Hangisi daha kötü..

Ben hem tacizi hem tecavüze yeltenilişi hemde şiddeti 12 yaşımda okul çıkışı beni takip eden tanımadığım bir sapıktan yaşadım. Bir şekilde de kurtuldum o saldırıdan. O yaşımda olaylara anlam veremediğim için ve çevredeki dedikoducu iftiracı komşuların çıkarttığı söylentilerden dolayı hep kendimi suçladım. Yıllarca kimseye güvenemedim 1 yıl kadar babamla bile konuşmadım erkeklerden nefret ettim. Sonuç olarak piskoloğum bana sen güçlüsün ve kimse istemediği sürece sana hiçbir şey yapamaz dedi. Aklımda kalan ve bana güç veren tek cümle bu. Maalesef her toplumda var böyle insanlar ama mağdur gibi olmak yerine bence güçlü olmalıyız. İlahi bir adaletinde var olduğuna inanıyorum ve biliyorum her erkek böyle virusvirusvirusvirusvirusvirusvirusvirus değil hala umut var :)

tabiki her erkek aynı değildir ....yani öyle umut ediyorum...ama ülkemizde bu gibi örnekler çokca bunuda yok sayamazsınız...kin şöyle...etrafımdada bu tür davranıslara maruz kalan kadınlar gördükçe gelde kinlenme...arkadaşa katılıyorum kendi anası bacısına yapılsa....vayy bilmem ne ne ama başka kadınlara müstehak yani ! erkek ortamlarına gıren bırı değilim , hatta üçü beşini bir arada görsem yolumu değişirim...ama ne ? kadına bir şey yapılsada kadın madur olsada susmak durmunda bırakılınıyor...nıye çünkü topluma böyle empoze edilmiş ... kadının başına bir iş gelse yine bu kadının suçu ...herhalde hiç bir kadın bır erkek bana tacız etsın veya şiddet uygulasın dıye çıkmaz sokağa...

bakın yanlış anlamışsınız.şiddet için neden kin kaptınız gibi bişi demdim haklısınız belki orda ama ben sizin anlattığınızda taciz gibi bişi göremedim dedim..ve şimdi hala günümüzde diyerek taciz olayını anlatmışsınız tekrar..yani siz şiddetten öte tacizedemi maruz kaldınız neden açıklamanız böle anlamadım..
''kadının başına bir iş gelse yine bu kadının suçu''demişsiniz ,değildir..evet haklısınız belki susmak zorunda olduğunu hissedebilir yaşadığı yerden kaynaklanıp ama susmak zorunda olmadığınıda çok ii bilir..çevreye göre yaşamak yani aman o ne der falan milletin ağzına bakarak yaşamaya girer bu birazda..her insan yaptığından sorumlu değilmidir?bencillikten ve cehaletten başka bişi değildir suçu tek kadına yüklemek..var günümüzdede bliyorum kadını susturuyorlar ama kimse zorunda değil..insanız kadınlar koyun değil sonuçta..o yüzden kaçmanız anlamsız değilmi?

Arkadaşım taciz ne demek ? İnsanı rahatsız edecek davranışta bulunmak demek değil mi...Bunun çok çeşidi var ama benim yaşadım bana vurmak suretiyle yaptığı tacizidr...Kaçmak kısmına gelince o anki şaşkınlıktan olsa gerek ,birde çocukların keyfini kaçırıp geceyi karakolda sonlandırmak istememedir...İlkkez hayatımda böyle bir durumda arkamı dönüp gittim.Yoksa sokak ortasında adam dövmüş insanım...

