- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kesinlikle.Ay bu benannem de beni boyle buyuttu. Yemin ederim dondurmayi kaseye koyup mikrodalgaya atardi 30 saniye. Krem santi gibi birsey yerdim. Ama ben bunu inadina inadina kırdım.
Esim de inanilmaz nazenindir sinirimi bozuyor bazen. Cocugu kucagina alamaz beli ağrır, terini degistirmezse hasta olur evin her yeri atlet
Annemle eşim cocugumu da oyle yapmaya çalışıyor ama assssla izin vermiyorum. Dolaptan direk cikmis muzu da, sutu de, yogurdu da veriyorum. Cok şükür hasta olmuyor 3 yasında. Olursa da caresi var. Doktor var, ilac var, balli zencefil var. 30 yasina gelip dondurma yiyememesi daha kotu bence
Gerçekten bu diyalogları okuyanlardan özür dilerim ama vallahi konuyla çok bağlantılı olduğundan yazma gereği duyuyoruz, ibretlik hikaye gibiAllah göstermesin, size ve tüm ailenize uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah.
Çok güldüm ya, o yatak döşek hasta aile resmen benim ailem
Babam mucize adamdır mesela doktorlar arasında kondu bu takma isim ona, 4 kalp krizi, 2 beyin kanaması, 1 felç geçirdi.
Diğer hastalıkları saymıyorum, şekeri 500 de normal yaşar ya da tansiyon 18 de iken anlamazsınız bile.
Son senelerde inanılmaz boyun sırt ağrısı yaşıyordu, fıtık dendi ama nörolog inceleyince ‘beyninin bir lobu çalışmıyor hala kanama görünüyor, senin komada olman lazım bırak yürümeyi konuşmayı, sesi
Turp gibi denilen insanlar vardır, siz de onlardansınız.
41 kere maşallah
Bugün temizlik yapıyorduk, ben kendimi sakatladım ne olduğu meçhul, 10 saattir baston gibi yatıyorum.
Eşim kalkmış bana diyor ki ‘karnım şiş gibi ama tuvaletim yok, bu bir ne olabilir hastalık mı’!
Allah aşkına dedim, 33 yaşında bir adam fazla yemeyi ya da şişkinlik problemini ömründe ilk kez nasıl yaşayabilir, bu kadar da olamaz!
Ben nefes alamıyorum hareket edemiyorum, adam bana karnım şiş ama tuvaletim yok rahatsız edici diyor
Sanırım korona döneminde bu kadar hassas davranıp eve tıkılmam ve ürünleri milyon kere silme sebebim anlaşılmıştır.
Ruh hastası değilim sadece profesyonel hastayım
Ben genelde ağlıyorum onlari gorunceKesinlikle.
Şuan oda sıcaklığındaki suyu içtim, o bile boğazımı acıttı, kulaklarımda batma yaptı.
Eşek kadar kadınım, keyfimle dondurma yiyemem anca yarısı üstüne çay, sıcak şeylerle hemen dengelemeye çalışırım.
40 derece sıcakta, sahilde falan çay içen birilerini görürseniz gülmeyin lütfen
Nurlar içinde yatsın...Gerçekten bu diyalogları okuyanlardan özür dilerim ama vallahi konuyla çok bağlantılı olduğundan yazma gereği duyuyoruz, ibretlik hikaye gibiböyle şeylerin şakası olmaz ama şaka gibi bünyesi var eşimin, tabii filmdelisi'ninde:))
Allah sizin de anne babanıza, eşinize evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler versin inşaallah.
Aslında ideali hasta olmak mıdır bilemiyorum da, mesela annemin komşusu olan yaşlı bir çift vardı, kadın aynı benim gibi hiç hasta olmayan biriymiş, eşiyse sürekli hasta olan biri, mahalledekiler bile adam çok yaşamaz ölür demişler, kadın öldü adam yaşadı.
Annemin bir sürü kronik hastalığı var, hepsi de ciddi problemler, üstüne bir de obezite problemiyle boğuşuyor, babamın burnunun aktığını bilmem, kar yağar pencereler açık uyurdu, ne diyabet ne tansiyon, ne kalp hiçbir şeyi yoktu birden öldü, ölüm sebebi ilk defa soğuk algınlığına yakalanmış olmasıydı, bünyesine güvendi ama olmadı
Grip olurum ama çok nadir o da 4-5 yılda bir ayakta geçer evdekiler anlamazlar bile ama vücudu virüslere de toza toprağa da alıştırmanın önemli olduğunu düşünüyorum, biraz da insanın kendi kendinin doktoru olması gerektiği tezini savunuyorum, kesin hasta olurum diye kendinizi bırakırsanız bağışıklık sistemimiz etkileniyor bence, eşim çok yapar bunu, rüzgar yer kesin hasta olacağım der akşamına yorgan döşektir, adam elinde olsa Eskimolar gibi giyinecek hasta olmamak için, giyinmek seni daha da hasta ediyor diyorum ama dinletemiyorum
Valla hanfendicim her anne evladini çok sever şüphesiz. Ama sevmek demek, herseyden korumaya calismak demek değildir. Bence..Böyle konular okuyunca bir yandan da o kadar üzülüyorum ki annelere suç atılmasına, hemen çocukluk travması gibi lanse edilmesine..
