• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istanbul ve digerleri

Evinizi kiraya verin ve kaçın :)
Burdan gelecek kira orada rahat bir yaşam sağlar size.

İstanbul çok pahalı bir şehir yaşamak için, şahsen ilk fırsatta gitme planımız var eşimle.

İstediğiniz zaman özlem gidermeye gelirsiniz gezer tozar istanbulun tadını çıkartırsınız.

Yaşarken pek tadı çıkarılamıyor zaten, iş güç hayat telaşı derken.

Evinizi kiraya verin ve kaçın :)
Burdan gelecek kira orada rahat bir yaşam sağlar size.

İstanbul çok pahalı bir şehir yaşamak için, şahsen ilk fırsatta gitme planımız var eşimle.

İstediğiniz zaman özlem gidermeye gelirsiniz gezer tozar istanbulun tadını çıkartırsınız.

Yaşarken pek tadı çıkarılamıyor zaten, iş güç hayat telaşı derken.

Gercekten deger mi biraz daha toparlanip gelemezmiyiz bunun derdindeyim. Mesela buranin kirasidan arta kalana uc bes eklesek arabamizi bunalmadan alabilir miyiz..

Bu anlamda para artiramadiktan sonra ustune ustuk sevmedigim bir sehirde yasamak istemem.

Gercekten deger mi biraz daha toparlanip gelemezmiyiz bunun derdindeyim. Mesela buranin kirasidan arta kalana uc bes eklesek arabamizi bunalmadan alabilir miyiz..

Bu anlamda para artiramadiktan sonra ustune ustuk sevmedigim bir sehirde yasamak istemem.

Planlı ilerlerseniz herşeyi yaparsınız bence. Araba da çok rahat alırsınız orda yaşarken, şöyle düşünün zaten kredi borcunuz bitmiş olacak onu arabaya bağlarsınız direk. Yaşam daha ucuz olduğu için geçinmeniz de daha kolay olur.

Sonrasında geri dönseniz de rahat yaşarsınız. İstanbulda bir eviniz bir arabanız varsa tek maaşla da olsa güzelce geçinilir.

Bizim evimiz yok mesela kiradayız, o yüzden zorlanıyoruz baya. Çünkü işyerimiz de kira :) yani kazandığımız direk kiralara faturalara gidiyor, birikim için fırsat kalmıyor bile.

Ev kendimizin olsa yada işyeri kendi mülkümüz olsa çok rahat olur herşey.

Sizin çoğu gitmiş azı kalmış borcunuzun. Kalanını da yaşam şartları daha uygun bir şehirde tamamlayabilirsiniz çok rahat. Sonra canınız nerde isterse orda yaşayın :)

Evlendim geldim beni tutan birsey yok ama havasindan mi suyundan mi hemen de gidilmiyor iste :110:
eşimle hep hayal kurarız memur olabilsek de keşke gitsek İstanbul dan diye
benimde eşiminde yakınlarımız ege taraflarında
ben doğma büyüme İstanbul luyum üstelik. Eşim 7 yaşında gelmiş

bazen düşünüyorum öyle konuşuyorum ama kolay mı biranda vazgeçmek

konu sahibi eğer düşünüyorsanız çoluk çocuk büyümeden düşünmeli ve yapmalısınız

eşimde bende yüksek maaşlı memur sayılabilecek işlerde çalışmamıza rağmen istanbulu hiç istemedim sehir değişikliği yaptığımızda. parası geçinmesi ayrı dert stresi ayrı dert bence. kalabalıkta yarım saat bile yol çekmeye değmez diye düşünüyorum hele çocuklu bir kadın için tam stres.
Eşimin ailesi istanbulda oda orda doğmuş büyümüş, ah istanbul modunda ama bana feci komik geliyo bu durum. yaşadıkları yere ben istanbul demem sahsen çünkü :) ne demeye bu istanbul sevdası bilemiyorum o yüzden, görende boğazda yaşıyor sanar :)

Eliniz bollaşmadan taşınmayın derim.Hem tasinmak pahali hemde alışma sürecinde gez toz masrafli şeyler.Tasinmak icin hangi sehir secenekleriniz var belirtseniz daha cok yardimci olabilirdik belki

yani şimdi taşlayacaklar ama muhafazakar vs ya ben yapamazdım.
İstanbulda doğdum büyüdüm sonra bir dönem dört yıl kadar konyada yaşadım hiç zorluk çekmedim aksine öyle bir şehirde yaşamak harikaydı. Konu sahibine şiddetle tavsiye ederim konyayi. Tam memur şehri. Çok düzenli temiz gelişmiş bir şehir. Evet iinsanlarının çoğu muhafazakar fakat bunun dışardaki insanlara bir zararı yok. Ben açık bir bayanım hiç sıkıntı çekmedim. İnsanları çok hoşgörülü sıcaktır. İstda otobüslerde herkesle akraba olursun konyada o kalabalık tramvayda ayakta zor dururken bir kere değen dokunan olmadı. Anadolu insanı farklıdır. Bilmeyen dışardan bakan muhafazakar yobaz dye yorumlar ama herkesin hayatı kendini ilgilendirir. İstanbulun modern insanını da görüyoruz ahlaksızlık saygısızlık diz boyu. Herkeste bi tahammülsüzlük var. Bilmeyenlerin de bir gidip görmesini tavsiye ederim. Gez dünyayı gör konyayi demişler. İlk fırsatta inşallah tekrar oraya döneceğim yaşamak için.

