- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Son zamanlarda Barış Muslu’ya taktım kafayı daTravma diye net konuşamam açıkçası ama belki neme karşı böyle olumsuz bir şartlanmanız vardır önceden gelen. Ya da cidden nemli hava bünyenize iyi gelmiyor olabilir.
İnsan beyni henüz tam olarak keşfedilememiş bir organ, bazı hastalıkları gerçekte yaşamasak da yaşıyormuş hissi yaratabiliyor bizde, birebir bir hastalığın semptomlarını da yaşayabiliyoruz ciddi ciddi, mesela yine konuyla alakalı olduğunu düşünüyorum, yalancı gebelik yaşayan kadınlar oluyor, hamile değil ama tüm hamilelik belirtilerini yaşıyor, karnı dahi büyüyor, beynimiz böyle garip bir organ, o yüzden rahmetli babamın insan biraz da kendi doktoru kendi olmalı lafını kulağıma küpe yaptım, vücudumu tanıyorum doktora gitmem gerektiği sinyalini veren hallerde mutlaka gidiyorum ama tek bir hapşırmayla da kesin hasta olacağım deyip doktor bana ilaç demiyorum.Evet psikosomatik ağrılar. Kendini gerçekleştiren kehanet için de harika örnekler oldu, benim aklıma gelmemişti. Sizin örneklerle daha anlaşılır.
Son zamanlarda Barış Muslu’ya taktım kafayı da
Birçok tanılı hastalığın bile beyindeki kodlama ile gerçekleştiğini söylüyor, tabii siz mesleki olarak çok daha farklı açıdan değerlendirebilirsiniz ama bana mantıklı geldi.
Özellikle bir gebelikte annenin yaşadığı hastalık ya da korkuların bebeğe aktarılıyor oluşu konusunda ciddi söylemleri var.
Defalarca aldırılmaya çalışılmış bir insan olarak ve aynı şekilde ilk bebeğimi istemediğim için çeşitli sıkıntılar yaşadığıma kendimi bir nebze inandırmaya çalışıyorum.
Çünkü başka açıklama bulamıyorum, resmen çürüğüm ve böyle sağlıksız olmama sebep olacak hiçbir ortam yok.
Aynı şekilde müthiş zor bir çocuğum var, hamilelik travması ile böyle olduğumuza kanaati ha getirdim, ha getireceğim
İnsan bir sebep bulmak istiyor...
İnsan beyni henüz tam olarak keşfedilememiş bir organ, bazı hastalıkları gerçekte yaşamasak da yaşıyormuş hissi yaratabiliyor bizde, birebir bir hastalığın semptomlarını da yaşayabiliyoruz ciddi ciddi, mesela yine konuyla alakalı olduğunu düşünüyorum, yalancı gebelik yaşayan kadınlar oluyor, hamile değil ama tüm hamilelik belirtilerini yaşıyor, karnı dahi büyüyor, beynimiz böyle garip bir organ, o yüzden rahmetli babamın insan biraz da kendi doktoru kendi olmalı lafını kulağıma küpe yaptım, vücudumu tanıyorum doktora gitmem gerektiği sinyalini veren hallerde mutlaka gidiyorum ama tek bir hapşırmayla da kesin hasta olacağım deyip doktor bana ilaç demiyorum.
Mıdenızde bır sorun var bellıkı .Yoksa benım mıdemde hassastır.Bir şey var bence guzel bır doktora gıdın.Kendimi bildim bileli hep hassas bünyeye sahibim hep hasta büyüdüm annem hasta olmayayım diye meyve yedirecekse önce sıcak suda bekletir yedirirdi ya da yoğurt yiyeceksem su içeceksem sobanın yanında saatlerce beklemeden yedirmezdi.Temmuz gelmeden dondurma yiyemezdim mesela bir yere misafirliğe gidip biraz soğukça bir meyve yesem midemi o dk üşütür eve kusa kusa gelirdim.Bu durum halen devam etmekte eşime arkadaşlarıma hep alay konusu oluyorum hadi şimdi pandemi sebebine bir yerlere gidemiyoruz ama misafirliklerde soğukça bir şey yiyemezdim temmuz ortasında bileşimdi bir bebeğim var onunla uğraşırken meyveyi suda bekletmek şöyle dursun yediğime şükrediyorum ya da eşim hazırlayıp getiriyor az soğuk olsun mide ağrısından kusmadan mahvoluyorum 4 kez acillik oldum kızım doğduğundan beri.Doktor bünye meselesi diyor ama artık bıktım ne yapmalıyım ki bu böyle devam etmesin ?