Ben yıllardır çocuğum hasta olduğunda her anne gibi elimden geleni yapmaya çalıştım tamam mükemmel değilim ama her zaman onun mutluluğunu düşünüyorum
Ben doğduğundan beri şöyle soğuk yediriyorum böyle çıplak gezdiriyorum diye maharetlerini anlatanlara sesleniyorum
Sizin çocuğunuz da soğuk yediğinde ya da herhangi bir şekild e mikrop kaçtığında hasta olsa, ateşlense, defalarca hastane yatmak zorunda kalsa siz sürekli soğuk yedirip çıplak gezdirmeye devam eder misiniz yoksa dikkat mi edersiniz?
Ben ve benim gibi anneler dikkat etmek zorunda kalıyoruz!
Çocuğumu parktan denizden vs asla çekmedim hasta da olsa dikkat ederek hatta bazen içten içe korkarak yine de görürdüm
Hatta bi kere denize gittik 3 aile, o sırada denizden enfeksiyon kapan çokça kişi varmış haberimiz yoktu, diğer iki ailede kimseye bi şey olmadi ama benim kızım mikrobu kaptı ve hastenede yattık burda benim suçum Ne?
Ileride kızım da annem yüzünden hassasım derse sanırım çok üzülürüm
Biz a diyoruz, siz c.Böyle konular okuyunca bir yandan da o kadar üzülüyorum ki annelere suç atılmasına, hemen çocukluk travması gibi lanse edilmesine..
Ben yıllardır çocuğum hasta olduğunda her anne gibi elimden geleni yapmaya çalıştım tamam mükemmel değilim ama her zaman onun mutluluğunu düşünüyorum
Ben doğduğundan beri şöyle soğuk yediriyorum böyle çıplak gezdiriyorum diye maharetlerini anlatanlara sesleniyorum
Sizin çocuğunuz da soğuk yediğinde ya da herhangi bir şekild e mikrop kaçtığında hasta olsa, ateşlense, defalarca hastane yatmak zorunda kalsa siz sürekli soğuk yedirip çıplak gezdirmeye devam eder misiniz yoksa dikkat mi edersiniz?
Çocuğumu parktan denizden vs asla çekmedim hasta da olsa dikkat ederek hatta bazen içten içe korkarak yine de görürdüm
Hatta bi kere denize gittik 3 aile, o sırada denizden enfeksiyon kapan çokça kişi varmış haberimiz yoktu, diğer iki ailede kimseye bi şey olmadi ama benim kızım mikrobu kaptı ve hastenede yattık burda benim suçum Ne?
Sizin durumunuz farklı, evladınızın bağışıklık sistemi güçlü değildir hasta oluyordur, ki benim kızımında zayıf, yüksek ateşten defalarca hastanelik oldu.Böyle konular okuyunca bir yandan da o kadar üzülüyorum ki annelere suç atılmasına, hemen çocukluk travması gibi lanse edilmesine..
AkshshshBen genelde ağlıyorum onlari goruncesinirden..
Kayinvalidem gorumceme der ki, cayi srn koyma bileklerin ağrırkaldiracagi sey 5 kisilik çaydanlık.
Eşim ogluma devamli elini alnini koyar, atesi mi var der, gözü sönmüş der, yuzu kizarmis der, hasta gibi bakiyor der. Cocuga cumleleri hep boyle.
Bir gun aldim karsima, cocugumu sulalen gibi hastalık hastasi yapmana izin veremem dedim. Anlattim. Anliyor hak veriyor kabul ediyor ama 7 gobek genlerine işlemiş elinde degil.
Oglum da arkasina yaslanip elini alnina koyar, ay benim atesim var der.
Litfen çocuklarınızı nazenin yetiştirmeyin hanımlar. Dondurma yiyip hasta olmak da çocukluğun bir parçası. Hiç hasta etmemek bir marifet değil. Bünyeye hastalık da lazım, yoksa bağışıklık nasıl güçlenecek? Koca koca adamları esen rüzgar hasta ediyor. Çünkü anaları ruzgar eserken önüne geçip siper olmuş
Sağ olun, amin inşallah.Nurlar içinde yatsın...
