Hanimlar istanbula dönmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz herkes zengin olsun demiyoruz. Ama artık istanbul’da insani şartlarda yaşamak için ciddi bir para gerekiyor. Giresun’da 200 m2 evden çıkıp, istanbul Ayazağa’da 40 m2 eve bakıyorsunuz. Taşınma sebepleriniz arasında rahat şort giyememek, Giresun’un havası, Avm olmayışı filan yazmışsınız. Bunlar hiç yetişkin zihniyetine örtüşmüyor.
Hanimefendi neden yazdiklarinizin sonuna illa bi hakaret yazma ihtiyaci hissediyorsunuz?cok mu zorbalik ve elestiriye maruz kaldiniz acaba?
Evime donecegim.gurpinara.orada daha cok oazanabilirim hem merkeze yakin hem.kira odemem.diye karat verdim.
Giresun kucuk sehir buyuk sehre alisan biri icin havasi bile batiyor ve hava deyip gecmeyin dogrudan psikolojinizi etkiliyor.

Hanimefendi neden yazdiklarinizin sonuna illa bi hakaret yazma ihtiyaci hissediyorsunuz?cok mu zorbalik ve elestiriye maruz kaldiniz acaba?
Evime donecegim.gurpinara.orada daha cok oazanabilirim hem merkeze yakin hem.kira odemem.diye karat verdim.
Giresun kucuk sehir buyuk sehre alisan biri icin havasi bile batiyor ve hava deyip gecmeyin dogrudan psikolojinizi etkiliyor.
Siz konunun başında Gürpınar’da mı yaşayacağım dediniz. Ayazağa’dan duvar manzaralı 40m2 ev paylaşmışsınız, sarıyer maslak diyorsunuz, istanbul turu yaptırdınız. Yetişkin gibi düşünmüyorsunuz demenin nesi hakaret? Ben hayatım boyunca zorbalığa uğramadım. Ama 20 yaşımdan beri kendi evimin idaresini yaptım. Yazdıklarınız benim mantık süzgeçime ters.
Neyse nerde, nasıl mutlu olacaksanız orda yaşayın. Gürpınar’da zaten çok istanbul sayılmaz.

40 m2 daire 5 bine bulduk Mune Hanım. Benim Bahçeşehir’den 2 sene önce 2 bin tl kiradan çıktığım ev şu an 7 bin tl. 700 bin tl satışı olan ev 3 milyon tl. Özellikle İstanbul Teksas’a dönmüş. Ev sahipleri yasal artış yapamayınca da “evi satacağım, kızım gelecek” gibi bahaneler bulup bir şekilde kiracıları çıkartma peşinde.
Şu an bu belirsizlikte kimse yerinden kıpırdamak istemiyor. Devletin bu konut fiyatlarındaki dengesizliğe de acil olarak el atması lazım.
Aynen öyle, İstanbul emlak piyasası fahiş fiyatlarla dudak uçuklatıyor, İstanbul’u terk edeli 10 yıl oldu, abartıyorum sanılmasın 10 yıl önce butik bir sitede oturuyordum, kira+aidat+su+elektrik+doğalgaz+cep faturaları+net faturası+kızın okul masrafları+mutfak+arabanın benzin vs masrafları+diğer giderler toplamda her ay 15 bin liralık giderimiz vardı, biz meyveyi bile aşırı pahalı alıyorduk, 10 sene önce İstanbul’da muzu 10 liradan alıyordum buraya bir geldim kilosu 2,5 lira, maydanozu 1 liradan alıyordum burada 25 kuruştu.
İstanbulda 50 liraya bir poşet gıda alınamazken burada 50 liraya 2 pazar arabalık gıda alıyordum gerçi artık burası da uçtu😬

İstanbul‘da bir evimiz vardı sattık, almaya kalksak şimdi kim bilir kaç milyon olmuştur, buradaki de kendi evimiz lakin burası dahi pahalı artık, 10 yıl önce 150 bin lira olan 3+1 dubleks dairem şu an 2 milyon, ki burası merkez değil gelişmiş değil.

