hasta mı? düğün mü?

mahpeyker34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
129
0
0
İstanbul
Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum...
Bu hafta sonu -cumartesi günü- bir arkdaşımın düğünü vardı. bana yaklaşık 7 saat mesafede bir şehirde........

Öte yandan öz amcam, kötü bir hastalığa yakalandı ve geçen hafta hastaneye kaldırıldı. Şu an hala hastanede ve maalesef durumu kritik.

Arkadaşım yaklaşık bir ay önce aradı düğün tarihini söyleyip davet etti. Bende düğününe gelmeyi çok isterim bir aksilik çıkmazsa gelmeye çalışacağım dedim.

Düğün hazırlıklarından dolayı çok yoğun olduğunu bildiğim için hiç arayıp rahatsızlık vermek istemedim bu süre zarfında.

Bu hafta sonu düğün olduğu için geçen salı günü aradım ve durumu izah ettim. "Amcam rahatsız bu yüzden düğününe gelemeyceğim özür dilerim" dedim.

Çok soğuk konuştu ve "tamam şimdi çok işim var daha sonra konuşuruz bunu" dedi ve telefonu kapattı. Bugüne kadar da aramadı bir daha.

Cumartesi günü yani düğünü olduğu gün tebrik etmek için öğleden önce aradım fakat cevap vermedi. Bende " bir ömür boyu mutluluklar" tarzında tebrik mesajı attım.

Bugün saat on gibi aradı beni. Açtım telefonu fakat tek kelime etmeme müsade bile etmeden "sen yalan söylüyorsun gelmek istemedin ve amcanı alet ederek, bu yalanı uydurdun" dedi.

Ben şok oldum. Hiç böyle bir tepki beklemiyordum.

Şimdi ben mi haklıyım? o mu haklı ?

Ben evlenmedim daha önce nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum düğün telaşı ile böyle bir tepki vermiş olabilir mi?

Ben arayıp kendimi affettirmelimiyim ? yoksa özür dilemesi gereken o mu?

Yada hiç bir şey yapmadan beni anlamasını ve bana inan mısını mı beklemeliyim. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum..........

durumu izah et amcanın durumunun ehemmiyetini anlatabilirsin.

Hem bu sire zarfında hep amcanın yanında mıydın ya da sürekli olarak amcanla mı ilgilendin ya da akrabalarının yanında destek mi olmaya çalıştın?

Eğer bunları yapmadıysan amcanı bahane etmiş gibi görünürsün doğal olarak

Sizin yerinizde olsam o kişiyle bir daha görüşmezdim.Size inanmıyor,yalan söylediğinizi düşünüyor.Düğüne gidememişsiniz ama sonuçta aramışsınız,mesaj yazmışsınız.Buna rağmen size tavır yapıyorsa hiç ilgilenmeyin bile.Hastalık bu,tabiki düğünden daha önemli.Amcanızın yanına gitmek yerine düğüne gitseydin vicdan azabı çekebilirdiniz.Doğru olanı yapmışsınız,arkadaşınız karşılık vermiyorsa üstelemeyin bence.

durumu izah et amcanın durumunun ehemmiyetini anlatabilirsin.

Hem bu sire zarfında hep amcanın yanında mıydın ya da sürekli olarak amcanla mı ilgilendin ya da akrabalarının yanında destek mi olmaya çalıştın?

