Ben anne değilim, o duyguyu bilemem, ama çocuklarınız küçükmüş, bir bebek daha zor olur gibi geldi sanki. Birde okul ile size düşen sorumlulukta çok artıyor aslında. Ödeviydi, getir götürdü vs...
Asıl önemlisi yazınızı okuyunca yeni bir çocuk için çok hevesli değilmişsiniz gibi geldi. Siz gerçekten istiyorsanız altından kalkabilirsiniz bence, ama yok eşim istiyor, çevrem ısrar ediyor diye çocuk doğurulmaz. Ya da öbür gün çocuklarımdan birini bişey olursa diye de çoçuk yapmak saçma bence. Yaradan yalnız bırakacaksa 2-3 kardeşi birden de alabiliyor, Allah korusun. Çok hesaplı olmamak lazım geleceğe dair lazım, kalbinizi dinleyin. Yuvamda bir can daha olsa mutluluğumuza mutluluk mu katar diyorsunuz, yoksa diğer 2 çocuğuma da yetişemem, sinir stress beni benden alır diye mi korkuyorsunuz?
.
evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...
Harfiyen katılıyorum soylediklerinize.konu sahibi Bebisler daha ufak, sanki erken gibi, ama eger istiyorsaniz ve bir cocuk daha yapmaya karar verirseniz belki simdi erken ama çok da arayi acmayin derim nacizane. Bunu küçük kardesiyle arasinda 15 yaş olan biri olarak soyluyorum. Oyle ki zamaninda kardesimi benim cocugum sanirlardi, simdiyse benim oglumu onun kardesi saniyorlar düşün yani..
evet benim derdim de şu: benim 2 kızım var. biri 4 yaşını3 ay geçti, biri de 4 ay sonra 3 olacak. eşim ve ben 1 bebek daha istiyoruz ama bir yandan da 3 çocuk fikri korkutuyor beni. büyük kızım çok istiyor annem bir erkek bebek doğurcak diyip duruyor ama küçüğüm istemiyor. bense yaz tatilinden sonra belki kıa doğru düşünebilirim diyorum. öğretmenim ve hamileliğim de çok kötü geçiyor. 9 ay kusuyorum maalesef. kanamalarım oluyor bebeklerim 37-3-4 gibi doğuyor. düşük kiloyla doğuyor falan. ama 1-2 neyse de 3 çocukla nasıl başediir hiç bilemiyorum. bu konuda deneyimli olanlar ya da bana düşüncelerini söyleyebilecekler nolur bir içimi rahatlatın. eşim de ilgilidir çocuklarına ama bazen de hiç ilgilenmez. birde kızlarım kreşe başladılar bu yıl rahat ettim. yeni bebek olsa tekrar anneler kayınvalideler bakacak ve evimin mahremiyeti gene bozulacak. ama allah korusun hergün tvde de neler görüyoruz çok çocuk daha bir güzel oluyor sanki. geçen burda bir arkadaş ablasını kaybettiklerini ve hayatın boş geldiğini artık evlerse de çocuklarının teyzesi olmayacağını falan söylemişti ve ben de etkilendim gerçekten. ne bileyim siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizle bana ışık verin ne olur...
Herkesin kendi kararı tabi ama bana göre şu devirde 3 çocuk çok fazla.
Ben ikinciye bile cesaret edemezken,3. Yü düşünmüş olmanı tebrik ediyorum.
Sanki erkek olması için bu denemeyi yapmak istiyorsun gibi de bir hisse kapıldım açıkçası.
Diğer senaryolar için onu hiç hesaba katmıyorum bile. Allah’ın kime ne kadar ömür verdiğini bilemeyiz. Bu durumda çocukları yedeklemiş gibi mi oluyoruz?
Allah çocuklarımıza güzel, sağlıklı, uzun ömürler versin?
ben tek çocuk olmayı da çok çocuklu bir ailedeki kardeş yakınlığını da biliyorum. biz 5 kardeşiz ve beni amcama çocukları olmadığı için vermişler. onlarda tek çocuktum herşey benimdi çok iyi bakılıyor ve seviliyordum ama kardeşlerimle ve abla abilerimle olan yaşantımı onlara gittiğimde hissettiğim mutluluğu da hiçbirşeye değişmem..
