anlattıklarınız bugün yaşadığım şeyi anımsattı.
metrobüste idim, kendi ölçüsünde çok kalabalık sayılmasa da kalabalık bir vaktinde.kapı kenarında duruyorum, o esnada bir durağa gelindi, yaşlı bir teyzenin önünde kapı açıldı, tabi aksadı trafik. teyzenin elinde baston kenara kaçmaya çalışıyor ama nafile, sağdan soldan binme derdi. o esnada 14 15 yaşlarında bir çocuk tabiri caizse tam olarak teyzenin üstünden atladı , kadın sarsıldı bastonunu bıraktı yanındakini tutunarak ayakta durmayı başardı. yüreğim hopladı. kapılar kapanınca o çocuk yanımda durdu. sesimi çok yükseltmeden ikaz ettim, öyle sert bir şekilde de değil. 14 15 yaş diyorum ama çocuk en az 180cm boyunda, iri yarı. ee delişmen çağında, o zamanlarda böyle tam kontrollü davranamıyorlar, ikaz edivermişim işte:) kimden aldıysam bu didaktik huyumu. çocuk da belli ki efendi, bir şey demeden boynunu büktü. o esnada yanındaki bir adam " sana ne oluyor be, çocuğa ne yükleniyorsun" dedi. "asıl sana ne oluyor ne biçim konuşuyorsun " dedim. meğerse dayısı imiş. adam avazı çıktığı gibi bağırıyor bana doğru yükleniyor. o an düşündüğümü direk döktüm dilime. "benim değil dayısının uyarması gerekirdi. dayısı kalkmış beni adam etmeye çalışıyor. şimdi anladım bu çocuk belli ki efendi, dayısı ite kaka binince yavrucak kalıcam durakta diye korktu, belli ki bu sebeple yaptı." filan.. tabi adamı azdırdı bu lafım, itidali biraz kaybetmişim:) biraz da sağımda solumdakilerin verdiği destek yüzünden:) hayvan gibi biniyorsunuz filan diyorlardı. o durakta he yeter sizi mi çekicem diyip indi adam:) ee biraz sözsel bir linç oldu, hele hele bana yüklenmeye çalışınca uyarılar arttı.
velhasıl hiç pişman değilim, o çocuğu da kırmadığımı biliyorum. o çocukla dayısına konuştuğum uslüpla konusmadım. ama o dayı çok daha fazlasını hakediyor kesinlikle. benim tipte de hiç böyle asarım keserim tipi değildir, artık meslekten dolayı mıdır bilmem bir an dişlerimi çıkarıveriyorum, böyle olmasam adam resmen beni oracıkta rencide edecek kimbilir üzerime yürümekten maksadı ne ise onu yapmaya kalkışacak.
bir gün bundan dayak yiyeceğim tabi, fazla karışıyorum bazen sağa sola:)
ha o teyze düşse idi...