Eşiniz ve benim gibi insanların çok düşünmekten ziyade gerçekten yanlış yetiştirilmekten böyle olduğumuza inanıyorum, e tabii genler de müsait, sonuç ortada.
Halbuki ben hiç dikkat etmem soğuk içmek dışında, atlet ömrümde giymedim mesela ya da kalın kıyafetler giymem.
Bilirim hasta olacağımı o ortamda fakat girmekten çekinmem.
Kendimi alıştırmak adına her şeyi yapsam da alışmıyorum, yine hastayım
Bazı hastalıklar da zaten kronikleşiyorsa, kaçış olmuyor bundan; örneğin benim faranjit, sinizütim ve bronşitim var.
Soğuk su içtiğim anda faranjit devreye girer, o sinüziti tetikler ve doğal sonuş olarak bronşite evrilir, hop 1 aylık süren hastalık maratonu, astım ilaçları, antibiyotikler...
Ha hasta olup yatıyor muyum, asla.
Çok kötü isem giderim acile ‘2 azman bebem var beni ayağa kaldırın’ derim, sağolsunlar, 3 saat içinde kokteyl şeklinde seruma yükleme yapıp eve yollarlar
Aranan kan bulundu, Astoria hastalık elbette şakaya gelmez, hasta olduğumuzda doktora gitmeli ve tedavimizi olmalıyız ama bazı durumlarda psikolojik olarak kendimizi hasta ettiğimizde oluyor değil mi?Dokunuyorsa yemeyin diyeceğim de bu durum bana fizikselden ziyade psikolojikmiş gibi geldi. Kendinizi şartlamış gibisiniz, vücut da buna kodlanmış.
Aranan kan bulundu, Astoria hastalık elbette şakaya gelmez, hasta olduğumuzda doktora gitmeli ve tedavimizi olmalıyız ama bazı durumlarda psikolojik olarak kendimizi hasta ettiğimizde oluyor değil mi?
Mesela rüzgara maruz kaldım kesin akşama ateşlenirim deyince kendimizi şartlamaya giriyor sanırım, akşama gerçekten de hasta oluyoruz ve ben biliyordum hasta olacağımı diyoruz değil mi?
Soru biraz saçma mı oldu bilemedim, benim bir arkadaşımın annesi psikolojik zehirlenme yaşıyor mesela, kadın mantarın onu zehirlediğine şartlamış kendini çünkü bir kere zehirlenmiş, şimdi yediği yemekte mantar olmasa dahi biri şaka yapsa aaa onda mantar vardı diye, kadın zehirlenme belirtileri yaşıyor ve hastanelik oluyor maalesef.
O kadar yanlış ki...
Havadan hastalık geçse bu yaşımda beni bulur ve aynı genlerim çocuklarıma da geçti.
Tatile gittiğimiz her şehirdeki hastaneleri bilirim, hasta olmadan dönmeyiz, ben de öyleydim.
Yolculuk, hava değişimi, açık ya da kalabalık ortam aktiviteleri hep hasta eder beni.
Ağustos ayında bronşit olmayı başarıyorum ben.
Hiçbir şekilde çocukları titiz büyütmememe rağmen yine de çıtkırıldımlar.
Zaten istesem de öyle büyütemem aşırı pisler ama yine de bağışıklık sistemi diye bir şey var ve aktarılıyordur illa ki
Bağışıklık sisteminin çocuklara aktarıldığına ben de inanıyorum, eşim acayip hassas bünyeli, migren var, alerjileri var, sinüzitli, her ilacı içemez vücudu hemen tepki verir, yel alsa hasta olur, çok üşür, hava değişimine gelemez vs vs kızım eşimin kopyası, ki ne soğuktan sakındım ne topraktan sokaktan sakındım, çok da giydirmedim aksine giydirmiyorum diye tepki alırdım ama yok anacım, çocuk bünye olarak bana çekeceğine babasına çekti, kendisi de şikayetçi her şey tamam da keşke bünyem sana benzeseydi diyor
Adam ne yaptı ne etti tipi huyu bağışıklığı kendine benzeyen bir çocuk sahibi oldu, fotokopi mi çektin diyorum bazen.
