Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

bişi daha sorim sana yoğurdu günlükmü yapıosun.ilk verdiğimde kaç kaşık verim acaba

Ben şimdiye kadar ekgıdaların hiçbirini ölçüyle vermedim kızıma,ne kadar isterse o kadar verdim,zaten o belli ediyor,doyduğunda ağzını kilitliyor,açmıyor,daha istiyorsa da ,daha ben kaşığı tabağa götürmeden ağzını açıp istiyor.
Yani isteyen çocuğa nasıl vermeyeceksin ki,sana bu kadar yeter ,bugünkü menün 3 kaşık deyip.

idilin bugünkü mercimek çorbası.....
1 patates,1 havuç ve 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek,zeytinyağı,su.......
tencereye zeytin yağını koydum,patates ve havucu rendeden geçirip yağın içine attım sonra yıkadığım mercimekleri ekledim ve 2-3 kerede öylece kavurdum ..sonra üzerini az geçecek kadar su ekleyip düdüklüde 15 dakika kaynattım...kapatınca blendırdan geçirdim çok lezzetli oluyor tavsiye ederim kızlar.....

bugün kü meyve püremizde yarım şeftali,4/1 elma,1/3 muz ve yarım incir

bugünkü çorbamızda şöle ki; brokoli çorbası.....
1/4 soğan,1 orta boy havuç,1 patatesin yarısı,yumruk kadar brokoli(tahmini 150-200 gr kadar vardır),2 dilim elma,zeytinyağı....

zeytinyağına önce soğanı koyup kavuruyoruz....sonra rende havuç ve patatesi,çiçek olarak ayırdığımız brokolileri ve küp kesilmiş elmalarıda ekleyip 2 kupa suyuda ekleyip pişiriyoruz...sonra blendırdan geçirip bebeklere ikram ediyoruz......kıvamı çok koyu gelirse az süt ile açabilirsiniz....elmadan korkmayın brokolinin keskin kokusunu alıyor kendinizede yapabilirsiniz.....
cokacimcoook

süpersin canım ya çok iyi tarifler süt olarak bildiğimiz inek sütümü koyuyorsun yoksa devam sütümü??opuyorumnanaktan

ben yarın yoğrt makinesi alıcam .çok kolay yapılıyormuş.20 tl de fiyatı varmış.simbo diye bi marka. arzumun 70-80 arasıymış.6 tane camdan kabı varmış.günlük tüketim için iyi bişi sanırım.kullanan varsa tavsiyede bulunabilirmi?

evet sonunda bizde bu sayfayı okuma sırası geldi..

biz 6 ayımızı doldurduk ve yavaş yavaş ek gıdaya başlıyoruz..
geçmişten okuyarak geliyorum .. 10 sayfadayım..

gülşen bilgŞeniziler için saol .. tarifler iyi oldu..

anne sütü alan bebeklerde kan damlası gerekiyor çünkü vücut demir depolarını 4. ayda bitiryormuş. ama mama alıyosa mamalarda demir var zaten hatta 2 numara mamalarda demir daha çok var kan damlasına gerek yok

kan damlası dediğiniz demir damlası herhalde.. dr. bize hala başlamayın dedi..
sağlık ocağı 4 aylıkken vermişti. dr soylediğimde 6 aylıkken başlıcaz dedi..
pazartesi gittiğimde sordum başlayalım mı diye.. yok rengi iyi dedi.. ne alakaysa anlamadım ..

size yetişmem için 50 sayfam var.. hergün 10 sayfa okusam 5 gün sonra ek gıdalar hakkında baya bilgim olacak :))

ya hatunar benim sipa 6 aylik oldu ama bizim corbalari yiyor salcali tuzlu ama ona yaptigim sebze corbalarini yemiyo naapcam bilmiyorum. sizler nasil alistirdiniz bu ek gidalara .kavhaltida istemiyo ne yedircem ben bu kiza yawwww

merabalar bnd buraya yeni üye oldum bende 2009 nisan annesiyim 6bucuk aylık oldu bizimkide ayın 17sinde 7aylık oluyo ben mzirmeye devam ediyorum ama ben ek gıdalara 4 aylıkkken başladım .şimdid biz ne yrsek onada veriyorum ymkleri püre yapıp veriyorum muhallebi veriyorum bebe bisküviside yiyo ama bir türlü klo aldıramıyorum ben napabilirim banada bi yardımcı olun lütvn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…