hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

niluferarda

muhatabım olamazsınız
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
4.025
28
358
evet yeniden ben
bu hanım kızlarımız
kendileri yaptıkları olumsuz davranışları
çocukları yapsa ne tepki verirdi çok merak ediyorum
tüh kaka yazıksana bizi hiçmi düşünmedin boynumuzu eğdin
daha ne ler neler

EBE KIZIM OZAMAN SE HANGİ HAKLA ANANIN BABANIN BOYNUNU EĞERSİN
hangi hakla kendine ömür boyu unutamıcağın yaralar açarsın
silkelen kendine gel

başlıkla ilgilenceğinize siz ne düşünüyosunuz sizin doğru anlatımınız yol göstericiliğiniz ne onu yazın
belki sizin doğrunuzda nda ders alınır
size konu ve başlık beyendirmeye gidresk çok işimiz var

Ben kapatılan başlıkta çözüm önerinizi sormuştum.
Bir arkadaş cevaplamıştı, sizin önerilerinizi de bekliyorum.
Cevaplayan arkadaşa şunları yazmıştım:

Doğrudur; kültür, sanat, okumak görmek güzeldir.
Ancak bunlar sosyal ihtiyaçlardır ve fizyolojik ihtiyaçların önüne geçemezler.
Cinselliğin fizyolojik bir ihtiyaç olduğunu da biliyoruz.
Yani ki kitap okuyunca nasıl doymuyorsak, gezip görerek de cinsellik kavramını bastıramayız.
Ayrıca bastırmak asla çözüm değildir...
Bakınız, ülkemiz.
Eleştirdiğiniz şeyler aslında cinselliğin bilinçsizce yaşanmasından kaynaklanır.
Biz kızlarımıza bedenine ve cinselliğine saygı duymayı öğretmiyoruz, utanmayı öğretiyoruz ne yazık ki...

okullarda cinsellik eğitimi verilince
ilk tepki yine velilerden oluyo yok uyuyan çocuklar uyandırılıyomuş yok buda anlatılırmıymış
e uyarma anlatma
sonra olacaklardan kim sorumlu yine devlet
birazda doğruyu yanlışı kendimiz anlatalım tü kaka yla nereye kadar

hoş geldin canım
konunun digerinde cevap yazdım ve biri bana ve aileme terbiye konusuna girmiş yarası kocundu sanırım
çok şükür benim ailem çok güzel terbiye vermişki ..................................................................
aileni övmüşün diye yazmış ailemi övmedim olanı söyledim ,herkezin (bazılarının )yaptıgı gibi yok benim annem şöyle yok böyle sıkıldım demedigim için sanırım
ailemi tabi yazarım niye yazmayım iyiki böyle yetiştirmiş beni
arkadaşım konu kapandıgı için buradan cevap yazdım

şimdi burayı okuyacak genç kızlarımıza söyleyeyim:
hayat çok degerli ve yaşamış oldugunuz bazı şeyler için deymez eger burada ii veya kötü eleştiri yapılacaktır ki emin olun buradaki ablalarınız,kardeşleriniz,arkadaşlarınız
tecrübelerinden size yazıyo sadece sizin için çünkü daha sonra pişmanlık yaşayacagınız şeyler üzülüp aglayacagınız hatta ve hatta intihara kalkışacagınız (allah korusun)olaylar başınıza gelmesin diye
allah kimseyi yalnız yaratmadı tabiki aşık olacaksın tabiki seveceksin bu senin hakkın ama cinsel birliktelik,aşkını yaşa doya doya daha sonra birgün nasılsa yaşayacaksın
inş okursunuz ve inş faydası olur

Katılıyorum.
Hep tu kaka dendiği için kızlarımız saçma sapan durumlarda kalıyor.
Cinselliğin bir eğitimi olmalı.
Doğal olduğu, utanılacak bir şey olmadığı, korunulması gerektiği, bedenin kişiye ait olduğu ve özel olduğu anlatılmalı.
Bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlışlarda gençlere sırt çevriliyor, dışlanıyor, damgalanıyor ve hatta öldürülüyor.

Eğitim ailede başlar bunun çözümü de öyledir bence tabi oğluna da kızına da. Aile bunun ayıp ve tehlikeli olarak anlatmamalı aksine olumlu yaklaşıp ne şekilde yaşanması gerektiğini ve en güzel zamanını nasıl tayin edebileceklerini belirtmeli. İyi örnekleri sunduğu gibi kötü yanlarını da örnekleri ile göstermeli. Evladının yakın arkadaş çevresini iyi tanılamalı bunuda kendi evladı ile yakın arkadaşı gibi davranarak gerçekleştirebilir.

Benim önerim bu.