Siz konunun başında Gürpınar’da mı yaşayacağım dediniz. Ayazağa’dan duvar manzaralı 40m2 ev paylaşmışsınız, sarıyer maslak diyorsunuz, istanbul turu yaptırdınız. Yetişkin gibi düşünmüyorsunuz demenin nesi hakaret? Ben hayatım boyunca zorbalığa uğramadım. Ama 20 yaşımdan beri kendi evimin idaresini yaptım. Yazdıklarınız benim mantık süzgeçime ters.
Neyse nerde, nasıl mutlu olacaksanız orda yaşayın. Gürpınar’da zaten çok istanbul sayılmaz.
😅gurpinara da laf sokulduysa tamamdir.farkina varin diye yazdim yoksa bana ne ne yazarsaniz yazin ama normal hayatinizda boyle davranmayin derim.
Konu basindan beri degisti cok aralari okursaniz ancak anlarsiniz.gayet yetiskinim rahat olun.tesekkurler yorumlar icin de

Vaktin olunca da girip bakma. Bebeğine bak, en güzel şey o şu anda. Twitter'a girip kanser olma seviyesine geliyorum.

beylikdüzünde de giyersiniz.
ben giyiyorum senelerdir rahatsız edici bir durum yaşamadım. esenyurt tarafına geçmediğiniz sürece sıkıntı yok. beylikdüzünde o kadar mülteci yok ben sokağa çıktığımda kırk yılda bir denk geliyorum. paralı arap dolu ama🙈
giresun modern bir şehir ama hep yağmur.
beylikdüzünü de giresunu da çok iyi bilen biri olarak beylikdüzü diyorum.
dip not: 2 kişilik özel ders reformer 800 tl.
5 lik grup 650
reformerı baz almayın yani😉

İstanbul'ortakoy de büyüdüm diyor . Doğru olsa şunları biliyor olmaz mı zaten insan? Beşiktaş'ın yerlisi olan insan niye büyükçekmece de yaşamak istesin ki? fake kokusu alıyorum

niye öyle dedin ki. bende istanbulun göbeğinde büyüdüm ama şimdi gidip oturmam oralarda. kalabalık en büyük etken belki yaş itibarıyla kafam kaldırmıyor o kadar keşmekeşi ama beylikdüzü varken gidip giresunda da yaşamam yani. giresun bildiğin ölü şehir.

niye öyle dedin ki. bende istanbulun göbeğinde büyüdüm ama şimdi gidip oturmam oralarda. kalabalık en büyük etken belki yaş itibarıyla kafam kaldırmıyor o kadar keşmekeşi ama beylikdüzü varken gidip giresunda da yaşamam yani. giresun bildiğin ölü şehir.
Demi ya ankatin lutfen cekmecenin sinanobanin gurpinarin bogazdaki sahillerden guzel oldugunu.bakin maltepe sahil de guzel mesela.takmis insanlar bi bogaz diye tiklim tiklim

Demi ya ankatin lutfen cekmecenin sinanobanin gurpinarin bogazdaki sahillerden guzel oldugunu.bakin maltepe sahil de guzel mesela.takmis insanlar bi bogaz diye tiklim tiklim

ben sanırım bir 10 senenin üstüne ortaköye gittim geçen yaz. tam anlamıyla rezaletti. eski ortaköyün o nezihliği falan yok. istiklalin kroları dolmuş oralarada.
boğazın tabiki ayrı bir güzelliği var ancak istanbulda yaşıyorum diyebilmek için habire oralara gitmeye gerek yok zaten en güzel zamanlarını yaşamışım🤷‍♀️
deniz kenarı isteyince 5 dk da marinadayım gürpınar sahili çok güzel yaptılar ben tercih etmiyorum ama b.çekmece sahili seviyorum. sahil kasabası gibi geliyor bana beylikdüzü o yüzden hep kasvetli giresunu tercih etmem ben. evim yaşam vadisinine bakıyor her akşam konserler var. her milli bayram şenlikler var.
birde ben sıcak severim. bu kış ocak ayında birkaç günlüğüne trb ve giresuna gitmem gerekti dötüm dondu🙈

