• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanginiz evlatlarınızdan sürekli para alıyorsunuz?

Oğluna beni türkü bara götür aşkım diyen kV de ilk kez duyuyorum..
Evlatlar yardım edebilir ama kendi durumları iyi ise ailenin cok ihtiyaci varsa.. sağlık ya da geçim için değil gezmek için harcaniyorsa garip.. Anne yemez yedirir.. evlatlarını düşünür.. normalde.

Anne evlat iliskisinde
Hayirli olanin sadece evlat olmasi gerektigine inanmiyorum.
Ikisi de karsilikli olarak birbirinin hayatinda kolaylastirici olmali.
Anne geliri yok.
Tabi ki evlat olarak masraflarini karsilayacaklar.
Ama annede buna sukur gosterecek.
Istedigi gibi yasasin ama bunu en aza indirsin. cocuklarinin da artik birer aileleri
Oldugunu, masraflarinin olacagini idrak etsin.
Hepimiz evlat yetistiriyoruz.
O zaman hic birimiz kupumuzu doldurmayalim, emeklilik pesinde kosmayalim.
Nasil olsa cocuklarimiz ilerde yapmak zorundalar. bu mudur yani.
Sorumsuzluklari taaa hikayenin basina dayaniyor.
Kiz annesi olsa konuda gecen
Utanmiyormu senden para istemeye ye dogru giderdi konu.
Koca bunu kabul etmez cunku.
Bu da cok ayri bir trajedi ama neyse.

Cocuklarimizi gelecek icin yatirim olarak
Gormeyelim lutfen.
Anneye babaya gonulden koparak vermekle
Dayatma yapmak ayni seyler degil.

Konu sahibine calismiyorsan kocan istedigi yere harcar karisma hakkin yok denilmis resmen.
Bu kadin calisiyor olsaydi
Sen o kadin gezsin tozsun diye mi sabahtan aksama kadar calisiyorsun
Sakin verme parani gerekirse bende anneme vercem de
Seklinde yorumlar yapilirdi.
Cidden bazen burasi labirent gibi geliyor bana.

Burayı kaynanalar basmış gibi geldi bi an:KK53: ben konu sahibini haklı buluyorum evi kira ve bi ton borcu varken kvnin keyfine para harcanması çok yanlış he kadın zor durumda olur geliri olmaz maaşlarının bi kısmını verseler azdır anne sonuçta fakat kv yesin için gezip barlarda cafelerde eglensin ama parayı oğlu rizkindan kisip versin yokoyle bi dunya:KK20:

Soru aynı başlıktaki gibi.
Kayınvalidem gönüllü bi yere üye. Hergün dışarda arkadaşları ile geziyo kahvaltıya gdiyo akşam yemeğine gdiyo anca bunların hepsini evlatlarının paraları ile yapıyo. üçü de erkek evlatlarının. Hergün dışarda evine grmiyo. Dışarda da oldukça masraf çok oluyo. Eve hiç grmiyo desem yeri. Bomboş işlerle uğraşıyo. Eşimden geçen kahvaltıya gtcekmş arkadaşı ile 30 tl para verdk. Bugün 100 tl yollamış eşim. Geçen arkadaşları ile içiyordu bizi türkü bara götürsene aşkım dedi. Orda 5 kişi var götürsek 500 tl den aşağı çıkamazdık. Sürekli evlatlarını kullanıyo. Kardeşi bile böle s..ck brni ben bulamadım diye çok gezdiği için küsmüş. Nolck böle blmiom. Yakında ortanca da evleniyor. Kadının tm masraflarını anca evlatları veriyo. Çalışmıyo koca da bulmaya niyeti yok. Eşim sayesinde geçiriyorlar hala bencil diyolar bi de eşime.
haklısınız sonuna kadar. sizi haksız bulana kızarım. hanı evinde ya da dışarda gezmesi bir sorun değil ama alkole para yetiştiremezsiniz.
yani hani kendi halınde arkadaşlarıyla gezse ama idareli harcasa vs. tabi ki bakacaksınız. ama bu durum fazla lüks ayrıca parayı çöpe atmak demek alkol almak. ne emekle kazanılıyor o para bereketi kalmaz. ben büyüklerin gençlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum

Konu sahibinin eşi küçüklükten beri evin reisi konumundaymış ama.Konu sahibi bunu tahmin edebilirmiş yani evlenmeden evvel.
Empatiyi neden gelin için kullanıyoruz kayınvalide için kullanalım?Kadın sonbaharında iki gezmesin mi yani çok mu?
Ayrıca konu sahibi de çalışmıyor bence eşinin tasarrufuna karışacak pozisyonda değil.
Bu arada 23 yaşındayım ne kayınvalideyim ne görümce:KK48:
e kocasıda biliyodu zaten kadının çalışmafığını evlenmeseydi o zaman, tabiikide harcamalarını karısına danışarak yapması gerekiyor. e annesinin asgari ihtiyaçları karşılanır ama fuzululer için o kadar gezmeyi bilen kadın çalışmayıda bilsin bi zahmet. evlendirmeyedebilirdi oğlunu bütün parasını yerdi. türkiyede yaşıyoruz ülkemizdeki anne profili %95 aynı nerdeyse ama bu kadın o profille çok alakasız

