Hanımlar, özellikle de öğretmen eşleri bakar mısınız?

balizza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
480
3
0
Kastamonu
selam kızlar :16:
bu arkadaşımın profili,ben üye olmadığım için onun profilinden anlatmaya çalışacağım derdimi :17:
benim yaklaşık 1,5 senedir süren çok güzel bi ilşkim var....erkek arkadaşımın huyları çok iyi...çok güzel anlaşıyoruz ve artık ciddi bi adım atmaya karar verdik... :38:
fakat sorun şu ki erkek arkadaşım öğretmen....ailesinin maddi durumu kötü...kendi düğününü kendi yapacak...
malum öğretmen maaşlarıda çok yüksek değil :50:
bende daha bitirmedim okulumu...sorun şuki benim ailemin maddi durumu bayağı iyi :17:
maaşı düşük diye öğretmenlik okumamı istememişlerdi :20:
benim öğretmen olmamı istememişlerken öğretmenle evlenmeme ne derler :14:
benim annem babam çok iyidir...yanlış anlamayın küçümseme gibi bi durum olmaz onlarınki...
ama derlerki:geçinemezsiniz....ilerde çocuklarınız olunca çok sıkıntı çekersiniz....
eminim böyle diyeceklerine... :43:
karakteri yönünden hiç bir sorun olmaz,.ok efendi düzgün biri ama mesleği sorun....
mezun olunca bende çalışacağım ve muhtelemelen maaşım ondan yüksek olacak...
benm için hiç sorun değil...
sizce ailem kabul edermi....?
ya da onları nasıl ikna edebiliriz....?
başınıza hiç böyle bi durum geldimi,geldiyse çözümü nasıl buldunuz?
bu arada eminimki dayımlar teyzemlerde mesleğinden dolayı hoş karşılamayacaklar bu durumu eminim... :26:
ama inanın çok seviyoruz birbirimizi ve mutlu olacağımıza eminiz....tek sorun maddiyat...
aile kültürlerimizde pek uyuşmuyor....onlar doğulu...her ikimizinde ailesi muhafazakar,bu yönden iyi ama ne de olsa kültür farkı oluşacak aileler arasında...
bizim ailede okuyan çoktur...
erkek arkadaşımın ailesinde tek o okumuş o...
şimdi hepinizden ama özelliklede öğretmen eşlerinden,ya da maddi sıkıntılarla yola çıkmış arkadaşlardan yardım istiyorum....maddi olarak çok sıkıntı çekiyormusunuz?buna rağmen mutlumusunuz?iyiki evlendim ya da keşke aşk gözümü bu kadar kör etmesemiydi diyorsunuz??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :81:

Şimdi erkek arkadaşınız ne yapsın, aileniz kabul etmez diye öğretmenliğimi bıraksın.
Öğretmen maaşıyla pekala geçinilir.
Öğretmenlik gayet güzel bir meslek, benim öğretmen olma mı istemediler diyerekte,
ister istemez küçümseniyor.
Siz arada ki maddi farklılıkları ve kültür farklılıklarını kaldırabilecekseniz, sıkıntı ne.
Siz kendi içinizde bu durumu kabul edememişsiniz ki, bence siz de öğretmenliği küçümsüyorsunuz.
Ayrıca para önemli ama herşeyde değil, evleneceğiniz kişinin iyi bir işi olması yeterli.
Ama ben çok zengin bir aile de büyüdüm, evlenince kaldıramam diyorsanız, yapacak birşey yok.
Madem bu kadar seviyorsunuz, karşınızda eğitimsiz, işsiz biri de yok, neyi düşünüyorsunuz ki.
Ailesinde kimsenin okumamış olması filan sizi çok ilgilendirmemeli bence.
Siz önce erkek arkdaşınızın hayata bakışını değerlendirin, asıl önemli olan bu.
Ailenizde madem öğretmen diye küçümsemeyecek, bu durumda neden korkuyorsunuz.
Öğretmen birinin işsiz gibi değerlendirilmesi de hayli tuhaf geldi bana.

erkek arkadaşın böyle düşündüğünü öğrenmeli ve senle alakasını kesmeli bence

Eşim öğretmen değil ama ben öğretmenim.
Yani bu durumda düşük maaş alan ben oluyorum.
Maddi sıkıntı yaşıyor muyuz? Hayır yaşamıyoruz.
Ama zaten eve düzenli, çift maaş girecekse neden sorun yaşayasınız ki?
Yok ben yalıda otururum, her an evimde yardımcım olsun, lüks yaşayayım diyorsanız yetmeyebilir tabii.

