Hangisi daha kötü..

Hayatımda ilkkez bir maç izlenen ortama giriyorum...oda çocukları bırakıp çıkmak için...

Herkezin fikrine saygı duyarım,ama böyle bir yere gittim için kendimi suçlu hissedemem...

Herkezin fikrine saygı duyarım,ama böyle bir yere gittim için kendimi suçlu hissedemem...

canım benim kesinlikle etme zaten. şaka gibi bu denilenler, hele de kadınlar tarafından denilince!
kalk giyin yarın kahveye gidelim senle beraber, okey atarız:)
herkes insan gibi davranmayı öğrensin bir zahmetttt. öğrenemeyenler de karşılığını alırlar. hiçkimsenin öküzlüğü yüzünden özgürlüğümüzden vazgeçemeyiz.

İnsan olamayan erkekler yüzünden biz kendimizimi soyutlamalıyız bir çok şeyden...Erkeklerin çoğunlukta olduğu yerlere gitmek zorunda kaldığımız zamanlar hepimizin olmuştur..merak edilen şuysa ...her gün maç izlemeye giden biri değilim ...Tabiki böyle ortamlara bayan olduğum için girme taraftarıda değilim...Ben yapılan harekete üzülmedim...sinirlendim...Bizde çoğunlukta olduğumuz yerlerde erkekleri itip kakalım o zaman ...

Bazi anlar oluyorki insana kal geliyor..
Cevrenizdekiler yaninizdakiler de önemli tabiki ama bence $oktan
nasil davranacaginizi bilmediginizden tepkisiz kalmissiniz..
En iyisi o anda tepki vermektir, cünkü bundan sonra olacak
en ufak benzer olayda 2 kati tepki gösterebilirsiniz..

Biz kadinlara siddet/taciz uygulayan oldugunda sessiz kalmayalim lütfen
Bunlar bu yüzden yüz buluyor..

bunun cok benzeri benm de basima dügünde gelmisdi.

karisina yer bulamamisdi adam. benm yerime göz dikmis, illa ki beni kaldiracak. bu herif üstelik babamn arkadasi ve ben kizina dersinde o kadr cok yardimci oldum ve ünide yeni basladigi icin yardm etmisdim ki...

neyse beni kaldiramadi amca baska bos yer yokmu neden yerime göz dikiosunuz dedim. ne bagrion laan diye kolumdan tuttu, sok oldum o an bisey diyemedim.
kalktim gittim. babama da anlattim kendisi namazdaydi cünki o sirada. babam hicbirsey demedi! ben agladim. baska bi amca geldi babamn tanidigi ve bnm kizim yok ama kizim olsa, öyle laf söletmeyi bosver kilina degenin canina okurdum! dedi yani babama laf soktu.

o pislik herif baska masada otururken babam onun yanina gitti. kizmak icin gidiyordur diye düsündüm fakat onunla oturup sohbet etti! benm oldugum tarafa bakarak eglendiler. ben orda agladim herkez bana bakiyordu. anliycaniz günün zehir oldu p...nkin yüzünden. ama o kadar cok beddua ettim ki.

ertesi hafta hic utanmadan kizi bna ödevini yolluyor kontrol etmem icin. oysa ki hersey bu kizin yaninda oldu ve hic seslenmedi. simdi de utanmadan yardim istio suna bak dedim. o kadar cok beddua ettim ki anlatamam. sonra ögrendim ki bu herif i$inden felan kovulmus cok gecimsiz birisiymis felan. ay ne igrenc bi gündü ya, hala unutamadim. gecen sene oldu bu. bana hikayen bnu hatirlatti...

Bazi anlar oluyorki insana kal geliyor..
Cevrenizdekiler yaninizdakiler de önemli tabiki ama bence $oktan
nasil davranacaginizi bilmediginizden tepkisiz kalmissiniz..
En iyisi o anda tepki vermektir, cünkü bundan sonra olacak
en ufak benzer olayda 2 kati tepki gösterebilirsiniz..

Biz kadinlara siddet/taciz uygulayan oldugunda sessiz kalmayalim lütfen
Bunlar bu yüzden yüz buluyor..

şok olmamı tabıkı hayatımda hiç bir erkek ki bu tanımadım bir erkek bana vurdu hemde bildiğiniz baya şiddetle vurdu...Bir daha böyle bir olayda iki katı tepki vermek değilde canımı sıkan orda ona gereken karsılığı verememk oldu...yani öyle bu tür bir şeyi sakinlikle karşılayacak yapım yok...ilkkez hatta kendimi tuttum bu tür konuda..sırf çocukların canı sıkılmasın dıye...ve adamın kucağında çocuk var dıye yoksa ,orası baya karışırdı .