Kızlar bu gün başımdan geçen bir şeyı anlatmak istıyorum size...Mahallenın çocuklarından bir kaç tanesini fenerbahce .gs maçını izlemesi için ps3 cafesıne götürdüm..Götürmez olaydım..sandalye kalmadığı için çocukların yanına eğildim ,o kadar erkeğin içinde bayan oldum anlaşılmasın dıye kapşonumu kafama geçirdim..zaten ışıklarıda söndürüyorlar maç izlerken ...zaten istemeye istemeye gittim bir yer maç fenerın ve gs ın ben beşiktaşlı...
arkamda kucağında çocuk olan bir adam biraz önünde dikildim diye bagırdı bende en arkaya gectım...sonra çocukların yanına ben sıkıldım gidiyorum demeye gıttım dedım tam eğilmiştim doğrulurken yine aynı adam bana bir tane arkamdan baya sert şekilde vurdu...dondum kaldımm...Bana dokunma dedım ...ses tonumdan bayan oldumu anlayıp pardon dıyeceğıne önümde ne dikiliyorsun dıye bırde bağırmazmı ....bende çocukların keyfi kaçmasın dıye terbiyesız diye bağırdım hızlıca çıktım ortamdan...ama arabaya gittim çok sinirim bozuldum.. baya bir ağladım ... hiç tanımadım bir erkek bana dokundunamı yoksa resmen bana şiddet uyguladınamı yoksa o an bir şey yapamadımamı bilmiyorum ama...erkeklerden iyice nefret kaptımm..olmaz bu kadar yaa !!!!!

Şimdi konuyu okuyorum,yorumları okuyorum.. Ben başka bir konu mu okudum diyorum.Sonra konuyu tekrar okuyorum.
Okuduğumu anlayan bir kadın olarak şu kanaate vardım ki..

-Adam sizi erkek sanıp vurmuş,bu yine de onu haklı çıkarmaz ama kadınsınız diye vurmamış

-Siz önce ben oraya çocukları bırakmaya gittim diyorsunuz sonra fb-gslilerindne içinde bir beşiktaşlı ben kaldım,yanlarına eğildim diyorsunuz.sonra arkaya geçtim diyorsunuz Yani maçı izlemeye gitmişsiniz

-ps3 kafesinden önce başka kadınlar var diyorsunuz sonra da o kadar erkeğin içinde belli olmamak için kapşonu geçirdim diyorsunuz ki demek ki bir kadının rahatsız olacağı bir ortam.

-dünyayı ülkeyi bir sihirli değnek yardımıyla değiştiremeceğimize göre biz nereye gidip nereye gitmememiz gerektiğine dikkat etmek durumundayız.

-derbileri özellikle izlerim. eşimle ve genelde cafelerde.kadın oranı %20 olur ve değil temas küfür bile etmez erkekler kadınların olduğu yerde.eden varsa da kapı dışarı edilir. ama cafe de ps3 salonu ise bildiğimiz kro tiplerin toplaştığı bir yer benim gözümde.

konuyu tecavüze bağlamanız ilginç .. bu tip az gelişmiş insanların takıldığı kıraatane ps3 salonu ateri salonu vs yerlerde küfür de olur şiddette.. amerika da olur tr de uganda da ..

Son düzenleme:
Şimdi konuyu okuyorum,yorumları okuyorum.. Ben başka bir konu mu okudum diyorum.Sonra konuyu tekrar okuyorum.
Okuduğumu anlayan bir kadın olarak şu kanaate vardım ki..

-Adam sizi erkek sanıp vurmuş,bu yine de onu haklı çıkarmaz ama kadınsınız diye vurmamış

-Siz önce ben oraya çocukları bırakmaya gittim diyorsunuz sonra fb-gslilerindne içinde bir beşiktaşlı ben kaldım,yanlarına eğildim diyorsunuz.sonra arkaya geçtim diyorsunuz Yani maçı izlemeye gitmişsiniz

-ps3 kafesinden önce başka kadınlar var diyorsunuz sonra da o kadar erkeğin içinde belli olmamak için kapşonu geçirdim diyorsunuz ki demek ki bir kadının rahatsız olacağı bir ortam.

-dünyayı ülkeyi bir sihirli değnek yardımıyla değiştiremeceğimize göre biz nereye gidip nereye gitmememiz gerektiğine dikkat etmek durumundayız.

-derbileri özellikle izlerim. eşimle ve genelde cafelerde.kadın oranı %20 olur ve değil temas küfür bile etmez erkekler kadınların olduğu yerde.eden varsa da kapı dışarı edilir. ama cafe de ps3 salonu ise bildiğimiz kro tiplerin toplaştığı bir yer benim gözümde.

konuyu tecavüze bağlamanız ilginç .. bu tip az gelişmiş insanların takıldığı kıraatane ps3 salonu ateri salonu vs yerlerde küfür de olur şiddette.. amerika da olur tr de uganda da ..

bende bunu anlatmaya çalışmıştım..yani size katılıyorum ama yanlış anlaşılıp duruyorum..yani bu tacizle ne ilgisi var başlığın anlamış değilim..düşüncenizde çok haklısınız..

