- 19 Ağustos 2008
- 810
- 628
- 648
- 46
- Konu Sahibi gulshenidil
-
mrb arkadaşlar, bebişim aslında mart bebeği hep mart annelerinde yazıyorduk. ama kuzum 25 mart doğumlu olduğu için ek gıda hususunda biraz geri kaldık mart annelerinden eğer bizi de aranıza alırsanız sizlerle gelişimimizi paylaşmak isteriz...a.s.
bir de hazır kaşık mamalarının tadı şekerli ve güzel olduğundan sebze çorbasını reddedebiliyormuş bebişler. bize hazır mamaya tadlara alışıncaya kadar başlamayın dedi doktorumuz.
bizim de sat 2 nisandı. sezeryan olduğu için babasının doğum günü olan 25 martta karar kıldık. kaydirigubbakcemile2Ne demek ,hoşgeldin!Benim kzım da 29 Mart doğumlu,yani Nisan ı bekleyemedikkaydirigubbakcemile2
teşekkür ederim canım...shryldz hoşgeldin canım
teşekkür ederim canım...hoş geldin canım
slm kızlarrr ben bebeğime aptamil ar yediriyorum ek gıda olarak aptamilin deyilde beblac'ın ek mamalarından yedirsem olurmu acaba 2 farklı marka olması bişey değiştirirmi yoksa ek gıdayıda aptamildenmi yedirmem gerekiyor
aynı şeyi ben de merak ediyordum.???
anne sütü+mama veya sadece mama ile beslenen bebeklerin 4.aydan itibaren ek gıdaya geçmelerini biraz daha kabul edilebilir buluyorum ve annelerin hevesini de anlamaya çalışıyorum, sonucta bebeklerini mamanın dışında da saglıklı gıdalarla tanıstırmak istiyorlar bir an önce.Ancak bebek sadece anne sütü alıyorsa, gelişimi, kilo alımı iyiyse ek gıdalara geçmeyi 6.aya kadar gereksiz buluyorum. 4.aydan sonra belki sadece tattırmak adına,-altını çiziyorum çünkü bebek sevdi mi bir kaşık bir kaşık daha derken bir bakmıssın 1 kahve fincanını içirmişsin- 1 çay kaşığı mevsim meyvelerinin suyundan verilebilir.Çünkü değişik tatlarla tanısan bebek, hep o tatlardan denemeye devam etmek isteyebilir ve anne sütüne burun kıvırmaya baslayabilir. Bu da sadece anne sütü ile beslenen bir bebek için hiç iyi olmaz.
canım senindemi bebeişin 4 aylık
bugün bebeğime cici bebe verirken arkadaş hem mama yiyor hemde cicibebe midesi bulanırkarışır dedi aklımı karıştırdı herkess bişiy sölüyor ama artık bebeğim doymuyor bişekilde bişeyler vermek zorundayım ne yapsaam acaba
kızım sabah 8 de mamasını yiyor...10 gibi meyve püresi veriyorum şimdiye kadar şeftali elma havuç üzüm ve muz verdim,hergün ikisini veriyorum mesela bugün muz verdim ikindi gibi şeftali vericem. öğlen kaşık maması ben hem aptamilin tahıllısını hemde hero babynin irmikli meyveli olanının veriyorum bir gün biri öteki gün diğeri gibi...öğleden sonra biberon maması ikindi meyve suyu akşamüstü gene mama yatmadan öncede pirinç unlu muhallebi...çok gibi görünebilir ama benim kızım biberon mamasını enfazla 120lik içiyor o da zorla...dolayısıyla sık acıkıyor..kızım sık sık ama az az yiyor...yarında sebze çorbası yapıyım diyorum bakalım sevecekmi...şimdiye kadar ne verdiysem hep yedi maşallahhh...
bir hafta oldu düzen yapalı ondan önce tattırıyordum sadece...muzu ilk kez dün verdim bakalım tepki edecekmi bilmiyorum...karnıbahar acaip gaz yapıcı bir sebze canım..istersen verme daha,bir de mevsim sebzelerini ver yalnız karnıbaharı nasıl olsa koca bir kış yiyecek...en iyisi patates havuç kabak ve fasülye hatta önce iki iki haşlayın verin diyorlar.:mesela ben yarın yarım kabak ve yarım patatesi azcık pirinç ile haşlayıp çok az zeytinyağı koyup vercem haftayada havucu ve fasülyeyi eklerimcanım ne kdr zamandır böyle yedirirosun bende başladım ek gıdalara bi de muz bizimkine inanılmaz gaz yaptı vermiorum o yüzden bu arada havuç patates karnıbahar haşladım geçen püre haline getirdim bi gıdımda kimyon koydum kimyon gaza inanılmaz iyi gelio haberiniz olsun çok severek olmasada yedi. biz bi düzene oturtamatık şu yemek işini ya
ağlamak üzereyim. bu sabah armut verdim tekrar yine yemedi 2. kaşıktan sonra öğürmeye başladı.şeftaliye de aynı şeyi yaptığı için bırakmıştık. bir de kaysı deneyeyim dedim. ona da yüzünü buruşturdu vermeye devam ettim tükürmeye ve öğürmeye başlayınca onu da kestim. napıcam ben yaaa... hiçbir ek gıdayı sevmedi yemiyor. sizin bebişlerin tepkileri nasıl ilk verişinizde yediler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?