Eğer bunları yapmadıysan amcanı bahane etmiş gibi görünürsün doğal olarak

söyledim durumu izah ettim. yok hastaneye bir kaç kere gittim. ve ailemin yanına gittim sürekli. ne olursa olsun hastanede bir yakınım üstelik amcam hastanede yatarken düğüne gitmeyi uygun bulmadım.

valla arkadaşınız böyle düşündüyse kesinlikle iyi bir arkadaş değil bana kalırsa
hayat bu ne getireceği belli olmaz ve böyle bir durum yaşamısınız saygı duyması gerekirdi
düğünden sonra tebrik için giderdiniz yada kargoyla düğün hediyesini gönderirdiniz ne bileyim
ama arkadaşınızın yaptığı çok yanlış bence hatasını kendi anlasın bırakın siz zaten durumu izah etmişiniz ve kimseyi inandırmak zorunda değilsiniz
sizin acınız bu bence bu durumu kafanıza takmayın

Düğün telaşı fena bir şeydir.
O sözlerle kurtulduğunuza dua edin, öyle diyeyim.
İnsanların tamamen beyinlerini bir kenara attıkları ve odak noktası olmak istedikleri dönem.
En ufacık sözden nem kapıp benden nefret ediyorsuna gelir tartışmalar.
Her şey onlar için, daha önemli bir mevzu asla(!) olamaz...

Bence bir süre bekleyin, stresi geçsin.
Eğer hala aynı tavırda devam ederse de herhangi bir cümle haketmiyordur bana göre.
Ölüm kalım diye bir tabir vardır, can söz konusu olunca da gerisi teferruattır.
Bunları bilen biridir herhalde, o sebeple yakın zamanda mantıklı düşünmeye başlar....
Bu arada Allah acil şifalar versin.

Sizin yerinizde olsam o kişiyle bir daha görüşmezdim.Size inanmıyor,yalan söylediğinizi düşünüyor.Düğüne gidememişsiniz ama sonuçta aramışsınız,mesaj yazmışsınız.Buna rağmen size tavır yapıyorsa hiç ilgilenmeyin bile.Hastalık bu,tabiki düğünden daha önemli.Amcanızın yanına gitmek yerine düğüne gitseydin vicdan azabı çekebilirdiniz.Doğru olanı yapmışsınız,arkadaşınız karşılık vermiyorsa üstelemeyin bence.

evet hastanede bir yakınım yatarken düğüne gitmeyi uygun bulmadım. zaten düğüne gitmiş olsam ALLAH korusun kötü bir haber gelse olmazdı yani düğün ortamında. anlamadı beni bir türlü..

valla arkadaşınız böyle düşündüyse kesinlikle iyi bir arkadaş değil bana kalırsa
hayat bu ne getireceği belli olmaz ve böyle bir durum yaşamısınız saygı duyması gerekirdi
düğünden sonra tebrik için giderdiniz yada kargoyla düğün hediyesini gönderirdiniz ne bileyim
ama arkadaşınızın yaptığı çok yanlış bence hatasını kendi anlasın bırakın siz zaten durumu izah etmişiniz ve kimseyi inandırmak zorunda değilsiniz
sizin acınız bu bence bu durumu kafanıza takmayın
yya inanmadı nedense inandırıcı gelmedi bu durum ona o yüzden böyle yaptı. inansa böyle yapmazdı herhalde. ama hastalık durumunu nasıl inandırabilirim ki üsttelik farklı şehirlerdeyiz. bende tam dediğinizi yapacaktım zaten bizzat evine gidip hediye götürecektim. ama seninle bir daha konuşmak istemiyorum dedi.
Düğün telaşı fena bir şeydir.
O sözlerle kurtulduğunuza dua edin, öyle diyeyim.
İnsanların tamamen beyinlerini bir kenara attıkları ve odak noktası olmak istedikleri dönem.
En ufacık sözden nem kapıp benden nefret ediyorsuna gelir tartışmalar.
Her şey onlar için, daha önemli bir mevzu asla(!) olamaz...

