- Konu Sahibi gulshenidil
-
bişi daha sorim sana yoğurdu günlükmü yapıosun.ilk verdiğimde kaç kaşık verim acaba
idilin bugünkü mercimek çorbası.....
1 patates,1 havuç ve 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek,zeytinyağı,su.......
tencereye zeytin yağını koydum,patates ve havucu rendeden geçirip yağın içine attım sonra yıkadığım mercimekleri ekledim ve 2-3 kerede öylece kavurdum ..sonra üzerini az geçecek kadar su ekleyip düdüklüde 15 dakika kaynattım...kapatınca blendırdan geçirdim çok lezzetli oluyor tavsiye ederim kızlar.....
bugün kü meyve püremizde yarım şeftali,4/1 elma,1/3 muz ve yarım incir
bugünkü çorbamızda şöle ki; brokoli çorbası.....
1/4 soğan,1 orta boy havuç,1 patatesin yarısı,yumruk kadar brokoli(tahmini 150-200 gr kadar vardır),2 dilim elma,zeytinyağı....
zeytinyağına önce soğanı koyup kavuruyoruz....sonra rende havuç ve patatesi,çiçek olarak ayırdığımız brokolileri ve küp kesilmiş elmalarıda ekleyip 2 kupa suyuda ekleyip pişiriyoruz...sonra blendırdan geçirip bebeklere ikram ediyoruz......kıvamı çok koyu gelirse az süt ile açabilirsiniz....elmadan korkmayın brokolinin keskin kokusunu alıyor kendinizede yapabilirsiniz.....cokacimcoook
inek sütü kullanıyorum canım...ben idilede yaklaşık 2 aydır dönüşümlü inek sütü veriyorum.....
kahvaltı:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
ara öğün....meyve püresi.....hazır kavanoz mamalarından kullanabilirsiniz.....
(öğle öğünü)bebek çorbası: yarım patates,yarım havuç ve 1 tatlı kaşığı pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir,salça ve tuz ilave etmeden indirdikten sonra çok az zeytinyağı ilave ile bebeğe verilir....yaklaşık bir hafta sonra çorbaya kabak,taze fasulye,bezelye ve enginar eklenebilir....(yer elması,kereviz,ıspanak,patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdiklerinden bu aylarda tercih edilmez).......bana bu çorbadan 1-2 kaşıkla başlamamı ve gün geçtikçe miktarı arttırarak 150 grama ulaşmamı söyledi....
ikindi öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşamüstü öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşam yemeği: sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
gece öğünü:anne sütü veya bebek maması
gece uyandığında :anne sütü veya bebek maması.....
işte genel şablon bu.....çeşitlendirilmiş tariflerde var....
patates püresi: 150 ml anne sütü veya devam sütüne haşlanmış 1-2 patatesi karıştırıp püreyi hazırlıyoruz...
pirinçli sebze çorbası için: yukarıda bebek çorbası başlığı altındaki tarife pirinç katmadan hazırlayıp çorbayı indirdikten sonra içine 3 çorba kaşığı sütlü pirinçli kaşık maması ekliyoruz....
yoğurt: 90 ml suya 3 ölçek katılarak hazırlamış olduğunuz mamanın içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek kımıldatmadan sarılarak 3-4 saat mayalandırılır....
meyveli yoğurt: yine yukarıdaki gibi hazırladığımız yoğurdun içine 5 tatlı kaşığı elma püresi karıştırılır......
ayrıca meyve sularını yedirmekte zorlanırsan hazırladığın mamanın suyunu 30 cc eksik tutup bu miktarı meyva suyuyla tamamlayıp mamanı hazırlayabilirsin dedi.....ek besinlerle birlikte anne sütünü veya devam mamalarını günde 650 cc-800 arası almaya devam etmeli dedi....benden şimdilik bu kadar tarifler....:))
anne sütü alan bebeklerde kan damlası gerekiyor çünkü vücut demir depolarını 4. ayda bitiryormuş. ama mama alıyosa mamalarda demir var zaten hatta 2 numara mamalarda demir daha çok var kan damlasına gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?