Arkadaşım taciz ne demek ? İnsanı rahatsız edecek davranışta bulunmak demek değil mi...Bunun çok çeşidi var ama benim yaşadım bana vurmak suretiyle yaptığı tacizidr...Kaçmak kısmına gelince o anki şaşkınlıktan olsa gerek ,birde çocukların keyfini kaçırıp geceyi karakolda sonlandırmak istememedir...İlkkez hayatımda böyle bir durumda arkamı dönüp gittim.Yoksa sokak ortasında adam dövmüş insanım...

canım sen başlığı belki o düşücenle açıyorsun fakat yorumlara dönüp bir baksan çoğu kişi başından geçen tacize uğramalarını yada tacize maruz kalan kadınlarımızı anlatmış..seni adam orda burda sıkıştırdıda zararmı verdi?yada sözle tacizdemi bulundu bayan olduğun için?sana bu örnekler veriliyor..bunu anlatmaya çalışıyorum..farkında değilsin herhalde başlığın farklı yere dayanıyor..seninde yaşadığın belki rahatsız ettiği için öyle diyor ve anlayışla karşılıyorsun fakat dediğim gibi seninki şiddetle ilgili arkadaşlarınki gibi fiziksel,sözle tacizlerden değil..başlığı açan sensin açtığın konu için bunları sen yerine ben diyorum birşey..farkına varılsın yani diye sölemiştim..benim gibi düşünenlerde var dikkatini çeker belki yani tek ben olsam yanlış düşünüyorum der susarım bile ama senin başlığında anlatılıp sana fikir niyetine yorumlar çok farklı..istediğin cevap onlar olmamalı..sen burda hadi herkes başından geçen kötü anları yazsın dememişsinki...şiddete maruz kaldığın için bir olayı anlatmış ve yorum beklemişsin..bu durum seni rahatsız etmeli..yanlış anlaşılmışsın sen bence..yani yanlış anlama sana kötü bişe demiyorum hatta adına yanlış anlaşılmanı düzeltmek istedim ama sende farketmedin yorumlarla senin yaşadığının arasındaki farkı sanırım..

Benim yaşadığımla yorumlar arasında çok fark var konu dağılmış gitmiş...farkındayım..ne yapabilirim ?...benım derdimi düzgünce okuyup anlayabilen zaten bu şekilde yorum yapmıyacakta....ne demişler...ne söylersen söyle karşındakinin anladığı kadardır...herkez kendi başından geçen bir drumu anlatmıs...

Maçı izlemeye gitsem sizdenmi çekinecem arkadasım izlemeye gıttımderim...adam bir kere seslendi ,göremiyorum diye bende geriye geçtim sözümü tamamlayamadan sonra giderken sözümü tamamlatıp hadi ben gidiyorum dicem zaman oldu bu olay...şimdi siz adam seni uyarmış hak etmişsiniz dersiniz

Bu ortamın bozukluğundan yaptığım bir saklanma değil ,ben erkeklerin çoğunlukta olduğu her ortamdan rahatsızlık duyan biriyim . herkez sizin gibi derby maçlarına erkeklerin içinde izlerken rahatsızlık duymayacak yapıda olmaya bilir değil mi ?

-dünyayı ülkeyi bir sihirli değnek yardımıyla değiştiremeceğimize göre biz nereye gidip nereye gitmememiz gerektiğine dikkat etmek durumundayız

sen istediğin kadar dikkat et ..bu şuna benzıyor..trafiğe çıkmak için ehliyet sahibi olmak sana kaza yapmayacağın garantisini vermiyor...tek değilsin sonuçta orda senden başka insanlarda var ama düzgün ama değil... bayan olarak zaten dikkatli davranmak zorunda olduğumuzu bilecek yaşdayım.

