Hangisini seçerdiniz

glanz89

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2022
48
20
18
37
Merhaba, ben öğretmenim. Kısa zaman önce doğum yaptım. Ücretsiz izne ayrıldım. Daha önce güzel bir yerde yaşıyorduk. Ama artan kira ve tek maaşla geçinceğimizden ev aldık. Kredi oranımızda çok düşük. Ama oturduğum yeri sevmiyorum. Merkeze uzak. Köy gibi. Bize uygun değil. İmkan yok. Eşime seneye cocuk 1,5 yaşında olucak ben işe döneyim, zaten işyeri kolaylık sağlıcak, oturduğumuz evi kiraya verelim dedim, üstüne ekleyip daha iyi bir yere taşınalım dedim. Hayır diyor. Kiracıyla uğraşamam, bende kiraya gidemem diyor. Bende daha nezih yere gidelim, cocugun gelecegide önemli diyorum . Kendi işe gidiyor biz tüm gün evdeyiz. Calısacagım yer ücretsiz okutma hakkı sağlıcak. Hem kimsenin eline bakmayız. Aile bazen destek veriyor ama yüz tane laf ediyor. Bende iki maaş olsun daha iyi şartlarda yaşayalım diyorum. Sizce kim haklı. Ne yapardınız

Aynısını daha yeni bir arkadaşım yaptı. Kendisi sitelerin bol olduğu ama küçük sayılabilecek evini kiraya verip, dublex bir ev tuttu. Hemde sitedeki evinin kirasının üstüne sadece 3-5 ekleyerek harika bir evde oturuyor şuan. Aralarında 5 km bile yok ama gerçekten hayat standartlarını çok etkileyen bir olay. Eşinize kiracınızı memur, doktor vs bu tarz sağlam bir işi olan kişilerden seçeceğinizi söyleyebilirsiniz. Bir yerde ikna olur.

Evi alırken bütün bunları göz önünde bulundurmaniz gerekirdi aslında.
Ben eşinize de hak vermedim değil.
Kiracı nasıl biri çıkacak onunla uğraş burada konu açılmış kiracı kirayı ödemiyor evden de çıkmıyor diye.
Cidden iyi birine denk gelmek mühim.
Ama sizde haklısınız tabi.
Bu arada aileler yardım etmek zorunda değil koskoca insanlarsiniz zaten.

Çocuğunuzun eğitiminin ücretsiz sağlanacak olması güzel, işe dönmeniz aileniz için faydalı olur zaten. Taşınma istebime sebebinizi de mantıklı buldum. İkna edersiniz bence eşinizi

Merhaba, ben öğretmenim. Kısa zaman önce doğum yaptım. Ücretsiz izne ayrıldım. Daha önce güzel bir yerde yaşıyorduk. Ama artan kira ve tek maaşla geçinceğimizden ev aldık. Kredi oranımızda çok düşük. Ama oturduğum yeri sevmiyorum. Merkeze uzak. Köy gibi. Bize uygun değil. İmkan yok. Eşime seneye cocuk 1,5 yaşında olucak ben işe döneyim, zaten işyeri kolaylık sağlıcak, oturduğumuz evi kiraya verelim dedim, üstüne ekleyip daha iyi bir yere taşınalım dedim. Hayır diyor. Kiracıyla uğraşamam, bende kiraya gidemem diyor. Bende daha nezih yere gidelim, cocugun gelecegide önemli diyorum . Kendi işe gidiyor biz tüm gün evdeyiz. Calısacagım yer ücretsiz okutma hakkı sağlıcak. Hem kimsenin eline bakmayız. Aile bazen destek veriyor ama yüz tane laf ediyor. Bende iki maaş olsun daha iyi şartlarda yaşayalım diyorum. Sizce kim haklı. Ne yapardınız
Kiracı konusunda eşiniz haklı.
İşe kesinlikle dönün ama kiracıyı bilemedim.Çok sorun yaşayanda var bu konuda.

Kiracı konusunda eşiniz haklı
Çok iyi biri de denk gelebilir çok kötü de. Ev onlar içinde aynı özellikleri taşıyacak o yüzden tutulma kriterleri sizin beklentinizden farklı olacak
Kötü muhit kirası ile iyi evde oturmanız zor sızım iyi ev sahibine denk gelmeniz rısk
Ama işinize dönün kimseden yardım beklemeyin

Borç borçla ödenmez. Yani kiracıdan gelecek kira parasına güvenip kira borcuna girilmez. Biraz sabır. Şartlar her zaman dört dörtlük olmuyor. Ev borcunuz bitsin sonra tekrar durum değerlendirmesi yaparsınız.
Ama işinize kesinlikle dönmelisiniz bence.

Tum bu söyledikleriniz evinizin tasinmasinami bagli yani tasinmasaniz calisamayacakmisiniz cocugu ücretsiz okutamayacakmisiniz eger tasinmadan da bunlari yapabilecekseniz taşınmayin bi tarafta ev sahibi bi tarafta kiraci ile ugrasacaksiniz icinden biri kotu ciksa basiniza bela olur sonra esinle senin yuzunden tum bunlar diye kavga edersiniz

Burada en önemli sıkıntı size gelen kiranın aksaması ihtimali. Biz de bir süre kendi evimizi kiraya verip kiraya çıkmıştık. Kiracılarımızın dönem dönem geciktiği oluyordu ve öyle aylarda zorlanıyorduk.

Back
X