Bence bir süre bekleyin, stresi geçsin.
Eğer hala aynı tavırda devam ederse de herhangi bir cümle haketmiyordur bana göre.
Ölüm kalım diye bir tabir vardır, can söz konusu olunca da gerisi teferruattır.
Bunları bilen biridir herhalde, o sebeple yakın zamanda mantıklı düşünmeye başlar....
Bu arada Allah acil şifalar versin.

düğün telaşı diyorsunuz yani. ben hiç bu durumu yaşamadığım için bende düğün telaşı olabilir mi acaba diye düşündüm. AMİN tşk ederim

ya ne bileyim inanmaması garip zaten niye inandırasınız ki neden ispat etme durum
nda olasınız boşverin artık çok iyi niyetlisiniz belli biraz bekleyin eğer gerçek bir arkadaşsa zaten anlayacaktır durumu takmayın kafanıza bende çok takarım ama
ne olursa olsun ne yaparsanız yapın insanlara yaranamıyorsunuz öyle bişey var yaptığınız çok mantıklı ben olsam bnde böyle yapardım
amcanıza acil şifalar diliyorum inşallah sağlığına bir an önce kavusur

ya ne bileyim inanmaması garip zaten niye inandırasınız ki neden ispat etme durum
nda olasınız boşverin artık çok iyi niyetlisiniz belli biraz bekleyin eğer gerçek bir arkadaşsa zaten anlayacaktır durumu takmayın kafanıza bende çok takarım ama
ne olursa olsun ne yaparsanız yapın insanlara yaranamıyorsunuz öyle bişey var yaptığınız çok mantıklı ben olsam bnde böyle yapardım
amcanıza acil şifalar diliyorum inşallah sağlığına bir an önce kavusur

AMİN. Allah bütün hastalara şifa versin inşallah. teşekkür ederim. ispat etmeyi bile düşündüm. " YALANCI" dedi ya bu çok zoruma gitti. yalan söylemiş olsam bu kadar zoruma gitmezdi ama doğruyu söylüyor olmama rağmen bu sıfatı yakıştırması üzdü beni. üstelik amcanı alet ediyorsun demesi daha bir acı verdi.

yakın bir akraban hem de durumu ciddiyken düğüne gitmen doğru olmazdı..bence sen doğru olanı yapmışsın..

Arkadaşına da hem düğün öncesi hem de sonrası açıklamanı yapmışsın..

Anlamadıysa bu onun sorunu..

keyfinden gitmemezlik etmedin ya.
kısmet olmamış.
koyun can derdinde kasap et derdinde ..gibi olmuş bu durum..

ben olsam bir daha aramazdım..
arkadaşında biraz bencillik var galiba..
üstüne düşme..bazı insanları üstüne düştükçe havalara girerler..onlar hep haklıdır..bu konuda sen haklısın bırak o senin üstüne düşsün..

Son düzenleme:
yya inanmadı nedense inandırıcı gelmedi bu durum ona o yüzden böyle yaptı. inansa böyle yapmazdı herhalde. ama hastalık durumunu nasıl inandırabilirim ki üsttelik farklı şehirlerdeyiz. bende tam dediğinizi yapacaktım zaten bizzat evine gidip hediye götürecektim. ama seninle bir daha konuşmak istemiyorum dedi.

aaa ben burayı okumamıştım..:53:

ee sen de daha ne soruyorsun tekrar arayım mı diye.:53:

bırak görüşmesin çok da tın..

valla ben biraz katıyım bu konularda hiç gelemem böyle şeylere..

yakın bir akraban hem de durumu ciddiyken düğüne gitmen doğru olmazdı..bence sen doğru olanı yapmışsın..

Arkadaşına da hem düğün öncesi hem de sonrası açıklamanı yapmışsın..