Diyelimki siz calismiycaksiniz tek esiniz calisacak olsa geciminiz zor olur elbette ,aa sizde calisacakmissiniz, senin maasin cok olmus onunkisi az olmus ne olacak ikinizden birden el ele verdinizmi sorun cikacagini sanmiyorum :) dayilara teyzelere amcalarada kulaginizi tikarsiniz bu kadar , tabi sizinde ileride sorun olrumu diye muhakak aklinizdan geciyordur ama bu bence gercekden sevdikden sonra sorun olacak bir sey degil ;) Ahh keske benim sorunlarimda boyle olsaydi

aılenızın evlenecegınız kısının parasına meslegıne bakacagı yerde karekterıne baksın

adam var 10 mılyar alır evı gecındıremez yer ıcer gezer karısına bır kurus zor verır

adam var 1 mılyara gul gıbı gecınır....

bu arada bende öğretmenım ne hallere kaldık sayın bakanımız duysun öğretmenlere kız vermıyorlar...

eşimde ben de öğretmeniz...özel derslerle birlikte ailenin onaylayacağı meslek gruplarından çok daha fazla kazandığımızı iddia ediyorum

Şimdi erkek arkadaşınız ne yapsın, aileniz kabul etmez diye öğretmenliğimi bıraksın.
Öğretmen maaşıyla pekala geçinilir.
Öğretmenlik gayet güzel bir meslek, benim öğretmen olma mı istemediler diyerekte,
ister istemez küçümseniyor.
Siz arada ki maddi farklılıkları ve kültür farklılıklarını kaldırabilecekseniz, sıkıntı ne.
Siz kendi içinizde bu durumu kabul edememişsiniz ki, bence siz de öğretmenliği küçümsüyorsunuz.
Ayrıca para önemli ama herşeyde değil, evleneceğiniz kişinin iyi bir işi olması yeterli.
Ama ben çok zengin bir aile de büyüdüm, evlenince kaldıramam diyorsanız, yapacak birşey yok.
Madem bu kadar seviyorsunuz, karşınızda eğitimsiz, işsiz biri de yok, neyi düşünüyorsunuz ki.
Ailesinde kimsenin okumamış olması filan sizi çok ilgilendirmemeli bence.
Siz önce erkek arkdaşınızın hayata bakışını değerlendirin, asıl önemli olan bu.
Ailenizde madem öğretmen diye küçümsemeyecek, bu durumda neden korkuyorsunuz.
Öğretmen birinin işsiz gibi değerlendirilmesi de hayli tuhaf geldi bana.

ben küçümsüyor olsaydım 1,5 sene yürütmezdim bu ilişkiyi....dikkatli okursanız görürseniz benim için hiç bi sorun yok...benim korkum ailemin tepkisine nasıl direneceğim...

kızlar yanlış anlaşılmak istemiyorum...
benim için öğretmen olması kesinlikle sorun değil...
o kadar mükemmel bi yüreği var ki mesleği ne olursa olsun kabul ederim.... :75:
benim sorunum şu...ben aileminde rızası olsun istiyorum,gönülleri olsun istiyorum...daha konuşmadım onlarla fakat aşağı yukarı tahmin ettiğim tepkiyi vereceklerini düşünüyorum...belkide tanıyınca huylarının güzelliğini görünce gözlerine batmaz bu durum-ki temennim o yönde-
iş konusuna gelince benim mezun olmama daha var...biz ya mezun olmama bi sene kala ya da okul biter bitmez evlenmeyi düşünüyoruz...kpss falan derken 1 2 sene erkek arkadaşımın maaşıyla geçineceğiz...
ben aza kanaat eden bi insanım,yetinmeyi bilirim yeterki sevdiğim insanla hayat mücadelesini beraber verelim...
şuan tek sorunum ailemin tepkilerini nasıl çürütürüm....

Balizza anne ve baban ne iş yapıyorlar,onların uygun gördüğü meslekler neler?
Bir de sen hangi bölümde okuyorsun?
BUnları da yazarsan herkes çok daha iyi yorum yapabilir düşünüyorum.

Balizza anne ve baban ne iş yapıyorlar,onların uygun gördüğü meslekler neler?
Bir de sen hangi bölümde okuyorsun?
BUnları da yazarsan herkes çok daha iyi yorum yapabilir düşünüyorum.

canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...

erkek arkadaşın böyle düşündüğünü öğrenmeli ve senle alakasını kesmeli bence

sebebinide açıklarsanız sevinirim....
onun için ailemle vereceğim mücadele konusunda sizden destek istemem mi garip olan...?
bunu düşündüğüm için mi alakasını kesmeli?
kaldıki az çok durumu biliyor buna rağmen biz 1,5 sene yılmadan devam ettik ve iş ciddiye bineceği için tedbir almaya çalışıyoruz ve ben bunun için sizden yardım istiyorum...

yani sikinti cekmek o kadar goreceli bir kavram ki... kimi aileler icin sofralarinda haftada bir et piserse bunu zenginlikten sayarlar, kimisi ayi borcsuz kapatirsa, kimi de haftada bir disarda yemek yiyerse, ustune basina illaki birsey alirsa vs vs..