O sizin gözünüzde, ya da sizin yaşadığınız yerdekiler öyle olabilir ...benim yaşadığım semtte çok başka ..görmediğiniz bir yer içinde fikir beyan etmemenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun canım.
böyle adamlara onların anladığı dilden konuşacaksın.
gücün yetmiyosa, yeten birilerini bulacaksın..
banane ben giderim istediğim yere, istediğim ine girerim.. ayı varmış yokmuş benim sorunum değil, yaklaşımıyla olmaz. yarın bigün yine gitseniz yine yaşayacaksınız benzer şeyleri.
böyle hayvanlar her yerde. o size vurma hakkını kendinde görmüş, evet bu kişisel alanınıza tacizdir, başlı başına şiddettir. ve üzülmenizden, kızmanızdan doğal bir şey de yok.
ben olsam sizin yerinizde, erkek yakınlarıma haber verir ve böyle bir terbiyesizliği bi daha yapmaması gerektiğini öğretirdim..
böylelerine müstehak.:47:

Benim yaşadığımla yorumlar arasında çok fark var konu dağılmış gitmiş...farkındayım..ne yapabilirim ?...benım derdimi düzgünce okuyup anlayabilen zaten bu şekilde yorum yapmıyacakta....ne demişler...ne söylersen söyle karşındakinin anladığı kadardır...herkez kendi başından geçen bir drumu anlatmıs...

Maçı izlemeye gitsem sizdenmi çekinecem arkadasım izlemeye gıttımderim...adam bir kere seslendi ,göremiyorum diye bende geriye geçtim sözümü tamamlayamadan sonra giderken sözümü tamamlatıp hadi ben gidiyorum dicem zaman oldu bu olay...şimdi siz adam seni uyarmış hak etmişsiniz dersiniz

Bu ortamın bozukluğundan yaptığım bir saklanma değil ,ben erkeklerin çoğunlukta olduğu her ortamdan rahatsızlık duyan biriyim . herkez sizin gibi derby maçlarına erkeklerin içinde izlerken rahatsızlık duymayacak yapıda olmaya bilir değil mi ?

sen istediğin kadar dikkat et ..bu şuna benzıyor..trafiğe çıkmak için ehliyet sahibi olmak sana kaza yapmayacağın garantisini vermiyor...tek değilsin sonuçta orda senden başka insanlarda var ama düzgün ama değil... bayan olarak zaten dikkatli davranmak zorunda olduğumuzu bilecek yaşdayım.

O sizin gözünüzde, ya da sizin yaşadığınız yerdekiler öyle olabilir ...benim yaşadığım semtte çok başka ..görmediğiniz bir yer içinde fikir beyan etmemenizi tavsiye ederim.

''benim yaşadığımla yorumlar arasında çok fark var konu dağılmış gitmiş...farkındayım..ne yapabilirim ?...benım derdimi düzgünce okuyup anlayabilen zaten bu şekilde yorum yapmıyacakta....ne demişler...ne söylersen söyle karşındakinin anladığı kadardır...herkez kendi başından geçen bir drumu anlatmıs...'' sanırım bir bunu bana sölediniz..diğer yorumlar bana ait değilde..bu dediğinizle o yorumları yapanlara hakaret olmuyormu?şuan tepkide alabilirsiniz..yani anladığı kadar demişsinizde kapasiteye girer..yanlış anlamayın sadece cümleniz yanlış kulanılmış..bunu diyorum çünkü baştan sona çoğu kişi başından geçeni anlatmış..size yorum yapanlar için anladığı kadar sözü ağır gibi..neyse sadece sorun yaşatır die hatırlatmak istedim..ne yapabilirim demişsiniz ya en basiti ilk o tür yanlış anlayını uyarabilirdiniz..sizin tepki verdiğinizi görenler zaten yazmazlar başından geçenleri ve sizde yanış anlaşılmaktan kurtulmuş olurdunuz..sonuçta sizin açtığınız bir başlıkta bunu sizin yapmanız doğru..madem yanlış anlaşıldığınızın farkındasınız bunu kabullenmek zorunda değildinizki..siz sessiz kalırsanız daha çok anlatan olur..bakın sizide rahatsız etmiş belli..açıkcası bazı yorumları beğenmiş olmanızda memnun olduğunuzu anlamama sebep lmuştu bnm..yani benim gibi anlayan çok olur bu durumda ve yazarlada..ama bu kapasiteyle anlamakla ilgili değildir..sizin sessiz kalıp durdurmamanızdandır..