İstanbulda doğdum büyüdüm sonra bir dönem dört yıl kadar konyada yaşadım hiç zorluk çekmedim aksine öyle bir şehirde yaşamak harikaydı. Konu sahibine şiddetle tavsiye ederim konyayi. Tam memur şehri. Çok düzenli temiz gelişmiş bir şehir. Evet iinsanlarının çoğu muhafazakar fakat bunun dışardaki insanlara bir zararı yok. Ben açık bir bayanım hiç sıkıntı çekmedim. İnsanları çok hoşgörülü sıcaktır. İstda otobüslerde herkesle akraba olursun konyada o kalabalık tramvayda ayakta zor dururken bir kere değen dokunan olmadı. Anadolu insanı farklıdır. Bilmeyen dışardan bakan muhafazakar yobaz dye yorumlar ama herkesin hayatı kendini ilgilendirir. İstanbulun modern insanını da görüyoruz ahlaksızlık saygısızlık diz boyu. Herkeste bi tahammülsüzlük var. Bilmeyenlerin de bir gidip görmesini tavsiye ederim. Gez dünyayı gör konyayi demişler. İlk fırsatta inşallah tekrar oraya döneceğim yaşamak için.

ben istanbulla karşılaştırarak konyaya iyi demedim zaten. istanbulun da kendine göre yaşanılmaz noktaları vardır. ama atıyorum konyada şort giyip sokağa çıkabilir misiniz ya da gece yarısı alkollu bi mekanda eğlenebilir misiniz, sevgilinizle çıkıp dolaşabilir misiniz vs vs gibi sorular var aklımda. konu sahibinin bu taraklarda bezi yoktu, pekala yaşayabilir tabi o zaman. ama bana göre değil. tamamen kişinin yaşayış tarzı ile alakalı.

Memurum tayin imkanım var ama asla Istanbul'dan ayrılmam. Tatile bile gidince özlüyorum. Sıkılıyorum başka yerde. Burdaki imkanlar başka nerde var, hastane, tiyatro ,sinema,konser alternatif çok.Kucuk yerdeki o sakinlik beni sıkıyor .

yani şimdi taşlayacaklar ama muhafazakar vs ya ben yapamazdım.
Asıl beni taşlayanlar çıkabilir ama eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay yaşadık.
Muhafazakardan ziyade bayaaa yobazlar. İçki içilen mekan yok, ama en çok alkol satı
ben istanbulla karşılaştırarak konyaya iyi demedim zaten. istanbulun da kendine göre yaşanılmaz noktaları vardır. ama atıyorum konyada şort giyip sokağa çıkabilir misiniz ya da gece yarısı alkollu bi mekanda eğlenebilir misiniz, sevgilinizle çıkıp dolaşabilir misiniz vs vs gibi sorular var aklımda. konu sahibinin bu taraklarda bezi yoktu, pekala yaşayabilir tabi o zaman. ama bana göre değil. tamamen kişinin yaşayış tarzı ile alakalı.
Konyada alkollü mekan yokki. Sadece büyük bir otelin altında bir restorant bar var.
Eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay kaldık. Şehir düzenlemesi çok güzel. Kocaman parklar geniş sokaklar filan. Ama insanlarını ben sevemedim. Daha detaya girmeyeyim kesin banlanırım:eğlence:

Asıl beni taşlayanlar çıkabilir ama eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay yaşadık.
Muhafazakardan ziyade bayaaa yobazlar. İçki içilen mekan yok, ama en çok alkol satı

Konyada alkollü mekan yokki. Sadece büyük bir otelin altında bir restorant bar var.
Eşimin işi dolayısıyla geçen sene 10 ay kaldık. Şehir düzenlemesi çok güzel. Kocaman parklar geniş sokaklar filan. Ama insanlarını ben sevemedim. Daha detaya girmeyeyim kesin banlanırım:eğlence:

ben de bundan bahsediyorum. garsoniyer emlak piyasası baya canlı diyolar. benim arkadaşım üni okumuştu. rahat değildi hiç. ama beklenti ile alakalı.

Ankara da yine is dolayisyla kaldik bi 6ay kadar belki simarikca olacak ama boguluyorum sandim hic sevemedim. Gecici oldugumuzu bildigimiz icindi belki de bilemiyorum ama sevemedim yani..

Istanbul da bir sahil bir cay gercektwn iyi geliyor bana..
İstanbul gerçekten çok pahalı eğer şehir önerisi istiyorsanız ben de Mersin ve Adana olabilir derim ucuzluk yönünden yiyecek,ulaşım,ısınma mesela istanbul da hazır suya bile çok para gidiyor ama Mersin de gönül rahatlığı ile çesme suyunu kullanırsın misal en basiti istanbulda maydanoz 1 tanesini 2 lira alıyordum ama Mersinde 3 tanesini 1 liraya alıyorum hatta en son 4 tanesini 1 liraya aldım 25 kuruş,İstanbulda ki evinizi kiraya verip yeni gideceğin yerde onu karşılarsın.

ben de bundan bahsediyorum. garsoniyer emlak piyasası baya canlı diyolar. benim arkadaşım üni okumuştu. rahat değildi hiç. ama beklenti ile alakalı.
Ayy Allahım mesajın üstündekini yazmaya başlayıp vazgeçmiştim. Kalmış öyle taslakta:halay:
Sonradan başka bir mesaj yazınca o da gelmiş piff.
Düzenleme vakti de geçmiş. Hakkımda hayırlısı:KK50:

Back
X