hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

Aslında Anne Babalar bukadar baskı yapmasalar kızlarına, yada oğullarını
üstün tutup "Aslan oğlum gezer, yapar" demeseler, belkide
bu kadar çok genç kızımız bu hatalara düşmeyecek!

Yasak olan herşey tatlıdır.
Havva anamız bile cennete o kadar meyve dururken, yasak
Elmayı yemiş.

cok sacma kisiye ozel durumlari genel lendirmek , evlilik oncesi iliski yasamak bukadar tabu olmamali hem kadinin kendi bedeni kendi kararlari kendi gunahi kendi sebabi , eger konuya diger turlu yaklasircak o zaman bakire evlenipde kocasini aldatanlar?? yani ozaman oda ucus??? sacma bunlar genelleme kotuluk yaparsak degisik dusunceler birbirlerine catisirr , bilmiyorum anlamda veremiyorum neden okullarda cinsel egitimin olmadigina , gencler bilgisiz ailede tabu ee yanlis tabiki kapiyi calacak , sacma saban konularla ugrasacaklar, bilgidenrip cazip yapmadan egitmek gizliyipde cazip yapip yanlislara kapiyi acmaktan iyidir,

Rahatsız oldum çünkü ifade hoş değil.
Yargılama ve etiketleme olduğunu hissettim.
Bütün bu konuların açılma sebebi o kızlar toplumda yargılandığı için zaten.

Yargılayanlar; yargıladıklarının farkında olsalar, zaten yargılamazlardı...

Önce insan olarak degerlendirseler, etiketlemeye de lüzum olmazdı...

bunu bu kadar doğal anlatabilecek kaç tane aile vardır ? 1.2 hadi 3 o kadar bile yoktur eminim kızım bak partnerine söyle prezervatif taksın gebe kalırsan kürtaj da yaptırabilirsin ama yinede temkinli olmakta fayda var ayrıca geri çekilme bi korunma yöntemi değildir ..sence türkiye için fazla avrupai değilmmi ??

Avrupai ya da değil.
Buna değil, olması gerekene bakıyorum.
Cinsellik yaşanıyor, yaşanması da lazım.
O zaman olması gereken budur.
Diğer türlüsünün bedelini çok ödedi kadınlar, halen de ödüyor.

Öbür konuda da bir arkadaş yok efendim "ben okuldan 5 dk geç gelsem annem öyle yapardı böyle yapardı" gibi bir söylem kullanmış (tam hatırlamıyorum)..

Eee ben okuldan geç gelirdim annem aradı" nerdesin kızım", ben " şurdayım (artık nerdeysem onu derdim) anne", annem " tamam geç kalma", ben " tamam anne"... Böyle bir diyalog olurdu.. Şimdi benim namuslu kız! olabilmem için okuldan saniyesinde evemi gelmem gerekiyor.. Akşamları da istediğim saatte geliyorum eve.. Haber verdiğim sürece sorun yok... Sözlümle birlikte gezeceksem çoğunlukla sabahın bir körü çıkarım, akşam ne zaman gelirsem artık.. Annemde gün boyu sadece 1 kere arar ( sabah ben çıkarken uyuduğu için oda).. Hatta aradığında babam arkadan söylenir, " rahat bırak kızı" diye..

Eeeeee ben ne oldum şimdi...

neden hanım kızlarımız ??
Neden erkekler dıkkat etmek zorunda değılde ben dıkkat etmek zorundayım??

cınsellık nıye tabu bu ülkede ya
bırde şu ayrımcılık yok mu
erkek yapar, erkek gezer tozar s...ar ıçer
yapmazsa ayıp değıl mı
bı erkek ılışkıye gırmezse gaydır zaten bızım memleketımızde
ama kız bırşeyler yaşayınca namussuz
aşağlık, zıllıı daha neler neler

heee ama bı konuda katılıyorum, madem bırşeyler yaşıyorsun, arkasında durcaksın
madem hamıle kalmak ıstemıyorsun bılınçlı bı şekılde koruncaksın
madem sevışıyorsun, eyvah anam babam duyarsa nolur elalem ne der demıceksın !!

ucuzun ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz sanırım

resmen o düşüncede olan insanları aşağılamışsınız

ben böyleyim benim dışımda ki kişiler ucuz

neyse daha fazla uzatmak istemiyorum

Zaten bu sürtünme gibi yöntemler aman hymenime zarar gelmesinde hem kendimi, hem de sevgilimi tatmin edeyim düşüncesinden geliyor.
Sanki adamı tatmin etmek zorundaymış gibi.
Ailelerin eğitmesi konusuna bir yere kadar katılırım. Zaten bakirelik nedir bilmeyen genç kız yok.
Ne kadar anlatırsan atlat, erkekleri yüce bir varlık olarak görmelerini etkilemiyor.
Yeri geldiğinde bunu genç kızların idrak etmeleri lazım.
Aile bu noktaya kadar vardır gerisi kişinin içinden gelir. Kendi iradesindedir.
Kişi bir durup düşünmeli bence, benimle bunu yapan erkek/kız başkasıyla da yapar mı diye?
Ama terkedilme, beğenilmeme gibi korkulardan ileri geliyor.
Ya da böyle şeyler yaşanınca bırakmazlar, birbirimize ait oluruz gibi düşünüyorlar.