benim 2 kızım var evet ve olursa da bir oğlum olsun isterim yalan değil. ama benim 2 oğlum olsaydı da 3.nün kız olmasını isterdim. sonuçta insan hep olmayanı ister ama kızım da olsa onu farklı sevmeyeceğim o da benim canımdan kanımdan olacak ve onu da diğerleri kadar çok seveceğim. öyle bir kaygım yok yani.
allah kime ne ömür biçmiş tabi ki bilinmez çocukları yedeğe alma gibi bir durum da olamaz çünkü hepsinin yeri ayrıdır. kimse bir çocuğunu diğerinin yerine koyamaz. allah hepimizin tüm annelerin çocuklarına ömür versin ama insan düşünüyor herşeyi sonuçta hayatın gerçeği ölüm de kalım da.
birde bu devirde bence çalışan ve iyi bir gelecek verebilen akıllı insanların daha çok çocuk yapmaları lazım. asıl çalışmayan ve iyi bir gelecek için çocuklarına bakamayacak olanların daha az çocuk yapması lazım ki sizde bilirsiniz bu böyle değil. biz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermekte çalışmayanlara göre daha şanslıyız bence. bu yüzden çocuk yapma şansımız daha çok olmalı.
Cocuga bakabilecek maddi manevi durumum var diyosan, üc cocugun
Ilgi alakasini eksik etmem, diyosan, hic düsünme Bence.
Ben herzaman cok sevmisimdir kalabalik aileyi, kendimde öyle ailedenim.
Benim bir tane cocugum var, oda büyük, simdi daha yeni bir tane daha düsünür
Gibiyiz. Pes pese 2-3 cocuk herkesin Altindan kalkabilecegi bisey deyil, benim deyil yani
Ama yapabilende süper yapiyo, cokta güzel oluyo Boy Boy
ben tek çocuk olmayı da çok çocuklu bir ailedeki kardeş yakınlığını da biliyorum. biz 5 kardeşiz ve beni amcama çocukları olmadığı için vermişler. onlarda tek çocuktum herşey benimdi çok iyi bakılıyor ve seviliyordum ama kardeşlerimle ve abla abilerimle olan yaşantımı onlara gittiğimde hissettiğim mutluluğu da hiçbirşeye değişmem..
benim 2 kızım var evet ve olursa da bir oğlum olsun isterim yalan değil. ama benim 2 oğlum olsaydı da 3.nün kız olmasını isterdim. sonuçta insan hep olmayanı ister ama kızım da olsa onu farklı sevmeyeceğim o da benim canımdan kanımdan olacak ve onu da diğerleri kadar çok seveceğim. öyle bir kaygım yok yani.
allah kime ne ömür biçmiş tabi ki bilinmez çocukları yedeğe alma gibi bir durum da olamaz çünkü hepsinin yeri ayrıdır. kimse bir çocuğunu diğerinin yerine koyamaz. allah hepimizin tüm annelerin çocuklarına ömür versin ama insan düşünüyor herşeyi sonuçta hayatın gerçeği ölüm de kalım da.
birde bu devirde bence çalışan ve iyi bir gelecek verebilen akıllı insanların daha çok çocuk yapmaları lazım. asıl çalışmayan ve iyi bir gelecek için çocuklarına bakamayacak olanların daha az çocuk yapması lazım ki sizde bilirsiniz bu böyle değil. biz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermekte çalışmayanlara göre daha şanslıyız bence. bu yüzden çocuk yapma şansımız daha çok olmalı.
Yaşınız sorun değilse biraz beklemenizi tavsiye ederim.Kızlarınız çok küçük çok zorlanırsınız:26:
Benim de 3 çocuğum var.Ama çalışmıyorum Ev hanımıyımKızlar ikiz onlar 5.5 yaşındaydılar.Oğlum dünyaya geldi çok zorluklar yaşadım..
Hamileliklerinizde zor geçiyormuş buda sıkıntıları ikiye katlarBiraz daha zaman vermelisiniz
benim kızlarım şükür ki çok sorunlu çocuklar değiller. bir yere gitsek utandırmazlar evde sakinlerdir. uykuları falan hiç sorun olmaz ki olsa da ben çok sorun etmem dayanıklıyımdır. birde büyük kızım bir kardeşi daha olmasını çok istiyor. anne ne zaman olucak kardeşimiz diye soruyor sürekli. başkalarıyla konuşurken söylüyor annem bebek doğuracak diye. bende bebek yapmazsam ve ilerde istersem de olmazsa çok üzülürüm gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?