Hanimlar istanbula dönmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam ben de soruyorum ki Gürpınar giresundan daha yaşanır kılan fark ne o zaman? Madem dersiniz boğaz değil tarihi geziler müzeler değil atıyorum bi emirganda lale görmek değilse ne yani?
Ya disarisaki insanlara emirgan a belgrad a gidince bi seymis gibi geliyor.ben oralarda buyudum trafiginden cilesinden insanlarin kabaligindan lale falan gormuyo gozunuz sevmiyorum.

Biz de asıl İstanbul olan o yerlerin dejenerasyonu yüzünden artk İstanbul'da yaşanmaz diyoruz zaten. Beylikdüzü, büyükçekmece ...vs İstanbul değil ki?
Istanbulun imkanlarina sahip ve bi gezip donmek icin yakin.o sebeple.ayrica is imkanim icin iyi oazanc sagliyor

memurlar.net’te foruma takılmışlığınız var mı en az on yıl önce falan??

Ya disarisaki insanlara emirgan a belgrad a gidince bi seymis gibi geliyor.ben oralarda buyudum trafiginden cilesinden insanlarin kabaligindan lale falan gormuyo gozunuz sevmiyorum.
Yahu güzel ablam tamam anladık sevmiyorsun.

Ama kabul et ki sen İstanbulu sevmiyorsun. Sen İstanbulun dağında bayırında deniz kıyısı yerinde yaşayacaksın. Sadece adı İstanbul olacak. Büyükçekmecenin giresundan farkı pahalılığı ve üstüne her geçen gün artan mültecileri olack.

Bu arkadaşlarınızla istanbulda görüşme sıklığınız ne olacak peki? Beylikdüzünden Beşiktaşa gidip yakacağınız benzin parasıyla uçak bileti alıp giresundan gidin daha az masrafınız olur :KK70:
Metroyla gecerim sirinevlerden.zaten aracla gittiginizde oark alani mi var.metro yasasin🥰

Istanbulun imkanlarina sahip ve bi gezip donmek icin yakin.o sebeple.ayrica is imkanim icin iyi oazanc sagliyor
İyi kazanç sağlıyor da 3 bin lira fazla alsanız istanbulda kuaföre vereceğiniz fiyat farkı o. Kuzenim beylikdüzünden sizin şu an yaşadığınız kriterlerde bir sitede yaşıyor deniz görmeden. Güncel kiralar 8 bin. Spor salonu parasını valla hatırlamıyorum. Daha geçenlerde saçını boyamaya 1500 lira verdi.

İstanbulda gezilecek çok yer var evet ama o kadar kalabalık bir şehir ki. Bir yere gidemiyorsun. Gitsen de kalabalıktan keyfini çıkaramıyorsun. Her yer hıncahınç dolu. Rezalet ötesi bir durum. İsterseniz bir kaç günlüğüne gelip kalın da görün nasıl bir şehre dönüştüğünü😢😢

İyi kazanç sağlıyor da 3 bin lira fazla alsanız istanbulda kuaföre vereceğiniz fiyat farkı o. Kuzenim beylikdüzünden sizin şu an yaşadığınız kriterlerde bir sitede yaşıyor deniz görmeden. Güncel kiralar 8 bin. Spor salonu parasını valla hatırlamıyorum. Daha geçenlerde saçını boyamaya 1500 lira verdi.
Ben para vermeyecegim kiraya

Yahu güzel ablam tamam anladık sevmiyorsun.

Ama kabul et ki sen İstanbulu sevmiyorsun. Sen İstanbulun dağında bayırında deniz kıyısı yerinde yaşayacaksın. Sadece adı İstanbul olacak. Büyükçekmecenin giresundan farkı pahalılığı ve üstüne her geçen gün artan mültecileri olack.
Istanbulu seviyorum icindekileri sevmiyorum

İstanbul'ortakoy de büyüdüm diyor . Doğru olsa şunları biliyor olmaz mı zaten insan? Beşiktaş'ın yerlisi olan insan niye büyükçekmece de yaşamak istesin ki? fake kokusu alıyorum

Ben para vermeyecegim kiraya
Aynı şeye gelecek şu an oradan aldığınız kiraya oturduğunuz evin kirası neredeyse denk. Yani siz şuanda da kira vermiyorsunuz.

Ama giresundaki kadar sık kuaföre gidip reformer d alayım derseniz orada kazanacağınız fazla para zaten buharlaşıp uçacak. Ha bir de araba alacaksınız yakıtı kaskosu sigortası yazlık kışlık lastiği değişmesi.

Belirlediğiniz bütçeyle zaten iyi bir araba almayacağınız için ayda en az 1000 lira da sanayi parası ayırın hesap yaparken.

Arkadaş çevrenizle buluşup gece kulubğne gideyim deseniz 1000 liradan aşağı çıkamayacaksınız mesela.

