Kocaniz kendi calistigini veriyor. Eger ki verdigi para sizi zora sokuyorsa kocanizla konusabilirsiniz. Onun disinda karismayin.

Ikinci konu, kadin kayinvalide oldu veya orta yasa geldi diye turku bara gidemez mi, istedigi gibi icki kullanamaz mi (icki iciyorsa tabii)? Sanki kadin pis isler karistiriyormus gibi yorumlar okudum da, ona nazaran diyorum. Herkes kendi hayatina baksin. Her kaynana evde oturup torun bakacak, kalan vaktinde de orgu orecek diye bir sey yok. Herkesin hayat tarzi farkli. Siz nasil kaynana hayatima karismasin diyorsaniz, siz de kaynananin parayi nerede harcayacagina laf soyleyemezsiniz. Keyif onun, hayat onun. Kendi oglu isteyerek veriyorsa parayi, kadin da istedigi yerde kullanmakta ozgur.

Son olarak, 80 milyar borc altindaysaniz, size de calismanizi oneririm. Kaynanaya verilen parayla kurtaramazsiniz o borcu.

Annem, babam calisan insanlar kendimi bileli, gucleri oldugu surecede calisirlar. Para verirler ama istemezler.

Esimin annesi cocuklarindan gecinen biri, gerci oyle gezmesiydi kahvaltiysiydi tarzi luks harcamalari yok ama ben kesinlikle musaade etmezdim. Surekli surekli para yollamaya.

Başkasının parası derken? Oğlundan bahsediyoruz..
2. Her arkadaşlarıyla takılıp kahvalti günlerini düzenleyen bayanların hovardalık yaptığını mı düşünüyorsunuz?
Çok saçmaladınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…