- 13 Aralık 2010
- 4.025
- 28
- 358
- Konu Sahibi niluferarda
-
kendi seçimlerinden dolayı değil aile ve çevre baskısı yüzünden o durumdalar.ha hiç mi hataları yok derseniz bence hataları şu ki okuyup adam gibi meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelip hayatlarını devam ettirmek için birileriyle evlenmek zorunda kalmayabilirler.böylece karşılarına çıkan insanlara "sanane ulan benim bekaretimden" deme gücünü kendilerinde bulabilirler ama o da bir yere kadar çünkü yine burada aile ve çevre baskısı devreye giriyor ve bu ülkede hala namus cinayetleri var.bu yüzden düzeltilmesi gereken kızlar değil toplumun bütünüdür.Hayır tabiki sanmıyorum mantık evliliğide olabilir o kızlar o durumdaysa kendi seçimlerinden dolayı o durumdalar. Bu karşınızdakini kandırmak için sebep değildir işte böyle yapıp yapıp kadın kendini maddeleştiriyor.
O insanla evlenmek zorundamı ?
Ha saf anlamaz kendi ayaklarının üstünde de duruyor diye evlenenler de çoğunlukta.
kendi seçimlerinden dolayı değil aile ve çevre baskısı yüzünden o durumdalar.ha hiç mi hataları yok derseniz bence hataları şu ki okuyup adam gibi meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelip hayatlarını devam ettirmek için birileriyle evlenmek zorunda kalmayabilirler.böylece karşılarına çıkan insanlara "sanane ulan benim bekaretimden" deme gücünü kendilerinde bulabilirler ama o da bir yere kadar çünkü yine burada aile ve çevre baskısı devreye giriyor ve bu ülkede hala namus cinayetleri var.bu yüzden düzeltilmesi gereken kızlar değil toplumun bütünüdür.
bunun cevabını ilk mesajımda verdiğimi düşünüyorum.yasak olan herşey çekicidir.yasaklanan şeyler gizli saklı yapılır."madem korkuyosun yapmayacaksın" demek kolay.ama bu çözüm değil malesef yargılamanın ötekileştirmenin bir türü sadece.yapılması gereken kimsenin bedeniyle ilgili tercihleri yüzünden korkup saklanmak zorunda kalmayacağı bir toplum yaratmak.Yaparken bu aile ve toplum nerede ?Biliyorlar neyin ne olduğunu yapıyorlar. Madem tercihini yaptın arkasında dur madem korkuyorsun neden yapıyorsun ?
ayşen gurudanın bi filmi geldi aklıma
orda annem göster ama elletme diyo du
bu kızlarımızda sürtün ama ilerletme anlamış olsa gerek ya çözüm bulamıyoz ozaman makaraya bağlayayım dedim
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
nedenirse muhalefet çıkıyo
cinsellik yaşayın ama saklamayın yaptığınızı yalanara sığınmayın deniyo yok çevre baskısı varmış ne yapsınmış
bizim kültürümz kaldırmaz yapmayın deniyo
yok herkes özgürmüş isteyen istediğini yaparmış
e nedensin okuyun deniyo
anlatılmadan iyi kötü bilinmez yaşancak ta iyi kötü ayırt edilcek deniyo
demekten demeye fark var.üslubunuz çok kötü bunları söylerken.
ilk mesajımda sormuştum, tekrar soruyorum: size ne, neden bu kadar taktınız cinselliğe?
ayşen gurudanın bi filmi geldi aklıma
orda annem göster ama elletme diyo du
bu kızlarımızda sürtün ama ilerletme anlamış olsa gerek ya çözüm bulamıyoz ozaman makaraya bağlayayım dedim
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
nedenirse muhalefet çıkıyo
cinsellik yaşayın ama saklamayın yaptığınızı yalanara sığınmayın deniyo yok çevre baskısı varmış ne yapsınmış
bizim kültürümz kaldırmaz yapmayın deniyo
yok herkes özgürmüş isteyen istediğini yaparmış
e nedensin okuyun deniyo
anlatılmadan iyi kötü bilinmez yaşancak ta iyi kötü ayırt edilcek deniyo
demekten demeye fark var.üslubunuz çok kötü bunları söylerken.
ilk mesajımda sormuştum, tekrar soruyorum: size ne, neden bu kadar taktınız cinselliğe?
muhalefet 2 ne konu açana alkışmıne olmasını bekliyordunuz ki?çok doğru dedin bacım diye alkış almak için mi açtınız konuyu?
"yaşamak istediklerini toplum kuralları,gelenekler ve inançları yüzünden yaşayamayan insanların ilk işi bunları yaşayanları kınamaktır" demiş bir filozof ne de güzel söylemiş.
şu iki savunmaya da hayranım, konumu beğenmiyorsan okuma bir, cevaben de bu konuyu açtıysan yorum yapmak benim de hakkım kötü yorum istemiyorsan konu açma bu da iki
ikisi de şahane yorumlar hakikaten
muhalefet 2 ne konu açana alkışmı
tutuluyor
sizede alkış yapalım
yazdınızya konuya
tam yazacaktım ki aqualily yazmış buyrun:size ne bende soruyorum her yazdığıma muhalefet olma gitbaşka yerde yaz
beyenmiyorsun ne geliyorsun
cinselliğe taktığım yok
neden takayım ben nediyorum sizne diyorsunuz şu kk da bi açın bakın kaçtane konu var kaçı cinsellik
demekki benden çok takanlar var
he yazdığımada karşılık vermeyin beyenmiyorsan tekrar söylüyorum
okuma yazma
şu iki savunmaya da hayranım, konumu beğenmiyorsan okuma bir, cevaben de bu konuyu açtıysan yorum yapmak benim de hakkım kötü yorum istemiyorsan konu açma bu da iki
ikisi de şahane yorumlar hakikaten
tam yazacaktım ki aqualily yazmış buyrun:
yahu arkadaş ben diyorum ankara sen diyorsun..............
senin düşüncene muhalefet olanlara laf edip duruyorsun ben de diyorum ki herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?anladın mı şimdi bari?
yahu arkadaş ben diyorum ankara sen diyorsun..............
senin düşüncene muhalefet olanlara laf edip duruyorsun ben de diyorum ki herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?anladın mı şimdi bari?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?