İstanbul'ortakoy de büyüdüm diyor . Doğru olsa şunları biliyor olmaz mı zaten insan? Beşiktaş'ın yerlisi olan insan niye büyükçekmece de yaşamak istesin ki? fake kokusu alıyorum
Yok valla borekci vardi celal abi orada takilirdik kucukken.derahanelerin sokaginin arkasinda.mimar sinan unv ordaki iskemleli yerde cay icerek gecti gencligim.sor besiktasta ne varsa anlatirim.kazanda gecti carsi cocuguyuz

İstanbulda 12 bin ile geçinmek kolay değil
Bence dönme
Ne yapacaksın bu kalabalıkta
Paran varsa gezmeye gel arada
Ama yaşamak için o paraya değmez

Doğma büyüme İstanbulluyum, 40 yaşına kadar doğduğum İstanbul’da ikamet edip trafiğinden, gaspından, acayip kalabalığından Ege’de küçük bir yere taşındım, avm yok ki benim için aman da gideyim gezeyim diye ölüp bittiğim bir şey değil, her ihtiyacı karşılayamıyorum belki ama getirtme imkanı buluyorum, trafikmiş, şortla çıkınca bakışlara maruz kalmakmış vb sorunlar yaşamıyorum hiç olmazsa, kafam rahatladı sakin dingin stressiz bir hayat sürüyorum.

Daha bayramdan 1 hafta önce pandemi nedeniyle 2 yıldır göremediğim ailem için İstanbul’a gittim, trafik günün her saati felç, arabanıza bugün bir depo benzini misal 800 liraya dolduruyorsanız ertesi gün 850 liraya dolduruyorsunuz, park sorun, çatısını gördüğünüz evinize dur kalklarla ulaşmak sorun, trafik açık olsa 10 dakikada gidebileceğiniz yere 1 saatte ulaşıyorsunuz, kadın şoförleri trafikte sıkıştırma ayrı bir konu.

Her yer yabancı insan kaynıyor doğma büyüme şehrinizde uzaydan düşmüşsünüz gibi hissediyorsunuz.

İstanbul muhteşem bir şehir lakin artık temelli yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı, 2-3 aylığına eğitim için giden bir kızın samuray kılıcıyla öldürüldüğü, şort giydi diye taciz edilen kadınların olduğu bir şehir haline dönüştü.

Yaşam zaten aşırı pahalı.

Beylikdüzü demişsiniz de arkadaşlarımız kar yağdığında Beylikdüzü’ndeki evlerine sabaha karşı zor ulaştı, az kalsın araçları içinde donuyorlardI, ki mahsur kaldıkları yerle evleri arası 3-4 km var yoktu.

Ha bu arada ben sariyer ya da maslakta da yasayabilirim dönüp.

Doğma büyüme İstanbulluyum, 40 yaşına kadar doğduğum İstanbul’da ikamet edip trafiğinden, gaspından, acayip kalabalığından Ege’de küçük bir yere taşındım, avm yok ki benim için aman da gideyim gezeyim diye ölüp bittiğim bir şey değil, her ihtiyacı karşılayamıyorum belki ama getirtme imkanı buluyorum, trafikmiş, şortla çıkınca bakışlara maruz kalmakmış vb sorunlar yaşamıyorum hiç olmazsa, kafam rahatladı sakin dingin stressiz bir hayat sürüyorum.

Daha bayramdan 1 hafta önce pandemi nedeniyle 2 yıldır göremediğim ailem için İstanbul’a gittim, trafik günün her saati felç, arabanıza bugün bir depo benzini misal 800 liraya dolduruyorsanız ertesi gün 850 liraya dolduruyorsunuz, park sorun, çatısını gördüğünüz evinize dur kalklarla ulaşmak sorun, trafik açık olsa 10 dakikada gidebileceğiniz yere 1 saatte ulaşıyorsunuz, kadın şoförleri trafikte sıkıştırma ayrı bir konu.

Her yer yabancı insan kaynıyor doğma büyüme şehrinizde uzaydan düşmüşsünüz gibi hissediyorsunuz.

İstanbul muhteşem bir şehir lakin artık temelli yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı, 2-3 aylığına eğitim için giden bir kızın samuray kılıcıyla öldürüldüğü, şort giydi diye taciz edilen kadınların olduğu bir şehir haline dönüştü.

Yaşam zaten aşırı pahalı.

Beylikdüzü demişsiniz de arkadaşlarımız kar yağdığında Beylikdüzü’ndeki evlerine sabaha karşı zor ulaştı, az kalsın araçları içinde donuyorlardI, ki mahsur kaldıkları yerle evleri arası 3-4 km var yoktu.
Izmire gelebilsem hic dusunmem focaya gelmek cok isterim cok ama cok seviyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X