- Konu Sahibi niluferarda
-
aslında konu o kadar "özel" ki insanın "sana ne? kime ne?" diyesi geliyor.
bu mudur derdiniz, ilk başlığın ardından "hanım kız" tabiriyle aynı konuya devam etmeniz?
sahi, size ne?
gerçekten bunu merak ediyorum.
ben de bilinçsizce ilişki yaşayıp eyvah hamileyim diyene kızıyorum, bir cana kıyacağı için. ama o, onun kararı. neden siz "siz" olarak yaşarken onun "kendi" olarak yaşaması sizi rahatsız ediyor?
düşüncenize göre en büyük yargıç allah değil mi? neden yargılamayı onu bırakıp yunus'un felsefesiyle bakmıyorsunuz olaya?
"yaradılanı severiz/yaratandan ötürü"
aslında konu o kadar "özel" ki insanın "sana ne? kime ne?" diyesi geliyor.
bu mudur derdiniz, ilk başlığın ardından "hanım kız" tabiriyle aynı konuya devam etmeniz?
sahi, size ne?
gerçekten bunu merak ediyorum.
ben de bilinçsizce ilişki yaşayıp eyvah hamileyim diyene kızıyorum, bir cana kıyacağı için. ama o, onun kararı. neden siz "siz" olarak yaşarken onun "kendi" olarak yaşaması sizi rahatsız ediyor?
düşüncenize göre en büyük yargıç allah değil mi? neden yargılamayı onu bırakıp yunus'un felsefesiyle bakmıyorsunuz olaya?
"yaradılanı severiz/yaratandan ötürü"
katılıyorum
başka bi uslupla açılsa konu eyvallah
ama çok belli bi yargılama bi suçlama bi kötüleme söz konusu
benim anlamadığım
niye sadece kızlar için açılıyor
bu ilişki iki kişi yaşanmıyor mu
ortada bi yanlış varsa 2 kişilik bi yanlış yok mu
neden cezası kıza kesiliyor
yoksa konu yine erkeğin elinin kiri kızın namusu olayına mı gidiyor
evet son zamanlarda açılan konular üzücü
ilişki yaşadıkları için değil ama
yanlış kişilere güvendikleri ve tanımadan etmeden bu işe bulaştıkları için
erkeklerinde bunların arkasında durmayıp bi sorunda kaçıp gittikleri için
neden hanım kızlarımız ??
Neden erkekler dıkkat etmek zorunda değılde ben dıkkat etmek zorundayım??
cınsellık nıye tabu bu ülkede ya
bırde şu ayrımcılık yok mu
erkek yapar, erkek gezer tozar s...ar ıçer
yapmazsa ayıp değıl mı
bı erkek ılışkıye gırmezse gaydır zaten bızım memleketımızde
ama kız bırşeyler yaşayınca namussuz
aşağlık, zıllıı daha neler neler
heee ama bı konuda katılıyorum, madem bırşeyler yaşıyorsun, arkasında durcaksın
madem hamıle kalmak ıstemıyorsun bılınçlı bı şekılde koruncaksın
madem sevışıyorsun, eyvah anam babam duyarsa nolur elalem ne der demıceksın !!
Eminim erkeklerde bu tür konu açıyorlardır herhangi bir sitede.
Ama icerikleri çok farklı oluyordur.
Kızlarımız, eyvah hata yaptım korkuyorum derken, Erkekler bugün bir piliç götürdüm tarzında
igrenç espriler yapiyorlardir.
Bir yandan korkudan tirtir titreyen genc bir kız.
Diğer yandan, arkadaşlarına marifetmiş gibi anlatan erkek.
Bunlar üzücü ama gerçek.
İşte buda yetiştirme tarzı ve hatalarından kaynaklanıyor bence.
Kesinlikle katılıyorum. Bilinçsiz kızlarımız bir yana da, biraz da kız görünce metrekareye 5-10 litre salya bırakan bilinçsiz(!) erkeklerden bahsedelim. Kızlar kendi kendilerini hamile bırakmıyorlar herhalde.
