- 4 Ağustos 2011
- 26.938
- 41.404
- 798
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Duygularıma tercüman olmuşsunMevlut verse ve mevlut ikramlari icin 500 tl lazim olsa verecek misiniz? Iste bu durumda tutumunuz degisiyor ise ikiyuzlusunuz.
Diyelim ki butun evlatlar geliri olmayan anne icin aylik 500 tl katki yapiyor. Bunu nasil harcadigi sizi ilgilendirmez.
Bana gore calismayan esin de eve katkisi var. Calismayan annenin de zamaninda oldugu gibi. Emegin maddi karsiligi vardir.
Ancak turku bar vs atip tutmadan once kendinize sormaniz gerek, simdi 20 sene sonra esim olse, bana maas kalmasa, cocugumdan mevlut icin para talebinde bulunabilir miyim? Cocugum verir mi?
Cevabiniz evet ise ki bana gore tartismasiz evet, bu konuda haksizsiniz.
Ama sizin de belirttiğiniz gibi " çalışıyor olsaydı" . Konu sahibi çalışmıyor, üretmiyor eve bir katkısı yok ve kocasının günde 12-13 saat çalışmasından şikayet ederken adamın harcadığı parada söz hakkı görebiliyor kendinde. Bence söz hakkı yok.
Bunun haricinde başka bir arkadaş da belirtmiş, siz kimseden memnun değilsiniz. Kardeşiniz kötü, kayınvalide kötü, sizle ilgilenmeyen eşiniz kötü. Herkes mi kötü diye düşünüyor insan.
Konu sahibi calismiyor uretmiyor eve bi katkisi yok oyle mi?
Peki konu sahibinin esi o 12 saat calistigi isine giderken kimin yikayip utuledigi camasirlari giyiyor
Aksam geldiginde yemegi kim yapmis oluyor
Cocuguna kim bakiyor
Nicin uretmek, katki kelimeleri kafanizda sadece esittir para oluyor
Ben kadinlarin calistigi surece söz hakki oldugu dusuncesini red ediyorum.
Boyle birsey kabul edilemez.
Ki benim butun kadinlarin calismasi gerektigine inandigimi herkes bilir.
Ama calismayan kadinin da calisan kadar o evlilik akdinde soz hakki her zaman vardir.
Kadiniz, Kadinlarimiz, Bayan degil kadin, bizler degerliyiz..
bu sitede bunlarin ne kadar fos oldugunun
ne kadar altinin bos olduklarinin kaniti adeta bu konu.
Calismiyorsan otur kosende esinin verdigine razi ol diyorsunuz siz.
Gerisini ister annesine verir ister cope atar.
Bazi yorumlarda konuyu tamamen manipule etmek icin yapilmis.
Kadinin parasi varsa isterse striptiz kulubune gitsin kimi ne ilgilendirir.
Parasi oldugu kadar gezsin, oldugu kadar yesin, oldugu kadar yani anlatabiliyo muyum.
Anne deyince akan sular durmali diyorsunuz hepiniz :)
ya ben bir tane spor ayakkabi alsin diye anneme 1 ay agladigimi bilirim :)
Neden hemen almiyordu cunku aile butcesi diye birsey vardi.
O an degil sonra alabilirdi..
Cep telefonu alacak bana ilk telefonum gitti 2. el aldi daha uygun diye.
Neden cunku yine benim kadar ev butcesini de dusunmek zorundaydi.
Hayirsiz bir anne mi simdi bu kadin.
Hayir ol dese olurum anneme.
Evlat tarafi butce yaptigi zaman
Yada anne de oldugu kadar harcamali dedigi zaman neden yadirganiyor hic anlayamadim.
Neyse canim
ben disari cikiyorum tum gun musait olamicam, geri donemeyebilirim.
Simdiden ozur.
ne kadar veriyor?100-200 ya da 500?sizi zorlamıyorsa,size verirken kısmıyorsa,sorun etmemelisiniz.
benim eşim de verir,benim aileme ama.anneme babama,ihtiyaçları olduğu için.faturalarını yatırıyoruz.ayrıca alışveriş yapıp arada anneme harçlık veriyoruz.ayda yaklaşık 500 tl civarı tutar.
eminim kendi ailesinin ihtiyaçları olduğunda onlara da veriyordur.hiç sormadım,sorgulamadım.eşimin bir lafı vardır."verdikçe daha çok kazanıyorum"seviyor yardım etmeyi adam.
kadının ,oğlundan aldığı parayı nereye harcayacağı sizi ilgilendirmez ki.ben de bir anneyim.33 yaşında oğlum var.daha bir kuruşunu görmedim.istemem de zaten,bizim var,biz onlara veriyoruz.ama ileride ihtiyacım olursa,eminim verirler.gelinim bunu laf ederse,o da onun bileceği iş.
not:eski konularımdan bilen bilir.gelinim,babasının kredi borcunu ödüyor,biz onların ev kirasını veriyoruz.para harcanmak için,kazanılıyor,sıkmayın canınızı.
Calismiyorsan otur kosende esinin verdigine razi ol diyorsunuz siz.
Gerisini ister annesine verir ister cope atar.
Ne güzel demissiniz, bolluk içinde yaşıyorsak.. ya yaşamıyorsak konu sahibi gibiEşim babasına her ay 500_600 para gönderir ve yeni araba alıp önceki arabamızı babasına verecek. Geçen gün bu konuda benden çekindiğini söyledi bana. Çok kızdım o senin ailen her zaman gönderebilirsin ve araba işinede sevindim dedim. Neden biliyormusun...bu günlere gelmemize sebeb ailedir çünkü. Adam cebindeki son parasını eşim okusun diye hep göndermiş. Bugün bolluk içinde yaşıyorsak ailesinin sayesinde..lütfen biraz bakış açısını değiştirmek lazım. Anne bu daha ötesi varmı. Bunca yılın emeğini hic bir maddiyat ödeyemez zaten. Bugün anne babasına hayırlı olan evlat kendi evladından aynı muameleyi görecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?