Ben normalde kalabalığı seven bir insanım yani belki de yaşımdan dolayı bilmiyorum ama hareketlilik, çok insan görmek beni mutlu eder. Bu yapımı da göz önünde bulundurarak İstanbul'da yaşayabileceğimi düşündüm ama gerçekten hayatımda verdiğim en kötü karardı. Şu an üniversite için İstanbul'dayım ama mutsuzluğumu inanın anlatamam.
Ben güneydoğu tarafında bir şehirde doğup büyüdüm. Ailemin işi nedeniyle sonradan başka bir şehire taşındık ve oradan taşınırken dünyanın en mutlu insanıydım. Asla dönmem gibi büyük laflar ettim hep. Bu sene tatilde oraya gittim. İstanbul'un çilesinden sonra bana cennet gibi geldi, babamı arayıp yalvardım buraya geçiş yapayım diye. Ailem tabii ki izin vermedi, İstanbul'da üniversite okurken oraya geçiş yapmak kadar mantıksız bir şey olabilir mi diye üstüne beni azarladılar. Babamın şokunu unutmuyorum ama 'gatsby bunu sen mi söylüyorsun gercekten' diye şoka girmişti. İstanbul tercih ederken aşırı mutluydum, ülkenin çeyreği orada yaşıyorsa bir bildikleri vardır tarzında saçma bir düsüncem de vardı
Bu arada beylikdüzü falan demişsiniz oralar hem şehir dışı hem de oralar da pahalı. Arkadasım orada özel yurtta kalıyor, su an 4 kisilik odaya aylık 2500 veriyor. Yurdu erken kayıt dönemi icin fiyatları açıklamıs aylık 6 bin lira istemisler

Özel yurtta kalan arkadaslarım icin de fiyatlar benzer su anda, ev bakıyoruz ama hem düzgün ev yok hem de kiralar yine çok ucuk. Kücükcekmecede gecekonduya 3 bin lira isteyeni gördüm. İnanın ahır daha konforluydu o evden. Memur sartı koymus bir de, sinirden ağlayacaktık neredeyse. Bundan birkaç ay önce de Moda tarafında ev baktık baska arkadasım icin 1+1 eve 5k istemislerdi yuh ama bu kadar da olmaz diye sinirlendik. Şimdi o fiyata da ev yok arkadasım pisman oldu keske orayı tutsaydım diye. Kiralar hakkında sabaha kadar konusurum simdi de neyse.
Bir de şort giymekten bahsetmişsiniz. Ben de normalde şort giymeyi severim, her yerde de giyerdim normalde İstanbul'da iki gün giyseniz üçüncü gün kendi isteğinizle giymezsiniz.
Son olarak bu anlattığımı baskalarına anlatınca 'yok artık, koca istanbul'da bu kadar da olmaz' diyorlar ama söylediğimde en ufak bir abartma yok. Farklı zamanlarda gittiğim AVM'de aynı kisi tarafından iki kez taciz edildim. Adam beni takip etti kendimi zor kurtardım. O kadar çok başıboş, nereden geldiği belli olmayan insan var ki avm önlerinde bekliyorlar tüm gün. Birilerini gözlerine kestirip sapıklık yapmak için fırsat kollayan bir sürü serefsiz var.
Sosyal imkanlarınızı yetersiz bulup sehir degistirme isteginizi anlıyorum ve hak veriyorum ama sartlarınızı zorlayıp baska sehirde yasamaya calısın demeye geldim. İstanbul haric neresi olursa artık.