- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi niluferarda
-
- #221
bak guzel kardesim bi ucundan tutmussun demekistedigimi anlamk istemedin yada anlamak istemiyorsun..
zaten kimseye ilac verelimde cinsel yonleri torpulensin hormonlariyla oyanayalim bunun yerine kitap ansiklopedi yedirelimmi dedim ben
diyorum ki evde basibos kalan okuldan hayattan aileden beklentisi olmayan genclerin gelecek kaygisi yok
para kazanmak calismak eglenmek tiyatro sinema kultur arayislarida yok
cunku bununla ilgili uyaranlarida yok
zaten aile lep demeden veletlerin elinde tabletleri markali giysileri tatilleri
herseyleri var'
biz buyutulurken sanki hayatin icinde gibiydik para kazanmanin zor oldugunu unvan kazanirknede buralra tirnaklarini kaiyarak gelindigini biliyorduk..
burada yasadigim sehirde maddi durumalri cok iyi ailelerin
bu yuzdende istediklerine aninda ulasabiliyorlar
universite kazanmak okumak kaliteli insan olmak gibi bir dertleri yok
hopppp hemen evlenmek cocuk yapmak bunu zaten yasantilarinda gozlemleyebiliyorsunuz..
zaten cinselligi egitim olarak veriliyor..
bununla ilgili saglik baknaliginin genclik merkezleri var
ancak canimi sikan neden bu is pratikte 14 15 li yaslara dustu..
gidisat hic iyi degill..
okumayi ogrenmeye ac degilizz
13 14 yasindaki kizlar platform topuklarla sanki podyumdan firlamislar
yuzlerindeki makyaj masumluklarini alio goturmuss..
onlar daha cocuk genc kiz olmadan yaslanip gidiyorlar sanki..
simdi anlatabildimmi..
kızlar bütün yazdıklarınızı okudum
ya niye aynı şeyleri savunuyoruzda konuyu açan benim diyemi
yok başına gelcek var yok kınama
kınamıyorum
son kez yazıyorum
herkesin kendi tercihidir ister birlikte olur ister evlenmeyi bekler
benim dediğim şey
yaptıktan sonra gelipte
ah hamilemiyim
yada annem duyarsa ne olur duysun açık açık söyle sevdim hoşlandım oldu diye
yapamıyorsan kandırma yoluna gitme
yok evliliğe yakın diktirirmişller
karşınızdaki belki kandı
ama siz kandırdığınızı sandınız vicdan ne olacak
pişmanlık ne olacak
kadının namusunu iki bacağı arasında arayan,onun bedenini ele geçirilecek sahip olunacak bir mal gibi gören zihniyetin vicdanı var mı ki o zihniyetin ortasında kalmış kızlarda vicdan arıyorsunuz.ben de kendi her haltı yiyip benden bekaret bekleyen bir adamla evlenmek zorunda kalsam başka çarem olmasa ben de gider diktirirdim ve tırnağımın ucu kadar vicdanım sızlamazdı.çünkü o kafada bir insan bunu hakediyor bence.sorunun kaynağı o konuları açan kızlar değil ki asıl sorun daha ufacık bebeyken erkeklere "göster oğlum amcalara pipini" kızlara ise "ört kukunu yoksa çakmakla yakarım" diyen toplumumuzda.evlenene kadar "cinsellik tü kaka" evlendikten sonra noldu "biz vajinismus olduk".olursun tabi!evlenmeden önce cinsellik öyle büyük bi tabu haline getirilmiş ki kızların gözünde evlenseler bile yapamıyorlar bilinçaltları izin vermiyor.evet keşke o konuları açan kızcağızlar yaptıklarının arkasında durabilse bilinçli olsa falan filan.ama yaşadıkları ortam müsait değil işte.bir şeyi yasaklarsanız o iş merdiven altından yapılmaya başlar.ama illaki yapılır yani.çünkü bu bir ihtiyaç.şimdi yani gençlik,hormonlar kulaklardan fışkırıyor e bu devirde öyle ha deyince evlenmek de zor ne yapacaklar?gizli saklı yapıyorlar tabi.halbuki bu konunun adam gibi eğitimi verilse gençlere hem kendi bedenine hem karşısındakine saygı duyması öğretilse,yapıyosan da bari adam gibi yap doğru düzgün korun başına iş açma şu şu yöntemler var denilse,cinselliğin kirlenmek demek olmadığını ama sevdiği ve güvendiği insanla yaparsa daha iyi ve doğru olacağı anlatılsa,yargılamak yerine bu daha güzel olmaz mı?