Arızalılara hep denk gelmekten bende arıza çıkaranlardan oldum ..!

tabi ki öyle. kadına şiddet, taciz, sarkıntılık, tecavüz... akıl almayacak şekilde insanlıktan çıkabiliyorlar.
sanki bunu çekmek zorundaymışız gibi!
yanımızda biber spreyi falan taşımak lazım hatta kezap:66:

Ben bir biber gazı bir çakı taşıyorum yanımda. Valla gözüm döner benim! Kadınım diye 2. sınıf insan değilim ki susup oturayım! Sıkarım biberi gözüne gözüne. Pislik adamlar! Böyle terbiyesizlerin haddini bildirmek lazım ama insan çoğu zaman cesaret edemiyor işte.

kızlar heyecan yapmayın tamam bildircez hadlerini... biber gazı hiç taşımadım bu yaşıma kadar bu vahşilerin kendi biber aslında bunlara asit dökecen kurusunlar köklerinden :9:

Bu ne yaa
bir erkegin onunde durmak hala tehlike arz ediyo
otobuste minibuste durursun taciz ederler
sirada durursun iteklerler
yahu bunlari yapanin cogu "anamin bacimin namusu" diye kulhanlik edenler
valla tiksinir oldum
daha gecenlerde markete gittim turk marketine
guzel bir kadin girdi biraz gosterisli giyinmisti ama
taskinligi yoktu
ordaki calisanlar birbirlerine ima dolu bakislar atarak hareketlerde bulundular
sok oldum!
kadin kasaya gelince "buyrun abla" diye konusmalar
hele bizim erkeklerin avrupali kadinlara yaptigi terbiyesizlikleri hic saymiyorum bile
en onemlisi benim ulkemde "sus kadin!" diye aniranlar cikiyor
hakkini isteyince

kimileri buna başından geçen taciz olaylarınıda anlatarak kıyaslamışta anlamadım başlığı açan kişide böle bişi yokki..sadece alınan şiddet var ortada..anlamadığım erkeklerden neden nefret eder gibi kin kaptınız..her insan aynı değildir..bence bu fikrinizi bir değiştirin öncelikle..tamam vurması doğru değil orada o kişiliğini göstermiş..sizde aynı şekilde kıstasa kıstas diye vurmaya kalkacak değildiniz..illaki vurdulu kırdılı dalmak gerekmiyor bir şekilde baş edilebilir böle bir durum..
anlamadığım 'dokundu' derken bu şiddetemi dediniz?yani bu taciz değil şiddettir..anlamadım o yüzden kusura bakmayın..bu arada bir bayan olarak istediğiniz kadar erkek kılığına girip onca erkeğin arasında onlardan biri gibi davranın sonuç olarak farklısınız..en başta siz kendinizi biliyorsunuz ya ee?sizin orada yok eğildim kalktım demeniz çözüm değil..o kişide size vurmaya hakkı yoktu bi şekilde üstesinden gelinebilir..tacizde bile utanıp kaçılmamalı,daha başka kadına yapmasına fırsat vermiş olursunuz..
yani kısacası neden kin doldunuz anlamadım ben?

Bu ne yaa
bir erkegin onunde durmak hala tehlike arz ediyo
otobuste minibuste durursun taciz ederler
sirada durursun iteklerler
yahu bunlari yapanin cogu "anamin bacimin namusu" diye kulhanlik edenler
valla tiksinir oldum
daha gecenlerde markete gittim turk marketine
guzel bir kadin girdi biraz gosterisli giyinmisti ama
taskinligi yoktu
ordaki calisanlar birbirlerine ima dolu bakislar atarak hareketlerde bulundular
sok oldum!
kadin kasaya gelince "buyrun abla" diye konusmalar
hele bizim erkeklerin avrupali kadinlara yaptigi terbiyesizlikleri hic saymiyorum bile
en onemlisi benim ulkemde "sus kadin!" diye aniranlar cikiyor
hakkini isteyince

bazı kadınlar masum gibi dururda kaşla göz arasında yapar yapacağını..ondan o bazıları için geçerli:)dikkatimi çekti anlatırken o iki ayaklılara 'erkek' demişsiniz..onlara erkek denmez..adam dediğin öle olmazda..aman kelimeleri şaşırmayalım erkeğin masumuda var arkadaşlar onların yanında..sevgilinizide arada karıştırıo olursunuz yoksa:)şaka bi yana herkesi bir tutmayın derim..kendinize zarar bakın kin bürüyo içiniz..

tabiki her erkek aynı değildir ....yani öyle umut ediyorum...ama ülkemizde bu gibi örnekler çokca bunuda yok sayamazsınız...kin şöyle...etrafımdada bu tür davranıslara maruz kalan kadınlar gördükçe gelde kinlenme...arkadaşa katılıyorum kendi anası bacısına yapılsa....vayy bilmem ne ne ama başka kadınlara müstehak yani ! erkek ortamlarına gıren bırı değilim , hatta üçü beşini bir arada görsem yolumu değişirim...ama ne ? kadına bir şey yapılsada kadın madur olsada susmak durmunda bırakılınıyor...nıye çünkü topluma böyle empoze edilmiş ... kadının başına bir iş gelse yine bu kadının suçu ...herhalde hiç bir kadın bır erkek bana tacız etsın veya şiddet uygulasın dıye çıkmaz sokağa...