bu arada tek bişey daha fikrimi sölemek istiyorum;sizdenmi çekincem demişsiniz ya bu dikkatimi çekti..o hanfendi bunu demek istememiştir eminim..bn ne demeye çalıştığını anladım ve ona katıldım diğer yorumunda..yani siz maddem çocuklar için gittiniz orada kalmak zorunda değildiniz..onca erkeğin arasında durmak bir kadını çok rahatsız eder sonuçta..başka yerde bakleyebilir yada dönüş saatinde almaya gelebilirdiniz..yeterki yardm olsun..insanın yapabileceği çok şey vardır..bu dediğinizi saece açıklama gereği duydum çünkü bnm ilk yorumlarıma benzior..gerisi yorum sahibine kalmış ne demek istediğini anlatır..ben sadece katıldığı yeri anlattım..yani dediğim gibi farkına vardığınız an keşke durdursaydınız..

Öncelikle bir konu açtığınızda size gelecek her türlü yorumu nezaketle karşılamak da bir medeniyet göstergesidir.Benim gözümde şu an size tekme attığını iddia ettiğiniz adamdan farkınız kalmadı.Aynı kabalıkta cevap verdiniz yazdıklarıma,nezaket gelişmişlik bunun neresinde? Bir konuyu bile farklı görüşlere sahip olsak da tartışamayacaksak hele de medeni olduğunu iddia eden bir hanımla..

İkinci olarak "herkez" her defasında demektir siz ise herkes demek istiyorsunuz galiba..Türk diline de saygılı olalım..

Üçüncü olarak sanırım derbi maçlarını erkekler içinde izlemenin ahlaksız birşey olduğunu iddia ederek beni incitmeye çalıştınız ama enteresandır ben sizin uğradığınız muamelelere maruz kalmadım bu da sanırım kişiden kişiye değişir.Eşimle gidiyorum,seviyeli modern bir çiftiz gittiğimiz yerlerde o kalitede.Bana yakışmayan hiçbir yere adım atmam bir saniye bile durmam.Yoksa sizin gibi erkek fobim yok.Erkekler beni cinsel meta olarak görmezler.Üstelik bu kadar hassas birsiniz benim yaptığımı yanlış görüyorsunuz ama erkeklerin doluştuğu ucuz insaların oturduğu bir ps salonunda takılıyorsunuz ne yaman bir çelişki..

Ve son olarak anladım ki siz de konuya dair bazı hatalarınız farkındasınız buraya da amiyane tabirle gaza gelmek için yazmışsınız .. o yüzden ben ne yazsam ne açıklasam sizi tatmin etmeyecek..siz sizi gaza getiren tiplerle sohbetinizi kısır bir şekilde sürdüreceksiniz.Kadınlar kıymetlidir,özeldir,asildir..Duruşu,yediği içtiği,okuduğu,gittiği mekan,konuştuğu insan hepsine özenle yaklaşmalıdır.Benim düşüncem bu.
Kendimi 3. sınıf erkeklerin bulunduğu bir ortama sokarsam kendime hakaret etmiş olurum.Arkalarından küfür günah etsem ne fayda kendimi küçük düşürmüş olurum..

Keyifli,şiddetsiz,sevgi dolu günler..

Yorumdan çok ,kişisel sorun yaptığınız düşünerekten size cevap vermeyeceğim...

anlattıklarınız bugün yaşadığım şeyi anımsattı.