Anlamadıysa bu onun sorunu..

keyfinden gitmemezlik etmedin ya.
kısmet olmamış.
koyun can derdinde kasap et derdinde ..gibi olmuş bu durum..

ben olsam bir daha aramazdım..
arkadaşında biraz bencillik var galiba..
üstüne düşme..bazı insanları üstüne düştükçe havalara girerler..onlar hep haklıdır..bu konuda sen haklısın bırak o senin üstüne düşsün..

evet asla keyfi bir durum değildi. zaten çok isterdim gitmeyi. güzel günlere randevu alıyoruz fakat kötü günlere randevu alamıyoruz aniden geliyor. o da düğün öncesi tarihine denk geldiği için arkadaşıma inandırıcı gelmedi. haklı belki ama şu da var biz yaş olarak büyük insanlarız böyle bir yalanı ancak ve ancak çocuklar uydurabilir. anlaması lazımdı beni neden çocuk gibi davranndı üstelik beni de çocuk yerine koydu hayret ettim ben.

sen doğru kararı vermişsin. o da seni beklerken gidemediğin için hayal kırıklığına uğramış ve düğün gerginliği diyelim aşırı tepki vermiş. sen hiç bişey yapma bence haklı olduğunu öğrenince o nasıl olsa özür dileyecek o zaman istediğin tepkiyi ortaya koyarsın:34: ama haklıyken haksız duruma düşme sakın dikkat :40:
bu arada da amcacığına çok geçmiş olsun :1:

valla ben biraz katıyım bu konularda hiç gelemem böyle şeylere..[/QUOTE]

şundan dolayı soruyorum ben son kez görevimi yapıp yine özrümü dileyip gerisini onun vicdanına mı bıarakyım diye soruyorum.

sen doğru kararı vermişsin. o da seni beklerken gidemediğin için hayal kırıklığına uğramış ve düğün gerginliği diyelim aşırı tepki vermiş. sen hiç bişey yapma bence haklı olduğunu öğrenince o nasıl olsa özür dileyecek o zaman istediğin tepkiyi ortaya koyarsın:34: ama haklıyken haksız duruma düşme sakın dikkat :40:

Allah razı olsun teşekkür ederim. aramayım yani.

Allah razı olsun teşekkür ederim. aramayım yani.

valla ben biraz katıyım bu konularda hiç gelemem böyle şeylere..

çok güzel bir arkadşlığımız vardı güzel günler geçirdik beraber o yüzden bu kadar taktım. başkası olsa düğününe gitmeye bile niyetlenmezdim herhalde. iyi yönüyle kötü yönüyle çok sevdiğim biriydi haliyle biraz dikkatli davranmak istiyorum ne yapacağım konusunda.

Arkadaşlığınızın yakınlık derecesini bilemem tabii, hani yakın olsa bir 5 dk. gider hediyesini verir dönerdiniz ama 7 saatlik yol bu, amcanız hastanede iken düğün telaşına girmeniz çok abes olurdu. Ayrıca arkadaşınızın size güvenmemesine, inanmamasına da anlam veremedim? Bir insanın sen yalan söylüyorsun demesi için, ki ben onu bile yapamam bir şeyleri görmesi lazım yani hayal kırıklığı yaşatmanız lazım, neden kapıldı böyle bir düşünceye acaba?:44:

Arkadaşlığınızın yakınlık derecesini bilemem tabii, hani yakın olsa bir 5 dk. gider hediyesini verir dönerdiniz ama 7 saatlik yol bu, amcanız hastanede iken düğün telaşına girmeniz çok abes olurdu. Ayrıca arkadaşınızın size güvenmemesine, inanmamasına da anlam veremedim? Bir insanın sen yalan söylüyorsun demesi için, ki ben onu bile yapamam bir şeyleri görmesi lazım yani hayal kırıklığı yaşatmanız lazım, neden kapıldı böyle bir düşünceye acaba?:44:

yakın arkadaştık. daha önce kendisine hiç yalan söylemedim. yalan söylenecek bir durumumuz olmadı ki hiç. yalan söylüyor olsamda param yok, otobüs bileti yok tarzı yalanlar söylerdim yada bu tarzda bahaneler üretirdim. fakat amcam hastanede diye yalan söylemek için akıl hastası olmak lazım. ölümle hastalık üzerinden şaka da olmaz yalanda olmaz. bunun ayrımına neden varamadı bende anlam veremedim doğrusu.

Back
X