çok zor bi durum Allah yardımcınız olsunKendimi bildim bileli hep hassas bünyeye sahibim hep hasta büyüdüm annem hasta olmayayım diye meyve yedirecekse önce sıcak suda bekletir yedirirdi ya da yoğurt yiyeceksem su içeceksem sobanın yanında saatlerce beklemeden yedirmezdi.Temmuz gelmeden dondurma yiyemezdim mesela bir yere misafirliğe gidip biraz soğukça bir meyve yesem midemi o dk üşütür eve kusa kusa gelirdim.Bu durum halen devam etmekte eşime arkadaşlarıma hep alay konusu oluyorum hadi şimdi pandemi sebebine bir yerlere gidemiyoruz ama misafirliklerde soğukça bir şey yiyemezdim temmuz ortasında bileşimdi bir bebeğim var onunla uğraşırken meyveyi suda bekletmek şöyle dursun yediğime şükrediyorum ya da eşim hazırlayıp getiriyor az soğuk olsun mide ağrısından kusmadan mahvoluyorum 4 kez acillik oldum kızım doğduğundan beri.Doktor bünye meselesi diyor ama artık bıktım ne yapmalıyım ki bu böyle devam etmesin ?
Çok ilginç, doğum şekli, anne sütü alıp almadığınız aldıysanız ne kadar süreyle olduğu etkiliyor demek.Annenin normal mi yoksa sezaryen mi doğurduğundan tutun ne kadar emzirdiği, emzirmeyi nasıl bıraktırdığına kadar pek çok şey insanın bünyesini de kişiliğini de etkiliyor.
Çok ilginç, doğum şekli, anne sütü alıp almadığınız aldıysanız ne kadar süreyle olduğu etkiliyor demek.
Ben uzaylı olabilirimSezaryenle doğdum hiç anne sütü almadım, annemin tek emziremediği çocuğuyum, sütü varmış ama ben keçiymişim, kadın ne yaptıysa emzirememiş.
Babam da 7 aylık doğmuş, ki 40'lı yıllarda prematüre bebek nedir bilinmiyormuş ama tanıdığım en sağlıklı adamdı, o emzirilmiş mi bilmiyorum fakat size bir cehalet örneği vereyim, babaannesi babamın bademciklerini bilinçli olarak şişirmiş ve kesme şekerle patlatmış, babamda bademcik yoktu, daha başka şeyler de yapmışlar da artık onları da yazmayayım, okuyanlara kötü örnek olmasın, adam onca cahilce müdahalelere rağmen ölene kadar hiç hastalık yüzü görmedi.
Babam yaşasaydı incelesinler diye kendini bilim insanlarına teslim ederdi sanırım, doğduğu yıllarda prematüre bir bebek olmak, hele de acemi bir anne ve bebeğe cehaletle yaklaşan bir babaanne elinde olmak, ölene kadar tek bir hastalık geçirmemesi, kronik hastalıkları da yoktu üstelik, belki benim babam diyedir benim için mucize adamdı resmen.Anneyle olan bağlanma stilimizi etkileyebiliyor mesela bunlar. Babanız da belki o kadar zorluk yaşadığı için bünyesi o kadar kırılgan olmamıştır. Her şey ihtimal dahilinde, parçaları birleştirmek gerek. :)
Bendim şöyle yediriyorum, böyle giydiriyordum yazan. Cevap vereyim.Böyle konular okuyunca bir yandan da o kadar üzülüyorum ki annelere suç atılmasına, hemen çocukluk travması gibi lanse edilmesine..
