- 3 Mart 2017
- 1.488
- 3.540
- 133
- 28
Ne kadar adi insanlarmış. Eşi evlenirken hastalıkta sağlıkta diye söz vermemiş herhalde. Neyse arkadaşların dediği gibi isabet olmuş. 21 yaşında gencecik kız, daha ne güzel fırsatlar çıkar önüne. Ömür boyu hizmetçilik yapmaktan kurtulmuş.Hanımlar, benim akrabamın kızı 2 ay önce evlendi 1 aylık evliyken MS hastalığı olduğunu öğrendiler atak geçirmiş 21 yaşında henüz.Eşinin ailesi köyde yaşıyor evleri kalabalık evlendikten sonra kendi evleri yerine orada kalıyorlar köyde iş çok olur malum bir de gelin çalışır, gelin oturmaz diye ahıra bile sokmuşlar. Kız da ailenin tek çocuğu annesi gözünden bile sakınarak büyüttü hiç sıkıntı yaşamadı yani buna bağlı geçirmiş olabilir mi acaba? diyoruz tam bilgi sahibi değilim herneyse eşi biraz annende kal diye getirmiş ertesi gün aramış boşanalım diye. kız ailesiyle apar topar evine gitmiş evi boşaltmışlar, altınlarını da almışlar. kayınvalidesi hasta kızı bize verdiniz (ailenin de haberi yoktu bundan) bir süre sonra kötürüm kalır çocuğu da olmaz istemiyoruz kızınızı demiş. Kız mahvolmuş ağlamaktan bana yapmadıklarını bırakmadılar sesimi çıkarmadım diyor.üzüldüm ve çok sinirlendim paylaşmak istedim.
Tek çocuk yabancıyla evlenmesin istediler akrabanın akrabası bu aile ama insanlar dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.
Aynı durum bir yakınımızın başına geldi. Kız nöbet geçiriyordu ama bunundan erkek tarafının haberi vardı. İçtiği ilaçlar ağır hamile kalmaması lazım. Kızın ilaçlarını kendi kafalarına göre kesmişler ki önceden doktoru uyarmış cocuk düşünürsen gel ilaçlarını değiştiricem diye. Kızcağızda nöbet geçiriyor baya bi kötüleşiyor. Geri getirdiler biraz dinlensin diye o biraz baya uzadı. Ayrıldılar aynı sebep hasta kızı istemiyoruz.Hanımlar, benim akrabamın kızı 2 ay önce evlendi 1 aylık evliyken MS hastalığı olduğunu öğrendiler atak geçirmiş 21 yaşında henüz.Eşinin ailesi köyde yaşıyor evleri kalabalık evlendikten sonra kendi evleri yerine orada kalıyorlar köyde iş çok olur malum bir de gelin çalışır, gelin oturmaz diye ahıra bile sokmuşlar. Kız da ailenin tek çocuğu annesi gözünden bile sakınarak büyüttü hiç sıkıntı yaşamadı yani buna bağlı geçirmiş olabilir mi acaba? diyoruz tam bilgi sahibi değilim herneyse eşi biraz annende kal diye getirmiş ertesi gün aramış boşanalım diye. kız ailesiyle apar topar evine gitmiş evi boşaltmışlar, altınlarını da almışlar. kayınvalidesi hasta kızı bize verdiniz (ailenin de haberi yoktu bundan) bir süre sonra kötürüm kalır çocuğu da olmaz istemiyoruz kızınızı demiş. Kız mahvolmuş ağlamaktan bana yapmadıklarını bırakmadılar sesimi çıkarmadım diyor.üzüldüm ve çok sinirlendim paylaşmak istedim.
Allah daha büyüğünü onların başına verecek bi gün. Kuzeniniz kurtulmuş bi bakıma.Hanımlar, benim akrabamın kızı 2 ay önce evlendi 1 aylık evliyken MS hastalığı olduğunu öğrendiler atak geçirmiş 21 yaşında henüz.Eşinin ailesi köyde yaşıyor evleri kalabalık evlendikten sonra kendi evleri yerine orada kalıyorlar köyde iş çok olur malum bir de gelin çalışır, gelin oturmaz diye ahıra bile sokmuşlar. Kız da ailenin tek çocuğu annesi gözünden bile sakınarak büyüttü hiç sıkıntı yaşamadı yani buna bağlı geçirmiş olabilir mi acaba? diyoruz tam bilgi sahibi değilim herneyse eşi biraz annende kal diye getirmiş ertesi gün aramış boşanalım diye. kız ailesiyle apar topar evine gitmiş evi boşaltmışlar, altınlarını da almışlar. kayınvalidesi hasta kızı bize verdiniz (ailenin de haberi yoktu bundan) bir süre sonra kötürüm kalır çocuğu da olmaz istemiyoruz kızınızı demiş. Kız mahvolmuş ağlamaktan bana yapmadıklarını bırakmadılar sesimi çıkarmadım diyor.üzüldüm ve çok sinirlendim paylaşmak istedim.
Hah işte bu. Senin ağzına sağlıkgözünden sakınarak büyüttüğü kızını ilk aydan ahıra sokacak aile ile 21 yaşında neden evlendirmiş o zaman?
Altınlarını kayınvalidesi hastaneye giderken almış elindenBosansın ; tazminatını nafakasını çatır çatır alsın da görsün o salak aile. Bu arada zaten altınlar kadınındır iyi yapmış almış
Çok doğru bu konuda aile hatalı iyi bişey yaptığını sanarak evlendirdi güya akrabanın akrabası yabancı değil diyeYani o kızı nazli nazli büyüt. Sonra oraya gelin diye ver. Kız da gitsin.
Tamam karşı tarafa beddua edelim de. Keske biz de olmayacak iş yapmasak.
Ms den haberi yoktu ailenin ilk atağıydı bu hastalık atak olmadan teşhis edilebiliyor mu.?Sıcağa maruz kalma, yorgunluk ms atağını tetikleyebilir. Ama ms zaten vardır. Sadece bu yüzden atak geçirmiş olabilir...
Kuzeniniz için hayırlısı olmuş, strese girmemesi, iyi beslenmesi, spor yapması, düzenli uyuması gerekir..
Sağlıklı ve stressiz bir yaşam sürdüğünde atak geçirme ihtimali çok çok çok düşer...
Normal bir hayatı olur.
MS için en güzel mantık ‘kumbara’dır.
Normal hayatında kendine çok çok çok iyi bakacak, birikim yapacak. Duzenli uyku, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme üçlemesine çok dikkat edecek...
sonra atak geçirme ihtimali zaten azalacak. Ama geçirse bile kumbaradan gidecek. Aksi halde sağlığından olur.
Bir atakla görme yetisini de kaybedebilir.
Yada kolu bacağı tutmaz
Yada duymamaya başlar vs...
hastalığını araştırdıkça bunları öğrenecek...
Bir De mutlaka destek almasını sağlayın.
MS hastaları intihara meyilli olabiliyor...
Sağlıklı bir ruh halinin olması çok çok önemli. Hele De boşanma da atlatmak durumunda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?