- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi son mecnun
- #41
yaşantıyla alakalı sanırım. ben olsam istanbuldan çıkıp konyaya yerleşmezdim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaşantıyla alakalı sanırım. ben olsam istanbuldan çıkıp konyaya yerleşmezdim
Evinizi kiraya verin ve kaçın :)
Burdan gelecek kira orada rahat bir yaşam sağlar size.
İstanbul çok pahalı bir şehir yaşamak için, şahsen ilk fırsatta gitme planımız var eşimle.
İstediğiniz zaman özlem gidermeye gelirsiniz gezer tozar istanbulun tadını çıkartırsınız.
Yaşarken pek tadı çıkarılamıyor zaten, iş güç hayat telaşı derken.
Gercekten deger mi biraz daha toparlanip gelemezmiyiz bunun derdindeyim. Mesela buranin kirasidan arta kalana uc bes eklesek arabamizi bunalmadan alabilir miyiz..
Bu anlamda para artiramadiktan sonra ustune ustuk sevmedigim bir sehirde yasamak istemem.
Konya benim fikrimdi. Cok mu kotu![]()
eşimle hep hayal kurarız memur olabilsek de keşke gitsek İstanbul dan diyeEvlendim geldim beni tutan birsey yok ama havasindan mi suyundan mi hemen de gidilmiyor iste![]()
oooooo asla "asla" demeyin.. çok tehlikeli :)Asla Istanbul'da yaşamam , herseyi bedava yapsalar yaşamam .
İstanbulda doğdum büyüdüm sonra bir dönem dört yıl kadar konyada yaşadım hiç zorluk çekmedim aksine öyle bir şehirde yaşamak harikaydı. Konu sahibine şiddetle tavsiye ederim konyayi. Tam memur şehri. Çok düzenli temiz gelişmiş bir şehir. Evet iinsanlarının çoğu muhafazakar fakat bunun dışardaki insanlara bir zararı yok. Ben açık bir bayanım hiç sıkıntı çekmedim. İnsanları çok hoşgörülü sıcaktır. İstda otobüslerde herkesle akraba olursun konyada o kalabalık tramvayda ayakta zor dururken bir kere değen dokunan olmadı. Anadolu insanı farklıdır. Bilmeyen dışardan bakan muhafazakar yobaz dye yorumlar ama herkesin hayatı kendini ilgilendirir. İstanbulun modern insanını da görüyoruz ahlaksızlık saygısızlık diz boyu. Herkeste bi tahammülsüzlük var. Bilmeyenlerin de bir gidip görmesini tavsiye ederim. Gez dünyayı gör konyayi demişler. İlk fırsatta inşallah tekrar oraya döneceğim yaşamak için.yani şimdi taşlayacaklar ama muhafazakar vs ya ben yapamazdım.
İstanbulda doğdum büyüdüm sonra bir dönem dört yıl kadar konyada yaşadım hiç zorluk çekmedim aksine öyle bir şehirde yaşamak harikaydı. Konu sahibine şiddetle tavsiye ederim konyayi. Tam memur şehri. Çok düzenli temiz gelişmiş bir şehir. Evet iinsanlarının çoğu muhafazakar fakat bunun dışardaki insanlara bir zararı yok. Ben açık bir bayanım hiç sıkıntı çekmedim. İnsanları çok hoşgörülü sıcaktır. İstda otobüslerde herkesle akraba olursun konyada o kalabalık tramvayda ayakta zor dururken bir kere değen dokunan olmadı. Anadolu insanı farklıdır. Bilmeyen dışardan bakan muhafazakar yobaz dye yorumlar ama herkesin hayatı kendini ilgilendirir. İstanbulun modern insanını da görüyoruz ahlaksızlık saygısızlık diz boyu. Herkeste bi tahammülsüzlük var. Bilmeyenlerin de bir gidip görmesini tavsiye ederim. Gez dünyayı gör konyayi demişler. İlk fırsatta inşallah tekrar oraya döneceğim yaşamak için.
Asıl beni taşlayanlar çıkabilir ama eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay yaşadık.yani şimdi taşlayacaklar ama muhafazakar vs ya ben yapamazdım.
Konyada alkollü mekan yokki. Sadece büyük bir otelin altında bir restorant bar var.ben istanbulla karşılaştırarak konyaya iyi demedim zaten. istanbulun da kendine göre yaşanılmaz noktaları vardır. ama atıyorum konyada şort giyip sokağa çıkabilir misiniz ya da gece yarısı alkollu bi mekanda eğlenebilir misiniz, sevgilinizle çıkıp dolaşabilir misiniz vs vs gibi sorular var aklımda. konu sahibinin bu taraklarda bezi yoktu, pekala yaşayabilir tabi o zaman. ama bana göre değil. tamamen kişinin yaşayış tarzı ile alakalı.
Tsk ederim haklısınız :) ama anneannemi aniden kaybettik orda hem de tatile gitmisken , o sebeple bi daha gitmek istemiyorum.oooooo asla "asla" demeyin.. çok tehlikeli :)
arkadaş tavsiyesi
Asıl beni taşlayanlar çıkabilir ama eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay yaşadık.
Muhafazakardan ziyade bayaaa yobazlar. İçki içilen mekan yok, ama en çok alkol satı
Konyada alkollü mekan yokki. Sadece büyük bir otelin altında bir restorant bar var.
Eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay kaldık. Şehir düzenlemesi çok güzel. Kocaman parklar geniş sokaklar filan. Ama insanlarını ben sevemedim. Daha detaya girmeyeyim kesin banlanırım![]()
İstanbul gerçekten çok pahalı eğer şehir önerisi istiyorsanız ben de Mersin ve Adana olabilir derim ucuzluk yönünden yiyecek,ulaşım,ısınma mesela istanbul da hazır suya bile çok para gidiyor ama Mersin de gönül rahatlığı ile çesme suyunu kullanırsın misal en basiti istanbulda maydanoz 1 tanesini 2 lira alıyordum ama Mersinde 3 tanesini 1 liraya alıyorum hatta en son 4 tanesini 1 liraya aldım 25 kuruş,İstanbulda ki evinizi kiraya verip yeni gideceğin yerde onu karşılarsın.Ankara da yine is dolayisyla kaldik bi 6ay kadar belki simarikca olacak ama boguluyorum sandim hic sevemedim. Gecici oldugumuzu bildigimiz icindi belki de bilemiyorum ama sevemedim yani..
Istanbul da bir sahil bir cay gercektwn iyi geliyor bana..
Ayy Allahım mesajın üstündekini yazmaya başlayıp vazgeçmiştim. Kalmış öyle taslaktaben de bundan bahsediyorum. garsoniyer emlak piyasası baya canlı diyolar. benim arkadaşım üni okumuştu. rahat değildi hiç. ama beklenti ile alakalı.
Aynen öyle bu arada beklentiyle alakalı. Başkası çok beğenebilir. Şehir düzenlemesi güzel gerçekten. Oğlumla park park dolaşıyordukben de bundan bahsediyorum. garsoniyer emlak piyasası baya canlı diyolar. benim arkadaşım üni okumuştu. rahat değildi hiç. ama beklenti ile alakalı.