çok üzüldüm canım,
aslında bu tür şiddet olayları biz kadınların hergün ama hergün başına geliyor...
sadece fiziksel şiddetten bahsetmiyorum, otobüste giderken, yolda yürürken çarşıda pazarda, hastanede okulda heryerde!

bi düşünün kaç kez bi erkeğin bakışlarından iğrendik, sözlü sataşmalarına maruz kaldık!
yolda otobüste banka kuyruğunda beklerken bi erkeğin bize dokunmasından, çarpmasından rahatsız olmadık mı?

arkadaşlardan biri de söylemiş; tecavüzü şiddeti hakettiğimizi ima eden sözde profösörler doldu ortalık..
medenileştikçe hayvanlaşan bi dünyada yaşıyoruz ve şiddet bize müstehak olarak görülüyor başınıza böyle tatsız bişey geldiğinde avazınız çıktığı kadar bağırın ortalığı ayağa kaldırın,

yasaların biz kadınları koruduğu falan yok, ne varsa eli maşalı olmakta var!

:47::47::47: :kkk::113:

sonuna kadar katılıyorum!

yahu sinir oldum okudukça, ben de başıma geleni anlatayım.akşam olmuş ben de kurstan çıkmışım, ilk defa ordan otobüse bincem, otobüs durağının orda bekliyorum.durakta 2 adam 1 kadın var, sordum bu durak dediler, tamam. az ilerledim duraktan biraz ki, gelen otobüsü göreyim diye. adamın teki arabayla kaldırıma yanaştı, arabadan kaş göz ediyo bana! ve kıyafetimi görseniz, soğuktan kardanadam gibi giyinmişim, bere atkı mont pantolon her yanım kapalı, bi suratım açık. allahın öküzü işte ne bekliyosa. ben de şok oldum adamı görünce, tövbe tövbeee yapıyorum, suratımı çevirdim falan,gitmiyo orda. duraktakiler de görmüyo muhtemelen karanlıkta.durağa ilerledim gitmiyo herif.bekliyo.heralde kim gelirse ona yapacak aynı şeyi. neyse bi 3 dk falan geçti ben sinir oldum iyice, şaşırdım bişey de diyemiyorum, çünkü alenen ortaya da çıkıp bişey demiyo. neyse taksiye bindim o sinirle. şöför iyi birisine benziyodu, trafikten falan konuşuyoruz, dert anlatıyo. ben de bu olayı anlattım, adam o kadar kızdı ki olaya. benim de kızlarım var böyle şey olur mu, niye adamı rezil etmedin dedi. siz sesinizi çıkarmazsanız bunlar daha beter azar dedi, ki haklıydı.

artık böyle bişey görürsem bana ya da bi başkasına yapılsın, hiç susup oturmam, millete rezil ederim. biz bişey yapmadıkça biz utandıkça sıkıldıkça bu sapıkların ekmeğine yağ sürülüyo.:47:

Son düzenleme:
bazı kadınlar masum gibi dururda kaşla göz arasında yapar yapacağını..ondan o bazıları için geçerli:)dikkatimi çekti anlatırken o iki ayaklılara 'erkek' demişsiniz..onlara erkek denmez..adam dediğin öle olmazda..aman kelimeleri şaşırmayalım erkeğin masumuda var arkadaşlar onların yanında..sevgilinizide arada karıştırıo olursunuz yoksa:)şaka bi yana herkesi bir tutmayın derim..kendinize zarar bakın kin bürüyo içiniz..

erkek sifatini tasiyan diyelim :)
arti ben genellemedim dikkatini cekerim
oylesine takilmak icin cevap verdiniz sanirsam
ben OYLE erkeklerden tiksiniyorum dedim ayrica

erkek sifatini tasiyan diyelim :)
arti ben genellemedim dikkatini cekerim
oylesine takilmak icin cevap verdiniz sanirsam
ben OYLE erkeklerden tiksiniyorum dedim ayrica

diğer bir yorumumda bir açıklama yapmıştım eğer bakarsanız anlarsnız ne demek istediğimi..oradada demiştim başlığı açan kişi taciz tecavüz konusunda değil şiddet konusundan bahsetmiş..şiddet ve taciz gibi dokunmalar farklıdır yani..ve eğer sizde dikkat ederseniz herkes başından geçe bi olayı anlatmakla örneklendirmek istemiş..sizinde yaptığınız gibi..ben başlığı açanada demiştim dokunmak drken bu taciz değildir diye..takılmak için değil aradaki farkı anlatabilmek için yazdım..yoksa taciz konusundan çok yaşanan iğrençlikler dolar buraya..başlığı açan herkes hayatındakileri dökmesini istememişki,yaşadığı şeyi paylaşmış..bende düşündüğüne anlam veremedim ve söledim..sonuçta dediğim gibi tacizle şiddet farklıdır..
kalkıpta ben size niye genelleme yaptınız yada ona benzerini diyerek kötü bişey demedim..keşke tekrar onlardan tiksiniyorum gibi cvp vereceğinize ne demek istediğimi anlasaydınız..ben burada erkekleri savunmuyorumda sonuçta..sizin düşünceniz hepsinden tiksinin isterseniz..sadece o anlattığınızda erkeklerde değil bazen kadındada suç vardır die düşündüğümü açıkladım..fikrimi söledim yani..

Back
X