Hangisini seçmeliyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca ben de çocuğumun kıyafetlerini, oyuncaklarını satıyorum. Bazılarını bağışlıyorum ama çok beğendiklerimi uygun fiyata satıyorum ki birinci eline bütçesi yetmeyen bir aileyi sevindireyim. Bu çul çaput satmak değil yardımlaşmadır. Tasarruftur. Çevreciliktir. Ayılıp bayıldığınız h&m senelerdir eski giysi toplar baştan tasarlar tekrar para verir alırsınız. Geri dönüşümden geçen giyisi alırsınız gayet yüksek meblağa. Benim yepyeni kıyafetimi neden alana yada sattığım için bana bu küçümseme ifadeler geliyor.
Avrupada çocuklar ayın belli gününde kendi oyuncaklarını satarlar, kimse de gocunmaz alır. Bu bir kompleks bana göre.

Bu konudaki bana göre tek sorun her sakallıyı dedesi zannetmesi
Herkesle evlilik hayali kurması
Onun dışında bilmem flört sayısı falanın önemi yok
Belki anlattığı gibidir
Ve evet insanlar ilgi çekmek beğenilmek ister
Bu birinci neden
İkincisi ise
Ve arkadaş daha önce evliliğin arifesinden dönmüş çok zor günler yaşamış o günleri burayada yazmıştı
Psikolojik olarak evliliğin onu tamamlayacağını düşünüyordur
Bunlar konu sahibini bu kadar yermenin bahanesi olabilir mi
Birşeyler yanlış gibi ama nerede bilmiyorum

Çirkinim, güzelim konuları zaten bu kavramlar üzerine açılmış konular. Yani konu sahipleri de bunları konuşmak için açmış oluyor o konuları. O zaman aşağılama ve hakaret olmadığı sürece her yorumu kaldıracaklar mecbur. Aksi durumda konu açmasınlar. Ama bu konunun konu sahibinin kaşıyla gözüyle bir alakası yoktu ki. Bu sebeple açmadı ki konuyu. Birileri konuyu zorla oraya getirmiş. Konu sahibi güzelim ya da çirkinim de demiyordu ki.
Zaten ıfsa eden de gizli ıfsa yaptı aklınca.
Bilmem ne sitesinde cul caput satıyorsun yazdı konuyla alakasız.
Bu seni buldum demekti bu, konu sahıbı saklanmıs gıbı.
Evim var dıyosun ama cul caput satıyorsun diyerek bu sefer baska seyden asagıladı.
Konu da burdan uzadı gıttı.

Eklemeden gecemicem konu ve yorumlar o uye yazana kadar cok eglenceli ve guzeldı. Konu sahıbı de sakince yazıyordu

Çirkinim, güzelim konuları zaten bu kavramlar üzerine açılmış konular. Yani konu sahipleri de bunları konuşmak için açmış oluyor o konuları. O zaman aşağılama ve hakaret olmadığı sürece her yorumu kaldıracaklar mecbur. Aksi durumda konu açmasınlar. Ama bu konunun konu sahibinin kaşıyla gözüyle bir alakası yoktu ki. Bu sebeple açmadı ki konuyu. Birileri konuyu zorla oraya getirmiş. Konu sahibi güzelim ya da çirkinim de demiyordu ki.
Konu sahibinin de zaten çok güzelim diye bir iddiası yok. Ama kaçırılan nokta bu işler güzelliğe bakmıyor. Etkileyicilik bambaşka bir şey.