kızlar bütün yazdıklarınızı okudum
ya niye aynı şeyleri savunuyoruzda konuyu açan benim diyemi
yok başına gelcek var yok kınama
kınamıyorum
son kez yazıyorum
herkesin kendi tercihidir ister birlikte olur ister evlenmeyi bekler
benim dediğim şey
yaptıktan sonra gelipte
ah hamilemiyim
yada annem duyarsa ne olur duysun açık açık söyle sevdim hoşlandım oldu diye
yapamıyorsan kandırma yoluna gitme
yok evliliğe yakın diktirirmişller
karşınızdaki belki kandı
ama siz kandırdığınızı sandınız vicdan ne olacak
pişmanlık ne olacak
Olmaz mı, hem de ne kadar güzel olur... Ama ben inanıyorum. Nesil ilerledikçe bilinçleniyor insanlar bu konularda. Başka insanların hayatlarına, tercihlerine saygılı olması gerektiğini bilen insanlar artıyor. Toplumumuz kadını "bir erkeğe devlet onaylı köle" olarak görmekten vazgeçip, kadınları evlenecekleri erkeklere en iyi şekilde hazırlanması gereken ihtiyaç giderici canlılar olarak görmekten vazgeçecekler. Evliliğin de kadının erkeğin bakımını yapıp memnun ettiği bir kurum olmadığını, kadınla erkeğin birlikle yürüdükleri, zorunluluk değil, istekten kaynaklanan bir kurum olduğunu anlayacaklar.
Yalnız benim şaşırdığım bir konu var. Kadın et parçası değildir, düzeltelim diyoruz iyi güzel hoş da... Bazı insanlar bunun yine kadının bekaretiyle sağlanacağına inanıyorlar. Bu zihniyet bir kısır döngüye sebep olmuyor mu sizce hanımlar? Yine kadın durmalı, yapmamalı, o zaman değerli olur gibi laflar dolanıyor ortada... Kadının değerini neden hala bekaretle sağlamaya çalışıyoruz? Israrla onun da bir insan olduğunu, duyguları, istekleri olduğunu reddediyoruz? Neden kadınlar idare eden, kendini bastıran, dengeyi sağlayan bir unsur olarak görülmeye çalışılıyor? Bu şekilde kadın değerli olmaz ki. Yine toplumsal bir araç olarak kalır. Bırakın kadın da özgürce istediğini yapma hakkına sahip olsun. Bir kadın ne olursa olsun bir erkeğe hesap vermek, kendini daha "değerli" olarak sunmak, kendini kabul ettirebilmek, beğendirebilmek zorunda kalmadığı takdirde toplumda değerli olur.
Asla hanım kız olamamış biri olarak şunun altını çizmek istiyorum ; OĞULLARIMIZI NASIL EĞİTEBİLİRİZ ?????
Cinselliğin iki kişilik olduğunu, kadının da Allah'ın yarattıklarından olduğunu, kadın olmadan yaşam olmadığını, kadının kirlenebilecek bir eşya olmadığını, her sefanın bir bedeli olduğunu ve bu bedelin ortak olduğunu oğullarımıza öğretmemiz gerek.
Beden kişinin kendisine özel ; her forumda yazdım yine yazacağım, kendi bedeninin sorumluluğunu taşıyabilecekse yaşamalı insan
Pişmanlık duygusu toplumun diretmelerinden kaynaklanıyor, karşı durabilecekse yaşamalı insan. Kaçmadan, saklanmadan,kandırmadan ; insanca
Diretiyorum ki önce erkekler eğitilmeli !!!
Onlara kadının değerli olduğunu öğretecek olan da , kadın olan anneleri. O kızdan eş olmaz diyenler hep, kadın cinsinden anneler oluyor nedense ...
Hayır önce erkekler değil eşit şekilde iki taraf da bilinçlendirilmeli sağlıklı biçimde geçmiş sayfada belirttiğimi şekilde.
Erkek en pis erkek olsun kadın istemedikçe ne yapabilir ? Yaşanmışlıklarım girdiğim ortamlar itibari ile şunu söyliyeyim erkekler kendi arasında çok yapar bunun muhabbetini şu kız şöyle şu kız böyle ben böyle yaptım onla diyerek. O kızlarda her gün biri ile takılan kızlardır ve birlikte olması zor değildir şimdi erkek beyni bunu fırsat algılar direk işine bakar değilmi? Buna izin veren iki tarafdır o zaman bana göre iki taraf da bilinçlendirilmelidir. Cinsellik basitleştirilmiş oluyor zevki sefa ama karar kişinin tabi ama hepsi aynı kategorisine giriyoruz tümden.