Kesinlikle anlaşılır yazdınız teşekkür ederim, bahsettiğiniz kronik ağrılarla ilgili yabancı bir belgesel izlemiştim, psikolojideki adı aklıma gelmedi ama bazı insanlar belli başlı uzuvlarında öyle şiddetli bir ağrı hissediyormuş ki, örneğin eli aşırı ağrıyor diye elinden kurtulmak isteyenler bile oluyormuş, aslında yapılan tüm tetkiklerde elde öyle bir ağrı olmuyormuş ama hasta o ağrıyı çok gerçekçi yaşıyormuş.Tabi ki olabilir. Mesela arkadaşınızın annesinin durumuna "nosebo etkisi" denir. Negatif bir beklentisi var, "mantardan zehirlenmek". Buna kendini inandırmış ve aşırı genelleme yaparak "Her mantar zehirlidir" gibi, yemekte mantar olmasa bile mantar olduğu söylendiğinde bundan etkileniyor ve zehirlendiğine vücut kendini inandırarak o olmayan zehri vücudundan atma belirtileri gösteriyor.
Kendini gerçekleştiren kehanet gibi de açıklayabiliriz bu durumu. Mesela bir öğrenci "Nasılsa bu sınavı geçemem" diye düşünürse o sınava yeterince çalışmaz ve sınavdan geçemez. Haliyle kehanet kendini gerçekleştirir. Kronik ağrıların bazıları, panik atak, anksiyete bozukluğu gibi rahatsızlıklar da bazen kendini gerçekleştiren kehanet kaynaklı olabilir. Kişi bunları isteyerek yapmaz, bilinçdışında yatan düşünceyle kendini buna hazırlar. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir. :)
Kendi çocuklarımda görmesem genetik yatkınlık olduğunu asla düşünmem.Ben buyuk oranda buyutme şeklinden kaynaklandigini dusunuyordum bu hassasligin.
Ben hasta olmam bunyem saglamdir ama bunu hep toz toprakta oynayarak, sokak hayvanlariyla, disarda cimlerde yalinayak dolaşarak buyumeme bağlardim sadece.
Gerci anne ve babam da hassas degiller ama onlar da köy de büyümüş insanlar diye saglamlar diye dusundum.
Kesinlikle anlaşılır yazdınız teşekkür ederim, bahsettiğiniz kronik ağrılarla ilgili yabancı bir belgesel izlemiştim, psikolojideki adı aklıma gelmedi ama bazı insanlar belli başlı uzuvlarında öyle şiddetli bir ağrı hissediyormuş ki, örneğin eli aşırı ağrıyor diye elinden kurtulmak isteyenler bile oluyormuş, aslında yapılan tüm tetkiklerde elde öyle bir ağrı olmuyormuş ama hasta o ağrıyı çok gerçekçi yaşıyormuş.
Bizim burada bahsettiğimiz anneler var, bizce haddinden fazla giydirilen ama anne için olması gerektiği kadar giydirildiği düşünülen bebekler bir kat az giyidirilse hasta olacağı düşüncesi sebebiyle, aslında bebek aşırı giyimden terleyip hasta olurken anne üşüdüğü için hasta olduğuna inanıyor.
Küçüklükten itibaren şartlanmalarımız var aslında, soğuk içme hasta olursun, rüzgarda kalma hasta olursun, ister istemez bu şartlanmalar beynimize yer ediyor ve hasta oluyoruz, o zamanda anneler ben sana demiştim hasta olursun diye diyor :)
Zamanında böyle bir şey yaşadım, hiçbir sebep bulunamadı ve en son psikiyatriye sevk edildim.Evet psikosomatik ağrılar. Kendini gerçekleştiren kehanet için de harika örnekler oldu, benim aklıma gelmemişti. Sizin örneklerle daha anlaşılır.
Sizde mutlaka genetik geçiş de etkili olmuştur, kızım toprakta büyüdü, ağzı burnu toprak olmuş vs pek düşünmezdim titiz büyütmedim aslında, yaz mevsimi doğdu ayağına çorap bile giydirmezdim, kar kış demedim dışarı çıkardım, hatta 5-6 aylık halleri kış mevsimine denk geldi, ne atkı takardı ne bere, bir mont giydirebilirdim o kadar ama bağışıklığı babasına benzemiş.Ben buyuk oranda buyutme şeklinden kaynaklandigini dusunuyordum bu hassasligin.
Ben hasta olmam bunyem saglamdir ama bunu hep toz toprakta oynayarak, sokak hayvanlariyla, disarda cimlerde yalinayak dolaşarak buyumeme bağlardim sadece.
Gerci anne ve babam da hassas degiller ama onlar da köy de büyümüş insanlar diye saglamlar diye dusundum.
Zamanında böyle bir şey yaşadım, hiçbir sebep bulunamadı ve en son psikiyatriye sevk edildim.
Ve ağrılarım şehir değiştirdikten sonra geçti.
Nemli hava, denizli bir şehre gidince hala tekrarlanır ağrılar.
Travma kaynaklı bir şey olabilir mi yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?