Konu sahibi KV öyle bir anlatmıski duyan bardan kahvaltı salonlarından çıkmıyor alkolden kafasını kaldiramiyor sanır !!
Eminimki ayda bir bunlar ya oluyor ya olmuyor dur.
Sürekli olsa Eşiniz in aylık 10 bin TL vermesi gerek annesine...
100-200 TL ile bu kadar şeyi nasıl yapacak..
Abartı sadece. Değil 100 bir TL bile verse zorunuza gidecek!

Hic kimse cocugu ilerde bana baksin diye dogurmuyor. Hic bir kv kp de ayni degil. Kimisi sirf geline giciklik olsun tartissinlar diye oglundan para istiyo yada durmadan beki suraya gotur buraya gotur diye cagirip duruyo.

Cok sahit oldum boyle durumlara.hatta tek oglu evli de digerleri henuz evli degilse geline giciklik olsun diye bekar oglanlara degilde evliye yukleniyolar bazi kv ler
Benim kv tarif etmişsiniz benimkide yakın tarih de gayet te lükse kacicak bişey almıştı bekar oğlu olmasina ragmen bide dört bin maaş almasına ragmen hiç ondan istemeden direkt esimden istemisti tam iki hafta kavga ettik eşimle bebegimden ötürü calisamiyorum esim iki bucuk aliyo bin lirası ev kredisi bebeğin masrafi evin harcamalari derken ay sonunu zor getiriyoruz ki esim dört erkek kardes ve herşeyde eşimden istiyo maddi olsun eviyle ilgili sorunlar olsun evde bekar oglu dururken her ise esimi kosturtuyo bide bi konu gectimi esim en hayırsız evlat oluyo kendisi de emekli evi de kendinin cocugum 20 aylık oldu daha bi corabini gormedik ama eltimin çocuklarına dünyanın alisverisini yapar hiç biseyde istmem yapmasın ama bari bize yuk olmasin konu sahibini anliyorum eğer kendinizden kisiyorsaniz sizde kismayin ben oyle yaptim çocuğuma en ucuz mama en ucuz bezleri kullanırken sikismayalim diye kendime hiç bişey almazken artık tam tersini uyguluyorum

Bu kadin calisiyor olsaydi
Sen o kadin gezsin tozsun diye mi sabahtan aksama kadar calisiyorsun
Sakin verme parani gerekirse bende anneme vercem de
Seklinde yorumlar yapilirdi.
Cidden bazen burasi labirent gibi geliyor bana.

Ama sizin de belirttiğiniz gibi " çalışıyor olsaydı" . Konu sahibi çalışmıyor, üretmiyor eve bir katkısı yok ve kocasının günde 12-13 saat çalışmasından şikayet ederken adamın harcadığı parada söz hakkı görebiliyor kendinde. Bence söz hakkı yok.

Bunun haricinde başka bir arkadaş da belirtmiş, siz kimseden memnun değilsiniz. Kardeşiniz kötü, kayınvalide kötü, sizle ilgilenmeyen eşiniz kötü. Herkes mi kötü diye düşünüyor insan.

Ama sizin de belirttiğiniz gibi " çalışıyor olsaydı" . Konu sahibi çalışmıyor, üretmiyor eve bir katkısı yok ve kocasının günde 12-13 saat çalışmasından şikayet ederken adamın harcadığı parada söz hakkı görebiliyor kendinde. Bence söz hakkı yok.

Bunun haricinde başka bir arkadaş da belirtmiş, siz kimseden memnun değilsiniz. Kardeşiniz kötü, kayınvalide kötü, sizle ilgilenmeyen eşiniz kötü. Herkes mi kötü diye düşünüyor insan.

Eve para getirmeyenin sözü geçemez, sorgulayamaz, itiraz edemez yani? Bilmiyorum nasıl evlilikler yaşıyorsunuz, esinizin eline para tutuşturup saygı mı satın alıyorsunuz veya calismasaniz anlattiginiz duruma kendiniz mi duseceksiniz ancak eve kim para getiriyorsa o konusur diye bir kural yok?

Kaldiki eve para getiren kadinlarinda sözünün ne kadar gectigi tartisilir. Bu parayla degil karsindaki kisi ile alakalı. Belki konu sahibi calisiyor bile olsa engel olamayacakti esine. Biz, siz burdan calisiyorsun haklisin desek nolur acaba?