Ayrıca ben de çocuğumun kıyafetlerini, oyuncaklarını satıyorum. Bazılarını bağışlıyorum ama çok beğendiklerimi uygun fiyata satıyorum ki birinci eline bütçesi yetmeyen bir aileyi sevindireyim. Bu çul çaput satmak değil yardımlaşmadır. Tasarruftur. Çevreciliktir. Ayılıp bayıldığınız h&m senelerdir eski giysi toplar baştan tasarlar tekrar para verir alırsınız. Geri dönüşümden geçen giyisi alırsınız gayet yüksek meblağa. Benim yepyeni kıyafetimi neden alana yada sattığım için bana bu küçümseme ifadeler geliyor.
Avrupada çocuklar ayın belli gününde kendi oyuncaklarını satarlar, kimse de gocunmaz alır. Bu bir kompleks bana göre.
Satarsınız ya kime ne.
Hobı olarak satarsın ihtiyacından satarsın.
En zenginler bile yapıyor bu satısları, bunu Asagılamak sacma olan. Orda esya satmak degıl

Belki anlattığı gibidir
Ve evet insanlar ilgi çekmek beğenilmek ister
Bu birinci neden
İkincisi ise
Ve arkadaş daha önce evliliğin arifesinden dönmüş çok zor günler yaşamış o günleri burayada yazmıştı
Psikolojik olarak evliliğin onu tamamlayacağını düşünüyordur
Bunlar konu sahibini bu kadar yermenin bahanesi olabilir mi
Birşeyler yanlış gibi ama nerede bilmiyorum
Ben yermedim yorumlarımı okumussunuzdur ben bazı insanların burada kendilerini bu yolla tatmın ettiğini düşünüyorum

eminim bazıları ben daha güzelim benim olmazken onun nasıl oluyor falan diyorlardır

Zaten ıfsa eden de gizli ıfsa yaptı aklınca.
Bilmem ne sitesinde cul caput satıyorsun yazdı konuyla alakasız.
Bu seni buldum demekti, konu sahıbı saklanmıs gıbı.
Evim var dıyosun ama cul caput satıyorsun diyerek bu sefer baska seyden asagıladı.
Konu da burdan uzadı gıttı.
Ya dikkati oraya çekmesi yeter, niye çekiyor ki? Gizli ifşa diye bir şey olamaz. Zaten gayet bulma yolunu göstermiş. 50 tane o sitelerden olsa, arayan bulur ki o kadar site zaten yok. Ay ben sinirleri genel olarak alınmış bir insanım ama şu yapılan cidden cinlerimi tepeme çıkardı. :KK43:

Satarsınız ya kime ne.
Hobı olarak satarsın ihtiyacından satarsın.
En zenginler bile yapıyor bu satısları, bunu Asagılamak sacma olan. Orda esya satmak degıl
Geçtiğimiz kış crocs çizme sattım. Beş kere giymiştir oğlum. Ben oldukça pahalı aldığım halde 50 tl ye sattım. Alan anne bana resmen dua edeceğim size dedi. Yepyeni şeyi atmaktansa gerçekten parası yetmeyen bir aileyi sevindiriyorum.
Oğlumun 500 liralık hoppalasını 100 tl ye göndermiştim. Benden sonra o da satmış. Yıpranmıyor bile, üç beş çocuk daha büyütür yani.
Atmak asıl şımarıklık bana göre

Ya dikkati oraya çekmesi yeter, niye çekiyor ki? Gizli ifşa diye bir şey olamaz. Zaten gayet bulma yolunu göstermiş. 50 tane o sitelerden olsa, arayan bulur ki o kadar site yok. Ay ben sinirleri genel olarak alınmış bir insanım ama şu yapılan cidden cinlerimi tepeme çıkardı. :(
Konu da en itici yorum oydu zaten. Ve ne alaka diye sordum. Onu yazıp gıttı yorumcu.ondan sonra da konu toplanmadı.
Gızlıden kastım asırı duyarlı oldugunda degıl 'bak seni buldum kips' gıbı.
Art niyetli yanı.
Sonra da culdan caputtan gırdı.
Halbuki ona kadar eglencelıydı konu.

Ama dolaylı yoldan ima güzelim tercih ediliyorum diyor
Ben böyle anlayanları haksız bulmuyorum
Benim takıldığım nokta neden herkesin isteyebileceği birşeyin biri tarafından dile getirilmesi hayatın gerçeği olabilme ihtinali insanları çileden çıkarıyor

Eklemeden gecemicem konu ve yorumlar o uye yazana kadar cok eglenceli ve guzeldı. Konu sahıbı de sakince yazıyordu
Şu eklemeye ben de bir ekleme yapayım. Konu sahibi bir çok açıdan yadırgadığım, garipsediğim bir üye ama çok sevdiğim bir özelliği var, o kadar yüklenilmesine rağmen hiçbir terbiyesizliğini görmedim. Valla bu foruma çemkiren üye lazım demek ki. Böyle sakin sakin cevap verince zıvanadan çıkılıyor.

