Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

gulshenidil

düş hekimi !!!
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.460
11
358
46
İstanbul
artık büyüyorlar ve mama alanlar 4.aydan sonra ek gıdaya başlayacaklar....haydi hep baraber günlük neler verdik ,hangi saatte ve nasıl hazırladığımızı yazalım...keyifli topicler olsun inşallah

akşamları 7 de hipp in rezeneli elmalı gece tahılını yiyoz biz. gündüz bazen şeftali püre yapıp içine 2 bebe bisküvisi ezip veriorm bizimki hazır ek gıdalara

oğlum yarın 4.ayına girecek ama ben dün 1 çay kaşığı şeftali suyu verdim.
erken mi?4.ayın sonuna doğrumu vermeliyim?

akşamları 7 de hipp in rezeneli elmalı gece tahılını yiyoz biz. gündüz bazen şeftali püre yapıp içine 2 bebe bisküvisi ezip veriorm bizimki hazır ek gıdalara

çiçek aşmışsınız siz kuzum!Miray da şeftali ve karpuzu çok sevdi,dudaklarında kalanları da nasıl şapırdatarak emiyor ,e boşa gitmesin tabi dimi kaydirigubbakcemile3

bizde 3.ayda meyve sularından başladık şeftali karpuz kavun hepsinden verdim yalnız karpuz ve kavun bebekleri şişiriyormuş hazmı zormuş o yüzden fazla verilmemesi gerekiyormuş..sonra püre şeklinde posasıyla vermeye başladım hergün bir kahve fincanı kadar yiyiyor..son iki gündür de muhallebi yapıyorum maşallah bizim kız hiçbirşeye hayır demedi ne versen yiyiyo:))
birde yoğurt yapmayı denedim mamayla hazırladım ama beceremedim bi daha deneyeceğim en yakın zamanda..

mamayla nasıl yapılıyor yoğurt,hep okuyorum da nasıl olduğun bilemedim??

mamayla nasıl yapılıyor yoğurt,hep okuyorum da nasıl olduğun bilemedim??

canım normal mamayı hazırlıyorsun 100cclik mamayı 1çaykaşığı yoğurtla mayalıyorsun ben yaptım ama 3,5saat falan beklettim kıvamı tutmamıştı tadına baktım tatlı bir yoğurt gibi olmuş mama tadıyla karışık:))

bende meyve suyu veriyorum sabah 30 cc şeftali akşamüstü 30 cc elma...11 gibi milupanın tahıllı kaşık mamasını veriyorum bu hafta yeni başladığı için bir fincan kadar yiyor, akşamüstü 7 gibi de mulallebi yiyor o da bu kadar ölçüde...doktorumuz her hafta biraz arttır dedi,ama çorba ve püreler için 5 ay dolsun hazmedemez midesi henüz dedi ama ben arada tatlarına baktırıcam şöyle 1-2 kaşık kadar...aralarda da mama tabiiki..

meyve sularını ne kadar verdin canım.
ben 1çay kaşığı veriyorum oğluma.
dr.mu başla diye söyledi 3.ayda.

meyve sularını ne kadar verdin canım.
ben 1çay kaşığı veriyorum oğluma.
dr.mu başla diye söyledi 3.ayda.

1-2 çay kaşığı ile başladım sonra giderek arttırdım şimdi bir fincanı rahatlıkla yiyiyo..doktor birşey söylemedi bize hiç bahsi bile geçmedi hatta.. ama ben alışması için vermeye başladım.. yinede 3,5ay dolduktan sonra adamakıllı fincanla falan vermeye başladım ne olur ne olmaz diye..

ıŞte benım bekledıĞım topıc ya ben annemle doktor arasında Çok kaldım zaten yazılarımda da farketmıŞsınızdır yoĞun olarak beslenme Üzrenedır. Bızde meyva sularına baŞladık sabahtan havuÇ suyu verıyorum 30 cc kadar ÖĞlenden sonrada elma yada Şeftalı suyu verıyorum 50 cc kadar. 2 gÜndÜr de mılupanın sÜtlÜ pırınÇlı muhallebesını verıyorum Üzerındekı ÖlÇÜye gÖre ve kızım Çok Çok sevdı bu muhallebıyı dÜn akŞam hele 150 cc bıberonla ıÇtı yoĞurtu denedım ama hıÇ sevmedı meyva pÜresıylede almadı baŞka yol bulucam vermek ıÇın doktorumuz 20 gÜn sonra kadar sebze Çorbalarına baŞlayabıleceĞımızı sÖledı dÜn 4. Ayımızı doldurduk bız ....

sağol canım.
annemlerin bahçesi var ve şeftaliler okadar güzel ve tazeler ki,suyunu sıkıp 1 çay kaşığı verdim.
sonra pişman olmuştum erken mi diye ama senin yazını okuyunca 1 çay kaşığı yine vericem bugün

biz daha baslamadık.agustosun 2 sinde 4 ay bitiyo.eger kilo alımı böle giderse 6 ay sadece anne sütü alacakmış.

ama gecen gün kirazın içini açıp yalattım kereme.bayıldı kiraza çekince kıyamet koptu aglamaktan

biz 4.ayımızı doldurdk kızıma meyve püresi yapırum bebek muhallebisi yogurt yediriyorum ve ayrıca suyunu ihmal etmiyorum

bizim de 3 ünde bitiyo 4 ayımız. dr o zaman başlayacağımızı söyledi. şimdi gelişimi iyi etki etmeyelim dedi.
ben de yazlıkta çileğin içini yalattım. kirazı açıp emdirdim ağzına suyunu sıktım. bayıla bayıla yedi kızım. daha isteyip ağladı bile. bunlar hep bahçede yetişenlerdi. pazardan alınan şeftali ve kayısıyı da emdirdim. karpuzun da suyundan birkaç kaşık verdim. hepsini severek içti. ama dr.a söylediğimde verme emmeyi bırakabilir dedi.o yüzden vermiyorum artık. 15 20 gün bekleyip dr kontrolünden sonra dr. un söylediği gibi başlıcam ek gıdalara.

canım bn çileğin alerjen olduğunu ve verilmemesi gerektiğini okumuştum birkaç yerde:bbo: bilgin olsun tatlım sen yinede vermeden önce doktora sorarsın

anne sütü+mama veya sadece mama ile beslenen bebeklerin 4.aydan itibaren ek gıdaya geçmelerini biraz daha kabul edilebilir buluyorum ve annelerin hevesini de anlamaya çalışıyorum, sonucta bebeklerini mamanın dışında da saglıklı gıdalarla tanıstırmak istiyorlar bir an önce.Ancak bebek sadece anne sütü alıyorsa, gelişimi, kilo alımı iyiyse ek gıdalara geçmeyi 6.aya kadar gereksiz buluyorum. 4.aydan sonra belki sadece tattırmak adına,-altını çiziyorum çünkü bebek sevdi mi bir kaşık bir kaşık daha derken bir bakmıssın 1 kahve fincanını içirmişsin- 1 çay kaşığı mevsim meyvelerinin suyundan verilebilir.Çünkü değişik tatlarla tanısan bebek, hep o tatlardan denemeye devam etmek isteyebilir ve anne sütüne burun kıvırmaya baslayabilir. Bu da sadece anne sütü ile beslenen bir bebek için hiç iyi olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…