Son düzenleme:
ben sanırım bir 10 senenin üstüne ortaköye gittim geçen yaz. tam anlamıyla rezaletti. eski ortaköyün o nezihliği falan yok. istiklalin kroları dolmuş oralarada.
boğazın tabiki ayrı bir güzelliği var ancak istanbulda yaşıyorum diyebilmek için habire oralara gitmeye gerek yok zaten en güzel zamanlarını yaşamışım🤷‍♀️
deniz kenarı isteyince 5 dk da marinadayım gürpınar sahili çok güzel yaptılar ben tercih etmiyorum ama b.çekmece sahili seviyorum. sahil kasabası gibi geliyor bana beylikdüzü o yüzden hep kasvetli giresuna tercih etmem ben. evim yaşam vadisinine bakıyor her akşam konserler var. her milli bayram şenlikler var.
birde ben sıcak severim. bu kış ocak ayında birkaç günlüğüne trb ve giresuna gitmem gerekti dötüm dondu🙈
Aynen oyle sariyer hele var ya yani bogazi al oradan dağ koy oraya hicbisi yok resmen.ama bayiliyor insanlar gercekten anlamiyorum.
Yakuplu marina var mesela orada.beylikdzu,buyukcekmece hatta silivri istanbulun en yasanilacak yerleri bence de gelecegim🥰tesekkurler

Bayramda alanyada idim memlekette. Annemler koyde benim. Bir gun alanya ya gittum. Bunaldim trafikten. Kucuk istanbul olmus. Her yer ukrayna ve ruslar dolu. Koye zor attim kendimi. Sessiz sakun yerleri severim. Bu arada tayin durumu var bizim de artvin nsl bi yer. Bilgisi olan

Bacım konu sahibi şort giyemiyorum AVM ye gidemiyorum o yüzden İstanbul'a gitmek istiyorum diye açtı konuyu. Yaşı belli değil mesleğini bilmiyoruz,Maslak mümkün, Beylikdüzü de olabilir, Foça da güzel aslında....vs diye ergen gibi bilgi verince biz de ona göre yorum yaptık.

Bacım konu sahibi şort giyemiyorum AVM ye gidemiyorum o yüzden İstanbul'a gitmek istiyorum diye açtı konuyu. Yaşı belli değil mesleğini bilmiyoruz,Maslak mümkün, Beylikdüzü de olabilir, Foça da güzel aslında....vs diye ergen gibi bilgi verince biz de ona göre yorum yaptık.
Sabahtan beri yazisiyoruz piraye bacim sensin ergen🤣sort giyemiyorum deyince ergen mi olunurmus sort giyebilmek bolgenin kulturel seviyesini belirler😅

Bayramda alanyada idim memlekette. Annemler koyde benim. Bir gun alanya ya gittum. Bunaldim trafikten. Kucuk istanbul olmus. Her yer ukrayna ve ruslar dolu. Koye zor attim kendimi. Sessiz sakun yerleri severim. Bu arada tayin durumu var bizim de artvin nsl bi yer. Bilgisi olan
Artvin de cok guzel,halki da cok aydindir .

Sabahtan beri yazisiyoruz piraye bacim sensin ergen🤣sort giyemiyorum deyince ergen mi olunurmus sort giyebilmek bolgenin kulturel seviyesini belirler😅
Ne bileyim hemşire? Sır gibi sakladin işini yaşını. Şorttan değil AVM muhabbetinden küçüksün diye düşündüm, iş güç vizyon sahibi kadının AVM yle işi ne bu devirde allasen? Ben de küçük bu herhalde dedim. Genç galiba dedim, ergen ellaam dedim :-) kötü bişey demedim

Son düzenleme:
Ne bileyim hemşire? Sır gibi sakladin işini yaşını. Şorttan değil AVM muhabbetinden küçüksün diye düşündüm, iş güç vizyon sahibi kadının AVM yle işi ne bu devirde allasen? Ben de küçük bu herhalde dedim. Genç galiba dedim, ergen ellaam dedim :-) kötü bişey demedim
Is guc sahibi avm den cikmaz asıl.yaw severim alayin giyeyim yiyeyim napayim.tabi benim 1 senedir oralardan haberim yok buralar ucuz alistim gelince gorcem kac bucak😅belki avm nin onunden gecmicem canim cekmesin diye bilemedim.ben istanbulda avm avm gezerdim butun outletleri her seyin en ucuzunu bulur alirdim.ozlesim be ya

