Hangisi Gitmek mi? Kalmak mı?

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Biraz uzun olucak ama lütfen okuyun fikirlerinize ihtiyacım var...Önce kendimden bahsedeyim 10 yıl önce Istanbuldan Karadenize küçük bir ilçeye gelin geldim.. Severek evlendim bu yuzden herseyin ustesinden gelirim diye dusundum kültür farklılığını maddiyati herseyo görmezden geldim ama sıkıntılarım hep artarak büyüdü. Ailemden uzaktayım diye aglayıp sızlarken çocuğumuzun olmadıgını ögrendim çok zor günler tedaviler geçirdim yine olmadı nasip etmedi Mevlam.. Üniversite mezunuyum ama iş de bulamadım yaşadığım yerde.. Alışmaya tutunmaya çalıştıkça benden giden çok şey oldu..Eşimin ailesi maddi manevi hicbirsekilde destek olmadılar yeri geldi destek yerine köstek oldular. Eşim abi ile ortak calisiyordu haksızlık ve huzursuzluk artık hat safhada olunca çareyi ayrılıp bir dünya borçla yeni işeri açmakta buldu.. Babanında hala çalıştığı baba malı olan dükkandan hakkı verilmedi ayrılırken olanlara hep seyirci kaldı asla evladim ne sorununuz var demedi senin hakkın budur verilmeli demedi iyi gunumde de kotu gunumde de olmadılar kisacasi..
Velhasılı dükkan açmak bizi çok zora soktu işler istediğimiz gibi gitmeyince borçlar ödeneceğine hep yukarı çıkınca devretmeye karar verdik..Eşim kendine iş bulmaya çalışacak bu süreçte ki burda maaşlar belli.
Benim artık düşünemez duruma gelmem tam da bu nokta işte.. Bizi buraya bağlayan hiçbir sebep yok eşimin memleketi olması dışında.. Aile desen var ama yok... Zar zor aldığımız kredi borcunun 4 yıl daha devam ettiği bir evimiz var sadece.. Sız olsaniz bu küçük ilçede debelenip durur musunuz alışılmışlıklar var diye?
Benim düşüncem Kocaelinde bize iş verebilecek ve bulabilecek yakın akrabamız var eğer ikimizin de işi garanti olursa buradan sıyrılıp gidelim mi? Hersey daha mı iyi olur bizim için?
Evimizi satıp ordan ayni degerde ev alıp kira yerine kredi odeyip geçimimizi sürdürebilir miyiz? Aileme de yakın olurum... Siz olsanız kalır mıydınız? Gözünüzü karartıp cekip gider miydiniz? Onların yüzünü bile gormek istemiyorum verdikleri sıkıntıdan dolayı ama öfkeyle bir anlık karar vermek de istemiyorum çok çaresizim neyin doğru olduğunu kestiremiyorum.. Tecrubelerinizi, iç sesinizi paylaşın lütfen benimle

Sızı oraya baglayan birsey yokkı Bosuna durmanız hata. Ne aileden destek, ne duzeni bir is, ben olsam hıc beklemem eger esınız de sizle aynı fikirdeyse bir sn. Daha durmayın kuru ev yada memleket olması sizin karnınızı doyurmaz.
Hepimiz memleketten uzaktayız. Sizde orda uzaklaşın madem kocaelıde ıs imkanı var girer calısırsınız en azından bu kadar bunalım olmaz. Gecım derdi olunca esler birbirine sarıyor ne gerek var?? Orda evinizde varmıs cıkarın satılığa oturacagınız yerden alırsınız dunyanın sonu degil ya.

En çok üzüldüğüm şey de o zaten.. Eşimle hiç sorunum yokken işten aileden sıkıntıdan gerilmelere başladık... Ben artık akşam eve geldiğinde günun nasıldı diyemiyorum bile biliyorum çünkü ikimiz de çok yıprandık o da hep suratı düşük ben de hep nolacak napacaz diye ağlar oldum ... Düzelir miyiz ki burdan gidersek

Aslında siz mantıklı bir yol bulmuşsunuz bile.İş olayı kesinleşince evi satamasanızda kiraya verebilirsiniz.Bir şekilde evin kredisine de katkı sağlar .Yenilik iyi gelir insana .

Tabıkı duzelır siniz maddi anlamda insan cok bunaltıyor kendi ailemden biliyorum. Peki esınız tasına fikrine ne diyor?

O da kararsız önce burda bir deneyelim en azından evimiz var diyor ama bana iş bulamazsak tek maaşla yine çok zor.. Benim de gururuma dokunuyor esnafken kendi isi varken tanidigi bildigi yerde birisinin yanina girecek olması... hepten kaçip gidesim var gönül kırıklıklarım var... kendimi iyi hissetmiyorum

Aslında siz mantıklı bir yol bulmuşsunuz bile.İş olayı kesinleşince evi satamasanızda kiraya verebilirsiniz.Bir şekilde evin kredisine de katkı sağlar .Yenilik iyi gelir insana .
Korkularım da haksız mıyım güçlü bir duruş yeniden silkelenmek lazım di mi... Allahım kolay bir yol göstersin ne diyim içim şişti günlerdir

Orda kalmaniz size surekli sorunlar yaraticak.Gecim derdi dahada buyur kucuk yerde destek yok birde zor olur.Bence tasinin ikiniz calisip birbirinize sirtinizi yaslayin.Bazi aileler sanki hic genc olmamis gibi hic o yollardan gecmemis gibi davranabiliyorlar.Allah yar ve yardimciniz olsun.

Napıp edip ikna edin tasınacagınız yer ıyı gelecektir hem o kadar okumussunuz evde oturmak İcinmı. Siz sırf sevginizin peısnden gıtmıssınız on sene esınız de bazı seyler den feragat etmeli. Yoksa bu sekilde Allah korusun sıkıntıların sonu bosanmaya kadar gider.

Allah Razı olsun canım... evet işte burda uzalıyosun ne kısalıyosun 2-3 yılda bir hep bu tarz çıkmazlara girdik gitsek mi diye ama cesaret edemedik bu en ağırı oldu...

Allah muhafaza gerçekten ben çok yoruldum mücadele çok verdim ama bana iyi gelmedi burası... çok sağolun deger verip yazdığınız için

Allah Razı olsun canım... evet işte burda uzalıyosun ne kısalıyosun 2-3 yılda bir hep bu tarz çıkmazlara girdik gitsek mi diye ama cesaret edemedik bu en ağırı oldu...
Isletmeyi baska biyerde acsaydiniz coktan ilerlemistiniz bosverin cikin ikiniz bir yola en guzeli o olcak

Mesele adım atmakta ilk adımdan Sonra Gerisi gelir .İnsan bilmediği şeyden korkar derlerya aynen öyle.Hem ne kaybedeceksiniz ki:) Kervan yola çıksın azimle ,sabırla düzeniniz oluverir bugün sizi korkutan .Bugün elinizdeki imkanlarla Kocaeli yarın Belki İstanbul'da daha yi bir imkan olur .sonrası Sonra :)

Aynen öyle bir yoluna girsek gerisi gelecek eminim.. Kimse de kal demiyor herkes git diyor sanırım en dogrusu bu

Kocaeli'de çok rahat ikinizde iş bulursunuz ben olsam hiç düşünmem geçip giderdim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…