Hanimlar istanbula dönmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende bu AVM sevdasını anlamıyorum,deniz kenarında oturmak,sokak sokak gezip küçük dükkanlardan alış veriş yapmak( böyle gezerek çok güzel dükkanlar çok tatlı insanlar tanıdım)benim için daha eğlenceli olmuştur.

Sizin paylaştığınız ev site içi, siteler yine nispeten iyidir, havuz, güvenlik vb hizmetlerinden yararlanırsınız, binalar yenidir vs ama İstanbul’da eli yüzü düzgün müstakil apartmanlarda bile 5 bin liraya kiralık daire kalmadı.
Bir tanıdık evinden çıkmak zorunda Anadolu yakasında küçük bir semtte oturabilir evlerin kiralarına baktı 8000 liradan aşağı ev bulamadı.

He daha ucuza ev bulunabilir belki lakin affınıza sığınıyorum bağlasanız durulmaz, semti kötü bir yerde olur, ki İstanbul’da yaşayabilmek için öncelik güvenliğiniz olmalı, diğer iller çok mu masum ve güvenli? Değil elbette ama İstanbul aşırı kalabalık olduğundan sorun yaşama riskiniz daha fazla.

Evet harekete alışmış insan için zor olabilir ama hareketi seven ve ömrüm boyunca avmye hep yakın evim olmasına rağmen o bahsettiğiniz nimetlere öyle çok kavuşmak istiyorum ki.
Evimin önü yeni nesil kahvecilerle dolu. En son ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum.
Elbette herkesin beklentisi farklı. Sizin beklentilerinizde isem biraz daha orada yaşayıp sonra tekrar değerlendirirdim.

benim ailem ankarada lise üniversiteyi ankarada okudum, ankarada evim var
ve ankarada AVM resmen bir kültür oldu artık, yapacak çok bir şey yok çünkü

ona rağmen ben sevemedim gitti.

bu kız seviyormuş eyvallah sevsin. renker zevkler neticede
ama

benim nadiren gidiyor olmama rağmen gördüğüm şu ki AVMler bi 5 sene önceki gibi değil zaten
çeşit az mağaza az, butik yer çok az.
online almak AVMden almaktak daha mantıklı -illa alışveriş yapılacaksa.

ankarada aileler AVMye gider. hele karı-koca çalışan ve çocuklu minik aile formatı mutlaka ctesi gitmese pazar gider. çünkü çocuk da oyalanır, markete kıyafete filan da bakalır, yemek de yenir gelinir. o yüzden onları gittiği saatlerde AVMler çok da kalabalık. zaten öğrenci gençlik de sadece gezme + fast food yapıp geliyor. ama ben bekar tek kadın olarak etraf çığlık çığlık çocukken neden AVMye gideyim, mesela? gitmem gerekince bile h.içi sabah filan gidiyorum ben ki kimse olmasın. (burada benim gittiğim yerlerde yabancı az)

konu sahibi benden çok gençtir kalabalık seviyor herhalde tek açıklaması bu.

Sahile giderken iki avm’nin önünden geçiyorum, tıklım tıklım arabalar sokak kenarlarına taşmış oluyor genelde. Her seferinde şaşırıyorum insanlar burda ne yapıyor diye. Bir de aşırı pahalılar. İnternetten atıyorum 50 liraya alacağım ürüne 300 lira etiket koyuyorlar. Ya da sahilde iki bira bir çerez 100 lira civarı tutuyor, kafede oturmaz sandalye atarsan daha da az. Avm’de en az iki katı. En kral hamburgercide (izmir için) 40-50 lira gerçek et köftesinden hamburger. Zincir hamburgercilerde %80 soyalı, dandirik, lezzetsiz, aşırı katkı maddeli menüler o fiyata. Millet her hafta sonu çoluğuna çocuğuna bunları yediriyor. Anlamıyor ben.

Benim ailemin yarısı ankarada. Hafta sonu eymire, gölbaşına, bağa bahçeye, hiç bişey bulamazlarsa birbirlerine gidiyorlar

Benim ailemin yarısı ankarada. Hafta sonu eymire, gölbaşına, bağa bahçeye, hiç bişey bulamazlarsa birbirlerine gidiyorlar
çocuğu küçük olan biraz da bisiklete açık havaya biraz kapalı da olan bir kitle de var hele arabası da yoksa.... (hoş öyle olmayan da bir kitle var onlar alacaatlıya filan gidiyor oradaki zamanın köhne salaş mekanları en lüks yer olmuş).

ankara için en azından AVMlerin bazıları korkunç kalabalık..ve nasıl desem. pazar yeri gibi
bazılarında da hiç bir şey yok. -tamam ben kalabalık olmayan saatlerde gidiyorum eyvallah da. mağaza da yok yani kapanmış çoğu yer. her AVMde hep aynı mağazalar var mesela. eskiden öyle değildi. mağazadan çok aralardaki küçük stantlarla dolmuş.

etkinlik olduğu zaman da genelde çocuklara yönelik şeyler.

istanbul nasıl bilmiyorum tabii

İstanbulu bilmiyorum da izmirde 3-5 sene öncesine kadar çok avm yoktu. Bizim tarafta yeni yeni ekstra iki tane açıldı, hala istanbulla ankaranın yanından geçemeyiz bence. Az olduğu için de sanırım aşırı kalabalık oluyor.

Pandemi öncesi iyi müzik yapan bir iki bar var avm içinde oralara giderdik, artık ona da gitmiyoruz. Sahil candır

Ben de yaşlandım gâliba kalabalığı sevmiyorum anneannem hep söyler" kafam kaldırmıyor " diye aynı o durumdayım sakinlik sessizlik istiyorum.İstanbulda avm lerde, her yerde Türk ten başka her millet var evden çıkasım gelmiyor.

Mune hanim paylastiginiz site maslagin en luks aitesi yalniz ayazagada greenpine da da guvenlik vs var ve kiralar uygun

Burasi oyle bi yer degil.dukkan vs pek yok.soyle dusunun deniz sahil,arada yol yolun ustunda apartmanlar,tripleks ebler bahce icinde.ortada 4 tane buyuk market.bi kac tane dukkan he bi de e bebekole duklanlar 1 km ileride

Piraye bacim is nedeniyle giresundayim mecburen geldim donecegim de donmesem mi acaba diye fikir alayim dedim donersem istanbul ne durumda diye

Gürpinarda butik site evet havuzlu minik bir kapali havuzu var

Burasi oyle bi yer degil.dukkan vs pek yok.soyle dusunun deniz sahil,arada yol yolun ustunda apartmanlar,tripleks ebler bahce icinde.ortada 4 tane buyuk market.bi kac tane dukkan he bi de e bebekole duklanlar 1 km ileride
Erikli gibi en sevdiğim.Karariniz ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı ama İstanbul'u düşünmeyin gerçekten demografisi değişti .

Karadeniz de yagmurlu genelde yazin belki 2 ay her gun girilir evin 100 metre alti plaj ve giris ucretsiz.karadeniz ama tek basima gecen yaz indim,guneslendim,denize girdim.kimse bakmadi bile rahatsiz etmedi.kimse de yoktu pek zaten.
Inanamadım yazdıklarınızı okuyunca sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim.
Bende Karadenize taşındım esimin memleketine ve gerçekten de dediginiz tüm imkanlar elimin altında hatta daha fazlası, ama ben yinede büyüdüğüm beton yığını olan hava kirliliği olan şehri özlüyorum , avm leri özlüyordum, gitmek istiyordum ama sanırım yanlış düşünüyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…