metrobüste idim, kendi ölçüsünde çok kalabalık sayılmasa da kalabalık bir vaktinde.kapı kenarında duruyorum, o esnada bir durağa gelindi, yaşlı bir teyzenin önünde kapı açıldı, tabi aksadı trafik. teyzenin elinde baston kenara kaçmaya çalışıyor ama nafile, sağdan soldan binme derdi. o esnada 14 15 yaşlarında bir çocuk tabiri caizse tam olarak teyzenin üstünden atladı , kadın sarsıldı bastonunu bıraktı yanındakini tutunarak ayakta durmayı başardı. yüreğim hopladı. kapılar kapanınca o çocuk yanımda durdu. sesimi çok yükseltmeden ikaz ettim, öyle sert bir şekilde de değil. 14 15 yaş diyorum ama çocuk en az 180cm boyunda, iri yarı. ee delişmen çağında, o zamanlarda böyle tam kontrollü davranamıyorlar, ikaz edivermişim işte:) kimden aldıysam bu didaktik huyumu. çocuk da belli ki efendi, bir şey demeden boynunu büktü. o esnada yanındaki bir adam " sana ne oluyor be, çocuğa ne yükleniyorsun" dedi. "asıl sana ne oluyor ne biçim konuşuyorsun " dedim. meğerse dayısı imiş. adam avazı çıktığı gibi bağırıyor bana doğru yükleniyor. o an düşündüğümü direk döktüm dilime. "benim değil dayısının uyarması gerekirdi. dayısı kalkmış beni adam etmeye çalışıyor. şimdi anladım bu çocuk belli ki efendi, dayısı ite kaka binince yavrucak kalıcam durakta diye korktu, belli ki bu sebeple yaptı." filan.. tabi adamı azdırdı bu lafım, itidali biraz kaybetmişim:) biraz da sağımda solumdakilerin verdiği destek yüzünden:) hayvan gibi biniyorsunuz filan diyorlardı. o durakta he yeter sizi mi çekicem diyip indi adam:) ee biraz sözsel bir linç oldu, hele hele bana yüklenmeye çalışınca uyarılar arttı.

velhasıl hiç pişman değilim, o çocuğu da kırmadığımı biliyorum. o çocukla dayısına konuştuğum uslüpla konusmadım. ama o dayı çok daha fazlasını hakediyor kesinlikle. benim tipte de hiç böyle asarım keserim tipi değildir, artık meslekten dolayı mıdır bilmem bir an dişlerimi çıkarıveriyorum, böyle olmasam adam resmen beni oracıkta rencide edecek kimbilir üzerime yürümekten maksadı ne ise onu yapmaya kalkışacak.

bir gün bundan dayak yiyeceğim tabi, fazla karışıyorum bazen sağa sola:)
ha o teyze düşse idi...

Son düzenleme:
Neymiş.. herkezin başına benim gibi olmasada başka bir şekilde bir magandalık geliyormuş...

Gerçi benim durmum hakkında yorum yapmamışsınız ...

şey maganda ben de olmuş olabilirim biraz:)

tacizdir yok değildir şiddettir değildir. bence yaşadığın talihsiz bir durum arkadaşım, asıl talihsiz bir başka şey de burada kendini savunmak zorunda kalman. hiç girmek istemem bu meseleye.. mevzu değişsin diye anlatayım dedim.
bilen bilir, londra da yanlışlıkla birini çarpsanız dahi karşılıklı özür dilersiniz. yerleşmiş bir teamül. daha niceleri. ilk başlarda epey şaşırtabiliyor, alışkın olmadıktan sonra:) bir de burada kendini koruma refleksi ile yürümeye alışmışken..
bu kadınlık erkeklikle alakalı bir şey de değil tam olarak. biz biraz insan olmaktan uzaklaşmışız, medeni olmak ölçülerimiz çok değişmiş.
bilirsiniz eskiden boğaz hattındaki vapur gecikince birbirlerine derlermiş ki "çengelköy ün zerzevatı beylerbeyi nin teşrifatı bir türlü bitmiyor ki vaktinde gidelim" vapur beylerbeyine yaklaşınca "siz buyurun lütfen hayır efendim siz önden buyrun olur mu beyim rica ederim " böyle bir türlü binemezlermiş.

Bu topiğe zamanınızı harcayıp bir sorunumu okuduğunuz,nacizane yorum yaptığınız için ,bir teşekkür olarak bastığım beğeni butonuna basamıyorum ..siz bunla artık idare edin ...teşekkürler..:71:

Ayrıca cevabımda ,devrik cümle ,hece düşmesi,veya herhangi bir noktalama atladıysam kusurama bakmayın...Edebiyattan hep bütünlemeye kalırdım ... sanırım burdad beni buldu eski edebiyat hocam ...

pamko ve derins arkadaşlar... ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum hakkaten. ne tam olarak parmak bastığınız bir nokta var, ne yapıcı bir üslubunuz...

şu an daha fazla bir şey söylemeyeceğim ama ne yapmaya çalıştığınızı gerçekten anlamadım.
gereksiz...

pamko ve derins arkadaşlar... ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum hakkaten. ne tam olarak parmak bastığınız bir nokta var, ne yapıcı bir üslubunuz...