Eviniz arabanız iyi geliriniz varsa, borç harç içinde değilseniz bu isteklerde bir şey yok. Verdiğiniz parayla eşinizin gelirinin oranı önemli tabi. Rahatsız edici boyutta olup olmadığını bilmek için onu da bilmek gerek.
Bir tek şu türkü barda diğer arkadaşların da hesabını ödeme kısmından hoşlanmadım.

Mevlut verse ve mevlut ikramlari icin 500 tl lazim olsa verecek misiniz? Iste bu durumda tutumunuz degisiyor ise ikiyuzlusunuz.

Diyelim ki butun evlatlar geliri olmayan anne icin aylik 500 tl katki yapiyor. Bunu nasil harcadigi sizi ilgilendirmez.

Bana gore calismayan esin de eve katkisi var. Calismayan annenin de zamaninda oldugu gibi. Emegin maddi karsiligi vardir.

Ancak turku bar vs atip tutmadan once kendinize sormaniz gerek, simdi 20 sene sonra esim olse, bana maas kalmasa, cocugumdan mevlut icin para talebinde bulunabilir miyim? Cocugum verir mi?

Cevabiniz evet ise ki bana gore tartismasiz evet, bu konuda haksizsiniz.

Ben kaynananızı çok bencil buldum kendi parası olsa harcayamaz biriktirmeye bakar
sanırım eşininde hoşuna gidiyor annesinin ondan para istemesinden , o halde sende annen için sürekli ondan para al hesabına yatır annenede git olanları anlat başka türlü eşin olanları kavrayamıyacak , bu dersi vermen şart

Konu sahibi calismiyor uretmiyor eve bi katkisi yok oyle mi?

Peki konu sahibinin esi o 12 saat calistigi isine giderken kimin yikayip utuledigi camasirlari giyiyor
Aksam geldiginde yemegi kim yapmis oluyor
Cocuguna kim bakiyor

Nicin uretmek, katki kelimeleri kafanizda sadece esittir para oluyor

Eve para getirmeyenin sözü geçemez, sorgulayamaz, itiraz edemez yani? Bilmiyorum nasıl evlilikler yaşıyorsunuz, esinizin eline para tutuşturup saygı mı satın alıyorsunuz veya calismasaniz anlattiginiz duruma kendiniz mi duseceksiniz ancak eve kim para getiriyorsa o konusur diye bir kural yok?

Kaldiki eve para getiren kadinlarinda sözünün ne kadar gectigi tartisilir. Bu parayla degil karsindaki kisi ile alakalı. Belki konu sahibi calisiyor bile olsa engel olamayacakti esine. Biz, siz burdan calisiyorsun haklisin desek nolur acaba?

Benim yazdığımla sizin şu yorumunuz arasınsa zerre alaka yok. Yani sırf yazmış olmak için yazmışssınız gibi.

Saygı para verip alınmaz saygı kavramını insan kendi oluşturur ve hak eder. Ve kusura bakmayın kayınvalidesi için " daha evlenmeye de niyeti yok bizim paramızı yiyor" yazan birine ben saygı duymam. Kendi kazanmadığı paranın derdine düşen birine de duymam.

Sorunuza da cevaben , gayet sağlıklı bir evliliğim var.

Benim babam da hakka yürüdü lakin annem bize asla yük değil telefonuna lira yüklerim bi tek,yoksa bilakis o bize destek

ne kadar veriyor?100-200 ya da 500?sizi zorlamıyorsa,size verirken kısmıyorsa,sorun etmemelisiniz.

benim eşim de verir,benim aileme ama.anneme babama,ihtiyaçları olduğu için.faturalarını yatırıyoruz.ayrıca alışveriş yapıp arada anneme harçlık veriyoruz.ayda yaklaşık 500 tl civarı tutar.

eminim kendi ailesinin ihtiyaçları olduğunda onlara da veriyordur.hiç sormadım,sorgulamadım.eşimin bir lafı vardır."verdikçe daha çok kazanıyorum"seviyor yardım etmeyi adam.

kadının ,oğlundan aldığı parayı nereye harcayacağı sizi ilgilendirmez ki.ben de bir anneyim.33 yaşında oğlum var.daha bir kuruşunu görmedim.istemem de zaten,bizim var,biz onlara veriyoruz.ama ileride ihtiyacım olursa,eminim verirler.gelinim bunu laf ederse,o da onun bileceği iş.

not:eski konularımdan bilen bilir.gelinim,babasının kredi borcunu ödüyor,biz onların ev kirasını veriyoruz.para harcanmak için,kazanılıyor,sıkmayın canınızı.

Back
X