Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Duygularıma tercüman olmuşsun

Çok enteresan
Konu sahibini haklı bulan kimse cıkmamıs....ben hariç

Konu Sahibi kendi annesine yardımda bulunsa yine tepkim aynı olurdu. Anneye/babaya yapılan üç beş kurusun lafını etmemeli insan ama tabiki arkadaşlarının hesabını ödemeye gerek yok. Her şey dozunda olmalı.

Ben kadinlarin calistigi surece söz hakki oldugu dusuncesini red ediyorum.
Boyle birsey kabul edilemez.
Ki benim butun kadinlarin calismasi gerektigine inandigimi herkes bilir.
Ama calismayan kadinin da calisan kadar o evlilik akdinde soz hakki her zaman vardir.
Kadiniz, Kadinlarimiz, Bayan degil kadin, bizler degerliyiz..
bu sitede bunlarin ne kadar fos oldugunun
ne kadar altinin bos olduklarinin kaniti adeta bu konu.

Calismiyorsan otur kosende esinin verdigine razi ol diyorsunuz siz.
Gerisini ister annesine verir ister cope atar.

Bazi yorumlarda konuyu tamamen manipule etmek icin yapilmis.
Kadinin parasi varsa isterse striptiz kulubune gitsin kimi ne ilgilendirir.
Parasi oldugu kadar gezsin, oldugu kadar yesin, oldugu kadar yani anlatabiliyo muyum.
Anne deyince akan sular durmali diyorsunuz hepiniz :)
ya ben bir tane spor ayakkabi alsin diye anneme 1 ay agladigimi bilirim :)
Neden hemen almiyordu cunku aile butcesi diye birsey vardi.
O an degil sonra alabilirdi..
Cep telefonu alacak bana ilk telefonum gitti 2. el aldi daha uygun diye.
Neden cunku yine benim kadar ev butcesini de dusunmek zorundaydi.
Hayirsiz bir anne mi simdi bu kadin.
Hayir ol dese olurum anneme.

Evlat tarafi butce yaptigi zaman
Yada anne de oldugu kadar harcamali dedigi zaman neden yadirganiyor hic anlayamadim.

Neyse canim
ben disari cikiyorum tum gun musait olamicam, geri donemeyebilirim.
Simdiden ozur.

Ne için ? Konu sahibi ana teması para olan birbirinin aynısı binbeşyüz konu açtığı için ! Konu sahibinin de tek derdi para çünkü.

Kutlamalara mı ? İyi bayramlar o halde

Bu arada biliyorsun ben de şu an çalışmıyorum. Ve evet elbette çalışmayan kadının da evlilikte söz hakkı olmalı ama konu sahibesi bende çok fazla paraya tapan bir intiba uyandırdı, tüm konularına bakarak yani. Ben de bu sebeple diyorum ki kendi kazanmadığı paranın peşine bu kadar düşmek ne kadar doğru ?

Ablamsın

Konuda başkasının parası ile lüks yaşamı anlayamıyorum diyen insanlar olmuş. Aynı şey çalışmayan kadınlar için söylense ama o başkası değil kocası diyecek insanlar bu konuda ama o başkası değil oğlu neden diyemiyor anlamadım.
Maddi durumları el veriyorsa, eşinin lüks de olan ihtiyaçlarına yetiyorsa bir adam annesinin lükslerine yetemez mi? Konu sahibi bu konuda 80 bin borcumuz falan var demiş ama anladığım kadarı ile diğer konularından durumları iyi ve konu sahibi bir yokluk çekmiyor.
Ben de evlenince ayrı bir aile olunduğu konusunda hem fikirim. Ama adam tek çalışıyorsa, karısını hiç ihmal etmeyip bütün istediklerini alabiliyorsa annesine para vermesinde ne gibi bir sakınca var anlayabilmiş değilim. Tabiki de adam asgari ücret alsa annesine alınacak kontör bile lüks olabilir.

Kimse öyle bir şey söylemiyor. ne demek, kocanın verdiğine razı ol. Madem 80 bin tl borcunuz var, parasızlıktan dert yanıyorsunuz. Evde oturup, 'kocam sürekli çalışıyor, işkolik benimle ilgilenmiyor' 'kayınvalideme 30 tl verdi' diye 500 tane konu açacağınıza gidin siz de çalışın diyoruz.

Calismiyorsan otur kosende esinin verdigine razi ol diyorsunuz siz.
Gerisini ister annesine verir ister cope atar.