Ben yermedim yorumlarımı okumussunuzdur ben bazı insanların burada kendilerini bu yolla tatmın ettiğini düşünüyorum

eminim bazıları ben daha güzelim benim olmazken onun nasıl oluyor falan diyorlardır
Seni alıntılamam sebebi mesajın dikkatimi çekti onu ima etmediği biliyorum

Şu eklemeye ben de bir ekleme yapayım. Konu sahibi bir çok açıdan yadırgadığım, garipsediğim bir üye ama çok sevdiğim bir özelliği var, o kadar yüklenilmesine rağmen hiçbir terbiyesizliğini görmedim. Valla bu foruma çemkiren üye lazım demek ki. Böyle sakin sakin cevap verince zıvanadan çıkılıyor.
Aynen o sakinliği benım de dikkatimı cektı ve konu buyuzden de eglencelıydı.
Ta ki cul caput yazılana kadar.

Ama dolaylı yoldan ima güzelim tercih ediliyorum diyor
Ben böyle anlayanları haksız bulmuyorum
Benim takıldığım nokta neden herkesin isteyebileceği birşeyin biri tarafından dile getirilmesi hayatın gerçeği olabilme ihtinali insanları çileden çıkarıyor
Bir insanın güzelim, tercih ediliyorum demesi tamamen kendiyle alakalı bir durumdur aslında, değil mi? Yani onun güzel ve tercih ediliyor olmasının bize bir etkisi yok, yalan da olsa doğru da olsa böyle. Ama bir insanın tipiyle alay etmeye kalkışmak, bu tiple seni kim beğenir tarzında yorumlar yapmak ahlaki değil. Sizinle aynı fikirde olduğumuzu anlıyorum bu arada. =)) Size laf anlatıyormuş gibi anlaşılmasın da. Derdimi dile getiriyorum işte.

ben de aynı şekilde yazdığımda beni de ezikledi kendince , sen de mi üzerine sürdüklerini 20-30 liraya satıyosun ben hiç öyle şeyler yapmam demekki yapmam lazımmış böyle zengin olunuyomuş diye (ama nedense uygulama telefonunda yüklü ve konu sahibini bulmuş ifşaladı).zengin olduğumu nerden çıkarttı onu da anlamadım :işsiz:

Geçtiğimiz kış crocs çizme sattım. Beş kere giymiştir oğlum. Ben oldukça pahalı aldığım halde 50 tl ye sattım. Alan anne bana resmen dua edeceğim size dedi. Yepyeni şeyi atmaktansa gerçekten parası yetmeyen bir aileyi sevindiriyorum.
Oğlumun 500 liralık hoppalasını 100 tl ye göndermiştim. Benden sonra o da satmış. Yıpranmıyor bile, üç beş çocuk daha büyütür yani.
Atmak asıl şımarıklık bana göre

Evet sizin çok güzel sebepleriniz varmış ama keyfi olarak da satılabilirdi. Geçen sene bigudi almıştım internetten, saçımın uzunluğuna göre küçük kaldı. Bir kere kullanıp sattım, neden evde kalabalık yapsın ki?
Konu sahibi gelir elde etmek de isteyebilirdi ayrıca. Belki evi krediyle aldı krediyi ödemekte zorlanıyor. Bunun sorgulanması aşırı saçma.

Anlamadığım tek konu bir hemcinsimizi neden ifşa etmek için kendimizi yırtarız? Bu çok çirkin bir davranış.

Hiç etik de bulmuyorum. Kendisi istemedikçe özel bilgileri ortaya saçılmamalı. Biraz empati yapsa herkes böyle sorunlarla karşılaşmayız.

