Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

bu sölediğini doktorumuzda söledi canım.bakalım 4.ay kontrolünde kilo alımına baglı olarak ne diyecek

Son düzenleme:
Veyumurta falan da dıkkat edılmesı gereken konular arasında kızlar pekmez yedırın ama bala hyır

ayy şaka gibi geldi şaşırdım valla
benim zavallı kızım anne sütü ve mama dışında hiçbişey görmedi bugüne kadar
dr su bile verdirmiyor.ama bi sorun olacağını sanmıyorum,tattırdığınız şeyleri ömür boyu yiyecek ama anne sütü bi daha yok.ona vereceğiniz vitaminleri kendiniz yiyin sütten alır yavrucak yaww.

kahvaltı:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml

ara öğün....meyve püresi.....hazır kavanoz mamalarından kullanabilirsiniz.....

(öğle öğünü)bebek çorbası: yarım patates,yarım havuç ve 1 tatlı kaşığı pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir,salça ve tuz ilave etmeden indirdikten sonra çok az zeytinyağı ilave ile bebeğe verilir....yaklaşık bir hafta sonra çorbaya kabak,taze fasulye,bezelye ve enginar eklenebilir....(yer elması,kereviz,ıspanak,patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdiklerinden bu aylarda tercih edilmez).......bana bu çorbadan 1-2 kaşıkla başlamamı ve gün geçtikçe miktarı arttırarak 150 grama ulaşmamı söyledi....

ikindi öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşamüstü öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşam yemeği: sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
gece öğünü:anne sütü veya bebek maması
gece uyandığında :anne sütü veya bebek maması.....

işte genel şablon bu.....çeşitlendirilmiş tariflerde var....

patates püresi: 150 ml anne sütü veya devam sütüne haşlanmış 1-2 patatesi karıştırıp püreyi hazırlıyoruz...
pirinçli sebze çorbası için: yukarıda bebek çorbası başlığı altındaki tarife pirinç katmadan hazırlayıp çorbayı indirdikten sonra içine 3 çorba kaşığı sütlü pirinçli kaşık maması ekliyoruz....

yoğurt: 90 ml suya 3 ölçek katılarak hazırlamış olduğunuz mamanın içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek kımıldatmadan sarılarak 3-4 saat mayalandırılır....
meyveli yoğurt: yine yukarıdaki gibi hazırladığımız yoğurdun içine 5 tatlı kaşığı elma püresi karıştırılır......
ayrıca meyve sularını yedirmekte zorlanırsan hazırladığın mamanın suyunu 30 cc eksik tutup bu miktarı meyva suyuyla tamamlayıp mamanı hazırlayabilirsin dedi.....ek besinlerle birlikte anne sütünü veya devam mamalarını günde 650 cc-800 arası almaya devam etmeli dedi....benden şimdilik bu kadar tarifler....:))

Çok sağol Gülşen,çok faydalı olmuş,bakalım biz de Dr. kontrolünden sonra hafif hafif başlayabilecek miyiz?Bir de Dr. herhangi bir marka önerdi mi canım,hazır kavanoz mamaları,meyve püreleri için falan..

canım mamada milupayı önermişti ama kavanoz mamalarında bebelac önerdi.....bende öyle aldım maşallah idil 40 yıldır meyve yiyormuş gibi davrandı

canım mamada milupayı önermişti ama kavanoz mamalarında bebelac önerdi.....bende öyle aldım maşallah idil 40 yıldır meyve yiyormuş gibi davrandı

Ben de dün bebelac ın sitesine girmiştim,orada da güzel bilgiler var,hem mamaları da tanıtıyor,yemek tarifleri de vardı,tavsiye ederim,sen zaten üyeyüm demiştin sanırım.

işte bunu bekliyordum güzel bir şablon gülşen bende artık zeynebe güzel bir tablo oluşturayım genel mantık aynı yalnız bana verilen sebze çorbasının içeriğinde önce sıvı halinde 1 haftaki sonraki bölümde eklemeler yok püreleri biraz daha çorbanın içine katarak var isterseniz bir ara tarifi yazarım sebze çorbasının ....