Ünv.de lisede böyle kadınları hiç mi görmediniz ? En basiti benim arkadaşım erkeği zorluyordu telefonda yapalım prez.kullanırız ne olacak diye bunu diyende türbanlı yani beyin düşünce yapısı etken demek ki.
Bunun dışında dediklerinize katılıyorum.
Her gün biri ile takılmayı kendine uygun gören insanların kendi yapılarıdır bir şey diyemem. Kadın olsun erkek olsun, insanın cinselliğe bakışı, ahlaki değerleri ile ilintilidir. Yataktan yatağa koşmak hiç bir ahlaka sığmaz.
Ama daha normal hayatlar yaşayan kadınlar zaten biliyorlar neyin ne olduğunu. Erkeklerle has adledilen bir sporu 15 yıl profesyonel olarak yaptım, onların içinde büyüdüm, muhabbetlerini bilirim. Sözünü ettiğiniz türden muhabbetler, bırakın erkekliği insanlığı olmayan bir türün işi, yoksa aralarında öyle abuk sabuk övünmeler yoktur,bir birlerinin cinsel hayatlarıyla ilgilenmezler. Erkekler o kadar basit aklı uçkurunda yaşayan varlıklar değil, onlara kendimizi sürekli korumak zorunda olduğumuz öcüler gözüyle bakarsak nasıl yaşayacağız onlarla ? Nasıl eş ve baba olacaklar ?
Kendimi hiç hepsi aynı kategorisine koydurmadım. Bu bir kişilik meselesidir, erkek diye sınıflandırmıyorum insanın doğasında vardır fırsatları değerlendirmek, kişi kendini bilirse aynı kullanılan kategorisine koyulmaz. Kullanılan diyorum çünkü kötü kadın kategorisine kızıyorum. Ahlakı olmayan, özelini ortaya saçıp arkadaş muhabbetlerine ortak edecek bir adamda akıl kullanılarak seçilmemeli diye düşünüyorum.
Vicdan yapmam, erkek şöyle böyle diyen arkadaşlarım sizin o erkekten farkınız ne kaldı ? Kendin önce düzgün ol karşındaki neyse sen o olmak zorunda değilsin ki ?. Seni olduğun gibi kabul etmiyorsa bir zar parçasına değer veriyorsa o adam ile işin ne benim gözümde kendi değerini düşürmek ve resmen ona yamamaktır. Niye dik bir şekilde çıkıp bende insanım diyemiyorsunuz ? Yalan evlilik nasıl huzur veriyor size ?
hoş geldin nilüferardaikinci üyelik yasak ama...
Ben zaten benden bekaret bekleyecek bir adamla evlenmem.Ömür boyu herhangi biriyle evlenmek gibi bir zorunluluğum da yok.Kendimi kabul ettirmeye sizin deyiminizle "yamamaya" çalışmaktansa ömür boyu yalnız yaşayabilirim.Ama dururumum böyle olmasa,o kızların yerinde olsam bir şekilde birileriyle evlenmek zorunda olsam onların yaptığını yapardım ve vicdanım sızlamazdı diyorum.Bazı durumlar vardır ki karşınızdaki neyse siz de o olmak zorundasınızdır.Bütün evlilikler aşktan mı yapılıyor zannediyorsunuz?
valla ben bekarete önem veriyorum, kocama evlenmeden önce 50 kez sordum bakirsin değil mi diye. yeminler etti öyle aldım. tabii bi zarları yok kontrol edebileceğimizolsa da güvenmezdim, anal mı yaptı oral mı
kocam bana ben bekarete bu kadar takmıyorum sen niye takıyorsun geçmiş geçmiştir derdi. hayır efendim. şartlar eşit olmalıdır. bakir biri bakire, bakire biri de bakir isteyebilir, ama zardan bahsetmiyorum. zira bunun bekaretle değil birbirinin "ilk"i olmakla alakası var.
ama ben şu lafı duydum bir erkekten eski karısına söylüyordu;
senin bakire olmadığını anlayacak kadar kız bozdum!
bu lafı utanmadan söyleyen bir adamın bekareti sorun etmeye değil, bunun konusunu ederken yüzünün aynı renkte kalmasına bile hakkı yok!
onun bunun kızına laf atacağınıza kızlarınızı yetiştirmeye bakın ama sakın oraya gitme, bu saate kadar nerdeydin, erkekler öcüdür, bu senin en değerli malın!diyerek pek birşey elde edeceğinizi sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?