mesela sizin icin sikintinin tanimi nedir? nelere alistiniz, nelerden vazgecmek zor gelir. ayrica esinizin nerede ogretmenlik yapacagi vs cok onemli. kucuk yerlerde cok masraf olmuyor, ama buyuk sehirde yasarsaniz, okula vesaitle gitmek zorunda kalirsa vs vs bunlar ekstra masraf tabi. kirada mi oturacaksiniz eviniz olacak mi? borclanicak misiniz dugun esnasinda yoksa aileler mi yapicak? yani baslangictaki para durumunuz evliliginizin ilk yillarindaki refahinizi etkileyecektir.

ama onun disinda bir tane ogretmen maasiyla 3 cocuk okutan insanlar biliyorum ben. tabiki hepsi fedakarlik gerektiren seyler. ancak esinizin yaz aylarinda tatilinin olmasi fln bunlar cok guzel. haftada bazi gunler yarim gun calisicak. yani ilerde cocugunuz oldugunda size baya yardimci olacaktir.

ben de öğretmenim. eşim mühendis. ama maaşlarımız yakın yani çok uçurum yok. bir öğretmen ekderslerle eline 1700 lira para geçer. sen de çalışınca çifte katlar. sen de iktisat okuyorsun. iktisat okuyanlar çok mu kazanacak öle bi kural mı var. Allah nasip etsin sana da çalışmayı fakat işletme iktisat mezunu bir sürü işsiz var
arkadaşım eşide kendide öğretmen. evlenirken 1 kuruş aileden yardım almadılar. 3 yıllık evliler arabaları var. ve eve girdiler yani bişeyler elde edilebiliniyor
para değil de tayin olayı aslında var . onu düşündündün mü
ama aileler uyuşmaz demişsin o gerçekten önemli bir konu

bu arada eger ailenizin karsisina dik bir sekilde cikmak istiyorsaniz, "ayraniniz yok icmeye" vaziyette cikmayin. bir sene daha gec evlenin. siz de atanin, isinizi bulun. o zaman kimse sesini cikartamaz.

Eşim öğretmen değil ama ben öğretmenim.
Yani bu durumda düşük maaş alan ben oluyorum.
Maddi sıkıntı yaşıyor muyuz? Hayır yaşamıyoruz.
Ama zaten eve düzenli, çift maaş girecekse neden sorun yaşayasınız ki?
Yok ben yalıda otururum, her an evimde yardımcım olsun, lüks yaşayayım diyorsanız yetmeyebilir tabii.

teşekkür ederim yorumun için :16:
lüks yaşama gibi bi derdim yok sadece bu şekilde de geçinebileceğimizi aileme gösterebilmek derdim bunun için sizlerden yardım istiyorum.

yani sikinti cekmek o kadar goreceli bir kavram ki... kimi aileler icin sofralarinda haftada bir et piserse bunu zenginlikten sayarlar, kimisi ayi borcsuz kapatirsa, kimi de haftada bir disarda yemek yiyerse, ustune basina illaki birsey alirsa vs vs..

mesela sizin icin sikintinin tanimi nedir? nelere alistiniz, nelerden vazgecmek zor gelir. ayrica esinizin nerede ogretmenlik yapacagi vs cok onemli. kucuk yerlerde cok masraf olmuyor, ama buyuk sehirde yasarsaniz, okula vesaitle gitmek zorunda kalirsa vs vs bunlar ekstra masraf tabi. kirada mi oturacaksiniz eviniz olacak mi? borclanicak misiniz dugun esnasinda yoksa aileler mi yapicak? yani baslangictaki para durumunuz evliliginizin ilk yillarindaki refahinizi etkileyecektir.

ama onun disinda bir tane ogretmen maasiyla 3 cocuk okutan insanlar biliyorum ben. tabiki hepsi fedakarlik gerektiren seyler. ancak esinizin yaz aylarinda tatilinin olmasi fln bunlar cok guzel. haftada bazi gunler yarim gun calisicak. yani ilerde cocugunuz oldugunda size baya yardimci olacaktir.

canım bizim durumumuz iyi ama biz zamanında yokluğuda gördük....bu nedenle ben duumumuzun ii olmasına çok alışkın biri değilim,yani yokluk yaşasak bile bu benim için kaldırılamaz bi durum olmaz...mücadele edbilirim...
ev yok malesef....kirada oturacağız.doğuda görev yapıyor şuan...az çok biriktirmeye çalışıyor...düğünde çok borçlanacağımızı zannetmiyorum...

canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...
o halde pek de sorun yaşamazsınız gibi geliyor.

Bu gibi konularda empati kurmak gerek, ben de evladımın rahat yaşamasını isterim, hiçbir konuda sIkIntı yaşamasını istemem. Ailen de senin için bunları düşünüyordur.
Fakat erkek arkadaşını sırf maaşı düşük diye istemezlerse büyük hata yaparlar.

Azönce bir konu daha okudum buna benzer ve bazı insanlar ciddi anlamda parayı hayatlarının merkezine yerleştiriyorlar. Halbuki hayatta hiçbirşey baki değil. Bugün çok paran vardır fakat yarın o paranın elinden uçup gitmeyeceğini söyleyemezsin. Babanla bu konuyu konuşarak işe başlayabilirsin belki de =)

Back
X