zeynep hanım gece uyurkenin dışında bebek maması kesinlikle almıyo aç biliyorum ama içmiyo mamayı bende içine 2 tane cici bebe kırarak veriyorum napıyım almıyo başka türlü
pirinç unlu mamasınıda günde 2 öğün şeklinde 50 cc 50 cc olarak hazırlıyorum

canım bende doktora hangi kavanoz maması diye sormuştum da bana şimdi zaten meyve mevsimi hazır değilde kendiniz yapıp verseniz daha iyi olur demişti kavanoz pürelerini vermeyin demiyorum ama dedi organik olursa daha iyi olur dedi

meyve ve ek gıda veren herkesin bebeği 4 aylık oldumu çok şaşırdım. bizim doktor 4 ay tek anne sütü diyor. dışarıdan herhangi bir şekerli ne girerse girsin vücuda barsak tümöründen tutun bir sürü şey olabiliyormuş. resimli teknik olarak anlattı ama aklımda değil tabi:) mantıklı geldi bana ilk 4 ay hayatrında büyümediği kadar çok büyüdüğü için .... sütüm az ve bebek ağlasada az az damlaya damlaya çektirip susturup yine de sabretmeye çalışıyorum... aç olduğundan uyumuyor gibi hep... arada sütüm geliyor o zaman uyuyor..işkence ama az kaldı 23 ağustos 4 aylık olacak ve bitecek....ama 3 aylık bitince siz bebeği 4 ay mı olarak görüyorsunuyz... 1 nisan da bile doğsa henüz 4 aylık olmadını ki anlamadım ben bu işten bir şey... kafam karıştı.. ben mi boşuna işkence çekiyorum.. ki doktorum en zenginlerin gittiği özel muayenesi olan iyi bir dr... her ay bir sürü para verip, özel aşı da vurduruyprum. sağlık oc ağında olmayan aşılar da vurunuyor....

ya kızlar bu mamaya yoğurt mayalama olayı varya her mamaya oluyomu bend dün denemek için aptamilin bebek sütlü pirinçlisini aldım onunla olurmu mesela

yok hepimizin ay bilgisi aynı çok şükür.......nisan topiği diye herkes nisanda doğurmadı marttada doğumlar oldu ve 4.ayını dolduran 3-4 bebeğimiz var benim kızımda bunlardan biri....4 aylık olana kadar hiçbirşey tattırmadım ben kızıma o yüzden içim rahat....sütün azsa bile bunu işkence olarak görme ve devam et bebeğini emzirmeye aylara takılma

ya kızlar bu mamaya yoğurt mayalama olayı varya her mamaya oluyomu bend dün denemek için aptamilin bebek sütlü pirinçlisini aldım onunla olurmu mesela

hayır şenay her mamaya olmuyor bebeksütü olarak anılanlara oluyor.....ben denemedim henüz bize yoğurdu 5.ay bitiminde vericek sanırım ama ben idile vermesemde tutacak mı diye merak ediyorum

benim bebisimde 3 ay 3 GUNLUK OLDU EK GIDALARA BASLASAM erkenmi acaba?yoksa sadece tatdirsammi?ve neyle basladiniz ilk baslarken

mrb arkadaşlar, bebişim aslında mart bebeği hep mart annelerinde yazıyorduk. ama kuzum 25 mart doğumlu olduğu için ek gıda hususunda biraz geri kaldık mart annelerinden eğer bizi de aranıza alırsanız sizlerle gelişimimizi paylaşmak isteriz...a.s.

adım seher kuzumun adıda kayra berk... sütüm az olduğu için bebeğim süt+mama ile besleniyor. 10-15 gündür meyveleri tadlarını alsın diye azar azar yalatıyordum. 5 gün önce meyve püresi (elma,şeftali,armut) , sebze çorbası (patates, kabak, 1kaşık pirinç), ve muhallebi ile başlayabilirsiniz dedi doktorumuz. ilk gün şeftali verdim cam rendeden geçirerek, sevmedi değişik geldiği içindir diye düşündüm. en tatlılarından seçerek 2. günde verdim. 2-3 kaşıktan sonra öğürme hareketleri yapınca bıraktım. muhallebiyi hiç sevmedi direkt geri tükürüyor. sebze çorbasındansa oyunlar oynatıp dikkatini dağıtarak 5-6 kaşık ancak yedirebildim. siz nasıl yediriyorsunuz? ne kadar yiyor bebişleriniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…