şu an daha fazla bir şey söylemeyeceğim ama ne yapmaya çalıştığınızı gerçekten anlamadım.
gereksiz...

pardonda size ne oldu?size birşey diyen yok yani..benim yorumlarımı dönüp bir daha okursanız kötü niyetle birşey yazmadığımı göreceksiniz..ben sadece kendisinin yanlış anlaşıldığını düzeltmesi gerektiğini söyledim..eğer farkederseniz kendiside bana aynı şeyi yani farkında olduğunu söyledi yani anladı niyetimi ve şimdide birşey dememiş bana..bu durumda siz neden başka anlam çıkarıyorsunuzki?
ayrıca siz nasıl eksikklavye gibi farkedemediniz anlamadım..yani hanımefendi kendi başından geçen bir olayı aktarmış ve bir fikir,yorum bekliyordu haliyle ve çoğu kişi başndan geçen şeyleri paylaşmış..benim onlarada lafım yok ayrıca kaç oldu kendisinede demiştim atladınız galiba;herkes yaşadığını payşaşsın' yeri değildi başlık..siz benden cevap niye beklediniz anlamadım diye bilmiyorum ve bir şeye daha dikkat çekerimki şahsen kendisi bana;farkındayım yanlış anlaşıldığımın neyapabilirim dedi..bende fikir söledim yapabilecekleri var diye..bu durumda size bunu sölemek düşmüyor..ayrıca kendisi bana yanlış anladığı birşeyi diyebilirdi kaç yaşındayız öle değilmi?yada diğer hanımla kendisi çözebilir yanlış anlama yada benzeri konuları..karşınızda küçük yok savunmaya geçmeyin:)

Pamko arkadaşım topiğimin kavga ortamına dönüşmesini istemiyorum...tartışacaksanız pm var ...Açtığım konudan çok yorum yazanların konuyu yanlış anlamasından tutun ,bir şey anlattığıma pişman etmeye çalışır hale getirmenize bu muhalif halinize ,anlam veremem...Moderatör olmadığınıza göre...topikte benim olduğuna göre ..benimde benim gibi olmasada benımkıne benzer durumlar yaşamış bayan arkadaslarımızın kendince başından geçenleri anlatmalarında bir sorun görmedim...Bu tür şeyler başka başlıklar altındada oluyor hayır neden benim topıktekine takıldınız ...?

''Benim yaşadığımla yorumlar arasında çok fark var konu dağılmış gitmiş...farkındayım..ne yapabilirim ?...benım derdimi düzgünce okuyup anlayabilen zaten bu şekilde yorum yapmıyacakta....ne demişler...ne söylersen söyle karşındakinin anladığı kadardır...herkez kendi başından geçen bir drumu anlatmıs...''
arkadaşım bu senin bana dediğin bişey..madem durumdan bu kadar rahattın insanlara hakaret eder gibi karşındakinin anlıcağı kadar demicektin..ben bunu düzeltesin diye dedim yanlış anlaşılman mümkün bu cümlede ve bunu yaşama die uyarıda bulundum düzgünce..ayrıca dikkat edersen o arkadaşa ağzımı açıp tek bişe demedim,kendisi benm adıma birşeyler demiş haliyle kabullenemem deilmi?tartışma başlatan ben olmuyorum bu durumda bana sölemeye hakkın yok o yüzden..sen bana farkındayım neyapayım demesen bende sana fikir verecek en ufak yardımda bulunmazdım zaten..şu anda ;ilk benim gibi düşünüp anlamıyorlar dersen sonrada bunu sölersen kusura bakma ikilemde kaldığını düşünürüm..ayrıca haklısın herkes başından geçeni yazabiliyor her yerde buna zaten lafım yok..ama bazı kişiler başından geçeni yazarken senin yaşadığına bağlamış ben onlara demedim tersine baştan sona kendi yaşadıını anlatmış bu senin alacağın cevap değilki..düşünsene sana ne faydası olabilir yaşanılanların?senin yaşadıklarına benzer anlatılıp cümlene bağlansa neyse sana fikir de olur yorumda..dediğim gibi ilk cümle senin bir daha dikkatle oku istersen bana katılıpta şimdi tartışma ben başlatmışım sei anlamamışım gibi davranma istersen..sana hakaret içeren yada kötü bişey diyen ben değilim kaldıki tartışma için ben atılayım..dikkat et canım..

Back
X