Ki buradaki bayanların her biri potansiyel birer erkek annesi. Kızlarımıza vereceğimiz öğütler olduğu gibi oğullarımıza vereceğimiz öğütler de var. Bunları da konuşmak lazım.
Birde bu hanım kız nasıl oluyor yahu..
Hiç bir şekilde sinirlenmeyen, kavga etmeyen, başkalarına saydırmayan, yemekte-bulaşıkta-çamaşırda-temizlikte 4/4lük olanlar mı?
Vayy anasını bee, hiç bir zaman bir "hanım kız" olamıcam ben... Çünkü yeri gelir ailem için ve ya sevdiğim biri için kafa göz kavgaya girdiğim oldu, ayrıca gayet gergin bir insanımdır aslında.. Birde ev işinden de anlamam
Ayy yandım ben desene...
Kesinlikle katılıyorum. Bilinçsiz kızlarımız bir yana da, biraz da kız görünce metrekareye 5-10 litre salya bırakan bilinçsiz(!) erkeklerden bahsedelim. Kızlar kendi kendilerini hamile bırakmıyorlar herhalde.
Ki buradaki bayanların her biri potansiyel birer erkek annesi. Kızlarımıza vereceğimiz öğütler olduğu gibi oğullarımıza vereceğimiz öğütler de var. Bunları da konuşmak lazım.
Her koyun kendi bacagindan asilir hanimlar.
Ben bu konunun rahat yasayan genckizlari kinamak amacli acildigini dusunuyorum cunku bu tarz acilan konularda kinayan kisilerin hepsi burada.
Dokun icinizi, herkesi kinayin, elestirin, ne kadar namuslu oldugunuzu herkesin gozune sokuverin. Rahatlayin arkadaslar..
Ben bu konunun rahat yasayan genckizlari kinamak amacli acildigini dusunuyorum cunku bu tarz acilan konularda kinayan kisilerin hepsi burada.
Dokun icinizi, herkesi kinayin, elestirin, ne kadar namuslu oldugunuzu herkesin gozune sokuverin. Rahatlayin arkadaslar..
beni mi tasvir ettin
Ah yarama parmak bastınız.
Oğlum diyeceğim,
Önce insanı, canı canlıyı, doğayı sev.
Her canlının özel olduğunu unutma.
Sana sen izin vermeden dokunmalarına müsaade etme. Sana izin verilmeden dokunma.
Sonuçlarını taşıyabileceğin eylemlere kalkış.
Senin yüzünden kimsenin ah etmesine izin verme.
Başka hayatlara, yaşam hakkına, bedenin kutsallığına saygı duy...
Bu topluma rağmen bunları unutma.
forumda yazılanlardan okuduğum kadarıyla hemcinsini ilk fırsatta aşağılayan, bir kadın olarak kadınlara sahip çıkmayan, "eline erkek eli değmemesi" ile övünüp erkek arkadaşı olanları "kirli" gören kafalar olduktan sonra bence ne konuşsak boş.
buraya gelene kadar durumun vehametinin farkında değildim bizim karşı apartmandaki teyzelerden başka bu kafalarda yaşayan yoktur diye düşünüyordum da nerdee herkes işi gücü bırakmış kim kiminle napıyor onun peşinde, öğrendi mi de var o onla yatmış öbürüyle bilmemnapmış arada kendini de övmeyi ihmal etmiyor tabii "biz böyle yetiştirilmedik cağğnım" diyerek.
ne çok seviyoruz başkaları üzerinden kendimizi tatmin etmeyi, uzaktan bakınca acınası bir ahlak anlayışımız var lakin bilesiniz. 18 yaşındaki kızı takip edip dedikodusunu yapanlar bana ahlaktan bahsetmesin o yüzden. kendi oğullarını şişirip şişirip damızlıkmışçasına ortaya salan "erkeğin elinin kiri" zihniyetli kadınlarımız, vah bize vahlar bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?