Aylik 9 ila 12 bin arasi gelirim var.istanbulda beylikduzu tarafinda 70 metrekare kucuk merkeze biraz uzak bir evim var.3500 kira getirisi var.ben su an bulundugum sehirde kalirsam aracimi alabilirim ve rahat yasayabilirim.cunku kuafor bile tum islemler 400,ne bileyim domatese bibere ucret odemiyorum,en kral.organic yumurtanin tanesi 2 tl.ama bi yandan da ne bileyim buyuk bir avm yok en yakini 2 saatlik yolda.buyuk sehirlere yakin kucuk deniz kenari yesil bir ildeyim.
Ne bileyim reformer bile 12 saati 800 tl.inanipmaz uygun fiyatlar temel ihtiyaclara
Istanbula donersem kira odemem ama her sey ates pahasi olmus sanirim duyduklarim.sizce dönmeli miyim?gezmeyi eglenmeyi severim istanbulu da severim.ama hayat kalitesi beni dusunduruyor.arac almam sart gelince.aylik 10 binle alabilir miyim sizce 150 civari arac alsam bana aylik 6 falan kalsa...zeki hanimlar fikirlerinize
Istanbulda merkezi bir semtte yaşıyorum evime 10 dakika mesafede sağ sol olmak üzere 2 yakin buyuk avm var çarşı pazar hersey var ama işe gidip gelmek yolda geçen zaman okadar yoruyor ki insanın gidip gecesi para harcaması bile gelmiyor yorgunluktan devlette çalışan olsaydım kesinlikle deniz kenari yesil sakın bir ilde yaşamak isterdim

Is guc sahibi avm den cikmaz asıl.yaw severim alayin giyeyim yiyeyim napayim.tabi benim 1 senedir oralardan haberim yok buralar ucuz alistim gelince gorcem kac bucak😅belki avm nin onunden gecmicem canim cekmesin diye bilemedim.ben istanbulda avm avm gezerdim butun outletleri her seyin en ucuzunu bulur alirdim.ozlesim be ya
Ben de iş güç sahibiyim,ama demek ki o kadar güç ki işim o elektrikli zindanlara girip saatlerce alışveriş yapacak , gezecek ne vaktim ne enerjim var. Sadece sinema için gideriz o da ayda yılda bir. Yıllardır her cumartesi gece açarım şarabimi, uzatirim ayağımı, Morhipo senin Trendyol benim Hepsiburada, migrossanal uşağım , ayağıma getirtirim. Zaten çoluk combalak var bende, gün batmadan kapalı alan,kuru kalabalık sevmiyor bizimkiler de. Herkesin derdi kendine işte :KK14:

Son düzenleme:
Ben de iş güç sahibiyim,ama demek ki o kadar güç ki işim o elektrikli zindanlara girip saatlerce alışveriş yapacak , gezecek ne vaktim ne enerjim var. Sadece sinema için gideriz o da ayda yılda bir. Yıllardır her cumartesi gece açarım şarabimi, uzatirim ayağımı, Morhipo senin Trendyol benim Hepsiburada, migrossanal uşağım , ayağıma getirtirim. Zaten çoluk combalak var bende, gün batmadan kapalı alan,kuru kalabalık sevmiyor bizimkiler de. Herkesin derdi kendine işte :KK14:
Iki elim kanda olsa giderim

Istanbulda merkezi bir semtte yaşıyorum evime 10 dakika mesafede sağ sol olmak üzere 2 yakin buyuk avm var çarşı pazar hersey var ama işe gidip gelmek yolda geçen zaman okadar yoruyor ki insanın gidip gecesi para harcaması bile gelmiyor yorgunluktan devlette çalışan olsaydım kesinlikle deniz kenari yesil sakın bir ilde yaşamak isterdim
Aynen o kadar trafikli yerde yasanmaz kalabalik yoruyor bir kere

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X