Bizi türkü bara götür aşkım nedir ya idolüm oldu kadın şuan
Ayrıca koca bulmak zorunda mı ya kendi annen olsa gezip tozuyor bir koca bulmaya niyeti yok diye düşünür müsün?
Ha siz bir sey harcarken 3kere bütçenizi düşünüp harcıyorsanız, kayınvalidenizin istediği an istediği parayı alması ve savurmasına canınızı sıkmanız normal. Ben de rahatsız olurdum. Ama para sıkıntınız yoksa bırak versin.

Konu sahibi ya aynı durumda olan kendi anneniz olsaydı ve çalışsaydınız anneniz sizden harçlık istese vermeyecekmiydiniz.ellbette verecektiniz ve eşiniz buna laf ettiğinde gelip burda konu açacaktınız "eşim kendi kazandığım parayı anneme vermeme laf ediyo haksızmıyım kızlar bi akıl verin nolur diye "kalıbımı basarım.bide kadın evlenmiyor çocuklarının eline bakıyo demişsiniz ya PESSSS

Türk toplumunda eskilerde bir kadının erkek çocuk doğurduğunda "ooo masallah" denip, kız olunca "olsun" denmesinin temelinde bu yatar. Eskilerde kadınlar calismazdi ve oğlanlar paralarını istedikleri gibi yonetebildikleri için anneler hayat boyu oğlanları sigorta olarak görürdü. Ama artık devir değişti, kızlar da okuyup, çalışıyor ve para yönetiminde eş kadar söz sahibi. O eski kaynanalik da kadınların çalışmaya başlamasıyla son buldu. Ama para kazanmayan bir gelinin hem evde oturup hem paralar kaynanaya gidiyor sizlanmasi yersiz. Bazı akıllı kaynanalar da oğullarının durumu iyiyse bilerek çalışmayan gelin tercih ediyor, onlar da az değil.

konu sahibinin eski konularını bilmiyorum.yorumlarında hepsini okumadım.
çalışmıyorsan kocanın parasınada karışamazsın diyenler , evde olan kadın yan gelip yatıyor değil mi?

bu nasıl bir anlayış?biz kadınlar olarak bu yorumu yaparsak erkekler neler yapmaz.evde olan kadında çalışıyor.hemde maaş almadan.ayrıca mesai saatleri de çok esnek.yatana kadar bitmiyor o işler.bu arada evliyim,çalışıyorum ama evde olan kadına da çalışan kadın kadar saygım var.

Eşim ailesine hiç düşkün değildir, ona rağmen her ay bir sürü hediye yollarız, bunu söylemesi bile çok utanç verici ama para da yollarız. İstesinler ya da istemesinler. Yukarıda biri demiş, 'para verdikçe çoğalır' diye. Aynen öyle düşünüyoruz. O para bizde kalınca da harcanıyor, başkasına verince de. Ayrıca gezmek tozmak yemek gibi su gibi bir ihtiyaçtır. İnsanları mutlu etmek, mutlu görmek daha güzeli var mı hayatta. Yaşlanınca inşallah ben de sosyal bir kadın olurum. Normali odur çünkü. Yurtdışında emekli olan, dünya turuna çıkıyor. Hayatı yaşamak istiyor. Siz istiyorsunuz, evde otursun, evi oğlunun üstüne yapsın, kuru ekmek yiyip ölmeyi beklesin.

Bir de şu türkü barlardan çıkmayan kaynana profili çizmesini inanılmaz abartı buldum. 3 oğlu var, kadın alkolik, gece hayatı düşkünü. Lütfen ya.. Şurada kaynana savundurtturdunuz resmen insanlara

En başta siz, çalışmayan kadınların eşinin parası üzerinde söz sahibi olmadıgını savunmayı bıraksanız, önce siz kadına eşi,dostu tarafından verilen değeri çalışıp çalışmadıgıyla ölçmeye kalkmasanız ne iyi olacak.

Şu 'sen çalışıyor musun ki kocanın nereye para harcayacağına karışma hakkını kendinde buluyorsun' lakırdısı da forumun modası oldu. Baydı ama.

Ne güzel demissiniz, bolluk içinde yaşıyorsak.. ya yaşamıyorsak konu sahibi gibi
Bende sürünsem bile ailem iyi yaşasın isterim her yaşam , her insan farklı

bakımı için olsa neyse de kadın gezip tozmaya alıyormuş resmen parayı olur mu öyle şey vermesin eşiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…