Allah sizi inandırsın. 16-17 yaşını geçtim 14-15 yaşında ki çocuklar birbirlerine kadınım, erkeğim, sahibim diyor.
Sitenin ortasında birbirlerine yaşadığımızdan pişmanım diyorlar. ( Bunu kendi kulaklarımla duydum)
Bu gençlerden aileler sorumlu tamam, ama yaş 18 geçerse artık bilinçli yapılıyor derim.

Geçenler de konu açıldı. Sevgilimle yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz ama artık ona çok üzülüyorum. Birlikte olsam mı diye soruyordu.
Bunu soran koskoca 23 yaşında bir bayandı.
Ne yani nedir acımak?
Bunu düşünmesinde suçlu olan kim? Tabii ki kendisi...
Akıl veren üyelere de ben akıl istemedim bilmem ne diyorlar.
Allah hidayet versin diyebiliyorum sadece.

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum
aslan oğlum yapar elinin kiri
kızım kırsın dizini otursun evlenene kadar hiçbir şey yapamaz
ama unuttukları bir şey var ki o aslan oğulları bu işi tek başına yapmıyor,başka bir ailenin değerli kızıyla .
kendi kızlarının başına geliceğini düşünemiyorlar

benim anlamadığım

niye sadece kızlar için açılıyor

bu ilişki iki kişi yaşanmıyor mu

ortada bi yanlış varsa 2 kişilik bi yanlış yok mu

neden cezası kıza kesiliyor

yoksa konu yine erkeğin elinin kiri kızın namusu olayına mı gidiyor

evet son zamanlarda açılan konular üzücü

ilişki yaşadıkları için değil ama

yanlış kişilere güvendikleri ve tanımadan etmeden bu işe bulaştıkları için

erkeklerinde bunların arkasında durmayıp bi sorunda kaçıp gittikleri için

aslında konu o kadar "özel" ki insanın "sana ne? kime ne?" diyesi geliyor.
bu mudur derdiniz, ilk başlığın ardından "hanım kız" tabiriyle aynı konuya devam etmeniz?
sahi, size ne?
gerçekten bunu merak ediyorum.
ben de bilinçsizce ilişki yaşayıp eyvah hamileyim diyene kızıyorum, bir cana kıyacağı için. ama o, onun kararı. neden siz "siz" olarak yaşarken onun "kendi" olarak yaşaması sizi rahatsız ediyor?
düşüncenize göre en büyük yargıç allah değil mi? neden yargılamayı onu bırakıp yunus'un felsefesiyle bakmıyorsunuz olaya?
"yaradılanı severiz/yaratandan ötürü"

benim kızım yapmaz yaparsa bacaklarını kırarım mahfederim diyen ailelerin kızlarınıda gorduk goruyoruz baskının kimse uzerinde olumlu bir etkisi olmaz..bir aile oturur her turlu konuyu konusur tartısır ama yok bizde hep sustururlar o konusulmaz bu ayıp anneleriyle bile yakın olamayan kızlar var onlarda dısarda arıyor herseyi arkadasları ailesi gibi oluyor bir anne baba kızına yaparsan öldürürüm diyecegine yaparsanda kendi hayatın.. yaptıgın hatanında uzuntusunu sen cekersin buna gore davran demeli yoksa siz kızınızı oglunuzu ne zamana kadar kollıycaksınız bagırıp cagırmakla olmuyor size herseyini soylemesini bir derdinde anında size kosmasını utanmadan sıkılmadan anlatmasını saglamazsanız nerde kaldı oyle anne babalık bir cok kız eminimki beraber olduktan sonra erkek arkadası tehdit dahi etse aile korkusundan soyleyemiyor ve kullanılıyor ya boylesi dahamı guzel cocuklarıyla arkadas olması lazım ailelerin gidip biriylede ilişkiye girerse napcam öldürcemmi hayat bundan ibaret degil ilk once bunu kafaya sokmak lazım

bugün ış yerındede saçma sapan tıpler bu konuyu açmıştı şımdı burdada görünce yıne öfkelendım
söylencek çok şey var... hele svdsvd-ın sorusuna cevap vermek ısterdım ama ban yemıyım

Kim ne yapmış, yoksa yine bir gelin kayınvalidesine hürmette kusur mu etmiş.

Düzeltme: Neyse kaynana konusunda asayiş berkemal.

Asıl konuya gelirsek kınamak bize düşmez ama kimse utanacağı, arkasında duramayacağı işin altına girmesin.

Son düzenleme:
bu o kadar kalıplaşmış bir düşünce ki en modern görüşlü dediğimiz insanlar bile bunu kabullenemiyorlar malesef bir kınama olucaksa eğer kadına da erkeğe de olmalı

Çünkü bizim ülkemizde "özel" diye bir şey yoktur.
Komşu teyzeler, iş arkadaşları, amirler hatta aile bireyleri bile yorum hakkına sahiptir.
Çünkü kadın toplum malıdır.
Ailenin namusu (!), mahallenin namusu(!) dur.

Eminim erkeklerde bu tür konu açıyorlardır herhangi bir sitede.
Ama icerikleri çok farklı oluyordur.
Kızlarımız, eyvah hata yaptım korkuyorum derken, Erkekler bugün bir piliç götürdüm tarzında
igrenç espriler yapiyorlardir.

Bir yandan korkudan tirtir titreyen genc bir kız.
Diğer yandan, arkadaşlarına marifetmiş gibi anlatan erkek.
Bunlar üzücü ama gerçek.

İşte buda yetiştirme tarzı ve hatalarından kaynaklanıyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…