Aslında hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz gibi görünüyor şu anda.
Ancak buraya gelen kızlar neredeyse linç ediliyor.
Acıkınca yersiniz.Ancak yiyeceğinizi çalmak yanlış bir davranıştır.Hırsızlar var diye de acıkmayı yasaklamaya benzer cinselliği kısıtlamak.
Aslolan doğru biçimi, durumu öğretmek, yanlış yapıldığında yanında olup yol gösterebilmektir.

evt canım haklısın bende aynısını yazmaya çalıştım ve bazıları benim ailemin terbiyesine girmiş işte böyle bi kafa yapısı olunca böylede bir millet oluyoruz
herşey ailede vede annede benim annem konuşarak hallaederdi benimde evlatlarım var ve konuşarak inş arkadaş gibi

Diğer başlığı bıraksak...
Zira sizin orada kullandığınız "ucuz" ifadesi beni de çok rahatsız etti.

kızlarımıza korunma yöntemini öğretirken hymenplasti den bahsedelim ..çünkü türk erkekleri birlikte olduklarıyla evliliğe yanaşmaz yine bakire ararlar...
ha bi çok bakiremizde varki sürtündük ,yırtındık acep bişi oldu mu diyede dolanır...
bu durumlar çok karışık bence cinsellik eğitimi vermenin manası yok niye babalarımız dedelerimiz bu işin eğitimini mi almışlar hiç sanmam cinsellik zaten doğuştan genlerimizde var
vaarsın çocuk leylek getirdi bilsin bebeği varsın anneler sus bakiyim çocuklar bunu bilmez desin eskiden böyleydi ne asosyal oldum nede cinsellikte sorun yaşadım
bence çok eşelemeyin bakaret hazineniz olsun en azından evlenmeden kaybedeceksenizde sizden vazçgemeyecek sizinle niyeti citti olan ve uzun soluklubi ilişki yaşadığınızla paylaşınki sonrasında üzülen sızlanan olmayın ..

Son düzenleme:
başlıgı bırakalım demişsiniz ama siz yazmışını
neden rahatsız ediyo anlamadım
kız konu açmış yok babamın eniştesi ile çok küçükken tersten ilişki oldu ,sesimi çıkarmadım,bir daha konu açmış erkek arkadaşım sürtünerek boşaldı karnıma hamilemiyim
evt arkadaşım sende haklısın bunlar dogru bizim yazdıklarımız yanlış haklısın haklısın nediyeyim

evet ben yazdım aile terbiyesi cümlesini

evet uslubunuz çok çirkindi

sizin düşüncenizde olmayan birileri için ucuz demek çok çirkindi yanlış mıyım

ve hala aynı uslupla devam ediyorsunuz

benim gocunduğum birşey yok

ben nasıl olsa evlendim diye bu tarz yaşayan kişiler hakkında ne kadar ucuzlar gibi birşey yazmıyorum

birşeyleri savunurken karşıt düşünceleri yerden yere vurmak ağır ithamlarda bulundurmak çok yanlış

ne kadar ucuzmuş kızların oraları ne demek allah aşkına yaa

yani evlendikten sonra ilişkiye girenlerin oraları pahalı mı oluyor

onu mu demek istiyorsunuz

kırmızı işaretlediğim yer demek ki isteyince çok kibar dille de açıklama yapabiliryomuşunuz

bunu yazmak varken neden bel altı vuruyorsunuz

yoksa benim de istediğini yapsınlar 35 erkekler bereber olsunlar gibi düşüncem yok

ama uslup çok yanlış

Son düzenleme:

Cinsel eğitimden kasıt nasıl çocuk yapılır değil zaten.
Korunma yöntemleri, bulaşabilecek hastalıklar, istenmeyen sonuçların neler olabileceği vs.
Ayrıca bekaret hazine falan olmamalı.
Böyle görüldüğü için bir koşu burada konu açılıyor ya da zar diktirme operasyonları yapılıyor zaten.
Biz bedenine saygı göstermeyi öğretelim yeter.

cinsellik hala tabu ülkemizde
erkeğin elinin kiri kadının ise ölüm sebebi olarak görülüyor birçok yerde
cinselliği yaşayamayan baskı altındaki kişilerde malesef zara zarar vermiycek şekilde yaşıyorlar cinselliği
o zaman bekaretin anlamı yok evet
ancak namusun iki damla kanla ölçüldüğü ülkemizde baskıların sonucunda bunların olması çok normal
bilinçlenme yok eğitim yok ne bekliyordunuz ki

insanlar burada her istedigini yazıp yazıp çıkıyo benim yazdıgım ucuz kelimesi polemik yaratıyo vaybe vaybe
demek çok faklı düşünceler var burada arkadaş konu açmış hadi sizde ozaman daha kibar usluplar kullanında kızlarımıza örnek olsun

Son düzenleme:
Rahatsız oldum çünkü ifade hoş değil.
Yargılama ve etiketleme olduğunu hissettim.
Bütün bu konuların açılma sebebi o kızlar toplumda yargılandığı için zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…