Son düzenleme:
Evleneceğimiz insanı böyle menüden yemek seçer modunda seçmek de ne bileyim... :olamaz:
İlk adayı daha tanımıyorsunuz bile ve her şeyini bırakıp, evlemeyi, buraya yerleşmeyi düşünüyor. Baştan geri zekalı galiba diye postayı koymanız gerekmez mi?
İkinci adayla da pek bir tanışıklık yok ama evlilik muhabbeti var. Yahu evlilik ilişkideki sonraki levellerdan biridir. Önce bir tanışsaydınız. Nasıl huyları istediğim gibi diyebiliyorsunuz. Nişanlınızdan ayrılalı 1 sene ancak olmuş ama aday tanıma trafiğiniz öylesine yoğun ki, kimseyi ciddi anlamda tanımaya fırsatınız olamaz, hepsini ancak yüzeysel tanıyabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu evlilik düşünmek için yeterli mi sizce?
Son aday zaten mantığınıza uymamış ayrılmışsınız, parası mı tekrar adaylar arasına sokuyor bu durumda kendisini? Benim tespitim değil, siz böyle anlatıyorsunuz. Evlilik böyle sığ bir şey mi sizin için?

2. Aday: Kitap okurum, spor yaparım, ev işlerine yardımcı olurum
Konu sahibi: Huyları tam istediğim gibi :KK36:

Yani tanışmadan, birlikte vakit geçirmeden, bir yaşantı olmadan anca bu kadar, karşısındakinin söylediği doğru/yanlış bilinmez şeylerle, tanır insan karşısındakini. Ülkede de herkes sık spor yapar ve kitap okur zaten :KK53:. Bazı yorumlarını okuyunca How I Met Your Mother'da Katy Perry'nin canlandırdığı karakterin saflıklarına dedikleri gibi, "Oh honey..." diyorum ben burada.

Evet sizin çok güzel sebepleriniz varmış ama keyfi olarak da satılabilirdi. Geçen sene bigudi almıştım internetten, saçımın uzunluğuna göre küçük kaldı. Bir kere kullanıp sattım, neden evde kalabalık yapsın ki?
Konu sahibi gelir elde etmek de isteyebilirdi ayrıca. Belki evi krediyle aldı krediyi ödemekte zorlanıyor. Bunun sorgulanması aşırı saçma.
Zaten bağış yapacak yer de bulamıyorsun. Lösev kullanılmış giysi kabul etmez. Belediyeler alıyor ama tam güvenemiyorum. Kullanılacak bir şeyi atmak bana göre çevreye zarar. Bu nedenle de satıyorum. Satacağım da burdan insanların üstüne yürümek çok ayıp

Twitter'da Gigi Hadid'i linç ediyorlar, "ehahaha ne kadar çirkinmiş ya la ben daha güzelim bundan ehahhaah" tarzı (kız hamile ve yüzü şişmiş sadece); buraya geldim burada da linç gördüm.

Güzellik çok göreceli bir kavram değil mi yahu? Ben buraya çirkin bulduğum ünlüleri yazsam beni taşa tutarsınız "Neee bu mu çirkin git yakın gözlüğü al" diye. Ama bana çirkin geliyor. Belki bu kızın da albenisi var, girdiği ortamda dikkat çeken birisi ondan beğeniliyordur; belki o kadar özgüvenlidir ki size güzel gelmediği halde talip olan erkekler onu çok güzel buluyordur. Bilemeyiz. Lütfen bu şekilde yapılan linçlere ortak olmayın. Başka birisi size yapsa ne kadar üzülürsünüz. "Ben böyle yapmıyorum" falan demeyin, linç etmek için kimsenin bahaneye ihtiyacı yok.

Fotoğrafı görmedim, görmek de istemiyorum bu arada. Konu sahibi isteyerek paylaşmadığı sürece bu ifşadır, ifşayı da etik bulmuyorum.
Hak veriyorum
Sonradan fark ettim
Kimsenin özel hayatının ifşalanmasını doğru bulmuyorum
Sapık değilse suç işlemediyse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X