Ben yıllardır çocuğum hasta olduğunda her anne gibi elimden geleni yapmaya çalıştım tamam mükemmel değilim ama her zaman onun mutluluğunu düşünüyorum
Ben doğduğundan beri şöyle soğuk yediriyorum böyle çıplak gezdiriyorum diye maharetlerini anlatanlara sesleniyorum
Sizin çocuğunuz da soğuk yediğinde ya da herhangi bir şekild e mikrop kaçtığında hasta olsa, ateşlense, defalarca hastane yatmak zorunda kalsa siz sürekli soğuk yedirip çıplak gezdirmeye devam eder misiniz yoksa dikkat mi edersiniz?
Ben ve benim gibi anneler dikkat etmek zorunda kalıyoruz!
Çocuğumu parktan denizden vs asla çekmedim hasta da olsa dikkat ederek hatta bazen içten içe korkarak yine de görürdüm
Hatta bi kere denize gittik 3 aile, o sırada denizden enfeksiyon kapan çokça kişi varmış haberimiz yoktu, diğer iki ailede kimseye bi şey olmadi ama benim kızım mikrobu kaptı ve hastenede yattık burda benim suçum Ne?
Ileride kızım da annem yüzünden hassasım derse sanırım çok üzülürüm
aynen ben de Barış Muslu yu takip ediyorum. Çok da mantıklı geliyor söyledikleri. Ama işte kendim uygulama yapmadım hiç.Son zamanlarda Barış Muslu’ya taktım kafayı da
Birçok tanılı hastalığın bile beyindeki kodlama ile gerçekleştiğini söylüyor, tabii siz mesleki olarak çok daha farklı açıdan değerlendirebilirsiniz ama bana mantıklı geldi.
Özellikle bir gebelikte annenin yaşadığı hastalık ya da korkuların bebeğe aktarılıyor oluşu konusunda ciddi söylemleri var.
Defalarca aldırılmaya çalışılmış bir insan olarak ve aynı şekilde ilk bebeğimi istemediğim için çeşitli sıkıntılar yaşadığıma kendimi bir nebze inandırmaya çalışıyorum.
Çünkü başka açıklama bulamıyorum, resmen çürüğüm ve böyle sağlıksız olmama sebep olacak hiçbir ortam yok.
Aynı şekilde müthiş zor bir çocuğum var, hamilelik travması ile böyle olduğumuza kanaati ha getirdim, ha getireceğim
İnsan bir sebep bulmak istiyor...
Nbt terapi öneririm. Kesinlikle psikolojikKendimi bildim bileli hep hassas bünyeye sahibim hep hasta büyüdüm annem hasta olmayayım diye meyve yedirecekse önce sıcak suda bekletir yedirirdi ya da yoğurt yiyeceksem su içeceksem sobanın yanında saatlerce beklemeden yedirmezdi.Temmuz gelmeden dondurma yiyemezdim mesela bir yere misafirliğe gidip biraz soğukça bir meyve yesem midemi o dk üşütür eve kusa kusa gelirdim.Bu durum halen devam etmekte eşime arkadaşlarıma hep alay konusu oluyorum hadi şimdi pandemi sebebine bir yerlere gidemiyoruz ama misafirliklerde soğukça bir şey yiyemezdim temmuz ortasında bileşimdi bir bebeğim var onunla uğraşırken meyveyi suda bekletmek şöyle dursun yediğime şükrediyorum ya da eşim hazırlayıp getiriyor az soğuk olsun mide ağrısından kusmadan mahvoluyorum 4 kez acillik oldum kızım doğduğundan beri.Doktor bünye meselesi diyor ama artık bıktım ne yapmalıyım ki bu böyle devam etmesin ?
Nbt terapi öneririm. Kesinlikle psikolojik
Nur bütüncülü hiç duymadımnörobilimsel temelli olanı mı? yoksa nur butuncul terapi denen bişy yazıyo onu mu?
Nur bütüncülü hiç duymadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?